Chat - bez politike i ratnih prica

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

dscile
Kontakt:

Re: Chat - bez ratnih i političkih tema

Post Postao/la dscile » 11 jul 2022, 18:14

FoxMulder je napisao/la:
11 jul 2022, 16:34
Kako se zove taj dokumentarac?
"Evo nase djece"

jasmin10
Kontakt:

Post Postao/la jasmin10 » 11 jul 2022, 18:24

dachodachoni je napisao/la:
11 jul 2022, 18:05
jasmin10 je napisao/la:
11 jul 2022, 17:23
bombaysaphire je napisao/la:
11 jul 2022, 17:21

Ali te može natjerati da budeš SDA bot i da radi radnog mjesta u državnoj firmi , šutiš na lopovluke , podržavaš kriminalce ili javno braniš ljude koji prave štetu ovoj državi haman kao četnici u ratu ?

Naravno , ne mislim direktno na tebe .
Izvini ali poredjenje SDA bota sa cetnikom ne ide ama bas nikako.
Pa ne ide jer su nam SDA botovi veci neprijatelji od cetnika
Nisu.

RacioEmocionalan
Kontakt:

Post Postao/la RacioEmocionalan » 11 jul 2022, 18:35

Naš je poraz administrativno upravljanje RS-a na tom području gdje je počinjen genocid kao i na ostalim mjestima u Podrinju gdje je presuđen ratni zločin.

Koliko god da su Srbi krivi, jednako je kriva i Evropa pa i USA koja je legalizovala administrativnim ustrojem sve ono što su preko krvi nevinih ljudi oni uzeli.

Jedno pitanje se izdvaja, šta smo mi kao narod iz ovoga naučili, ali i uradili kako bismo buduće genocide spriječili? Jesmo li makar malo svjesniji i jesmo li ujedinjeniji kao narod?

Je li se ne dijelimo po lokal-patriotizmu i udaramo jedni druge suprotnostima dok nam s dvije strane o glavama rade? Jesmo li kaznili ili nagradili one koji predstavljaju sav jad i bijedu ljudskog duha iz našeg naroda? Je li brinemo o dugoročnim ili kratkoročnim ciljevima? Jesmo li zaboravili sve one stradale kako od metka sa puškom u rukama kao i ove bez puške u rukama?

Jesmo li svjesni mira u kojem uživamo i žrtve koja je za taj mir podnešena? Jesu li naši idoli ljudi koji su se žrtvovali za nas jučer, da bismo mi imali mir danas ili smo ih lako zakopali u crnu zemlju ne okrećući se na njih?

Gledamo li u naše očeve, stričeve, daidže, amidže sa zahvalnošću u očima ili ih nikako ne vidimo na ulici? One koji su svoju mladost žrtvovali da bismo mi svoju mladost imali priliku živjeti?

Mnogo smo truli braćo Bošnjaci iznutra. :zastavasljiljanima:
The willingness to be a fool is a precursor to a transformation.

delinjo
Kontakt:

Post Postao/la delinjo » 11 jul 2022, 18:36

jasmin10 je napisao/la:
11 jul 2022, 18:24
jasmin10 je napisao/la:

Nisu.
Ne bih se ja slozio,i jedni i drugi nam rade o glavi,samo sto o prvim otvoreno znas a ovi drugi su opasniji jer te uzimaju na neku pricu o patriotizmu a isto te ubijaju kao i prvi.
GO ROGER !!....peRFect !!!!
VOLIM ZELJEZNICAR!!

RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 11 jul 2022, 18:43

jasmin10 je napisao/la:
11 jul 2022, 17:21
jasmin10 je napisao/la:
11 jul 2022, 16:59
Los je narod. Ne može mene niko natjerati da budem retardirani cetnik i podržavam ubijanje nevinih ljudi.
Ali te može natjerati da budeš SDA bot i da radi radnog mjesta u državnoj firmi , šutiš na lopovluke , podržavaš kriminalce ili javno braniš ljude koji prave štetu ovoj državi haman kao četnici u ratu ?

Naravno , ne mislim direktno na tebe .
U čemu je razlika?
Pojedini su se iz Srebrenice morali sami provlačiti do slobodnih teritorija kako ne bi bili ubijeni od "svojih"

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 11 jul 2022, 18:44

delinjo je napisao/la:
11 jul 2022, 18:36
jasmin10 je napisao/la:

Nisu.
Ne bih se ja slozio,i jedni i drugi nam rade o glavi,samo sto o prvim otvoreno znas a ovi drugi su opasniji jer te uzimaju na neku pricu o patriotizmu a isto te ubijaju kao i prvi.
Ma ne može se to dvoje porediti. Nisu nam veći neprijatelji i ne rade nam o glavi. Ružno je u isti koš staviti SDA i četnike a znamo šta su nam ovi drugi činili. Postoje stvari u kojima se mogu porediti ali ovo to nije i ovo ne bi trebali da radimo.
Momak je inače legenda, mislim na Sea!

