Chat - bez politike i ratnih prica

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

sljivo
Kontakt:

Re: Chat - bez ratnih i političkih tema

Post Postao/la sljivo » 13 jul 2022, 20:03

Nije do nadleznih vec do nas kojima su bitnije new age budalastine nego neko historijsko i kulturno mjesto. Kome da pravis kad svi trce da se napoje energije sa piramidalnog brda. Historijski muzej zakovan sa dvije fosne petice, o cemu pricamo.

BosniaBoston
Kontakt:

Post Postao/la BosniaBoston » 13 jul 2022, 20:06

Muzeji bili krcati dok nije došao zli Semir sa svojim parkom
#Punoljetstvo

"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Za mene je to sjesti na most na Malti i popričati o svemu, pa otići na piće.“ - Ivica Osim

emir18
Kontakt:

Post Postao/la emir18 » 13 jul 2022, 20:06

sljivo je napisao/la:
13 jul 2022, 20:03
Nije do nadleznih vec do nas kojima su bitnije new age budalastine nego neko historijsko i kulturno mjesto. Kome da pravis kad svi trce da se napoje energije sa piramidalnog brda. Historijski muzej zakovan sa dvije fosne petice, o cemu pricamo.
Da li je Semir kriv za to?
1956., 1957., 1958., 1959., 1960., 1966., 1998., 2000., 2002., 2014.,2016.,2017.,2018.,2022.,2024
“In peace, may you leave this shore. In love, may you find the next. Safe passage on your travels, until our final journey to the ground. May we meet again.”

OldFashioned
Kontakt:

Post Postao/la OldFashioned » 13 jul 2022, 20:07

E moj vošlji, stvarno si čudna biljka.
The problem with the world is that the intelligent people are full of doubts, while the stupid ones are full of confidence.

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 13 jul 2022, 20:09

L-Train je napisao/la:
13 jul 2022, 19:59
Veceras nastupa Milica Todorovic na piramidi,ako to nije sadrzaj onda ne znam sta je.
Upravo o tome govorim, čovjek komercijalizuje i maksimalno prilagođava sadržaj svima, a sve je to besplatno.

Imat ćeš večeras Milicu, biće i Saša Matić (možda čak i sad za vikend, ne zna tačno), to je vrsta muzike koju sluša omladina. Bude i Divanhana, Goran Karan, nema koja vrsta muzike nema, za posjetioce od 7-77 godina.

A sve je to besplatno, nek' mi kaže neko gdje može otići slušati Todorovićku ili Matića džaba, može u qurcu bilo gdje. Frajer pravi besplatne koncerte na otvorenom jbt, pa gdje to danas ima.

Vjerujem da će u nekom momentu početi i naplaćivati te ulaze, bilo bi logično.

A šljivo i dalje fula poentu, on o historijskim muzejima a ovamo se cijela priča oko komercijalizacije i showa vrti.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

FabioMiretti
Kontakt:

Post Postao/la FabioMiretti » 13 jul 2022, 20:11

treba u Visokom otvoriti muzej Zaima Muzaferije i naplacivati ulaz
38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

"Every morning when I wake up I see the sun, even if there is the rain." Max Allegri

sljivo
Kontakt:

Post Postao/la sljivo » 13 jul 2022, 20:17

Nije Semir kriv za to, on je to i skonto, mozda nesvjesno ali nebitno. Kriv je sto te je prevario, kao sto te je i Torabi prevario. I Torabi je mao isti biznis, mozda bi imao i bolji da nas nije potcijenio, jer je mislio da smo neki cobani i beduini. Prevario u kontekstu da ti uzima pare za nesto sto nije ono za sta govori da jeste. Sad je moja prica bajata jer je vec razvio posao na prevari i uzima iz drugih sadrzaja. A oni koji govore da je dobro nek je biznis pa makar i u prevari cekat cu da spomenu politiku i prebiranje krvnih zrnaca svakome.

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 13 jul 2022, 20:19

A za šta ti Semir uzima pare :rol:
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

OldFashioned
Kontakt:

Post Postao/la OldFashioned » 13 jul 2022, 20:20

Kralj.
The problem with the world is that the intelligent people are full of doubts, while the stupid ones are full of confidence.

