RSD Velež - Igrački kadar i transferi

Espiritosanto
Kontakt:

Re: RSD Velež - Igrački kadar i transferi

Post Postao/la Espiritosanto » 09 jul 2022, 22:48

Ado1922 je napisao/la:
09 jul 2022, 22:38
Enver Marić je najbolje rekao, treba da nam svake godine prvo mjesto bude cilj pa šta god bude.

Slažem se svakako,ali klub sa 2000 članova ne može svake godine ni izaći u europu a ne biti prvak.
Jedino da je neki investitor koji će pumpati pare.
Nemamo mi ta sredstva i treba realan biti i ovo što se radi sa ovim ulaganjima su super rezultati.
Za titulu na ovu ekipu ti trebaju sigurno 3 kapitalca koje bi plaćali 15-20 k km mjesečno a nažalost mi te pare nemamo.
I Mostarske kiše kao da su stale
Heroj do heroja kraj drevne Musale
Ko je pravi junak,kaže pjesma stara
Zdravo,ma gdje bili,heroji Mostara

stiledivita
Kontakt:

Post Postao/la stiledivita » 10 jul 2022, 00:22

Espiritosanto je napisao/la:
09 jul 2022, 22:48
Ado1922 je napisao/la:
09 jul 2022, 22:38
Enver Marić je najbolje rekao, treba da nam svake godine prvo mjesto bude cilj pa šta god bude.

Slažem se svakako,ali klub sa 2000 članova ne može svake godine ni izaći u europu a ne biti prvak.
Jedino da je neki investitor koji će pumpati pare.
Nemamo mi ta sredstva i treba realan biti i ovo što se radi sa ovim ulaganjima su super rezultati.
Za titulu na ovu ekipu ti trebaju sigurno 3 kapitalca koje bi plaćali 15-20 k km mjesečno a nažalost mi te pare nemamo.
Na ove 4 rečenice se svodi sva priča i to treba prihvatiti da je tako, što prije prihvatimo ljepše će nam svima biti.
Koja god si liga, gdje god ti da igraš...

MostarskiSin
Kontakt:

Post Postao/la MostarskiSin » 10 jul 2022, 01:15

Ne razumijem sto bi dovodili vise igraca u napad, tu vise nece biti pojacanja sigurno. Imamo Haskica i Zaimovica kao opciju s klupe i neke laganije utakmice u kupu.

Upratio sam da je neko napisao da bi valjalo dovesti Krpica pa da imamo i njega i Haskica haha taj isti Krpic u Tuzli ima 250000 KM za godinu dana a mi trenutno dajemo maks izmedju 10000 KM i 12000 KM pa skontajte.

Nama fali lijevo krilo i jos jedan U21 igrac po mogucnosti jer se na Sikala i Drinu jos ne moze ozbiljno racunati, mozda tek od sljedece sezone im pruziti malo ozbiljniju minutazu.

Svasta nesto bi dovodili a 1400-1500 clanova za 100. rodjendan kluba.

Ado1922

Post Postao/la Ado1922 » 10 jul 2022, 08:03

Ako se već neće dovoditi napadač greška je što je Sijamija poslan na posudbu u Goražde.

Što se sramotno niskog broja članskih tiče stvarno ne znam šta je problem pa se ljudi ovako sporo i slabo učlanjuju, pa nas po tradiciji mora biti bar 10k aktivnih članova svake sezone.

Nije mi jasno pogotovo kad se sjetim kako je dobar odziv bio kad su se virtualne ulaznice kupovale. Šta je u pitanju?

Pošto će članovi nadam se imati prednost prilikom kupovine evropskih ulaznica vjerovatno će tada broj članova naglo porasti iako nije pošteno da se stvara dodatna gužva u shopu zbog ljudi koji će u trenutku kupovine ulaznica popunjavati formulare za članstvo.
Eric Cantona : "You can change your wife, your politics, your religion, but never, never can you change your favourite football team."

rikimo
Kontakt:

Post Postao/la rikimo » 10 jul 2022, 08:50

Ado1922 je napisao/la:
08 jul 2022, 23:45
Zna li se išta za Brandao-a? Na TM još uvijek stoji da nema kluba, nije valjda odustao od fudbala skroz :crazy:
Mogao bi u Estoniju.

Konzerva
Kontakt:

Post Postao/la Konzerva » 10 jul 2022, 09:54

MostarskiSin je napisao/la:
10 jul 2022, 01:15
Ne razumijem sto bi dovodili vise igraca u napad, tu vise nece biti pojacanja sigurno. Imamo Haskica i Zaimovica kao opciju s klupe i neke laganije utakmice u kupu.

