FK Sarajevo
Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz
Re: FK Sarajevo
Naredni mjesec ce biti godina otkako je stigao mirvic, misljenja sam da se covjeku (osim buducih pobjeda i bodova) treba prigodno zahvaliti putem oficijalne objave, te navijanjem i nekim poklonom. Da se obiljezi godina pocetka nove ere kako gospodin i zasluzuje, nadam se da ljudi u klubu nece zaboraviti na to.
NEMA NAZAD
Onda bi ti se bunili ovi iz RS-a. Plus, pola lige bi bili HR polovnjaci i niko naš ne bi dobio priliku. Tvoj prijedlog je super za neku drugu ligu, ali u BiH (kao i sve ostalo) to bi išlo malo teže.NisamInSajder je napisao/la: ↑14 jul 2022, 09:38Jednostavnije, stranci su igrači koji nemaju pasoš Europske unije i to je to. I ograničiti na 3 ili 4 stranca u zapisniku.vedinjo98 je napisao/la: ↑14 jul 2022, 02:49Ja sam za to da se naprave kategorije stranaca. O tome sam (koliko se sjećam) već jednom pisao. Naime, moja ideja je da se naprave kategorije stranaca.napoleon72 je napisao/la: ↑14 jul 2022, 00:43
Nama bi ukidanje tog ogranicenja samo odmoglo, jer bi svaki 7. ili 8. stranac bio kvalitetan, a trziste bi preplavili polovnjaci iz Srbije i Hrvatske koji ne mogu nigdje drugo igrat. Liga bi bila prepuna Kramara, Gavrica, Radulovica, Cmiljanica, Protica, Vusljanina... nama je i ovako s ogranicenjem svaki treci ili cetvrti stranac pun pogodak, a zamisli tek da savez pusti menadzere da divljaju i guraju svoje debile. Bila bi liga duplo gora.
Kategorija I: Ex-YU igrači (Srbija, Hrvatska, Crna Gora, Slovenija, Makedonija). Njihov broj neka bude ograničen na 5. Dosta vas će reći, pa svakako su svim ekipama stranci jedino iz tih država. Međutim, ono sto je ključno jeste ograničiti njihov broj, da se ne bi desilo gomilanje takvih "polovnjaka". Samim time, priča da se pikaju kao domaći igrači, pada u vodu, jer bi se ovo isto desilo.
Kategorija II: Igrači iz svih ostalih zemalja. Njihov broj neka bude također ograničen na 5. Ovim bi se klubovi podstakli da dovode igrače iz tih drugih zemalja, jer bi željeli iskoristiti slobodna mjesta iz kategorije II.
Dakle, smatram da bi 5+5 stranaca bilo idealno pravilo za naše prvenstvo, koje je po mnogo čemu specifično. Ovime bi se ključni problemi sa strancima značajno riješili.
Ja sam za to da u zapisniku mogu biti po 4 stranca iz obije kategorije, 4 igrača zaštićenog godišta (od toga dva u prvoj postavi). Broj stranaca treba povećati u svakom slučaju. A ovo što sam ja predložio je nekako najbezbolniji način, koji bi svima odgovarao.
Klubove bi direktno podsticao da se okrenu strancima mimo susjednih zemalja. Dosadašnjim, uz igrače koji nisu dovoljni dobri za srpsku i hrvatsku ligu, plus nedovoljno kvalitetnih domaćih igrača, dobiješ to da se (osim uz ludu sreću u žrijebu) ne može ući u grupe.
FK SARAJEVO
Titula: ⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐
Kup: ⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐
Titula: ⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐
Kup: ⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐
- GospodinIzSarajeva
- Kontakt:
https://www.transfermarkt.com/salih-hus ... ler/620906
Ovaj momak potpisao za Real Betis. Ko ga je pustio i zašto? Je li imao želju da ode odavde ili klub nije pravovremeno reagovao??
Ovaj momak potpisao za Real Betis. Ko ga je pustio i zašto? Je li imao želju da ode odavde ili klub nije pravovremeno reagovao??
Vlasnik ssba foruma - @Devedesetka
Mislim ovo je Betis 2 koji igra u 4.ligi.
- PapirnaMarka
- Kontakt:
Sta bih dao da nam se pojavi igrac bar 50% kvalitetan kao on, i sa mudima koje je Rahman imao.
- GospodinIzSarajeva
- Kontakt:
| SARAJEVO SIAMO NOI |
YEBEM TE LISTICO
YEBEM TE LISTICO
- MortemHz
- Interni moderator
- Kontakt:

Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
- BegovicRamiz
- Kontakt:
sta mislite zbog koga su pobjedili
**** majku sad vam ni ne valja sto ce se tereni raditi...
Realno zajebali su raju. Poskupili sezonske a 5 utakmica neće biti na kosevu
FC United Of Manchester !
Against Modern Football !
This is how it feels to be FC
This is how it feels to be Home
This is how it feels when you don't sell you're arse to gnome !
Against Modern Football !
This is how it feels to be FC
This is how it feels to be Home
This is how it feels when you don't sell you're arse to gnome !
brat mu je u akademijiGospodinIzSarajeva je napisao/la: ↑14 jul 2022, 15:37https://www.transfermarkt.com/salih-hus ... ler/620906
bolji od njega (na zalost slomio nogu na kraju sezone

Zivio sam zivot, Bog sto mi je dao
Mjesto talijane, engleze gledao
ako je to grijeh, sto dusa pozeli
onda se i meni dzehenem veseli
Mjesto talijane, engleze gledao
ako je to grijeh, sto dusa pozeli
onda se i meni dzehenem veseli
-
- Kontakt:
Jedva od Trnovca viši a na ramenima sjediBegovicRamiz je napisao/la: ↑14 jul 2022, 16:31sta mislite zbog koga su pobjedili
A kaj ti bum rekel, stari, danas kad je sve to jučer znam dvije stvari. Jedna je da postoji grad u kojem sam legenda, a druga da ne kitim zagorske tamburaše ako ne znaju odsvirati „Da ga hoće zabit Matko, joj nano, nanice“.
-
- Kontakt:
Eto ti njega u januaru kod Sisoja u Tuzli. Pade mi odmah na pamet, prije desetak godina smo imali kao talentovanog juniora Aldena Bešića, mediji bombardovali da se Valencia i Elche otimaju za njega, lik danas ima 28 godina i zadnji klub mu je Radnik iz Hadžića 2019 god.GospodinIzSarajeva je napisao/la: ↑14 jul 2022, 15:37https://www.transfermarkt.com/salih-hus ... ler/620906

Moze li kako direktorica u ovo Q&A da joj par pitanja postavimo
- feniksptica
- Kontakt:
Mogli su i trebali predstavit dresove. Iskoristit dok je i dijaspora tu.
Plavo oko plakalo je.
BOT (ponude u inbox)
BOT (ponude u inbox)
-
- Kontakt:
Jest tebra ali koliko meni treba za gorivo da odem do Zenice i vratim se.Gorivo 3.7-3.8 buraz nije sića vise,a da je normalno mogu i pjeske do Koseva.O poslu da ne govorim,utakmica u 7 ja sa smjenom zavrsim u 5 i lagano ovako...Prevelik trosak za faking Slogu,Leotar i Posusje ali eto halal im i ta sezonska makar bio na 2 utakmice
Sta se ono tamo cuje
Ko to tamo pjesmu pjeva
To heroji idu majko
Navijaci Sarajeva!
Ko to tamo pjesmu pjeva
To heroji idu majko
Navijaci Sarajeva!
Trenutno korisnika/ca: Ahrefs [Bot], Kabinet1987, laznokrilo, rimljanin90 i 46 gostiju.