Hell yeah! Mick dogodine u Ferari.
Formula 1
Moderator/ica: rio_Ferdy88
- akisarajevo92
- Kontakt:
- BocaJuniors1905
- Kontakt:
Re: Formula 1
Govore da če Fereri imati najviše problema zbog promjene poda u Spa, jedina šansa za Makmilijana.
I Čeko je zaredo nesreće, mora mu pomoći gore u vrhu
MANIJACI JUG 1987
MI SMO ONI ŠTO NE DAJU NA SVOJE!
Ako Ferrari bude imao problem radi tehnicke direktive onda će imati i RB jer oba bolida koriste dasku iz dva dijela ispod poda. Inace je ta direktiva trebala stupiti na snagu od Francuske ali su pushali do Belgije da se stignu RB i Ferrari spremiti jer je ocigledno big dealBocaJuniors1905 je napisao/la: ↑10 jul 2022, 17:05Govore da če Fereri imati najviše problema zbog promjene poda u Spa, jedina šansa za Makmilijana.
- BocaJuniors1905
- Kontakt:
Horner kaže da RedBul neće imati problemaEBSCO je napisao/la: ↑10 jul 2022, 17:08Ako Ferrari bude imao problem radi tehnicke direktive onda će imati i RB jer oba bolida koriste dasku iz dva dijela ispod poda. Inace je ta direktiva trebala stupiti na snagu od Francuske ali su pushali do Belgije da se stignu RB i Ferrari spremiti jer je ocigledno big dealBocaJuniors1905 je napisao/la: ↑10 jul 2022, 17:05Govore da če Fereri imati najviše problema zbog promjene poda u Spa, jedina šansa za Makmilijana.
MANIJACI JUG 1987
kakvo svrsavanje na vozača koji je talentom u rangu Strolla
kakav crni Ferrari, daj bože da ima pola Sainzovog CV-a kroz karijeru
kakav crni Ferrari, daj bože da ima pola Sainzovog CV-a kroz karijeru
"This whole thing is pretty much done. We're more ghosts than people."
Sa ovom degradacijom guma i brzinom koju RB pokazuje ne mogu biti ispred Ferrarija, naravno daleko iznad ostatka grida, ali ovako sam Max nema šta tražiti osim da se do zadnjih granica utrkuje sa njima dvojicom.
Checo je danas falio, yebiga znao sam da će biti kontakt sa Russellom.
Zadnja dva vikenda koliko su loša po RB, nije previše uticalo na deficit.
Jel samo meni djelovalo da je Max imao bolji pace u Silverstonu nego u Austriji?
Jel samo meni djelovalo da je Max imao bolji pace u Silverstonu nego u Austriji?
I to je sbbkbb, jer je Lecler vozio ostecen. Cudna sezona totalno, toliko trka proslo a nemas jasnu situaciju ciji je bolid trenutno bolji, sto je dobro za ostatak sezone.AA23 je napisao/la: ↑10 jul 2022, 17:12Sa ovom degradacijom guma i brzinom koju RB pokazuje ne mogu biti ispred Ferrarija, naravno daleko iznad ostatka grida, ali ovako sam Max nema šta tražiti osim da se do zadnjih granica utrkuje sa njima dvojicom.
Arsenal FC, FK Željezničar, Damir Džumhur, Nikola "Niko" Kovač, Roger Federer
Zaboravio sam na to totalno, Leclerc je sa oštećenim prednjim bio kompetitivan do samog kraja.Harika je napisao/la: ↑10 jul 2022, 17:15I to je sbbkbb, jer je Lecler vozio ostecen. Cudna sezona totalno, toliko trka proslo a nemas jasnu situaciju ciji je bolid trenutno bolji, sto je dobro za ostatak sezone.AA23 je napisao/la: ↑10 jul 2022, 17:12Sa ovom degradacijom guma i brzinom koju RB pokazuje ne mogu biti ispred Ferrarija, naravno daleko iznad ostatka grida, ali ovako sam Max nema šta tražiti osim da se do zadnjih granica utrkuje sa njima dvojicom.
