Ja mislim da je vrhunski.
Sigurno jedan od boljih u regionu
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
Jesi upoznat sa cifrom regresaFabioMiretti je napisao/la: ↑07 jul 2022, 21:20i ruznu djecu roditelji vole bezuslovno, ali realno...
A bezobrazna i neodgojena su upravo zrtve te ljubavi…FabioMiretti je napisao/la: ↑07 jul 2022, 21:20i ruznu djecu roditelji vole bezuslovno, ali realno...
radis na 50% produktivnosti i ti bi i regresDerdiyok je napisao/la: ↑07 jul 2022, 21:25Jesi upoznat sa cifrom regresaFabioMiretti je napisao/la: ↑07 jul 2022, 21:20i ruznu djecu roditelji vole bezuslovno, ali realno...![]()
A cekaj, tebi ne treba nikakva dozvola kao prvom kupcu? Dakle, ja mogu otic u neki shop oruzja i samo jednostavno kupit? Znam da imas onaj neki formular za ispunit, medjutim to je smijesno. Mene vise interesuje, da li moras prije tog procesa kupovine(kao sto je npr kod nas) zatrazit od nadleznih organa dozvolu za nabavku?alemsa je napisao/la: ↑07 jul 2022, 18:57Pa tako ti je jer ne moras registrovati pistolj, da moras onda bi ga moro prevesti kao auto na drugog covjeka. Privatne prodaje nisu regulisane, opet kazem uzimas na svoju odgovornost jer zakon ne interesuje, ako si ti uhvacen s njim a na njemu ima nesto - kriv si. Tako da opet vecina ljudi uzima regularno, ili ako privatno onda pouzdano. Osim ovih sto ne moze uzet, on ce ga uzet i od mafije na kraju krajeva libo njeg.
muci li te ta spoznaja ili si prihvatio vec?admin je napisao/la: ↑07 jul 2022, 21:29A bezobrazna i neodgojena su upravo zrtve te ljubavi…FabioMiretti je napisao/la: ↑07 jul 2022, 21:20i ruznu djecu roditelji vole bezuslovno, ali realno...
Radim, ali na papiru. U praksi sam preko 100%
jako malo ljudi je koristilo "teme", tj. "moj tim", drago mi je da si jedan od tih kojima je bilo zaista korisno. u svakom slučaju, nećemo napustiti taj koncept. Biće nešto i od toga.redbull93 je napisao/la: ↑07 jul 2022, 22:29ma novi portal je katastrofa, blago receno. Prilagodjen reklamama, a ne korisniku, sto u neku ruku mogu razumjeti, ali... Trebao se naci neki kompromis, ovako bezvoljno ista i citati. npr prvo sto sam uocio i sto meni smeta, nema vise selekcije "moj tim" gdje su u desnom redu uvijek bile vijesti o klubovima koje dodas u favorite. Al reklame ubise sa svih strana i to bas![]()
Meni ni prošli dizajn nije bio nešto, čak mi je bio i gori od ovog.redbull93 je napisao/la: ↑07 jul 2022, 22:29ma novi portal je katastrofa, blago receno. Prilagodjen reklamama, a ne korisniku, sto u neku ruku mogu razumjeti, ali... Trebao se naci neki kompromis, ovako bezvoljno ista i citati. npr prvo sto sam uocio i sto meni smeta, nema vise selekcije "moj tim" gdje su u desnom redu uvijek bile vijesti o klubovima koje dodas u favorite. Al reklame ubise sa svih strana i to bas![]()
Ne treba ti dozvola ako ces drzati u kuci, to ti je za odbranu kuce to mozes kupiti, ako zelis da nosis sa sobom onda moras imati dozvolu. Kad kupujes u shopu, vrlo dobro je regulisano, ispunis papire, moras dati svoj social security # (to ti je kao u Bosni maticni broj recimo), onda rade background check, i sta god da si uradio u zivotu kriminalno im izbaci, ako si depresivan ili imas mentalni problema pa si isao doktoru za to izbacit ce (po zakonu zdrastveni podaci se ne smiju iznositi, ali je doktor duzan ako smatra da si opasnost po sebe ili okolinu to iznijet na taj nacin, znaci da izbaci), s toga ko ide regularno u 99.9% slucajeva je sve rega.AshburtonG je napisao/la: ↑07 jul 2022, 21:30A cekaj, tebi ne treba nikakva dozvola kao prvom kupcu? Dakle, ja mogu otic u neki shop oruzja i samo jednostavno kupit? Znam da imas onaj neki formular za ispunit, medjutim to je smijesno. Mene vise interesuje, da li moras prije tog procesa kupovine(kao sto je npr kod nas) zatrazit od nadleznih organa dozvolu za nabavku?alemsa je napisao/la: ↑07 jul 2022, 18:57Pa tako ti je jer ne moras registrovati pistolj, da moras onda bi ga moro prevesti kao auto na drugog covjeka. Privatne prodaje nisu regulisane, opet kazem uzimas na svoju odgovornost jer zakon ne interesuje, ako si ti uhvacen s njim a na njemu ima nesto - kriv si. Tako da opet vecina ljudi uzima regularno, ili ako privatno onda pouzdano. Osim ovih sto ne moze uzet, on ce ga uzet i od mafije na kraju krajeva libo njeg.