Asteriks
Kontakt:

Post Postao/la Asteriks » 13 jul 2022, 20:23

sljivo je napisao/la:
13 jul 2022, 20:03
Posjeta muzeju treba da bude dio neke ture, mora se uloziti mnogo u pricu koja veze odredjene dogadjaje i generalno reklamu.

Neke muzeje treba renovirati, prosiriti, digitalizovati istorijsku gradju itd. Kompleks oko muzeja urediti, tamo gdje nedostaje sadrzaja postaviti replike itd.

Sporadicne posjete turista bez uvezanog programa i biljezenja u teftere, tom mjestu ce malo dobrog donijeti.

Reklama prodaje proizvod, a sta mislis kakav bi recemo utisak ostavio kvalitetno uradjen podsjetnik Bitke na Neretvi uz dobre replike i jednu cijelu pricu na vanjskom kompleksu muzeja u Jablanici. Ovo sto trenutno imaju uz par dorada, dici do nebesa kroz medije, jos kakav sadrzaj u tom gradu itd.

Opstine medjusobno ne saradjuju, svako vuce u svoj dzep, mlilion nekakvih divljih vodica, uglavnom rijetko kad sta organizovano. I ono sto bude, vecinom u jednom pravcu da od turista uzmes "fesliju" baksisa i bog te veselio.
Without a moral compass, the human mind will justify anything.

sljivo
Kontakt:

Post Postao/la sljivo » 13 jul 2022, 20:38

Koliko je puta na kliksu bila neka nasa tvrdjava a koliko "piramida"? Koliko komentara nosi obavjest o napajanju energijom a koliko slikanje uz neki stecak? Nurkica niko nece gledat sto hoda po muzeju i gladi neke cilime i rukotvorine ali hoce kad uzjase neki kamen sa Djokovicem i napaja se energijom iz sazvjezdza alfa kentauri.
Ne mozes u nesto ulagati a sutra dobit qrc zauzvrat, to niko ne radi. Jbg tako je. Ovo je sad neka druga prica, koliko sta ima potencijala.

ljevak
Kontakt:

Post Postao/la ljevak » 13 jul 2022, 20:58

sljivo je napisao/la:
13 jul 2022, 20:38
Koliko je puta na kliksu bila neka nasa tvrdjava a koliko "piramida"? Koliko komentara nosi obavjest o napajanju energijom a koliko slikanje uz neki stecak? Nurkica niko nece gledat sto hoda po muzeju i gladi neke cilime i rukotvorine ali hoce kad uzjase neki kamen sa Djokovicem i napaja se energijom iz sazvjezdza alfa kentauri.
Ne mozes u nesto ulagati a sutra dobit qrc zauzvrat, to niko ne radi. Jbg tako je. Ovo je sad neka druga prica, koliko sta ima potencijala.
Nemoj tako, ulaze se

Vidi crkve u Milama, cesta prosla sredinom objekta :mrgreen:

slika

Na starog gradu Visoki restaurirali bunar, takav ima jos samo u Dubrovniku, bosnjo se nalio i srusio

Bundesliga
Kontakt:

Post Postao/la Bundesliga » 13 jul 2022, 21:09

Sljivo odustani. Samo se ukopavas vise i vise. Postovi su ti nidje veze druze.
I am not yet born; O hear me.
Let not the bloodsucking bat or the rat or the stoat or the
club-footed ghoul come near me.

Pensioner26
Kontakt:

Post Postao/la Pensioner26 » 13 jul 2022, 21:20

Bundesliga je napisao/la:
13 jul 2022, 21:09
Kao i inače što su mu bili o korona virusu. Svi bi danas palamutili. Internet kako je uveden, svi nažalost mogu izraziti svoje mišljenje kroz duži tekst, misleći da su nešto pametno napisali.

Otelo
Kontakt:

Post Postao/la Otelo » 13 jul 2022, 21:37

Čovjek napisao svoje mišljenje, nema ga smisla napadati.