Svakako zanimljivo postaje i imam osjećaj da će se slomiti nakon pauze, jer tad idu zadnji upgradei veliki prije smrzavanja
Zato i jest zanimljivo, i Max je imao malo srece jer je odustajao kad nije mogao vise od druge pozicije. A zamisli Leclera, u Barceloni bi pobjedio, u Bakuu vrlo vjerovatno, u Monacu i Silverstonu bi isto pobjedio da nije bilo debila u boxu, e tu je ta razlika, Max je izgubio max 36 poena, a Lecler bog zna koliko.AA23 je napisao/la: ↑10 jul 2022, 17:19Zaboravio sam na to totalno, Leclerc je sa oštećenim prednjim bio kompetitivan do samog kraja.Harika je napisao/la: ↑10 jul 2022, 17:15I to je sbbkbb, jer je Lecler vozio ostecen. Cudna sezona totalno, toliko trka proslo a nemas jasnu situaciju ciji je bolid trenutno bolji, sto je dobro za ostatak sezone.AA23 je napisao/la: ↑10 jul 2022, 17:12Sa ovom degradacijom guma i brzinom koju RB pokazuje ne mogu biti ispred Ferrarija, naravno daleko iznad ostatka grida, ali ovako sam Max nema šta tražiti osim da se do zadnjih granica utrkuje sa njima dvojicom.
Svakako zanimljivo postaje i imam osjećaj da će se slomiti nakon pauze, jer tad idu zadnji upgradei veliki prije smrzavanja
- BocaJuniors1905
- Kontakt:
U Bakuu ne bi pobijedio. Razlika je bila u korist Red Bula, kao danas za Ferari
MANIJACI JUG 1987
Tu bi to bilo, imao je free stajanje. Bog zna kako bi bilo do kraja. Ne treba zaboravit da ga Max 4 kruga nije mogo obic na onom pravcu uz pomoc drsa.BocaJuniors1905 je napisao/la: ↑10 jul 2022, 17:36U Bakuu ne bi pobijedio. Razlika je bila u korist Red Bula, kao danas za Ferari
ne ove sezone nego narednu
[Rumour] [Ted Kravitz] Oscar Piastri and his manager Mark Webber are looking at potentially replacing Daniel Ricciardo at Mclaren.
"This whole thing is pretty much done. We're more ghosts than people."
- BocaJuniors1905
- Kontakt:
Ali bi imao dosta starije gume, bio bi lagan plijen za MaksmilijanaHarika je napisao/la: ↑10 jul 2022, 17:38Tu bi to bilo, imao je free stajanje. Bog zna kako bi bilo do kraja. Ne treba zaboravit da ga Max 4 kruga nije mogo obic na onom pravcu uz pomoc drsa.BocaJuniors1905 je napisao/la: ↑10 jul 2022, 17:36U Bakuu ne bi pobijedio. Razlika je bila u korist Red Bula, kao danas za Ferari
MANIJACI JUG 1987
Zato sam i rekao mozda Bakuu, i Ver je isao dva puta u box koliko me sjecanje sluzi.BocaJuniors1905 je napisao/la: ↑10 jul 2022, 17:39Ali bi imao dosta starije gume, bio bi lagan plijen za MaksmilijanaHarika je napisao/la: ↑10 jul 2022, 17:38Tu bi to bilo, imao je free stajanje. Bog zna kako bi bilo do kraja. Ne treba zaboravit da ga Max 4 kruga nije mogo obic na onom pravcu uz pomoc drsa.BocaJuniors1905 je napisao/la: ↑10 jul 2022, 17:36U Bakuu ne bi pobijedio. Razlika je bila u korist Red Bula, kao danas za Ferari
Ono sto hocu da kazem jeste da je momak koji je pokazao da je brzi ove sezone, ubjedljivo iza prvog, a tu se mozemo svi sloziti.
