Jedino logicno objasnjenje je da na sve nacine pokusavaju uvuci NATO u rat pa da imaju opravdanje ili za poraz ili za koristenje nuklearnog arsenala. Kako zapadno oruzje pristize njima su prognoze sve crnje i crnje. Zamisli Rusija izgubila rat od Ukrajine, smijesno zvuci ali Putin to sebi ne moze dozvolitimajestic24 je napisao/la: ↑09 jul 2022, 15:45Sa ovim izjavama Rusa,imam osjecaj da oni stvarno zele treci svjetski rat pod svaku cijenu.
Ruska invazija na Ukrajinu
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
Re: Ruska invazija na Ukrajinu
7 - Tottenham Hotspur are the first English side to concede seven goals in any European competition since Tottenham Hotspur themselves lost 0-8 to FC Koln in the UEFA Intertoto Cup in July 1995. Spursy.
- ASD
- Kontakt:
Čitam komentare po internetu i svakakvih glupana ima i go sa vojnim iskustvom.
Kaže lik, da su talibani imali naoružanje Ukrajine došli bi do Aljaske.
Kaže lik, da su talibani imali naoružanje Ukrajine došli bi do Aljaske.
- MortemHz
- Interni moderator
- Kontakt:
Amerika šalje 400 miliona dolara dodatne pomoći Ukrajini, stižu novi HIMARS-i
Ministarstvo odbrane SAD-a saopćilo je kako je odobrilo slanje dodatne vojne pomoći Ukrajini u iznosu od 400 miliona dolara koja će uključivati raketne sisteme, ali i drugu opremu.
Kako su naveli iz Pentagona, Bidenova administracija odobrila je novu vojnu pomoć kako bi zadovoljila kritične potrebe ukrajinske vojske u borbi. Ujedno, ovo će biti 15 paket pomoći koju Sjedinjene Američke Države šalju Ukrajini još od augusta 2021. godine.
Prema navodima iz Ministarstva odbrane SAD-a, novi paket pomoći uključivat će:
Četiri raketna sistema HIMARS i dodatnu municiju za ovaj sistem
Tri taktička vozila
Artiljerijsku municiju 155 mm
Protivbaterijske sisteme
Rezervne dijelove i drugu opremu
Također, iz Washingtona su naveli kako su Sjedinjene Američke Države u posljednje tri sedmice izdvojile 2,2 milijarde dolara vojne pomoći Ukrajini.
"Sveukupno, Sjedinjene Američke Države od početka Bidenovog mandata poslale su oko 8 milijardi dolara vojne pomoći Ukrajini. Od 2014. godine, SAD su poslale više od 9,2 milijarde dolara pomoći Ukrajini. Sjedinjene Američke Države nastavit će raditi sa svojim saveznicima i partnerima kako bi pružili Ukrajini kapacitete koji će ispuniti njene zahtjeve na bojnom polju", saopćeno je iz Pentagona.
Ministarstvo odbrane SAD-a saopćilo je kako je odobrilo slanje dodatne vojne pomoći Ukrajini u iznosu od 400 miliona dolara koja će uključivati raketne sisteme, ali i drugu opremu.
Kako su naveli iz Pentagona, Bidenova administracija odobrila je novu vojnu pomoć kako bi zadovoljila kritične potrebe ukrajinske vojske u borbi. Ujedno, ovo će biti 15 paket pomoći koju Sjedinjene Američke Države šalju Ukrajini još od augusta 2021. godine.
Prema navodima iz Ministarstva odbrane SAD-a, novi paket pomoći uključivat će:
Četiri raketna sistema HIMARS i dodatnu municiju za ovaj sistem
Tri taktička vozila
Artiljerijsku municiju 155 mm
Protivbaterijske sisteme
Rezervne dijelove i drugu opremu
Također, iz Washingtona su naveli kako su Sjedinjene Američke Države u posljednje tri sedmice izdvojile 2,2 milijarde dolara vojne pomoći Ukrajini.