Damir Dzumhur!!!!

Roger Federer the Best!!!!!!!

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 11 jul 2022, 18:53

RacioEmocionalan je napisao/la:
11 jul 2022, 18:35
Naš je poraz administrativno upravljanje RS-a na tom području gdje je počinjen genocid kao i na ostalim mjestima u Podrinju gdje je presuđen ratni zločin.

Koliko god da su Srbi krivi, jednako je kriva i Evropa pa i USA koja je legalizovala administrativnim ustrojem sve ono što su preko krvi nevinih ljudi oni uzeli.

Jedno pitanje se izdvaja, šta smo mi kao narod iz ovoga naučili, ali i uradili kako bismo buduće genocide spriječili? Jesmo li makar malo svjesniji i jesmo li ujedinjeniji kao narod?

Je li se ne dijelimo po lokal-patriotizmu i udaramo jedni druge suprotnostima dok nam s dvije strane o glavama rade? Jesmo li kaznili ili nagradili one koji predstavljaju sav jad i bijedu ljudskog duha iz našeg naroda? Je li brinemo o dugoročnim ili kratkoročnim ciljevima? Jesmo li zaboravili sve one stradale kako od metka sa puškom u rukama kao i ove bez puške u rukama?

Jesmo li svjesni mira u kojem uživamo i žrtve koja je za taj mir podnešena? Jesu li naši idoli ljudi koji su se žrtvovali za nas jučer, da bismo mi imali mir danas ili smo ih lako zakopali u crnu zemlju ne okrećući se na njih?

Gledamo li u naše očeve, stričeve, daidže, amidže sa zahvalnošću u očima ili ih nikako ne vidimo na ulici? One koji su svoju mladost žrtvovali da bismo mi svoju mladost imali priliku živjeti?

Koliko god tu bio genocid kasnije. Sve što se prije toga ali i poslije toga desilo je naš poraz.
Grešaka je bilo ne zna im se broja.

Toliko je vlast u Sarajevu bila loša da je čovjek Nesib Mandžić postao lider naroda i da pregovara u ime naroda jer ga je odabrao UN. Ker koji se zvao predsjednikom predsjedništva se nije javljao ljudima danima. Ratni profiteri koji su zarađivali na gladi naroda su helikopterom spašeni ali su se i poslije rata nastavili baviti kriminalom, naravno na štetu naroda.

bombaysaphire
Kontakt:

Post Postao/la bombaysaphire » 11 jul 2022, 18:59

Unofficialpage je napisao/la:
11 jul 2022, 18:44
delinjo je napisao/la:
11 jul 2022, 18:36
jasmin10 je napisao/la:

Nisu.
Ma ne može se to dvoje porediti. Nisu nam veći neprijatelji i ne rade nam o glavi. Ružno je u isti koš staviti SDA i četnike a znamo šta su nam ovi drugi činili. Postoje stvari u kojima se mogu porediti ali ovo to nije i ovo ne bi trebali da radimo.
Kako nisu brate ? Sve što četnici nisu uspjeli , oni su to uradili . SDA uništava trenutno generacije ljudi , tjera ljude iz države . Apsolutno ništa ne rade da pomognu ljudima koji su odbranili osvu državu . Šuruju sa četnicima i ustašama da kradu milione od naroda . Štite kriminalce tako što javno govore da su bili ranjeni u ratu !?!? Znaš li ti ko je bio njihov kanditat za načelnika opštine Ilidža , samo mi to reci ?
Naši navijači se sjajno zabavljaju. Maskoti EURO-a pjevaju "glupane, glupane, n****i se k****e", a on ne razumije pa pleše.
Dame i gospodo , najčitaniji sportski portal u državi !!!

RacioEmocionalan
Kontakt:

Post Postao/la RacioEmocionalan » 11 jul 2022, 19:01

ASD je napisao/la:
11 jul 2022, 18:53
Koliko god tu bio genocid kasnije. Sve što se prije toga ali i poslije toga desilo je naš poraz.

Toliko je vlast u Sarajevu bila loša da je čovjek Nesib Mandžić postao lider naroda i da pregovara u ime naroda jer ga je odabrao UN. Ker koji se zvao predsjednikom predsjedništva se nije javljao ljudima danima. Ratni profiteri koji su zarađivali na gladi naroda su helikopterom spašeni ali su se i poslije rata nastavili baviti kriminalom, naravno na štetu naroda.
Tako je prijatelju. Ima li šansi da se svi pogledamo u ogledalo i da kažemo da smo i mi krivi za ovu duboko korumpiranu vlast koja ništa dobro u ovih 30 godina nije donijela? Pristajemo li i mi biti dio sistema ili svijetlimo u mraku? Ne ne svijetlimo, potpuni je mrak.
The willingness to be a fool is a precursor to a transformation.

