Pa onda uzmi pusku i sveti se. Ali znam da si pichka i ne smijes.
Zato ne jedi ****.
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
Kalash nije skup. Trk u osvetnicki pohod, mangupe.
A za te sto si poznavao na Jezevcu, cijela carsija Srebrenice se iselila 92e, nije ostalo ni 10%. Otisli su za Sloveniju, Tuzlu, Sarajevo. Ja sam upozno covjeka koji je zivio na Jezevcu koji mi je rekao da je zivio 30km od Srebrenice, i da nikad nije vidio niti je znao kako Srebrenica izgleda dok nije dobio poziv za vojsku, tadasnju Jna. E takvi su ti i dan danas na Jezevcu ako nisu otisli dalje.
Pa vjerovatno si u pravu. Uglavnom ove kampove po Banovićima je dobijala najveća bijeda. Čak im je i to puno primamljivije nego vratiti se. Uslovi jesu lošiji vjerovatno ali si par minuta od grada. Da se vrati u recimo Osmače. To je 25 kilometara od grada. Pitanje kakvim putevima.alemsa je napisao/la: ↑12 jul 2022, 02:41A za te sto si poznavao na Jezevcu, cijela carsija Srebrenice se iselila 92e, nije ostalo ni 10%. Otisli su za Sloveniju, Tuzlu, Sarajevo. Ja sam upozno covjeka koji je zivio na Jezevcu koji mi je rekao da je zivio 30km od Srebrenice, i da nikad nije vidio niti je znao kako Srebrenica izgleda dok nije dobio poziv za vojsku, tadasnju Jna. E takvi su ti i dan danas na Jezevcu ako nisu otisli dalje.
Bio sam na Jezevcu, posto sam poznavao neke momke ovdje koji su zivjeli tu, pa haj reko kad sam vec u Banovicima, da odem da vidim, dole ispod podvoznjaka pa gore kod poligona, jad cemer i bijeda, zive u barakama, Osmace su mu za ono Las Vegas, nisi ti bio na Osmacama, makar ima asfalt, jebga kad sam u BiH zalazim svugdje, sve me interesuje. Ali ne mos ti racunati da je neko iz Banovica a on iz Crnjeva da ti pojasnim. Crnjevo ti 20km udaljeno ako ides cestom preko RibiniceASD je napisao/la: ↑12 jul 2022, 02:52Pa vjerovatno si u pravu. Uglavnom ove kampove po Banovićima je dobijala najveća bijeda. Čak im je i to puno primamljivije nego vratiti se. Uslovi jesu lošiji vjerovatno ali si par minuta od grada. Da se vrati u recimo Osmače. To je 25 kilometara od grada. Pitanje kakvim putevima.alemsa je napisao/la: ↑12 jul 2022, 02:41A za te sto si poznavao na Jezevcu, cijela carsija Srebrenice se iselila 92e, nije ostalo ni 10%. Otisli su za Sloveniju, Tuzlu, Sarajevo. Ja sam upozno covjeka koji je zivio na Jezevcu koji mi je rekao da je zivio 30km od Srebrenice, i da nikad nije vidio niti je znao kako Srebrenica izgleda dok nije dobio poziv za vojsku, tadasnju Jna. E takvi su ti i dan danas na Jezevcu ako nisu otisli dalje.