"Sveukupno, Sjedinjene Američke Države od početka Bidenovog mandata poslale su oko 8 milijardi dolara vojne pomoći Ukrajini. Od 2014. godine, SAD su poslale više od 9,2 milijarde dolara pomoći Ukrajini. Sjedinjene Američke Države nastavit će raditi sa svojim saveznicima i partnerima kako bi pružili Ukrajini kapacitete koji će ispuniti njene zahtjeve na bojnom polju", saopćeno je iz Pentagona.
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
- AshburtonG
- Kontakt:
Ja sam ocito precijenio intelektualni razvoj Rusa kao nacije, kad dadoh prognozu da ce neko Putina ubit od njegovih unutar mjesec dana. Mislim da samo oni iskreno misle da ce dobit nesto ovim ratom. 
Ameri su nanjusili krv i definitivno ne popustaju. Mislim da Njemacka place jer bi oni Ukrajinu davno prodali zarad jeftinog plina
7 - Tottenham Hotspur are the first English side to concede seven goals in any European competition since Tottenham Hotspur themselves lost 0-8 to FC Koln in the UEFA Intertoto Cup in July 1995. Spursy.
Pa nema bolje opcije od te da neko ratuje za tebe. Naravno da će ih trpati sa oružjem i opremom, do kraja.
Vise je Putina strah nukleatnog rata od amera,on je slab i spominje svako malo nuklearnu kao da je drugi nemaju,ame4icke nuklearne su vec u Njemacku stigle pa nek izvoli bolesnik mada ovi Himarsi sto dolaze i ostalo ce dobro da ih razvali,malo se rusofili zajebali a na drugij strani ameri hehe,kad se sve smiri bice sirotinja i klecace kao i prije i moliti zapad za milostinju al ko ih j zatvoriti im sve prilaze na zapad nek se mjesaju sa indijcima i kinezima dva najgora naroda na svijetuBrokula je napisao/la: ↑09 jul 2022, 16:38Jedino logicno objasnjenje je da na sve nacine pokusavaju uvuci NATO u rat pa da imaju opravdanje ili za poraz ili za koristenje nuklearnog arsenala. Kako zapadno oruzje pristize njima su prognoze sve crnje i crnje. Zamisli Rusija izgubila rat od Ukrajine, smijesno zvuci ali Putin to sebi ne moze dozvolitimajestic24 je napisao/la: ↑09 jul 2022, 15:45Sa ovim izjavama Rusa,imam osjecaj da oni stvarno zele treci svjetski rat pod svaku cijenu.
Bas ti hvala mada imam obraz pa nisam u stanju da citam prizivanje ciscenja Ukraine na bosanskom forumu jer sam branio ovo da bi ti mogao pisat i to kao vrlo mlad tako da banuj slobodno odma da te prodje zelja pa nek i dalje orgijaju
Stize jos HIMARS-a
Joe, doktore!
Joe, doktore!
Upozoren si jer si ti pisao o ciscenju i prizivao ga, a bogami i orgijas poprilicno vec.
Ako si ratovao za etnicki cistu BiH, sigurno nismo bili na istoj strani
- RacioEmocionalan
- Kontakt:
Teško je čovjeku dati neko mišljenje kada nema dobar uvid u unutrašnje stanje i prilike koje su u Rusiji, ali po nekim podacima koji se provlače kroz medije, koji i ne moraju biti tačni naravno, provlači se obrazac teških represalija na drugo i drugačije mišljenje te otuda smatram da njihov aparat kontroliše mnogo toga i ljudi u strahu od odmazde šute na sve nelogičnosti koje kreira njihova vladajuća klika.AshburtonG je napisao/la: ↑09 jul 2022, 21:07Ja sam ocito precijenio intelektualni razvoj Rusa kao nacije, kad dadoh prognozu da ce neko Putina ubit od njegovih unutar mjesec dana. Mislim da samo oni iskreno misle da ce dobit nesto ovim ratom.![]()
Opet, može biti sve kriva pretpostavka, ne znam.
The willingness to be a fool is a precursor to a transformation.
