Chat - bez politike i ratnih prica

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

bob
Kontakt:

Re: Chat - bez ratnih i političkih tema

Post Postao/la bob » 13 jul 2022, 22:59

sljivo je napisao/la:
13 jul 2022, 22:44
SF6 je napisao/la:
13 jul 2022, 22:40

Znači rješenje je da tvoja rodbina i gosti parkiraju na trotoar, je li se zajebaješ?
Rješenje je da se naprave javne garaže ili parkinzi a do tad snalaziš i boriš se jer nemaš drugog izbora.
pa nisu problem parkinzi ima ih po gradu eno u europi mislim 2 km il 2,5, mozda je belaj po danu kad je navala npr. sa pala i slicno :D al realno navecer mozes se snaci od bbi do carsije si 10 min hodanja, nece se na vratniku praviti parking ili podzemna ili npr na mejtasu gdje jedva se mimoidjes a kamoli garazu da pravis ... a realno je bolje da ne prave, samo sjebu cestu itd eno na socijalnom 2 god rade :rol: ... problem je sto je raja naucila do granapa autom, u porodicama dva auta a jedno se vozi itd ... ili npr kuce pogotovo u mahalama, vecinom se dizu spratovi niko garazu sebi da napravi npr :D

AshburtonG
Kontakt:

Post Postao/la AshburtonG » 13 jul 2022, 22:59

bombaysaphire je napisao/la:
13 jul 2022, 22:39
AshburtonG je napisao/la:
13 jul 2022, 22:33
Odgovorio sam ti u prethodnom postu.
Vidio sam sada , Ryanair tako radi direktno u kost .

Danas sam napisao da uvode od 1 novembra liniju Tuzla - Beč
utorkom , četvrtkom i subotom .

Ništa čudno da WizzAir već ne leti za Beč ponedjeljkom , srijedom i petkom .

Ovo ih jedino može dići , mada Wizzair je osvetoljubiv pa kao da gledam povećavati će Sarajevo na "štetu" Tuzle .
Pa sigurno. Cuo sam da su pocele politicke igranke oko tuzlanskog aerodroma, a Wizz Air je mislio(kao i ja sam) da ce zauvijek ostat glavni na aerodromu. Medjutim, ocito da su se zajebali. Mada ni jednima, a ni drugima nije u cilju da npr. Wizz u potpunosti napusti Tuzlu.

S druge strane, te opcije za aerodrome koji idu na vise turistickih destinacija u potpunosti podrzavam. Bolje 3x za Bec, nego 10x u neku ojebinu tipa Friedrichshafen, koji leti samo prema nasim kasabama. Nek raja putuje, jer sto vise putuju, manje ce bit dzibera i neizivljenih seljacina kad vide svijeta.

sljivo
Kontakt:

Post Postao/la sljivo » 13 jul 2022, 23:07

bob je napisao/la:
13 jul 2022, 22:59
sljivo je napisao/la:
SF6 je napisao/la:
13 jul 2022, 22:40

Znači rješenje je da tvoja rodbina i gosti parkiraju na trotoar, je li se zajebaješ?
Rješenje je da se naprave javne garaže ili parkinzi a do tad snalaziš i boriš se jer nemaš drugog izbora.
pa nisu problem parkinzi ima ih po gradu eno u europi mislim 2 km il 2,5, mozda je belaj po danu kad je navala npr. sa pala i slicno :D al realno navecer mozes se snaci od bbi do carsije si 10 min hodanja, nece se na vratniku praviti parking ili podzemna ili npr na mejtasu gdje jedva se mimoidjes a kamoli garazu da pravis ... a realno je bolje da ne prave, samo sjebu cestu itd eno na socijalnom 2 god rade :rol: ... problem je sto je raja naucila do granapa autom, u porodicama dva auta a jedno se vozi itd ... ili npr kuce pogotovo u mahalama, vecinom se dizu spratovi niko garazu sebi da napravi npr :D
Ja nisam birao gdje ću živjeti, plaćam porez kao i svi vi a nemam jednake uslove za život kao što neki drugi imaju. Izmjesti me, otjeraj me, javni parking, nešto. Ok, to onda poštujem. Vjerujem da i od vas ima neko ko živi na sličnom mjestu pa zna kako je to i kakva nepisana pravila tu postoje. Ja imam pravo da vozim kao što imam pravo da mi neko dođe ko vozi. Borim se kako znam i umijem, i ako me kazne za parking, evo bez po riječi plaćam kaznu i znam da je pogrešno, ali nemoj mi srati o papanluku a živiš ko beg negdje ili nemaš priliku da imaš problem koji ne možeš riješiti normalnim putem. Momku sam tad preporučio to mjesto i opet bih i ja ću kad god gore odem tu parkirati, ako ima mjesta.

delinjo
Kontakt:

Post Postao/la delinjo » 13 jul 2022, 23:08

AshburtonG je napisao/la:
13 jul 2022, 22:20
sljivo je napisao/la:
13 jul 2022, 21:52
Pa dobro, to je vaše mišljenje, i ja ne napadam vas, i ne stavljam sebe iznad bilo goa. A vaše je mišljenje smajli ili neko uzimanje van konteksta nešto iz desetine mojih postova koji se odnose na različita pitanja i dileme, i različitih odgovora nekome od vas. Vama ako je pseudonauka i prevara ok, to je vaše.