Ma imao je i Max dva odustajanja tako da su s te strane dosta izjednačeni. Doduše Lec bi vjerovatno uzeo Španiju, dok Max Bahrein i Australiju svakako ne bi.
Najveću razliku trenutno prave pizdarije Ferrarija u Monaku i Silverstoneu. Tu je Charles izgubio 26 bodova. Plus bi u Monaku bio ispred Maxa, tako da su tu trebala biti dodatna 3 boda manje za Maxa. Znači ostaje nam još 9 bodova od ovih trenutnih 38. Ostaje nam još Emilia Romagna, gdje je Lec izgubi na vlastitu pizdariju 7 bodova, tako da na kraju ostaju 2 boda minusa.
Previše pizdarija da bi se uzela titula.
Najveću razliku trenutno prave pizdarije Ferrarija u Monaku i Silverstoneu. Tu je Charles izgubio 26 bodova. Plus bi u Monaku bio ispred Maxa, tako da su tu trebala biti dodatna 3 boda manje za Maxa. Znači ostaje nam još 9 bodova od ovih trenutnih 38. Ostaje nam još Emilia Romagna, gdje je Lec izgubi na vlastitu pizdariju 7 bodova, tako da na kraju ostaju 2 boda minusa.
Previše pizdarija da bi se uzela titula.
Now the old king is dead! Long live the king!
2nd#Tripl3t
London! Paris! Rome! London! Berlin!
1992 2006 2009 2011 2015
2nd#Tripl3t
London! Paris! Rome! London! Berlin!
1992 2006 2009 2011 2015
- kontrasviju
- Kontakt:
2022 F1 Podiums
8 - Max Verstappen
6 - Carlos Sainz, Sergio Perez
5 - Charles Leclerc
4 - Lewis Hamilton
3 - George Russell
1 - Lando Norris
8 - Max Verstappen
6 - Carlos Sainz, Sergio Perez
5 - Charles Leclerc
4 - Lewis Hamilton
3 - George Russell
1 - Lando Norris
1921
Nevjerovatno!Bundesliga je napisao/la: ↑10 jul 2022, 16:21Alpina stavila Alonsu stari medium pa ga ponovo zvali u boks. Cirkusanti raspali.
Ušao sam na temu da postavim pitanje šta se desilo, jer na početku VSC je bio šesti i imao 4 sec prednosti ispred Schumachera, grafika je nestala u tom trenutku, da bi se pokazala za vrijeme VSC i tad je pao na 9 mjesto(nisam znao šta se desilo, a to je bio prvi ulazak u boks) i onda je ušao drugi put i izašao kao 14.
Da su odradili kako treba Alpine bi imao 5 i 6, i Alonsa kao vozača dana, ovako samo 1 bod, a iz Alpine su odlično obojica vozili cijelu utrku,
Ocon je jedan od boljih vozača na gridu, dobar je bio i sa Force Indy gdje se trkao sa Čekom.
Alpine mi se čini kao dobar projekat sa finim bojama i reklamom svega što je francusko, francuski su šefovi, imaju dobrog francuskog vozača, izgledaju kao čista identifikacija Francuske, pokreće ih Renault, Alpine ustvari i jeste Renault, Francuske zastave u čitavom timu na uniformama, čak i vraćaju u prošlost sa prelaskom Benetona na Renault i napredak za nezaboravne godine.
Nisi ispunili obećanja sa početka novog projekta iz 2017 kada se Renault samostalno opet aktivirao, vrtili su se oko 5 pozicije na kraju šampionata uz ultra rijedak slučaj vozačkog postolja, sa velikim oscilacijama, nikako da iskoče u redovniju borbu za podijume.
I ovo je odlična sezona, odlične utrke gdje ima prostora da se nešto desi, a utrke tipa Australia(meni najgora u kalendaru)treba da idu u historiju, ako Australia hoće utrku nek pravi novu stazu, veliki su kontinent, imaju pustinje i prostora za napraviti novu modernu uzbudljivu stazu.