- LegendKiller
- Kontakt:
Izgleda da ovi Himarsi ubiše Ruse. Od kako su počeli da tuku kukaju na sve strane. Eno čak i Putin pominje da je spreman na pregovore, što znači da na njih nemaju odgovore, Bajraktare su nekako ukrotili u zadnje vrijeme, ali Himarsu ne mogu ništa. Još su po trenutnim informacijama samo 4 stigla i stavljena u upotrebu. Danas su Ameri obavili da im šalju još 4 odmah a naknadno još 4. Dovoljno je da im raketama unište logistiku i skladišta municije, što već uveliko rade, a front će se sam od sebe raspasti kada ne bude podrške.
Ukrajinci sada moraju ići na punu mobilizaciju i udariti sa svime što imaju. Rusi dok dovuku pojačanja iz unutrašnjosti i istoka treba im barem 15 dana i to samo da dođu blizu fonta.
Ukrajinci sada moraju ići na punu mobilizaciju i udariti sa svime što imaju. Rusi dok dovuku pojačanja iz unutrašnjosti i istoka treba im barem 15 dana i to samo da dođu blizu fonta.
Ratovao da opstanemo da nebi bili ocisceni kao sto misle da ciste Ukraince,uostalom da si malo pametan znao bi da nismo ratovali da ocistimo nekog to se zna ko je pokusao mada je to zlocin izgleda spomenut ovdje,uostalom nema potrebe da ti objasnjavam jer smo ratovali za opstanak,vjerovatno si podrum cuvao zato smo mi sad vani a ti negdje u Bosni sprovodis diktaturu i pustas da nam ovdje spominju ciscenja Ukraine i slicno. Spinujes i okreces temu gospodine jer na spominjanje ciscenja dobiju isti odgovor. Da imas imalo ljudskosti na spominjanje ciscenja ljudi koji brane svoje bi davao odma trajni ban,i onako reda radi da ti kazem nismo nikog isli da cistimo nego su nam na kucni prag dosli,pitaj ove iz Prijedora,Kozarca,Foce,Visegrada,Srebrenice itd oni ce ti bolje objasniti. Upravu si nismo na istoj strani bili moze na pm gdje sam bio posto si vjerovatno podrum cuvaoadmin je napisao/la: ↑09 jul 2022, 23:10Upozoren si jer si ti pisao o ciscenju i prizivao ga, a bogami i orgijas poprilicno vec.
Ako si ratovao za etnicki cistu BiH, sigurno nismo bili na istoj strani
po izvorima, vec je 8 HIMARSa aktivno na ratistu a dolazi jos novih...LegendKiller je napisao/la: ↑10 jul 2022, 00:03Izgleda da ovi Himarsi ubiše Ruse. Od kako su počeli da tuku kukaju na sve strane. Eno čak i Putin pominje da je spreman na pregovore, što znači da na njih nemaju odgovore, Bajraktare su nekako ukrotili u zadnje vrijeme, ali Himarsu ne mogu ništa. Još su po trenutnim informacijama samo 4 stigla i stavljena u upotrebu. Danas su Ameri obavili da im šalju još 4 odmah a naknadno još 4. Dovoljno je da im raketama unište logistiku i skladišta municije, što već uveliko rade, a front će se sam od sebe raspasti kada ne bude podrške.
ono sto najave vecinom vec bude na ratistu...uz to dolazi municija sa jos vecim dometom
Zivio sam zivot, Bog sto mi je dao
Mjesto talijane, engleze gledao
ako je to grijeh, sto dusa pozeli
onda se i meni dzehenem veseli
- AshburtonG
- Kontakt:
Bukvalno.
Koliko god je americka obavjestajna sluzba jaka, mislim da ni oni nisu vjerovali da se Rusi ovoliko mogu precijenit. Amerima je ovo doslo kec na desetku. Nece poginut niti jedan americki vojnik, a njihova oprema je vec ubila na hiljade ruskih. S druge strane, sve ovo ce Ukrajina, na ovaj ili na onaj nacin, vracat decenijama pred nama. Ne vjerujem da ce im bit mrsko, jer su u onim prvim sedmicama pokazali da im je draza smrt, nego zivot pod ruskom cizmom. To je bio okidac i Amerima. Nisu bili ni oni sigurni, koliko zapravo Ukrajinaca sebe smatra Ukrajincem. Kad su shvatili da ovi mrze Ruse vise od Amera: "Evo vam oruzje, vratite kad mognete."
