Bh. klubovi u Europi - 2022/23
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_
Re: Bh. klubovi u Europi - 2022/23
Nisam cito postove, ali preletio sam i vidio kako se govori kako je Sheriff u qurcu. Pa ne mozes samo jednu stranu gledat, i Zrinjski je imo svoje probleme, pocetak sezone, pripreme nisu prosle kako treba, dosta je igraca falilo, dosta glavnih, sve je to utjecalo na losu formu ekipe, naravno i donekle raspolozenje, ne mozes ti drzat citavu godinu dobru atmosferu, tu je Jakir napravio veliku, po meni OGROMNU gresku sto nije doveo prave svjeze krvi, a ne neke mladice, pa ko se nametne, pogotovo se morao dovest kreativni vezni, jer to Zrinjski nije imo, zamisli osvojis titulu sa 30+, a nemas playa, nemas igraca koji zna izvest korner (sto mi to vec opasno ide na qurac, da godinu dana dozvoljavas igracima da ti ne znaju prebacit prvog obrambenog, jos jedan veliki minus Jakiru). Eh sad glavni problem Zrinjskog je sto su naisli na ekipu, istina neposlozenu, al ekipu koja najmanje odgovara Zrinjskom, zasto? Zato sto Zrinjski igra na presing, igra na trku gdje je daleko od svih u ligi, igra ne bekove i ubacaje, a sve to je Sheriff ubio samo sa prirodnim karakteristikama igraca, a to je snaga i brzina, tu je upravo trebo krativni vezni, tehnicki bolja krila itd... onaj Tica samo zna trcat, on nema tehnike nikakve i sta ce on kad naleti na brzeg, ista stvar i za sva druga krila, Jakir dovodi Mandica koji je preslika Sipovca, a treba ti sidras.
Sheriff jes dosta mjenjo, al i Zrinjski je napravio dosta promasaja u transfer roku, ne kazem da je sezona propala, ali definitivno Jakir nema plan B, svi igraci su mu istih karakteristika i kad se naleti na brzu i snazniju ekipu, tu ce se patit, vjerjujem da cemo dizelaske ekipe i ove sezone razbijat sa par golova razlike.
Tako da Zrinjski u svojim problemima, Sheriff u svojim je rezultiralo totalno dva mrtva dvomeca, gdje je sreca jedino igrala ulogu. Mada ja i ne bi to pripiso sreci, kad su mrtve utakmice pobjedjuju ekipe sto bolje igraju na prekide i tu smo mi bili sramno losi, tako da je sve to zasluzeno, dali autogolom ili ne, svejedno.
Ne znam kakvi su Albanci, al ako Zrinjski bude imo Borcevu srecu nista nije izgubljeno, jer u 3 pretkoku te moze zapast 7 laksih i od Tirane ekipa, samo 3 jace od Zrinjskog, a i u play offu ce barem 3 od 5 ekipa biti losije od Zrinjskog. Znaci Borceva sreca i imas skupine...
Sheriff jes dosta mjenjo, al i Zrinjski je napravio dosta promasaja u transfer roku, ne kazem da je sezona propala, ali definitivno Jakir nema plan B, svi igraci su mu istih karakteristika i kad se naleti na brzu i snazniju ekipu, tu ce se patit, vjerjujem da cemo dizelaske ekipe i ove sezone razbijat sa par golova razlike.
Tako da Zrinjski u svojim problemima, Sheriff u svojim je rezultiralo totalno dva mrtva dvomeca, gdje je sreca jedino igrala ulogu. Mada ja i ne bi to pripiso sreci, kad su mrtve utakmice pobjedjuju ekipe sto bolje igraju na prekide i tu smo mi bili sramno losi, tako da je sve to zasluzeno, dali autogolom ili ne, svejedno.
Ne znam kakvi su Albanci, al ako Zrinjski bude imo Borcevu srecu nista nije izgubljeno, jer u 3 pretkoku te moze zapast 7 laksih i od Tirane ekipa, samo 3 jace od Zrinjskog, a i u play offu ce barem 3 od 5 ekipa biti losije od Zrinjskog. Znaci Borceva sreca i imas skupine...
