FK Sarajevo

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Šta očekujemo od Evrope?

Prolazak u 3. pretkolo
93
41%
Prolazak u Play off
54
24%
Grupnu fazu
80
35%

Ukupno glasova: 227

Dadox
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la Dadox » 06 jul 2022, 05:01

Lucas je napisao/la:
06 jul 2022, 01:00
Dadox je napisao/la:
06 jul 2022, 00:37
bordobijeli je napisao/la:
05 jul 2022, 22:55

Naš prvaci baš nemaju srece u zrijebu u posljednji 20 godina 18 puta smo izvukli najtezeg protivnika.
Strasno, i ovi anamo Plzena, Maribora( iz najboljih dana), Mi Leha, Celtica
Da ne zaboravimo i Zrinjski prije četiri godine, kad su bili nosioci. UEFA im uoči ždrijeba suzila protivnike u prvom pretkolu Lige prvaka (Spartak Trnava, Flora, Jurmala, Sutjeska, Valeta i Alaškert) i oni naravno dobili jedine koji su bili jači od njih, Trnavu i ispali :D :D
E jest, jest 😁😅

keli
Kontakt:

Post Postao/la keli » 06 jul 2022, 10:46

Vidim prvo kolo vjv sloboda, posusje, sloga i mi propustamo zbog europe tako da ce se vjerovatno samo dvije utakmice igrati (igman-siroki, kone-leotar)... ne bi bilo lose organizovati za taj vikend utakmicu na kosevu protiv jedne od tih ekipa, ako kojim cudom tuzla ne odgodi u sto cisto sumnjam

Unknown2
Kontakt:

Post Postao/la Unknown2 » 06 jul 2022, 11:07

Dzafic, Anicic, Tomasevic su od danas u cometu. :thumbup:

izdzezveubrazil
Kontakt:

Post Postao/la izdzezveubrazil » 06 jul 2022, 11:13

umrobihzbogtebe1946 je napisao/la:
05 jul 2022, 21:19
Evo Shkupi vodi protiv Lincoln Red Imps u Ligi prvaka 2:0. U ekipi 3 Makedonca, a ostatak ekipe su igrači iz Brazila, Senegala, Alžira, Jamajke... lafo mi kroz pravilo o domaćim igračima pravimo bolju reprezentaciju, a eto Makedonija ga nema pa bolje rezultate bilježi. Svakako je to pravilo jedna velika glupost jer se igračima iz PLBiH samo popunjava broj u reprezentaciji. Vrlo vjerovatno će ljudi ući u Konferencijsku ligu jer se ne prave pametni, realni su i vide da domaći igrači koji bi igrali njihovu ligu nemaju kvalitet za neki iskorak.
Izvini, ali Makedonija nije bolja ni na klupskom ni na reprezentativnom nivou od nas, kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo i ulazak u baraž su možda i jedine gdje su bili bolji od nas.

A liga im je svakako propast, debelo je ispod naše po svemu, što se najbolje vidi iz UEFA koeficijenta. Ove Lincoln Red Impse bi i Sarajevo zgazilo, to je nivo onog Connah's Quaya, malo jače od Iskre Danilovgrad, i nema to veze sa brojem stranaca.

Svakako si uzeo loš primjer, jer normalan sportski radnik ne može dovesti igrače kakve dovodi Olgun. Tu su u pitanju konekcije sa mafijom, on je i u Čelik dovodio divlje igrače za naše uslove.

napoleon72
Kontakt:

Post Postao/la napoleon72 » 06 jul 2022, 11:33

izdzezveubrazil je napisao/la:
06 jul 2022, 11:13
Evo Shkupi vodi protiv Lincoln Red Imps u Ligi prvaka 2:0. U ekipi 3 Makedonca, a ostatak ekipe su igrači iz Brazila, Senegala, Alžira, Jamajke... lafo mi kroz pravilo o domaćim igračima pravimo bolju reprezentaciju, a eto Makedonija ga nema pa bolje rezultate bilježi. Svakako je to pravilo jedna velika glupost jer se igračima iz PLBiH samo popunjava broj u reprezentaciji. Vrlo vjerovatno će ljudi ući u Konferencijsku ligu jer se ne prave pametni, realni su i vide da domaći igrači koji bi igrali njihovu ligu nemaju kvalitet za neki iskorak.
Izvini, ali Makedonija nije bolja ni na klupskom ni na reprezentativnom nivou od nas, kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo i ulazak u baraž su možda i jedine gdje su bili bolji od nas.