Ma Osmače sam uzeo onako kao primjer jednov od poznazijih sela tamo. To je primjer koliko toliko održivog povratka.alemsa je napisao/la: ↑12 jul 2022, 03:00Bio sam na Jezevcu, posto sam poznavao neke momke ovdje koji su zivjeli tu, pa haj reko kad sam vec u Banovicima, da odem da vidim, dole ispod podvoznjaka pa gore kod poligona, jad cemer i bijeda, zive u barakama, Osmace su mu za ono Las Vegas, nisi ti bio na Osmacama ima asfalt, jebga kad sam u BiH zalazim svugdje, sve me interesuje. Ali ne mos ti racunati da je neko iz Banovica a on iz Crnjeva da ti pojasnim. Crnjevo ti 20km udalheno ako ides cestom preko RibiniceASD je napisao/la: ↑12 jul 2022, 02:52Pa vjerovatno si u pravu. Uglavnom ove kampove po Banovićima je dobijala najveća bijeda. Čak im je i to puno primamljivije nego vratiti se. Uslovi jesu lošiji vjerovatno ali si par minuta od grada. Da se vrati u recimo Osmače. To je 25 kilometara od grada. Pitanje kakvim putevima.alemsa je napisao/la: ↑12 jul 2022, 02:41
A za te sto si poznavao na Jezevcu, cijela carsija Srebrenice se iselila 92e, nije ostalo ni 10%. Otisli su za Sloveniju, Tuzlu, Sarajevo. Ja sam upozno covjeka koji je zivio na Jezevcu koji mi je rekao da je zivio 30km od Srebrenice, i da nikad nije vidio niti je znao kako Srebrenica izgleda dok nije dobio poziv za vojsku, tadasnju Jna. E takvi su ti i dan danas na Jezevcu ako nisu otisli dalje.
Bio sam u Mrdicima, od pruge lijevo pored vatrogasne pravo, nedo se Bog odozgo vracati pijan da izginies. Obiso sam ti cijelu opstinuASD je napisao/la: ↑12 jul 2022, 03:07Ma Osmače sam uzeo onako kao primjer jednov od poznazijih sela tamo. To je primjer koliko toliko održivog povratka.alemsa je napisao/la: ↑12 jul 2022, 03:00Bio sam na Jezevcu, posto sam poznavao neke momke ovdje koji su zivjeli tu, pa haj reko kad sam vec u Banovicima, da odem da vidim, dole ispod podvoznjaka pa gore kod poligona, jad cemer i bijeda, zive u barakama, Osmace su mu za ono Las Vegas, nisi ti bio na Osmacama ima asfalt, jebga kad sam u BiH zalazim svugdje, sve me interesuje. Ali ne mos ti racunati da je neko iz Banovica a on iz Crnjeva da ti pojasnim. Crnjevo ti 20km udalheno ako ides cestom preko RibiniceASD je napisao/la: ↑12 jul 2022, 02:52
Pa vjerovatno si u pravu. Uglavnom ove kampove po Banovićima je dobijala najveća bijeda. Čak im je i to puno primamljivije nego vratiti se. Uslovi jesu lošiji vjerovatno ali si par minuta od grada. Da se vrati u recimo Osmače. To je 25 kilometara od grada. Pitanje kakvim putevima.
Kod mene je jedan prijatelj iz Rabađića tamo. Ni google ne poznaje.
Ima u Banovićima izbjegličko naselje Cipelići (u naselju Mrdići). Drvene barake poput onih u kaubojskim filmovima. Ja kao dijete tamo nisam smio prikučiti. Strah me bilo. Sve sam mislio neki kauboj će izletiti.
Nudili im da ih makar prebace na Ježevac. Mještani odbijaju da to napuste. Radi se uglavnom o socijalnim slučajevima.
Pa preko 15 KM mi je puno dati za parking. Čujem od društva npr kažu kao morali parking platit, 18 KM, 24 KM i slično..sad ne znam gdje su se oni parkirali. Al ovo što ste mi vi naveli nije skupo.Pogba je napisao/la: ↑11 jul 2022, 23:10Zavisi sta ti je skupo. Imas npr dnevnu kartu na Skenderiji kod Colloseuma (skretanje za ledenu dvoranu), 6 KM ili 2 KM sat. Pjesice si za 15 minuta na carsiji laganim tempom. Finn ti je dao jeftiniji satni prijedlog, to je na udaljenosti od mozda 700-800 metara zracne linije tako da je tu negdje.
To dođe da su ovi parkinzi
Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot] i 11 gostiju.