Upratio sam da je neko napisao da bi valjalo dovesti Krpica pa da imamo i njega i Haskica haha taj isti Krpic u Tuzli ima 250000 KM za godinu dana a mi trenutno dajemo maks izmedju 10000 KM i 12000 KM pa skontajte.

Nama fali lijevo krilo i jos jedan U21 igrac po mogucnosti jer se na Sikala i Drinu jos ne moze ozbiljno racunati, mozda tek od sljedece sezone im pruziti malo ozbiljniju minutazu.

Ne razumijem sto bi dovodili vise igraca u napad, tu vise nece biti pojacanja sigurno.
nakon 3 pripremne utakmice bez 1 datog gola tebi nije razlog da se potraga za napadacem
"Ali, kad dođeš u Zenicu, ne da ti se ne igra, više ti se ni ne živi" : ivica osim za jutarnje novine

Rodjeni81
Kontakt:

Post Postao/la Rodjeni81 » 10 jul 2022, 10:02

Pripremne su utakmice legendo, sa istim napadacima prosle pripreme smo imali prosjek skoro 3 gola po utakmica.

mozak
Kontakt:

Post Postao/la mozak » 10 jul 2022, 10:14

Po imenima, mi ove godine imamo jaču ekipu.
Što se tiče U21, imamo uži izbor ali igrače koji su iskusniji za godinu.
Fali definitivno lijevo krilo mada imamo alternativnih opcija na toj poziciji. Prelazni rok nije završio i vjerovatno će zavisiti od samog starta prvenstva.
Mujić, Ćurković, Bajević, Vladić, Halilhodžić, Tuce, Jurić, Slišković, Marić, Hadžiabdić, Đurasović, Petranović, Skočajić, Kodro, Gudelj, Kajtaz, Primorac, Salihamidžić, Barbarez...

MostarskiSin
Kontakt:

Post Postao/la MostarskiSin » 10 jul 2022, 10:45

Konzerva je napisao/la:
10 jul 2022, 09:54

Ne razumijem sto bi dovodili vise igraca u napad, tu vise nece biti pojacanja sigurno.
nakon 3 pripremne utakmice bez 1 datog gola tebi nije razlog da se potraga za napadacem
Ne moze Haskic uzet loptu na centru, sve predriblati i dati gol. Valjda krila i vezni red trebaju raditi za njega i kreirati mu sanse za gol, a to do sada po svemu vidjenom nije radjeno. Da je imao 3-4 sanse po utakmici i fulio sve pa haj nego nije imao lik 2 sanse ukupno.

S druge strane nemamo Mirvica kao Sarajevo ili onog pe.dera kao Zrinjski da mozemo priustiti sebi da imamo po 2 igraca istog kvaliteta na svakoj poziciji. Sto prije to prihvatis lakse ce ti biti.

Opet kazem, 1500 clanova a mi bi Krpica i Haskica u napadu, Maneva na stoperu i Mujana na krilu. Samo njih 4 bi kostalo oko 750 hiljada za godinu dana.

Espiritosanto
Kontakt:

Post Postao/la Espiritosanto » 10 jul 2022, 10:58

10 jul 2022, 10:45
Konzerva je napisao/la:
10 jul 2022, 09:54

Ne moze Haskic uzet loptu na centru, sve predriblati i dati gol. Valjda krila i vezni red trebaju raditi za njega i kreirati mu sanse za gol, a to do sada po svemu vidjenom nije radjeno. Da je imao 3-4 sanse po utakmici i fulio sve pa haj nego nije imao lik 2 sanse ukupno.

S druge strane nemamo Mirvica kao Sarajevo ili onog pe.dera kao Zrinjski da mozemo priustiti sebi da imamo po 2 igraca istog kvaliteta na svakoj poziciji. Sto prije to prihvatis lakse ce ti biti.

Opet kazem, 1500 clanova a mi bi Krpica i Haskica u napadu, Maneva na stoperu i Mujana na krilu. Samo njih 4 bi kostalo oko 750 hiljada za godinu dana.
Čitam na zvaničnoj na Fb,lik nešto komentariše i pita ga momak imaš li člansku?Frajer odgovara yebo vas članske šta vam je to bitno......
Zamisli sad da imaš 10 k članskih i 3000 sezonskih prodatih imao bi i Maneva,Krpića i Mujana.
Do tad (ako ikad bude) opušteno i pratite klub i uživajte u ostvarenim rezultatima
I Mostarske kiše kao da su stale
Heroj do heroja kraj drevne Musale
Ko je pravi junak,kaže pjesma stara
Zdravo,ma gdje bili,heroji Mostara

Ado1922

Post Postao/la Ado1922 » 10 jul 2022, 11:12

Takvi bilmezi najviše pametuju po fb čak je i Džemil spominjao takve navijače. Kao najglasniji su u kritikama a nema ih u bazi članova.