A liga im je svakako propast, debelo je ispod naše po svemu, što se najbolje vidi iz UEFA koeficijenta. Ove Lincoln Red Impse bi i Sarajevo zgazilo, to je nivo onog Connah's Quaya, malo jače od Iskre Danilovgrad, i nema to veze sa brojem stranaca.

Svakako si uzeo loš primjer, jer normalan sportski radnik ne može dovesti igrače kakve dovodi Olgun. Tu su u pitanju konekcije sa mafijom, on je i u Čelik dovodio divlje igrače za naše uslove.
Onako ukupno nisu bolji, al i dalje su imali predstavnika u grupnoj fazi evropskih takmicenja. Mene to toliko boli,.sto smo mi u rangu Andore, San Marina i ostalih sportskih nacija gdje fudbal igraju amateri, a kod nas su fudbaleri masno placeni za nase uslove. Pola nase ekipe ima platu koja je sigurno 10 puta veca od prosjecne plate FBiH, pa opet nikad nikud nismo otisli. I onaj Mundijal reprezentacije je bio iz razloga sto smo upali u najslabiju grupu, da je nosioc grupe bio bilo ko drugi a ne mrtva Grcka, qrac bismo prosli.
GRMI SA SJEVERA!
1946

90ka deseti heroj Bosne

Aduka87
Kontakt:

Post Postao/la Aduka87 » 06 jul 2022, 12:07

Zukanovic je napisao/la:
06 jul 2022, 11:07
Dzafic, Anicic, Tomasevic su od danas u cometu. :thumbup:
A ovi stranci ?
| SARAJEVO SIAMO NOI |

YEBEM TE LISTICO

Unknown2
Kontakt:

Post Postao/la Unknown2 » 06 jul 2022, 12:30

Za sad samo ova 3. ali tek je 12 sat + ima jos dosta dana. mozda cak do kraja mjeseca :D

izdzezveubrazil
Kontakt:

Post Postao/la izdzezveubrazil » 06 jul 2022, 13:09

napoleon72 je napisao/la:
06 jul 2022, 11:33

Onako ukupno nisu bolji, al i dalje su imali predstavnika u grupnoj fazi evropskih takmicenja. Mene to toliko boli,.sto smo mi u rangu Andore, San Marina i ostalih sportskih nacija gdje fudbal igraju amateri, a kod nas su fudbaleri masno placeni za nase uslove. Pola nase ekipe ima platu koja je sigurno 10 puta veca od prosjecne plate FBiH, pa opet nikad nikud nismo otisli. I onaj Mundijal reprezentacije je bio iz razloga sto smo upali u najslabiju grupu, da je nosioc grupe bio bilo ko drugi a ne mrtva Grcka, qrac bismo prosli.
Ali taj jedan evropski rezultat generalno stvarno ništa ne znači. Toliko su dobri da im je upitno hoće li i kako liga početi, da najbolji mladi trener njihove lige kod nas na klupi pokaže da je priličan amater, da Avramovski okolo hoda i priča da ne može da vjeruje koliko je naša liga jača od makedonske i slično.

Mislim, šta je makedonski fudbal dobio od tog jednog učešća u grupnoj fazi? Možda ćemo i mi već ove ili iduće godine dobiti učesnika, i šta onda? Odjednom postajemo bolji od njih? :D Mislim, bolji smo deset puta svakako.