Zrinjski ima najviše titule u ligi, a zamisli 7 puta su ispali iz u prvo pretkolo iz kvalifikacije za ligu prvaka (1x protiv F91 Dudelange (LUX), 1x Slovan Bratislava (SVK), 2x NK Maribor (SVN), 1x Legia Warszawa (POL), Spartak Trnava (SVK) i sad od Sheriffa (MDW)) i nisu nikada dalje prošle od 3 kolo za kvalifikacije Ligu Evrope. A zamisli naj "ambicijozna" ekipa. Ja imam osjecaj da su odigrali najbolju sezonu zato sto su ostale ekipe bili uzasni. Sarajevo nije više ista ekipa kao prošle sezone, Borac takodje ima puno bolju ekipu sada, Velez se isto dodatno dobro pojacala. Kada zamisliš da je Tuzla City (Sloga Simin Han) vice prvak posto, a pola ekipa je sada otišla. Jedini bitni igrac koji je otišao iz Zrinjskog je Ivan Basic a svi ostale su otišli uz dodatne pojacanje.Sheyi je napisao/la: ↑13 jul 2022, 23:07Nazalost, toliko se Zrinjski uzdizao, ekipcina, oni sansu nisu kreirali u 180 minuta i ljudima je to kao super je bilo i oni kao takvi izdominirali nasu ligu sto je jos veca zalost za sve nas. Izgleda da smo jos grohnuli kvalitetom, odnosno nismo grohnuli nego se drugi dizu i rade.Harise je napisao/la: ↑13 jul 2022, 21:25Dinamo Batumi iz Gruzije vodi protiv Slovana Bratislava sa 1-0 u produzenje. Ako dobi ovu utakmicu igraju minimalno do Play offa Conference lige medjutim 2004/05 je igrala vec Dinamo Tiflis u Grunpnu Fazu Kup Uefa. Pobijednik izmedju The New Saints i Linfield isto i FK Zalgiris takodje. 3 drzave imaju mogucnost da igraju prvi put u Evropi. Ovo je zalostno da neće ni ove godine igrati jedna naša ekipa u Evropi. Borac, Velez i Zrinjski će dogurati do 3 pretkolo i tu će svi naši ekipe ispast, tako ja mislim. Sarajevo je jedina ekipa koja je ikada igrala u Play-offu Ligu Evrope i to vec 3 puta jednom pred grupne faze Kup Uefa 2007/08
-
- Kontakt:
Pa ne baš, ali ne može klub funkcionisati mimo razmišljanja većine onih koji o njemu misle. A ona su, čini mi se, onako generalno, usmjerena na pogrešne stvari, mada bi, što bi rekao baš Amar Osim prilikom predstavljanja u Veležu, oholo bilo tvrditi da znam kako i o čemu većina razmišljaRacioEmocionalan je napisao/la: ↑13 jul 2022, 23:01Kakve uzročno-posljedične veze imaju stavovi simpatizera Veleža sa uspjehom kluba u budućnosti?izdzezveubrazil je napisao/la: ↑13 jul 2022, 22:35Ma uživajte u svom značaju, ali nećete daleko dogurati tako.
Religiozno mantranje, karma, crna mačka i takve sofisticirane ubjeđujuće pretpostavke predstavljene kao aksiomi obećavaju Veležu ne baš blistavu budućnost?

Drugo pretkolo LP Dudelange-Pyunik.Izbaci Pyunik Cluj na penale u Rumuniji.Yebem te zivote,nasi ne mogu nijednog favorita u LP izbacit.Vazda bude manjak srece.
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.
"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
G.B.
"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
- Doktorinho
- Kontakt:
- GospodinIzSarajeva
- Kontakt:
Vama bi Čirjak legao ko budali šamar, kreativac, nije u godinama, čudi me da ga Jakir nije htio. A syebali smo vas debelo sto smo vam ukrali Džafića, on bi vam isto strasno dobro pojacanje, donio bi potrebnu konkurenciju u ekipu definitivno.Cesc44 je napisao/la: ↑13 jul 2022, 23:16Nisam cito postove, ali preletio sam i vidio kako se govori kako je Sheriff u qurcu. Pa ne mozes samo jednu stranu gledat, i Zrinjski je imo svoje probleme, pocetak sezone, pripreme nisu prosle kako treba, dosta je igraca falilo, dosta glavnih, sve je to utjecalo na losu formu ekipe, naravno i donekle raspolozenje, ne mozes ti drzat citavu godinu dobru atmosferu, tu je Jakir napravio veliku, po meni OGROMNU gresku sto nije doveo prave svjeze krvi, a ne neke mladice, pa ko se nametne, pogotovo se morao dovest kreativni vezni, jer to Zrinjski nije imo, zamisli osvojis titulu sa 30+, a nemas playa, nemas igraca koji zna izvest korner (sto mi to vec opasno ide na qurac, da godinu dana dozvoljavas igracima da ti ne znaju prebacit prvog obrambenog, jos jedan veliki minus Jakiru). Eh sad glavni problem Zrinjskog je sto su naisli na ekipu, istina neposlozenu, al ekipu koja najmanje odgovara Zrinjskom, zasto? Zato sto Zrinjski igra na presing, igra na trku gdje je daleko od svih u ligi, igra ne bekove i ubacaje, a sve to je Sheriff ubio samo sa prirodnim karakteristikama igraca, a to je snaga i brzina, tu je upravo trebo krativni vezni, tehnicki bolja krila itd... onaj Tica samo zna trcat, on nema tehnike nikakve i sta ce on kad naleti na brzeg, ista stvar i za sva druga krila, Jakir dovodi Mandica koji je preslika Sipovca, a treba ti sidras.