Rekao je i dosta pametnih stvari, muzej se npr raspada, loša promocija svega.

Meni su piramide ok furka, ali ima i drugih stari, zamkova i tvrđava gdje bi se pare mogle okrenuti, ali niko ne radi ništa.

Svaka čast za ovo u Visokom. Ljudi dolaze, pare se okreću i treba tako da bude.
"One of the things I keep reminding players is that when you're lost in a fog, you must stick together. Then you don't get lost. If there's a secret about Liverpool, that's it."

AshburtonG
Kontakt:

Post Postao/la AshburtonG » 13 jul 2022, 21:38

Joj sljivo brate... :rol:

dscile
Kontakt:

Post Postao/la dscile » 13 jul 2022, 21:41

Bundesliga je napisao/la:
13 jul 2022, 21:09
To ja rekoh jos prije pet strana. :mrgreen:

Sta kaze, koliko je vijesti o nekoj tvrdjavi a koliko o piramidama :urnebes: Znaci poredi babe i zabe, ide iz gluposti u glupost. Jer ono, treba IQ sobne temperature da se skonta da ce na medijima koji zive od klikova cesce biti turisticko mjesto na kojem ima nekih desavanja (koncerti, dolazak najboljeg tenisera na planeti, razvijanje i izgradnja tog podrucja, itd) od istorijskog lokaliteta na kojem se bukvalno nista ne desava, sem posjeta turista. Jedino o cemu se moze tu pisati kako dolazi do nekih obnova i slicno, osim ako ne ocekuje da svakih pola godine mediji objave isti clanak o nastanku takvih gradova :rol:

Pola njegovih upisa su pokusaji da pokaze kako je on kulturno, drustveno i umjetnicki produhovljen pa mu to ne dozvoljava da napise bilo sta pozitivno oko Semira i njegovog projekta.. dok ironicno na osnovu tih upisa prije mozes skontati da je u pitanju zatucani lik koji ne izlazi iz sobe.

Ali mi je i dalje fascinantno da ne odustaje, vec ide u jos vece krajnosti :salut:

Bundesliga
Kontakt:

Post Postao/la Bundesliga » 13 jul 2022, 21:49

dscile je napisao/la:
13 jul 2022, 21:41
To ja rekoh jos prije pet strana. :mrgreen:
Vidio sam, rekoh stat ce. A on jos gore. Ne mozes porediti muzej s ovim ali nikako. To je drzavno bilo i oni su ga unistili kao i 90% stvari. A ovo je cisto privatno, ljudi od svojih para prave i promoviraju.
I am not yet born; O hear me.
Let not the bloodsucking bat or the rat or the stoat or the
club-footed ghoul come near me.

sljivo
Kontakt:

Post Postao/la sljivo » 13 jul 2022, 21:52

Pa dobro, to je vaše mišljenje, i ja ne napadam vas, i ne stavljam sebe iznad bilo goa. A vaše je mišljenje smajli ili neko uzimanje van konteksta nešto iz desetine mojih postova koji se odnose na različita pitanja i dileme, i različitih odgovora nekome od vas. Vama ako je pseudonauka i prevara ok, to je vaše.

Konretno muzeje sam spominjao u priči sa Asteriksom u vezi drugih tema i ulaganja/svijesti u druga kulturna dobra, i poredio taj naš odnos u odnosu na ovo, ali ni to neko nema kapacitet da skonta, nego čita ono što pišem samo da bi našao nešto nelogično u kamari postova što sam napisao, jer vjerovatno nema šta ni reći osim toga.

bombaysaphire
Kontakt:

Post Postao/la bombaysaphire » 13 jul 2022, 21:54

Previše dajete pažnje liku koji je na pitanje gdje parkirati auto u Sarajevu a da se ne plati skupo dnevna karta , napisao na trotoaru kod Čaršije jer nema puno policije ...
Naši navijači se sjajno zabavljaju. Maskoti EURO-a pjevaju "glupane, glupane, n****i se k****e", a on ne razumije pa pleše.
Dame i gospodo , najčitaniji sportski portal u državi !!!

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 6 gostiju.