Znaci na obje strane imate problem, ako je tako. Prvo sto svako moze kupit oruzje, a drugo sto se nakon prvog vlasnika gubi trag tom oruzju zbog nedostatka registracije. Kakva drzava.![]()
![]()
I onda se zale sto svaki mjesec isfrustrirani bubuljicavi nehljeb pobije pola skole.
Pa ako te ufati s oruzjem a nemas dozvole onda si krivicno gonjen (van kuce naravno). Sad covjek koji postuje zakone (sto je opet vecina normalnih ljudi), nece dolaziti u sukob sa zakonom. Postoji 2nd amendment i narod treba da ima oruzje u kuci, ne moze lopov imati prednost nad postenim covjekom, jer krimos ce iz Mexica sebi nabavati oruzje ako treba, kupit ce od klosara na ulici, posten covjek koji postuje zakon nece, tako da taj posten insan i treba da ima mogucnost da kupi sebi oruzje legalno, kako klosari ne bi imali prednost nad njim u njegovoj kuci. Sasvim logicnoAshburtonG je napisao/la: ↑07 jul 2022, 23:13Vi Amerikanci bas imate onda problem u poimanju opasnosti. Kako ce drzava kontrolisat to drzanje u kuci? Sta je garant? To sto si ti zaokruzio pri kupovini na formularu da ces drzat kuci?![]()
To je jako neozbiljno i zapravo me cudi sto nema jos i vise napada, ubistava i kriminala. Drzava bukvalno gura ljude indirektno u kriminal. I taj check se zavrsi u nekoliko minuta? Ti ne vidis tu problem?
Cinjenica da moras ganjat dozvolu za bilo kakvo koristenje oruzja odbije sigurno preko 50% ljudi koji dodju na ideju da ga nabave. To joj i jest glavna funkcija. Ovako, pogledas film ratne tematike, nalozis se na m16 i odes do shopa, i za sat vremena imas kod kuce pusku.![]()
Sto se tice tih reklama, nekidan udjem na portal prvi put nakon nekoliko godina i da vidim neki video ugasim adblocker i blokiranje scripti. Bukvalno nisam mogao da shvatim jesam li na sportsport.ba ili na nekoj virusnoj stranici tipa kad kliknes na ana je udaljena od tebe 3 kilometra. Kakav spam reklamama ono je toliko neozbiljno da samo budala moze citati i gledati u to.redbull93 je napisao/la: ↑07 jul 2022, 22:29ma novi portal je katastrofa, blago receno. Prilagodjen reklamama, a ne korisniku, sto u neku ruku mogu razumjeti, ali... Trebao se naci neki kompromis, ovako bezvoljno ista i citati. npr prvo sto sam uocio i sto meni smeta, nema vise selekcije "moj tim" gdje su u desnom redu uvijek bile vijesti o klubovima koje dodas u favorite. Al reklame ubise sa svih strana i to bas![]()
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.