Ja godinama 100 kilometara u jednom pravcu vozio da gledam utakmice i dolazio 10 tak utakmica u sezoni na Koševo.NajvecaRadosti je napisao/la: ↑14 jul 2022, 18:08Jest tebra ali koliko meni treba za gorivo da odem do Zenice i vratim se.Gorivo 3.7-3.8 buraz nije sića vise,a da je normalno mogu i pjeske do Koseva.O poslu da ne govorim,utakmica u 7 ja sa smjenom zavrsim u 5 i lagano ovako...Prevelik trosak za faking Slogu,Leotar i Posusje ali eto halal im i ta sezonska makar bio na 2 utakmice
FK Sarajevo
Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz
-
- Kontakt:
Re: FK Sarajevo
Sto u goste, sto na Kosevu.bordobijeli je napisao/la: ↑14 jul 2022, 18:12Ja godinama 100 kilometara u jednom pravcu vozio da gledam utakmice i dolazio 10 tak utakmica u sezoni na Koševo.NajvecaRadosti je napisao/la: ↑14 jul 2022, 18:08Jest tebra ali koliko meni treba za gorivo da odem do Zenice i vratim se.Gorivo 3.7-3.8 buraz nije sića vise,a da je normalno mogu i pjeske do Koseva.O poslu da ne govorim,utakmica u 7 ja sa smjenom zavrsim u 5 i lagano ovako...Prevelik trosak za faking Slogu,Leotar i Posusje ali eto halal im i ta sezonska makar bio na 2 utakmice
12. igrač kluba iz Titove 38b
- NisamInSajder
- Kontakt:
Stoji i tvoje mišljenje u potpunosti. Ali, ja idem u nekom drugom pravcu. Recimo, nijedan klub neće sigurno dovesti stranca samo da bi ga doveo, da ne bi igrao neki domaći ispred njega. I sada svi klubovi, kao i ranije, dovode da bi dobili na kvalitetu. Zašto se desi da stranac ispadne loš, pa zato što naši dovode igrače na osnovu 4-5 minuta videa, barem do sada, promjenilo se to rekao bih od Korona krize na bolje.vedinjo98 je napisao/la: ↑14 jul 2022, 15:32Onda bi ti se bunili ovi iz RS-a. Plus, pola lige bi bili HR polovnjaci i niko naš ne bi dobio priliku. Tvoj prijedlog je super za neku drugu ligu, ali u BiH (kao i sve ostalo) to bi išlo malo teže.NisamInSajder je napisao/la: ↑14 jul 2022, 09:38Jednostavnije, stranci su igrači koji nemaju pasoš Europske unije i to je to. I ograničiti na 3 ili 4 stranca u zapisniku.vedinjo98 je napisao/la: ↑14 jul 2022, 02:49
Ja sam za to da se naprave kategorije stranaca. O tome sam (koliko se sjećam) već jednom pisao. Naime, moja ideja je da se naprave kategorije stranaca.
Kategorija I: Ex-YU igrači (Srbija, Hrvatska, Crna Gora, Slovenija, Makedonija). Njihov broj neka bude ograničen na 5. Dosta vas će reći, pa svakako su svim ekipama stranci jedino iz tih država. Međutim, ono sto je ključno jeste ograničiti njihov broj, da se ne bi desilo gomilanje takvih "polovnjaka". Samim time, priča da se pikaju kao domaći igrači, pada u vodu, jer bi se ovo isto desilo.
Kategorija II: Igrači iz svih ostalih zemalja. Njihov broj neka bude također ograničen na 5. Ovim bi se klubovi podstakli da dovode igrače iz tih drugih zemalja, jer bi željeli iskoristiti slobodna mjesta iz kategorije II.
Dakle, smatram da bi 5+5 stranaca bilo idealno pravilo za naše prvenstvo, koje je po mnogo čemu specifično. Ovime bi se ključni problemi sa strancima značajno riješili.
Ja sam za to da u zapisniku mogu biti po 4 stranca iz obije kategorije, 4 igrača zaštićenog godišta (od toga dva u prvoj postavi). Broj stranaca treba povećati u svakom slučaju. A ovo što sam ja predložio je nekako najbezbolniji način, koji bi svima odgovarao.
Klubove bi direktno podsticao da se okrenu strancima mimo susjednih zemalja. Dosadašnjim, uz igrače koji nisu dovoljni dobri za srpsku i hrvatsku ligu, plus nedovoljno kvalitetnih domaćih igrača, dobiješ to da se (osim uz ludu sreću u žrijebu) ne može ući u grupe.
Što se tiče polovnjaka iz Hrvatske, smatram da ih je bilo malo, ili u najmanju ruku manje nego polovnjaka iz Srbije. Čak šta više Hrvatski igrači u BiH u pojedinim klubovima ili sezonama rade razliku na terenu, razlog dosta su školovaniji igrači od igrača iz Srbije. Et uzmimo i najsvježije primjere u Sarajevu sa jedne strane Oremuš, Crepulja sa druge Gavrić ili Pejović.
