Dakako da sam
kontra Safeta Sušića(pis'o sam to nebrojeno puta na ovoj temi), al' ja vidim napredak u igri naše reprezentacije u posljednje vrijeme. Dakako, i dalje sam mišljenja da se moglo i moralo bolje protiv Albanije i Francuske(ovdje prvenstveno mislim na postavku, ne na rezultat), al' konačno se u igri naše reprezentacije primijeti kakav-takav napredak.
Kakva crna Rumunija? Mi koji smo u svakakvoj
gabuli, sa svim tim previranjima u savezu, konstantnom zabijanju kojekakvih noževa u leđa, brojnim(smiješnim) otkazima, uslovljavanjima selektora i šta ti ja znam, opet mnogo bolji od Rumunije. Dobro, vjerovatno će mnogi pomisliti da sam subjektivan(možda i jesam, kako biti objektivan kada se radi o MOJOJ reprezentaciji), al' znate li stanje kada je Rumunija u pitanju?! Pa oni su na još nižim granama od nas(nebitno što nas vodi Safet Sušić

), kako po igri, tako i po rezultatima. Kod njih se ne vidi nikakav napredak, a igrali su isto utakmica kao i mi. Da se ne zavaravamo, ova Rumunija nije ni sjena one nekadašnje Rumunije; ovo su tipični kurajberi koji više vremena provode po zatvorima i u kojekakvim kaznama, negoli na terenu. Najbolji igrač je narkoman, sljedeći kojeg bismo mogli izdvojiti redovno
tuče protivničke igrače, a to je dovoljan pokazatelj njihove psihe.
Ja sam ubijeđen da ćemo u ovom dvomeču sa Rumunima uzeti svih 6 bodova(unatoč Safetu

). Dobro, ni 4 boda nisu loša, al' sve ispod je razočarenje(poštedite me historije Rumuna, bitno je ono što su pokazivali u posljednje vrijeme, te što trenutno pokazuju). Naravno, ne očekujem otkaze pred ovaj veoma važan dvomeč, a nadam se da do istih neće doći. Malo me samo zabrinjava neigranje Misketa i Pjane(Miralem ipak igra kol'ko-tol'ko), kao i Rahimića(al' on je nekoliko puta pokaz'o da se može dobro pripremiti kada je repka u pitanju). Ono što mi je drago je da ovaj poraz nije pokvario atmosferu u timu(zasluge idu kako igračima, tako i Safetu), iako sam bio mišljenja da će biti raspad sistema ako izgubimo od
Mehika.
Dakle, u sljedeće 2 utakmice bi bilo realno očekivati osvajanje 4 ili 6 bodova; nikako se ne trebamo zadovoljiti
trojkom.
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”