Konretno muzeje sam spominjao u priči sa Asteriksom u vezi drugih tema i ulaganja/svijesti u druga kulturna dobra, i poredio taj naš odnos u odnosu na ovo, ali ni to neko nema kapacitet da skonta, nego čita ono što pišem samo da bi našao nešto nelogično u kamari postova što sam napisao, jer vjerovatno nema šta ni reći osim toga.
i ne stavljam sebe iznad bilo goa
ni to neko nema kapacitet da skonta
Nemoj majke ti vise. Ti si dovoljno puta pokazivao sirinu svojih intelektualnih kapaciteta, a najvecu akademsku titulu koju si osvojio je bila " prva prikolica admina" tokom pandemije.
HAHHAHA e jbg :rol:
GO ROGER !!....peRFect !!!!
VOLIM ZELJEZNICAR!!

RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF

emir18
Kontakt:

Post Postao/la emir18 » 13 jul 2022, 23:18

sljivo je napisao/la:
13 jul 2022, 23:07
bob je napisao/la:
sljivo je napisao/la:

Ja nisam birao gdje ću živjeti, plaćam porez kao i svi vi a nemam jednake uslove za život kao što neki drugi imaju. Izmjesti me, otjeraj me, javni parking, nešto. Ok, to onda poštujem. Vjerujem da i od vas ima neko ko živi na sličnom mjestu pa zna kako je to i kakva nepisana pravila tu postoje. Ja imam pravo da vozim kao što imam pravo da mi neko dođe ko vozi. Borim se kako znam i umijem, i ako me kazne za parking, evo bez po riječi plaćam kaznu i znam da je pogrešno, ali nemoj mi srati o papanluku a živiš ko beg negdje ili nemaš priliku da imaš problem koji ne možeš riješiti normalnim putem. Momku sam tad preporučio to mjesto i opet bih i ja ću kad god gore odem tu parkirati, ako ima mjesta.
Jel ti shvatas da momak nije iz ovog grada, šta da dođe policija i pauk nosi, pa valja mu tražiti auto po ciglanama i placati 112 km, kako ne vidiš u čemu je problem.
Meni u starom gradu nije nikad policija prolazila kroz ulicu i pisala kazne, prošli mjesec 2 puta u 3 dana, a da gore ne prođu.
1956., 1957., 1958., 1959., 1960., 1966., 1998., 2000., 2002., 2014.,2016.,2017.,2018.,2022.,2024
“In peace, may you leave this shore. In love, may you find the next. Safe passage on your travels, until our final journey to the ground. May we meet again.”

Pensioner26
Kontakt:

Post Postao/la Pensioner26 » 13 jul 2022, 23:20

Evo Njemacka prestaje kupovinu Ruskog uglja u augustu, a naftu krajem decembra. Zanimljivo.

StevieG8
Kontakt:

Post Postao/la StevieG8 » 13 jul 2022, 23:21

Pensioner26 je napisao/la:
13 jul 2022, 23:20
Evo Njemacka prestaje kupovinu Ruskog uglja u augustu, a naftu krajem decembra. Zanimljivo.
RMU Banovici likes this
"Ta američka razvojna liga... Tamo se ne igra odbrana, tamo se ne trenira, ja stvarno ne znam šta to oni tamo razvijaju"

bob
Kontakt:

Post Postao/la bob » 13 jul 2022, 23:31

sljivo je napisao/la:
13 jul 2022, 23:07
bob je napisao/la:
sljivo je napisao/la:

jbga pretjera se sa parkingom :D mislim da pocetak nije bila prica gdje zivis pa gdje parkiras nego kad neko dodje na dan u Sa gdje da parkira, pa neces preporuciti negdje na trotoaru gdje postoji sansa da ti kaznu napise a i realno ostanes bez nekog dijela na autu :D nego parking gdje ima i nije puno skup ako vec nema kod koga dolazi ... naravno da su mahale problem i nece murija dolaziti i pisati kaznu ispred kuce ili zgrade ako je jednosmjerna i ima prostora, mislim znam zivim na md borba je sa istim svaki dan ono moja poenta je da ima se gdje parkirati u gradu a i kad ti neko u goste dodje taj sto vozi moze produziti i malo prosetati ... jbga takav grad mal a nabijen :D ... a imas varijantu ako si centar,stari grad platiti opstini 40,50 pa mozes na bilo koje mjesto gradsko predvidjeno za prarking :D