Epidaurus
Kontakt:

Post Postao/la Epidaurus » 11 jul 2022, 19:03

11 jul 2022, 19:01
Ima li šansi da se svi pogledamo u ogledalo i da kažemo da smo i mi krivi za ovu duboko korumpiranu vlast koja ništa dobro u ovih 30 godina nije donijela?
Ne.

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 11 jul 2022, 19:03

ASD je napisao/la:

Nije on mogao sam izadji, s njim je izaslo jos oficira, a to je uradilo predsjednistvo. A Naseru svakako da mozes prebacivati poslje rata, cim se bavio i bavi a u toku rata je i drzo taj narod, jer bi oni pali i 93e da nije bilo njeg pa i ulaska Moriona. Coj'k je jednostavno bio sposoban za rat, pogledaj mu snimke iz 93e, 94e stoji k'o strijela, vidi se da je lik sposoban. Onda moras uzeti i u obzir da je imo samo 25 godina kad je rat poceo, danasnji momci sa 25 godina ne znaju jos gdje pisaju, on je imo odgovornost nad 60 hiljada ljudi. A i na kraju krajeva razrjesen je duznosti kad je usao UN, i opet su glasali da li da ide ili ne pa su izglasali da ide.

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 11 jul 2022, 19:09

alemsa je napisao/la:
11 jul 2022, 19:03
ASD je napisao/la:

Nije on mogao sam izadji, s njim je izaslo jos oficira, a to je uradilo predsjednistvo. A Naseru svakako da mozes prebacivati poslje rata, cim se bavio i bavi a u toku rata je i drzo taj narod, jer bi oni pali i 93e da nije bilo njeg pa i ulaska Moriona. Coj'k je jednostavno bio sposoban za rat, pogledaj mu snimke iz 93e, 94e stoji k'o strijela, vidi se da je lik sposoban. Onda moras uzeti i u obzir da je imo samo 25 godina kad je rat poceo, danasnji momci sa 25 godina ne znaju jos gdje pisaju, on je imo odgovornost nad 60 hiljada ljudi. A i na kraju krajeva razrjesen je duznosti kad je usao UN, i opet su glasali da li da ide ili ne pa su izglasali da ide.
Naravno da nije sam kriv. To bez Alije nije moglo proći samo niko nema muda da ga javno prozove ni za šta.
Ali i snosi dio krivice jer je otišao, a pričao je da neće.
Vjerovatno je glavni razlog razlog taj što je bio na lošem glasu kod Srba, pitanje je šta bi s njega radili da su ga uhvatili.

S njim su uglavnom izašli ti kriminalci, kao i Smajo Mandžić.

Da se razumijemo. U Srebrenici je to bio jedan od problema da je stanovništvo bilo jako mlado i dosta sela je bilo odsječeno pa su ti bliže gradu morali upravljati.
Tako da su ta dječurlija od 25 godina morala voditi odbranu, a to nikako ne valja.

Najveća greška naša je što je Srebrenica mrtav grad, izuzev tog jednog dana u godini. Stopostotna krivica SDA. Srbi su zbog lošeg povratka uvjerljiva većina u opštini.
Išlo se preko islamske zajednice do friziranja popisa stanovništva, popisivali se ljudi koji odavno nemaju s tim gradom ništa. Proziva se Bećirović zbog nekakvog zakona o prebivalištvu iz 2015-te godine. A ono do tada što su loše odradili povratak to ništa.
Danas ne povratak završena stvar. Ko se vratio vratio se. Propuštena šansa. Vjerovatno će se i to malo povratnika iseliti jer žive u gradu koji je živ samo jedan dan u godini i taj dan je tužan dan. Nije nikakva proslava, nije nikakva utakmica ili kulturni događaj.
Zadnja izmjena: ASD, dana/u 11 jul 2022, 19:25, ukupno mijenjano 1 put.