Ne možeš očekivati od sponzora i investitora da baca svoje pare na neke bh "zvijezde" a da sam nisi spreman potrošiti 20 KM godišnje za članstvo ili 70 KM za sezonsku ulaznicu.

Ja svake godine potrošim minimalno po 200 KM u Veležovom shopu. Trebamo svi dati svoj doprinos pa tek onda nešto više očekivati.

Zamislite da imamo svake godine po 10000 članova i 1000 vlasnika sezonskih ulaznica. Mogli bi plaćati jednog ili dvojicu vrhunskih igrača za naše prilike
Eric Cantona : "You can change your wife, your politics, your religion, but never, never can you change your favourite football team."

Babke
Kontakt:

Post Postao/la Babke » 10 jul 2022, 12:14

Treba zatvorit i youtube kanal, stranicu kluba i svaki dotok informacija iz Veleža za one koji ne uzmu člansku kartu. Dugo nam je nakon rata trebalo da naučimo ljude da uopšte plaćaju ulaznice. Naučit ćemo ih i da Velež nije vreća za udaranje i liječenje frustracija. Ta bagra jedva dočeka da Veležu loše krene. Tačno im to popravlja dan na nekom perverznom bolesnom nivou.

JimmyPage
Kontakt:

Post Postao/la JimmyPage » 10 jul 2022, 12:32

Babke je napisao/la:
10 jul 2022, 12:14
Treba zatvorit i youtube kanal, stranicu kluba i svaki dotok informacija iz Veleža za one koji ne uzmu člansku kartu. Dugo nam je nakon rata trebalo da naučimo ljude da uopšte plaćaju ulaznice. Naučit ćemo ih i da Velež nije vreća za udaranje i liječenje frustracija. Ta bagra jedva dočeka da Veležu loše krene. Tačno im to popravlja dan na nekom perverznom bolesnom nivou.
Svaki klub ima takvih likova, ne znam zašto im se pridaje tolika pažnja uopšte

Imajednabrigada
Kontakt:

Post Postao/la Imajednabrigada » 10 jul 2022, 12:42

Ko je treći golman ove sezone?
"****** se trudi da uradi nešto korisno, bez ličnog interesa, i drvlje i kamenje na njega... Da se slučajno ne bi namnožilo takvih, to je formula po kojoj BiH funkcioniše." - @Horoz

Chuske
Kontakt:

Post Postao/la Chuske » 10 jul 2022, 12:58

Faris Ribić valjda? (ako ne ode negdje na posudbu)

mozak
Kontakt:

Post Postao/la mozak » 10 jul 2022, 13:02

Babke je napisao/la:
Ne slažem se sa tobom.
Nikakve prisilne metode nisu normalne jer su navijači Veleža mnogo puta pokazali svoju privrženost klubu trošeći i skupljajući novac za klub.
Prije bih rekao da se radi o ljenosti po ovoj vrućini i da će rast članskih krenuti tek sa početkom prvenstva.
Šta misliš koliko su navijači trošili na odlazak u Sarajevo na evropske utakmice? Od goriva, jela, pića do karata koje nisu bile jeftine tada. U Jablanici, u poznatim restoranima se sve crvenilo od navijača. Novac nije problem.

Kada budemo navijačima imali ponuditi sve to u Mostaru, tada ćeš imati iznad 5000 članskih a i sezonskih. Tada će se svak pobrinuti da ima zagarantovano mjesto na stadionu koji će imati ograničen kapacitet i kada se budu igrale značajne utakmice.
Zato mislim da Uprava treba krenuti sa izgradnjom zadnje tribine u što kraćem roku a pokrivanje dedare mora biti inperativ. Nije lako kisnuti 90 min.
Evo nek postave cilj 10 000 sezonskih karata za postavljanje krova na dedari pa ćeš vidit da će se to za mjesec skupit.
Članovi kluba moraju imati benefite koji će biti poznati jer se samo na takav način mogu privući navijači.
Npr, jeftinija kupovina ulaznica prije zavične prodaje, majice sa amblemom članova kluba i sl.
Mujić, Ćurković, Bajević, Vladić, Halilhodžić, Tuce, Jurić, Slišković, Marić, Hadžiabdić, Đurasović, Petranović, Skočajić, Kodro, Gudelj, Kajtaz, Primorac, Salihamidžić, Barbarez...

Ado1922

Post Postao/la Ado1922 » 10 jul 2022, 13:09

mozak je napisao/la:
10 jul 2022, 13:02
Babke je napisao/la:
Ne slažem se sa tobom.
Nikakve prisilne metode nisu normalne jer su navijači Veleža mnogo puta pokazali svoju privrženost klubu trošeći i skupljajući novac za klub.
Prije bih rekao da se radi o ljenosti po ovoj vrućini i da će rast članskih krenuti tek sa početkom prvenstva.
Šta misliš koliko su navijači trošili na odlazak u Sarajevo na evropske utakmice? Od goriva, jela, pića do karata koje nisu bile jeftine tada. U Jablanici, u poznatim restoranima se sve crvenilo od navijača. Novac nije problem.