Pa naši klubovi se i trebaju okrenuti HNLu i 2. HNL, gdje mogu naći odlične, a poprilično jeftine igrače. Iz tog bazena dolaze i Ikić, Čirjak, Musa. Evo sada je Posušje odlične igrače dovelo Brković, Hanuljak, Boban. Dakle, da svaki klub zaposli po skauta da prati te dvije lige, mogao bi odlične igrače naći za sebe.
Što se tiče pravila zaštićenog godišta, po meni je to glupost, Premijer liga je, trebaju igrati najbolji bez obzira na godine. A više štete donosiš igračima nego koristi, evo naprimjer oni koji napune 22 i nisu više u tom zaštićenom godištu, u 70% slučajeva zaboravit će se na njih, neki će otpasti i do 21 godine jer će napraviti jednu ili dvije greškice. A i nismo država koja ima minimum 24 kvalitetna mlada igrača za Premijer lige, a treba ih mnogo više od ta 24 za normalan tijek sezone. Ako je mladi igrač kvalitet on će svakako igrati i dobiti priliku. Pravilo je postavljeno nazor, a sve što ne nazor neće dati rezultate.
I džaba nama pravilo zaštićenog godišta, kad u drugom rangu od 35 klubova koji igraju Federalku i RS, maxinalno 6 klubova i pomišlja na mlade igrače. Prvo je trebalo, drugi rang pretvoriti u razvojni, tamo staviti da 4-5 igrača tokom čitave utakmice mora bit na terenu, pa da iz te lige svake godine izađe par kvalitetnih igrača. (u ovom pasusu su lupani brojevi, bitna je suština)
Kad smo već kod pravila, mislim da bi nama najbolje odgovaralo jedno pravilo koje bi regulisalo broj trener u jednoj sezoni. Da jedan klub ne može promjeniti više od 2 trenera tokom sezone. Da se više ne događaju stvari da jedan klub promjeni po 4-5 trenera tokom sezone i tako se izgube i igrači (posebno mladi) i treneri.
Suti, samo suti
suti moj djecace plavi
suti moj djecace plavi
-
- Kontakt:
Svaka cast bratebordobijeli je napisao/la: ↑14 jul 2022, 18:12Ja godinama 100 kilometara u jednom pravcu vozio da gledam utakmice i dolazio 10 tak utakmica u sezoni na Koševo.NajvecaRadosti je napisao/la: ↑14 jul 2022, 18:08Jest tebra ali koliko meni treba za gorivo da odem do Zenice i vratim se.Gorivo 3.7-3.8 buraz nije sića vise,a da je normalno mogu i pjeske do Koseva.O poslu da ne govorim,utakmica u 7 ja sa smjenom zavrsim u 5 i lagano ovako...Prevelik trosak za faking Slogu,Leotar i Posusje ali eto halal im i ta sezonska makar bio na 2 utakmice

I ja sam nekada bez problema gazio po 200 kilometara do Orasja,Trebinja i 300 nesto do Bihaca ali drugacije je to malo sad
Sta se ono tamo cuje
Ko to tamo pjesmu pjeva
To heroji idu majko
Navijaci Sarajeva!
Ko to tamo pjesmu pjeva
To heroji idu majko
Navijaci Sarajeva!
- JavierBosnia
- Kontakt:
Ma dobro ne bih ja kritikovao tu nista, mnogi jos nisu ni predstavili, a i odgodjen nam je pocetak sezone.feniksptica je napisao/la: ↑14 jul 2022, 17:56Mogli su i trebali predstavit dresove. Iskoristit dok je i dijaspora tu.
Sto se prodaje tice tu nikad ne znas, prosle godine je Errea kasnila sa isporukom i to uveliko od njih zavisi
Strpljivo samo
EDIN DŽEKO! <3 EDIN DŽEKO! <3 EDIN DŽEKO! <3
Ako napisem sta Ajla moze uraditi nama sto smo godisnje uzeli, a prcaju nas sa stadionom, odmah cu ispasti sovinista teski. A realno Ajla samo to i zna...
Bahati, bahati Željkan!
1946
1946
- MortemHz
- Interni moderator
- Kontakt:
Tehnički više dijaspore imamo u augustu tako da..feniksptica je napisao/la: ↑14 jul 2022, 17:56Mogli su i trebali predstavit dresove. Iskoristit dok je i dijaspora tu.

Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
- PapirnaMarka
- Kontakt:
Ma kad god dodje svejedno nije do nas to za dresove. Bitno je da budu tu do prve utakmice a Errea već drugi put kasni sa dostavom, doduše prošle godine su kasnili i naši sa uplatama. Do prvog jula su dresovi trebali biti tu ali doći će u sljedećih 10tak dana.MortemHz je napisao/la: ↑14 jul 2022, 18:51Tehnički više dijaspore imamo u augustu tako da..feniksptica je napisao/la: ↑14 jul 2022, 17:56Mogli su i trebali predstavit dresove. Iskoristit dok je i dijaspora tu.![]()
- LovacnaJelene
- Kontakt:
Ma ja samo ako mi je blizu, u par kilometara. I to derbi tekme.bordobijeli je napisao/la: ↑14 jul 2022, 18:12Ja godinama 100 kilometara u jednom pravcu vozio da gledam utakmice i dolazio 10 tak utakmica u sezoni na Koševo.NajvecaRadosti je napisao/la: ↑14 jul 2022, 18:08Jest tebra ali koliko meni treba za gorivo da odem do Zenice i vratim se.Gorivo 3.7-3.8 buraz nije sića vise,a da je normalno mogu i pjeske do Koseva.O poslu da ne govorim,utakmica u 7 ja sa smjenom zavrsim u 5 i lagano ovako...Prevelik trosak za faking Slogu,Leotar i Posusje ali eto halal im i ta sezonska makar bio na 2 utakmice
Ljepota. My tv majka svih majki
Nije mi jasno zašto Zenica pored Grbavice ? Uvijek smo za vrijeme renoviranja Koševa igrali na Grbavici.
Stetq, Farani crveni dobise
-
- Kontakt:
Ma daleko je Zenica, slabo ko ce otici. Ako bude 500 gledalaca na tim utakmicama bice dobro. A i dosadila vise Zenica, trebali su malo promijeniti.
Mozda Grbavica, Otoka, Visoko, Kakanj, Breza, Olovo, Ilijas, Vogosca, Hadzici, Hrasnica ili neko drugi da nas ugosti. Bilo bi zanimljivije a i blize. Iskreno ne znam kakva su pravila i ima li ko od njih uslove da se igraju PL utakmice ali bi bilo puno zanimljivije u tim manjim gradovima.
Meni se nesto ne ide vise u tu Zenicu, vise dosadila Zenica ali opet ako bude nedjelja sigurno cu ici. Da se npr. igra u Visokom ili Kaknju jedva bih cekao da idem
- MortemHz
- Interni moderator
- Kontakt:
Ma zamoliš da ti izađu u susret tih par utakmica.. pa nije njiva sigurnoTatamata1946 je napisao/la: ↑14 jul 2022, 20:01Ma daleko je Zenica, slabo ko ce otici. Ako bude 500 gledalaca na tim utakmicama bice dobro. A i dosadila vise Zenica, trebali su malo promijeniti.
Mozda Grbavica, Otoka, Visoko, Kakanj, Breza, Olovo, Ilijas, Vogosca, Hadzici, Hrasnica ili neko drugi da nas ugosti. Bilo bi zanimljivije a i blize. Iskreno ne znam kakva su pravila i ima li ko od njih uslove da se igraju PL utakmice ali bi bilo puno zanimljivije u tim manjim gradovima.
Meni se nesto ne ide vise u tu Zenicu, vise dosadila Zenica ali opet ako bude nedjelja sigurno cu ici. Da se npr. igra u Visokom ili Kaknju jedva bih cekao da idem
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
2:0 borac
Mozda i ne bude razloga da odgode tekmu sa nama
Mozda i ne bude razloga da odgode tekmu sa nama
Zadnja izmjena: ubipara, dana/u 14 jul 2022, 20:11, ukupno mijenjano 1 put.
Bolje igrat na stadionu Mladosti Doboj Kakanj. Fin stadioncic taman mjesta ima, dobra i ona navijacka tribina iza gola. Blize, pitomije stanovnistvo gdje neces ulazit u probleme, nego ce eventualno ljudi doci da pogledaju tekmu.
FK Mladost Doboj - Kakanj
Salih Viteškić i Mihajlo Jovašević na posudbi iz FK Sarajevo u FK Mladost.
Klubovi su postigli sporazum oko posudbe dva igrača.
Jovašević igra na poziciji lijevog beka a Viteškić na poziciji veznog igrača.
Radi se o dva izuzetno talentirana mlada igrača koji će u Doboju naredne sezone nositi crveni dres i pomoći našoj ekipi.
Dobro nam došli!
Salih Viteškić i Mihajlo Jovašević na posudbi iz FK Sarajevo u FK Mladost.
Klubovi su postigli sporazum oko posudbe dva igrača.
Jovašević igra na poziciji lijevog beka a Viteškić na poziciji veznog igrača.
Radi se o dva izuzetno talentirana mlada igrača koji će u Doboju naredne sezone nositi crveni dres i pomoći našoj ekipi.
Dobro nam došli!
Joj ironije da se protiv borca sviraju dva penala...
Znaci nema odgode protiv borca ? Ima da ih ubijemo
FC United Of Manchester !
Against Modern Football !
This is how it feels to be FC
This is how it feels to be Home
This is how it feels when you don't sell you're arse to gnome !
Against Modern Football !
This is how it feels to be FC
This is how it feels to be Home
This is how it feels when you don't sell you're arse to gnome !
Trenutno korisnika/ca: ANamelessGhoul, benko21, boki86, ErosViverosViv, keli, OzmoodPinglewood, sarajevo19461987, Seipronto, stokastoka23, Venom i 143 gosta.