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 11 jul 2022, 19:21

11 jul 2022, 18:59
Kako nisu brate ? Sve što četnici nisu uspjeli , oni su to uradili . SDA uništava trenutno generacije ljudi , tjera ljude iz države . Apsolutno ništa ne rade da pomognu ljudima koji su odbranili osvu državu . Šuruju sa četnicima i ustašama da kradu milione od naroda . Štite kriminalce tako što javno govore da su bili ranjeni u ratu !?!? Znaš li ti ko je bio njihov kanditat za načelnika opštine Ilidža , samo mi to reci ?
Ja ne pokušavam dokazati da je SDA dobra i da rade za narod. To što ti govoriš je činjenica i to niko ne spori. Ali, spori se poređenje jer je jako ružno. Hoćeš reći da SDA radi na sistemskom ubijanju, klanju, protjerivanju, silovanju, nestanku nas? Ljudi idu iz BiH ali ne iz razloga što će ih neko ubiti već što ne mogu da ostvare svoj potencijal a od četnika se bježi jer nećeš moći da preživiš. Neke stvari se ne mogu porediti i ne treba ih porediti. To što su oni nama dosadili i što su kriminalci, lopovi je jedno ali sasvim drugo je govoriti da su isti četnici. U neku ruku dođe kao relativiziranje stvari. I da, ne znam ko je bio kandidat, i pravo da ti kažem, nije da me puno interesuje jer sigurno nije neki intelektualni kapacitet. :mrgreen:
Momak je inače legenda, mislim na Sea!

Damir Dzumhur!!!!

Roger Federer the Best!!!!!!!

Marsal
Kontakt:

Post Postao/la Marsal » 11 jul 2022, 19:33

Sva priča o politici je danas bespotrebna i glupa. Mrzim SDA ali jesu li Bakir i Halid Genjac ubijali ljude čitavu smjenu i onda kad bi se umorili sačekali bi smjenu i otišli svojim kućama kao da su klali kurbane.

Moj zet je bježeći kroz šumu šutnuo ljudsku glavu, traume ima i dan danas. O čemu pričamo ba?

Manite se danas politike, totalno neumjesno.
Heroji Grada Zenice = NGG Za Čelik i UG Robijaši 1988

BenWhite
Kontakt:

Post Postao/la BenWhite » 11 jul 2022, 19:39

Kao što rekoh, par bolesnika sa ove teme treba ozbiljnu psihijatrijsku pomoć. U danu kada cijeli svijet priča o ratnim zločincima i koljačima, ovi bolesnici su okrenuli na SDA. Baš ozbiljni psihijatrijski slučajevi. Ja bih se zabrinuo da se s njima slažem u bilo čemu. To su danas dokazali.
41:34

jasmin10
Kontakt:

Post Postao/la jasmin10 » 11 jul 2022, 19:53

Fakat ljudi pričaju gluposti. Eto Bakir nam veći neprijatelj od četnika, ubica djece, silovatelja, genocidasa.

ElCartel11
Kontakt:

Post Postao/la ElCartel11 » 11 jul 2022, 19:55

Dritan je ispao glup. Vjerujem da ni sam sebe nije skontao sta je htjeo da kaže. No ljudski je grijesiti, izvinuo se i javno rekao, da je u Srebrenici bio pocinjen genocid nad Bosnjacima.

Da li je dosao namjerno sa takvim govorom i ocekivao, da ce mu proci, ili se je jednostavno pogubio, kad je htjeo ispasti pametan a u biti ispao glup ne znamo.
Tamo, na Uni zlatno zrnce,
a na Drini zora plava,
u Neretvi spava sunce,
niz ravnine se razlila Sava.

BOSANSKA KRAJINA!

Bazinga12345
Kontakt:

Post Postao/la Bazinga12345 » 11 jul 2022, 19:57

Nebitan lik u svakom slučaju.
⭐ Velež Mostar ⭐

Zadnja klupa

Ado1922

Post Postao/la Ado1922 » 11 jul 2022, 20:00

Lik se glupo izrazio sad da li namjerno ili ne vjerovatno nikad nećemo saznati.

Uglavnom ono što je on htio reći da su prije svega nastradali ljudi kao ljudi pa tek onda pripadnici naroda, većinom bošnjačkog naroda
Eric Cantona : "You can change your wife, your politics, your religion, but never, never can you change your favourite football team."

Epidaurus
Kontakt:

Post Postao/la Epidaurus » 11 jul 2022, 20:04

ElCartel11 je napisao/la:
11 jul 2022, 19:55
Dritan je ispao glup. Vjerujem da ni sam sebe nije skontao sta je htjeo da kaže. No ljudski je grijesiti, izvinuo se i javno rekao, da je u Srebrenici bio pocinjen genocid nad Bosnjacima.

Da li je dosao namjerno sa takvim govorom i ocekivao, da ce mu proci, ili se je jednostavno pogubio, kad je htjeo ispasti pametan a u biti ispao glup ne znamo.
Cisto sumnjam da je namjerno dosao da provocira il ida negira genocid. Radi se ipak o liku koji se maksimalno zalagao da se usvoji rezolucija o genocidu u Srebrenici u CG parlamentu i koji je zahtijevao da se smijeni ministar pravosudja kad je doveo u pitanje genocid. Mislim da je jednstavno ispao jako glup jer je pokusavao pametovati i prenositi nekakve moralne poruke tamo gdje tom pametovanju nije nikako ni mjesto ni vrijeme.

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 8 gostiju.