Svako naše ispadanje od amatera iz Evrope je meni manje problematično nego recimo ispadanje AEK-a od Veleža ili Atromitosa od nas. Mi smo zgazili i Zetu, Kukesi, Milsami, a to je odraz prave snage fudbala, kad ti protivnik diktira tempo a ti se samo braniš. Mi smo potpuno nadigrali Atromitos isto kao što je Velež nadigrao AEK u tri od četiri poluvremena, to su ozbiljne stvari. Mislim, ovo samo kao primjer navodim, da se vidi otprilike gdje smo.

Evo da smo mi nekom srećom izbacili Celtic 2020. godine, to ne bi značilo da je naš fudbal bolji nego što stvarno jeste. Moglo se desiti da Fanimo opali sa 25, lopta se negdje odbije i ode u gol, i mi u grupama, a nismo do koljena Celticu. Zato ja ne bih rezultate jednu utakmicu ili jedan dvomeč nikad uzimao kao relevantan.

NisamInSajder
Kontakt:

Post Postao/la NisamInSajder » 06 jul 2022, 13:28

napoleon72 je napisao/la:
06 jul 2022, 11:33
Izvini, ali Makedonija nije bolja ni na klupskom ni na reprezentativnom nivou od nas, kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo i ulazak u baraž su možda i jedine gdje su bili bolji od nas. Ništa više nego što je recimo BiH imala sa Čirom.

Pa da je neki klub imao budžet kao Vardar te sezone i tu sreću koju su oni imali bio bi i neko iz Bosne u grupnim fazama. Eto Sarajevo je djelila stativa, da je bio VAR protiv Bresta, imali bi dobre šanse za grupnu fazu. Uostalom šta je Vardar i makedonski fudbal dobilo od tih grupnih? Vardar je dobio dugove koji se do danas nisu očistili i još ih vuku zbog tog su i u 2/3. ligi. Na kraju krajeva to je liga u kojoj razliku čini jedan igrač, trener može biti svako, ne treba ti ni taktika ni način igre, individualni kvalitet 2-3 igrača je jedino bitno.

Reprezentacija je druga stvar, imaju taj naboj koji ih nosi i na njemu grade sve, a i izbacili su par igrača koje maksimalno guraju.
Suti, samo suti
suti moj djecace plavi

NajvecaRadosti
Kontakt:

Post Postao/la NajvecaRadosti » 06 jul 2022, 13:59

Pa i Gibraltar je imao ekipu u Evropi i sta sad njihova jaca liga od nase?Kakav vam je to argument?Koga boli qurac sto su jednom na neku ludu nafaku usli u 3.rang takmicenja i vise nikada za 100 zivota.

Nasi klubovi jednostavno nemaju srece,kako u izvlacenju kako na terenu.Vidjeli ste jucer parove u 1.pretkolu UCL gdje Skhupi koji nije nosilac izvuce Lincoln sa Gibraltara dok mi dobijamo Celtica i Cluj u prvom pretkolu,Atalantu i AEK u drugom itd.
Da su KL uveli samo sezonu prije mi bi imali vec grupnu fazu,a da nismo brutalno pokredani protiv Bresta kojeg smo odvalili na proste faktore izborili bi je svakako.Protiv Celtica da se nismo sasrali prije utakmice moglo se dobiti,protiv Cluja yebena stativa nas dijelila.Zrinjski ako veceras krene napadacki od prve minute izvuci ce dobar rezultat.

Vardar je prije ove katastrofe drzao neki ruski biznismen/firma i upumpao enormne pare zato su to uspjeli u Evropi.Cim se povukao krenuo je haos.A Makedonska liga je mozda malo jaca od Crnogorske koja je bas odron.Sto se tice ex yu Hrvatska se bas odmakla,Srbija je druga po meni cisto zbog Zvezde i Partizana,osim mozda jos 2-3 kluba sve ostalo im je katastrofa(realno moraju skratiti ligu),trece mjesto dijelimo mi i Slovenija ali dao bi blagu prednost njima cisto zbog infrastrukture.Igracki mislim da nasa liga moze parirati njima,kad bi jos dotjerali bar terene i uveli VAR bilo bi top.
Zadnja izmjena: NajvecaRadosti, dana/u 06 jul 2022, 14:11, ukupno mijenjano 1 put.
Sta se ono tamo cuje
Ko to tamo pjesmu pjeva
To heroji idu majko
Navijaci Sarajeva!