OldFashioned
Kontakt:

Post Postao/la OldFashioned » 13 jul 2022, 23:51

bombaysaphire je napisao/la:
13 jul 2022, 21:54
Previše dajete pažnje liku koji je na pitanje gdje parkirati auto u Sarajevu a da se ne plati skupo dnevna karta , napisao na trotoaru kod Čaršije jer nema puno policije ...
LAŽEŠ ? :urnebes:
The problem with the world is that the intelligent people are full of doubts, while the stupid ones are full of confidence.

dachodachoni
Kontakt:

Post Postao/la dachodachoni » 13 jul 2022, 23:53

kakvo coporativno napadanje sljive bujrum na rostilj parkiraj dje hos sljivo

L-Train
Kontakt:

Post Postao/la L-Train » 13 jul 2022, 23:56

Cancel culture na 1:03 :urnebes:
Okusi strah, bol, mrznju i barut
i zivi u toj nadi da ce sutra ipak svanut,
na sekund nosi teret mojih rana
dok grad ti sapce pricu jezikom oziljaka.

Pensioner26
Kontakt:

Post Postao/la Pensioner26 » 14 jul 2022, 00:00

StevieG8 je napisao/la:
13 jul 2022, 23:21
13 jul 2022, 23:20
RMU Banovici likes this
Kukić likes this. Mevla likes this.

harden
Kontakt:

Post Postao/la harden » 14 jul 2022, 00:03

dachodachoni je napisao/la:
13 jul 2022, 23:53
kakvo coporativno napadanje sljive bujrum na rostilj parkiraj dje hos sljivo
ima kod dachonija uvijek parking :clap: oni se pored hladne pive i vruceg rostilja raspravljaju o piramidama i parkingu
" moj Isak i bla bla pitanje kako može bit njegovo dijete ona crnoj gori on engleskoj dva mijeseca nije bila snjim da rodi 2 mijeseca ranije možda grešim reko sam mu de ti proveri DNK "

ArtemisFowl
Kontakt:

Post Postao/la ArtemisFowl » 14 jul 2022, 00:11

Dvije vrlo bitne stvari vezano uz Semirovu prevaru:
1. Pričate o turizmu ko da nam je to zadnja slamka spasa u podizanju ove države na noge. Eto Turska ubija s turizmom, pa im je gore nek nama.
2. Ogroman broj tih turista su naši sugrađani, tako da ta priča o prodavanju magle strancima ne pije vode.

MaroonBjelave
Kontakt:

Post Postao/la MaroonBjelave » 14 jul 2022, 00:15

L-Train je napisao/la:
13 jul 2022, 23:56

Cancel culture na 1:03 :urnebes:
Hahaha
Dokaz da se puno toga "promijenilo" od igrača sa brojem 9 do danas.
Igrači će odmah na trening.
Nema odmora dok traje obnova.

Pensioner26
Kontakt:

Post Postao/la Pensioner26 » 14 jul 2022, 00:24

ArtemisFowl je napisao/la:
14 jul 2022, 00:11
1. Pričate o turizmu ko da nam je to zadnja slamka spasa u podizanju ove države na noge. Eto Turska ubija s turizmom, pa im je gore nek nama.
2. Ogroman broj tih turista su naši sugrađani, tako da ta priča o prodavanju magle strancima ne pije vode.
A šta je konkretno gore Turskoj nego nama ako se smije znati?

StevieG8
Kontakt:

Post Postao/la StevieG8 » 14 jul 2022, 00:34

14 jul 2022, 00:24
Diktatura s inflacijom od preko 100%
"Ta američka razvojna liga... Tamo se ne igra odbrana, tamo se ne trenira, ja stvarno ne znam šta to oni tamo razvijaju"

harden
Kontakt:

Post Postao/la harden » 14 jul 2022, 00:34

Uh brate, sta nije. Pretpostavljam da nisi bio u Turskoj?

Em im je lose, em zive pod diktatorom pa ni ne smiju reci da im je lose.
" moj Isak i bla bla pitanje kako može bit njegovo dijete ona crnoj gori on engleskoj dva mijeseca nije bila snjim da rodi 2 mijeseca ranije možda grešim reko sam mu de ti proveri DNK "

ArtemisFowl
Kontakt:

Post Postao/la ArtemisFowl » 14 jul 2022, 00:35

BDP

ArtemisFowl
Kontakt:

Post Postao/la ArtemisFowl » 14 jul 2022, 00:44

Prosuh se. Ipak je BDP veći u Turaka. Mislio sam da je naš veći zbog većih plata.

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: sarajevskiMarlboro i 8 gostiju.