Bukvalno Ukrajinci ce placat zato sto je USA dobila ogromnu saveznu drzavu i testni rat, koji je njima bio prerizican u direktnoj ulozi. Rekao bih, win-win za obje strane, jer je ocito da, uprkos herojstvu, ukrajinska armija ne bi mogla izdrzat sama.
8 HIMARS-a je vec u Ukrajini, a 4 idu u ovom sljedecem paketu pomoci.
problem za ruse nisu samo HIMARS nego i cezari i druga dalekometna masineriija koja je stigla... naravno HIMARS je najbolniji jer mu je preciznost bolesna... +-5 metara na 300 kilometara ali i ostalo oruzje koje je nedavno stiglo radi bolesne stvariAshburtonG je napisao/la: ↑10 jul 2022, 00:34Bukvalno.
Koliko god je americka obavjestajna sluzba jaka, mislim da ni oni nisu vjerovali da se Rusi ovoliko mogu precijenit. Amerima je ovo doslo kec na desetku. Nece poginut niti jedan americki vojnik, a njihova oprema je vec ubila na hiljade ruskih. S druge strane, sve ovo ce Ukrajina, na ovaj ili na onaj nacin, vracat decenijama pred nama. Ne vjerujem da ce im bit mrsko, jer su u onim prvim sedmicama pokazali da im je draza smrt, nego zivot pod ruskom cizmom. To je bio okidac i Amerima. Nisu bili ni oni sigurni, koliko zapravo Ukrajinaca sebe smatra Ukrajincem. Kad su shvatili da ovi mrze Ruse vise od Amera: "Evo vam oruzje, vratite kad mognete."
Bukvalno Ukrajinci ce placat zato sto je USA dobila ogromnu saveznu drzavu i testni rat, koji je njima bio prerizican u direktnoj ulozi. Rekao bih, win-win za obje strane, jer je ocito da, uprkos herojstvu, ukrajinska armija ne bi mogla izdrzat sama.
8 HIMARS-a je vec u Ukrajini, a 4 idu u ovom sljedecem paketu pomoci.
Dobro ide Ukrajincima s HIMARS ali dobro su išli i s bayraktarima pa su im našli manu. Očekivano ''rovovski'' rat za Donbas gdje se napreduje selo po selo s rizikom da to selo već sutra izgubiš. Smiješno je bilo čitati upise kako je gotovo za neku od strana, neki već otpisali Ukrajince. Neće ovo završiti uskoro nažalost, minimalno još nekoliko mjeseci.
A ljudi slabo pamte to je ovde glavni problem
ko te jeb'o godinama **** te opet
-Beogradski sindikat
ko te jeb'o godinama **** te opet
-Beogradski sindikat
Samo su 4 u Ukrajini, u Ovaj koji dan trebaju doci jos 4
Barbine Barbike vole Tika-taku 🚨🚨
- Marsal
- Kontakt:
Minimalno još nekoliko godina ako se ne dogovore, zapravo nit Ruje mogu okupirat Ukrajinu (ili makar onaj dio što žele), nit Ukrajincu mogu vratit državu pod kontrolu.Madal je napisao/la: ↑10 jul 2022, 00:44Dobro ide Ukrajincima s HIMARS ali dobro su išli i s bayraktarima pa su im našli manu. Očekivano ''rovovski'' rat za Donbas gdje se napreduje selo po selo s rizikom da to selo već sutra izgubiš. Smiješno je bilo čitati upise kako je gotovo za neku od strana, neki već otpisali Ukrajince. Neće ovo završiti uskoro nažalost, minimalno još nekoliko mjeseci.
Ovo se može završit jedino nekim pregovorima.
Ako Europa ne poklekne Rusima se piše crno. Ali kakve pichke su u Njemačkoj, Francuskoj i vodećim zemljama EU mislim da će na kraju ovog rata više profitirati Rusi dok će naći neki scenarij da i Ukrajinci nešto dobiju.
I bit će im rahat patnja ko i nama sa kretenima od komšija.
Heroji Grada Zenice = NGG Za Čelik i UG Robijaši 1988
Trenutno korisnika/ca: Amazon [Bot] i 17 gostiju.