joker90
Kontakt:

Post Postao/la joker90 » 06 jul 2022, 14:03

Lacoste ili neko bi trebao kontaktirati Mirvica i traziti da nam se na grb turi ljiljan. :kafa:
Bahati, bahati Željkan!
1946

GospodinIzSarajeva
Kontakt:

Post Postao/la GospodinIzSarajeva » 06 jul 2022, 14:11

Jel ima zvanično odgođenih utakmica za nas ili je i dalje samo na tim eventualnim odgađanjima za koje je Feđa čuo? Volio bi da odmah igramo, jedino što bi bilo dobro da se odgodi je to da bi Musa digao fizicku spremu a i opcenito formu, kao i Avramovski. Ja vjerujem ako njih dvoje budu na maksimumu, uz Dzafica iz prosle sezone, Drobarova, da mozemo daleko dogurati. Tomašević mi je tanak na pripremama bio odnosno ove dvije u Sloveniji utakmice mi se nije svidio. Nadam se da ce biti bolji kad krene liga.
Vlasnik ssba foruma - @Devedesetka

Aduka87
Kontakt:

Post Postao/la Aduka87 » 06 jul 2022, 15:03

Kako idu sezonske ?
| SARAJEVO SIAMO NOI |

YEBEM TE LISTICO

Aduka87
Kontakt:

Post Postao/la Aduka87 » 06 jul 2022, 15:11

:kafa:
slika
| SARAJEVO SIAMO NOI |

YEBEM TE LISTICO

Ado_77
Kontakt:

Post Postao/la Ado_77 » 06 jul 2022, 15:37

Aduka87 je napisao/la:
06 jul 2022, 15:03
Kako idu sezonske ?
Danas kupio bilo nas cetvero u fan shopu,po meni nije neka navala,valjda klub zna najbolje. :)

Objektivac1946
Kontakt:

Post Postao/la Objektivac1946 » 06 jul 2022, 16:44

Sarajevo će biti, sve drugo će proći!

Objektivac1946
Kontakt:

Post Postao/la Objektivac1946 » 06 jul 2022, 17:06

:opaopa:
Sarajevo će biti, sve drugo će proći!

FuraMe
Kontakt:

Post Postao/la FuraMe » 06 jul 2022, 17:19

Samo da krene sezona.. Jedva čekam
Pod nebom plavim u gradu BORDO boje.

SARAJEVO SIAMO NOI

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 06 jul 2022, 18:10

Nogometaši Sarajeva se danas vraćaju kući, u nedjelju nova provjera

slika

Bordo momci su odradili pripreme u Sloveniji, te se vraćaju u glavni bh. grad.

U nedjelju ih očekuje generalka protiv NK GOŠK Gabela na stadionu Asim Ferhatović Hase.

Podsjetimo, bordo tim je poražen od NK Celje jučer 2:0, a prije toga je remizirao sa TSC Bačka Topola (1:1).

Prije polaska u Sloveniji bordo tim je deklasirao Iskru iz Danilovgrada 7:1.

Sarajevo novu sezonu otvara duelom sa FK Tuzla City, no taj će meč vjerovatno biti odgođen, kao i meč drugog kola u kojem bordo momci gostuju u Banja Luku Borcu.

FK Sarajevo će tako novu sezonu otvoriti tek u trećem kolu kada će ugostiti Slogu iz Doboja 30.07.
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

pitartz
Kontakt:

Post Postao/la pitartz » 06 jul 2022, 18:38

Za bordo bijele, samo za našu ljubav najveću :opaopa:
Kad’ jednom prodje sve...

Odgovori

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: adoado, casual033, MaroonBjelave, MSOZ101, Proximic, Serha i 71 gost.