Opet ce te biti i vise nego konkurentni u ligi, ali očigledno su vam ambicije slabe u Europi, pa sumnjam samim time da će i Jakirović još dugo biti tu.
Vlasnik ssba foruma - @Devedesetka
- tutankamon1905
- Kontakt:
Koliko znam, Jakirovic je rekao da je zelio 2-3 igraca koje je Sarajevo uzelo jer su mogli vise iskesirat. Mislim da je Cirjak jedan od njih. Sad koliko ima istine u tome, ne znam
- GospodinIzSarajeva
- Kontakt:
Neko kaže da su Džafa i Aničić u pitanju, neko kaze Ikic, Čirjak. Uglavnom htjeli ste ih, po meni dobru priliku ste propustili da se odvojite od ostatka lige, jer s dvojicom nasih koje ste htjeli mozda ste mogli cak i profi Sheriffa.tutankamon1905 je napisao/la: ↑14 jul 2022, 01:31Koliko znam, Jakirovic je rekao da je zelio 2-3 igraca koje je Sarajevo uzelo jer su mogli vise iskesirat. Mislim da je Cirjak jedan od njih. Sad koliko ima istine u tome, ne znam
Vlasnik ssba foruma - @Devedesetka
- RacioEmocionalan
- Kontakt:
Zablude prijatelju, zablude. Klub ne vode navijači, nego individualci mnogo sposobniji od zaljubljenika, zanesenjaka koji gledaju emocionalno na ovaj projekt. Bez minimiziranja bilo čije zasluge, svako ima svoj razlog postojanja oko ovog projekta.izdzezveubrazil je napisao/la: ↑13 jul 2022, 23:31Pa ne baš, ali ne može klub funkcionisati mimo razmišljanja većine onih koji o njemu misle. A ona su, čini mi se, onako generalno, usmjerena na pogrešne stvari, mada bi, što bi rekao baš Amar Osim prilikom predstavljanja u Veležu, oholo bilo tvrditi da znam kako i o čemu većina razmišlja![]()
Sad što pojedincima iz drugih klubova smetaju izljevi stavova o veličini kluba za kojeg ova grupa navija kao i netrpeljivost između Veležovih navijača i nakaze iz Međugorja, to je drugi par cipela.
Svakako da bi bilo bolje da čitamo korisnije informacije i nešto što liči na međusobno uvažavanje i diskusiju zdravije prirode, no, to nije nešto što je u našoj moći.
The willingness to be a fool is a precursor to a transformation.
Ma bolje da su cuvali 0:0Doktorinho je napisao/la: ↑14 jul 2022, 01:09evo i ja gledam i ibretim se, mlatnuše ih armenci boga mi![]()
Ex "invincible"
Zeljeznicar volim ja, igru kratkih pasova, ludilo na tribinama..
/Internazionale Milano/
=NYK=
Zeljeznicar volim ja, igru kratkih pasova, ludilo na tribinama..
/Internazionale Milano/
=NYK=
Jedan jedini autsajder da je prosao od 15 utakmica, statistika i nije bas neka, pogotovo da je istices.Victor je napisao/la: ↑14 jul 2022, 09:17Ma bolje da su cuvali 0:0Doktorinho je napisao/la: ↑14 jul 2022, 01:09evo i ja gledam i ibretim se, mlatnuše ih armenci boga mi![]()
A i gledo sam utakmicu Pyunik ga primio u 6min centra oni nisu presli, Cluj nikako do drugog gola i logicno da ce zadnjih 5 minuta malo napast ekipa koja gubi, taman da je Eibar vs Barcelona.