Kada budemo navijačima imali ponuditi sve to u Mostaru, tada ćeš imati iznad 5000 članskih a i sezonskih. Tada će se svak pobrinuti da ima zagarantovano mjesto na stadionu koji će imati ograničen kapacitet i kada se budu igrale značajne utakmice.
Zato mislim da Uprava treba krenuti sa izgradnjom zadnje tribine u što kraćem roku a pokrivanje dedare mora biti inperativ. Nije lako kisnuti 90 min.
Evo nek postave cilj 10 000 sezonskih karata za postavljanje krova na dedari pa ćeš vidit da će se to za mjesec skupit.
Članovi kluba moraju imati benefite koji će biti poznati jer se samo na takav način mogu privući navijači.
Npr, jeftinija kupovina ulaznica prije zavične prodaje, majice sa amblemom članova kluba i sl.
Treba napraviti akciju kao Željo za izgradnju istoka na Grbavici pa zajedničkim snagama napraviti južnu tribinu. Ja bih prvi dao 1000 KM iz svog džepa i nagovorio bi svog poslodavca da preko firme uplati neki značajniji iznos.

JimmyPage
Kontakt:

Post Postao/la JimmyPage » 10 jul 2022, 13:29

Ado1922 je napisao/la:
10 jul 2022, 13:09
mozak je napisao/la:
10 jul 2022, 13:02
Babke je napisao/la:
Ne slažem se sa tobom.

Treba napraviti akciju kao Željo za izgradnju istoka na Grbavici pa zajedničkim snagama napraviti južnu tribinu. Ja bih prvi dao 1000 KM iz svog džepa i nagovorio bi svog poslodavca da preko firme uplati neki značajniji iznos.
Neki dan smo raspravljali na ovu temu, potreban je veći hajp i dosta veća agilnost na promociji kluba unutar samog kluba. Realno evo u pripremnom periodu opšte mrtvilo. Pokoja informacija o pojačanju, nismo imali prenose prijateljskih utakmica, par skromnih video sadržaja sa priprema i to je to. Možda ja stvarno previše očekujem, ali puno nas želi da mu Velež bude dio života u svakom smislu. Promocije, akcije, druženja i ostalih aktivnosti se može organizovati koliko hoćeš. Na temu evrope veliko NIŠTA, čekamo dan utakmice i to je to. Vjerujem ja da su pomalo i umorni u klubu od sezone, ali realno nema stajanja, samo rad i promocija. Biće bolje kad krene sezona, ali hoćemo akciju i van sezone :bih:

Bila je promocija kluba za 100 godina i svaka čast na tome, ovdje govorim više o uključivanju navijača oko kluba

Gr0hot
Kontakt:

Post Postao/la Gr0hot » 10 jul 2022, 13:37

Marketing kluba je jako los. Po mojoj procjeni izvlaci se maks 30% od potencijala kojeg imamo. A i to se izvlaci velikom zaslugom ljubavi i volje RAje. Tu nam treba pod hitno neko vrhunsko pojacanje. Vec godinama je vrijeme za nekog profesionalnog uposliti na tu poziciju, podignuti klub na mnogo veci nivo od nivoa na kojem se nalazimo.

Oke, ustedi se na plati tog nekog marketing lica ali se istovremeno izgubi 100 x vise na neiskoristenom potencijalu koji imamo.

Pa mi imamo najacu dijasporu od svih klubova bivse nam drzave a mi to evo jos uvijek ne znamo iskoristiti

mozak
Kontakt:

Post Postao/la mozak » 10 jul 2022, 13:50

Što se tiče prijenosa pripremnih utakmica, mislim da nije do ekipe VeležTv i ErolTv. Čuo sam da je Osim stava da se pripremne ne bi trebale prenositi i to se izgleda ispoštovalo.
Jedino sam gledao utakmicu protiv Slobode na ErolTv.
Na toj utakmici, iako smo izgubili, mišljenja sam da smo od ekipe Slobode za klasu bolji. Sloboda je bila nalik na Žižovićevu..ubiše startovima iako je pripremna.

Mislim da je Bajrić spreman za prvih 11, kao i da će Ikić biti veliko pojačanje kada dostigne potrebnu formu.
Protiv Posušja očekujem nešto slično:

......................Bogdanović..............
Ćosić......Bajrić.....Zeljković.......Pavić
........................Pršeš...............
...........Radovac...........Hasanović
Džanković.........Haskić.............Anđušić

Odgovori

Natrag na “FK Velež”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 8 gostiju.