Al to je nogomet...
Kakav comeback Pyunika prvo 88 za 1:1 pa 118 za 2:2
Armeni vjv dva puta zaredom da če imati predstsvnika u grupama ECL

Armeni vjv dva puta zaredom da če imati predstsvnika u grupama ECL
-
- Kontakt:
Kakav Čirijak daleko mu kuća od nas , vrijeme će pokazati svoje ... Što se tiče rostera igrača i ja se slažem da se gomila puno nenakvih '' nepotrebnih '' igrača prije svega krila , krativca imamo u liku malog Sučića u kojeg vjerujem da je okretniji i brži s loptom od Bašića , što se tiče napadača nadam se da se čeka povratak Hadžića , na ostalim pozicijama mislim da smo dobro osigurani + što ima solidnih u21 igrača u rotaciji . Sezona je pred nama bit će jako zanimljivo prvenstvo .tutankamon1905 je napisao/la: ↑14 jul 2022, 01:31Koliko znam, Jakirovic je rekao da je zelio 2-3 igraca koje je Sarajevo uzelo jer su mogli vise iskesirat. Mislim da je Cirjak jedan od njih. Sad koliko ima istine u tome, ne znam
Europa je pokazala da trkački ( kondiciski ) možemo igrati u europi , ali fizički teško , tromi spori stoperi , nejaka krila i bekovi , vezni red OK . Nadati se da cemo proći Albance i sreći u ždrijebu pa kasnije šta bude ( ja bi bio zadovoljan ) .
Pola ti vijeka ime branili
Trn u oku uvijek bio si
Ni u snu nisu mogli vidjeti
Da titule ce Zrinjski slaviti . . .
Trn u oku uvijek bio si
Ni u snu nisu mogli vidjeti
Da titule ce Zrinjski slaviti . . .
Šta je belaj sa Čirjakom? Mi objektivna publika sa istoka volimo da smo upoznati sa manama naših igračaTruba1905burazeru je napisao/la: ↑14 jul 2022, 10:29Kakav Čirijak daleko mu kuća od nas , vrijeme će pokazati svoje ... Što se tiče rostera igrača i ja se slažem da se gomila puno nenakvih '' nepotrebnih '' igrača prije svega krila , krativca imamo u liku malog Sučića u kojeg vjerujem da je okretniji i brži s loptom od Bašića , što se tiče napadača nadam se da se čeka povratak Hadžića , na ostalim pozicijama mislim da smo dobro osigurani + što ima solidnih u21 igrača u rotaciji . Sezona je pred nama bit će jako zanimljivo prvenstvo .tutankamon1905 je napisao/la: ↑14 jul 2022, 01:31Koliko znam, Jakirovic je rekao da je zelio 2-3 igraca koje je Sarajevo uzelo jer su mogli vise iskesirat. Mislim da je Cirjak jedan od njih. Sad koliko ima istine u tome, ne znam
Europa je pokazala da trkački ( kondiciski ) možemo igrati u europi , ali fizički teško , tromi spori stoperi , nejaka krila i bekovi , vezni red OK . Nadati se da cemo proći Albance i sreći u ždrijebu pa kasnije šta bude ( ja bi bio zadovoljan ) .

A kaj ti bum rekel, stari, danas kad je sve to jučer znam dvije stvari. Jedna je da postoji grad u kojem sam legenda, a druga da ne kitim zagorske tamburaše ako ne znaju odsvirati „Da ga hoće zabit Matko, joj nano, nanice“.
Eh,sirotinjo i bogu si teskatutankamon1905 je napisao/la: ↑14 jul 2022, 01:31Koliko znam, Jakirovic je rekao da je zelio 2-3 igraca koje je Sarajevo uzelo jer su mogli vise iskesirat. Mislim da je Cirjak jedan od njih. Sad koliko ima istine u tome, ne znam

Mozel neko poslati trenutni koeficijent.
- MortemHz
- Interni moderator
- Kontakt:
Državni za ovu sezonu? Trenutno je 0.625
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
Ide vcr+ 0;500

I Mostarske kiše kao da su stale
Heroj do heroja kraj drevne Musale
Ko je pravi junak,kaže pjesma stara
Zdravo,ma gdje bili,heroji Mostara
Heroj do heroja kraj drevne Musale
Ko je pravi junak,kaže pjesma stara
Zdravo,ma gdje bili,heroji Mostara
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.