09.02.2011: Mexico - Bosna i Hercegovina

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog

Vasa prognoza utakmice ? (by B0SANAC)

Pobjeda BiH
113
40%
Nerijeseno
54
19%
Pobjeda Meksika
115
41%

Ukupno glasova: 282

melanholicar
Kontakt:

Re: 09.02.2011: Mexico - Bosna i Hercegovina

Post Postao/la melanholicar » 10 feb 2011, 12:31

aleksandar_veliki je napisao/la:
melanholicar je napisao/la:Nisam ja rekao da ga treba staviti na stub srama,al jednostavno nije čovjek koji zaslužuje da igra za reprezentaciju.Igrača poput njega imaš u PL koliko hoćeš. Isto tako ako neko sumnja u moje riječi,tj. ima mišljenje da ja imam nešto protiv prezimena Mravac,zbog toga što možda stalno gazim mrave na cesti nema razloga za takvu sumnju. Niko nije pominjao Kerlu ,prvi nisam mislio na njega u prethodnom postu na ovoj temi.....
Ma sta imas u Premijer ligi, o cemu ti pricas. Pa najbolji igrac PL potpise ugovor sa klubom kojeg samo andjeli mogu ostaviti u poljskoj ligi. Malo vise pratiti i uciti nije na odmet.
Kako si da ne kažem antipacifista. Jbt opusti se malo,ok ako ti je šta Mravac u rodu,ili ako zastupaš interese njegove na forumu,imamo valjda pravo na mišljenje ne radi se o komentarisanju sastave reprezentacije Eritreje nego BiH.Jednostavno možemo mi imati nešto protiv igrača iz Pl,al ponekad se stiče utisak da bar kada su štoperi u pitanju i nije tako loše,e sad druga je stvar što nekom ne prija Trivunović,a tu je i onaj Ješe (e sad nisam siguran da li je on već nastupao za hrvatsku ekipu)a ima tu još par momaka,eto neću tog Kerlu pominjati.
Sve mi diraj samo mi ne diraj Fiorentinu i Gabriela Omara Batistutu!

bosnas_
Kontakt:

Post Postao/la bosnas_ » 10 feb 2011, 12:36

Dobra igra BIH ,zasluzili smo makar bod,ali sta je tu je...mene raduje nasa veoma dobra igra,primili smo gol iz nepostojeceg penala i iz greske nase odbrane,desava se... kad se vrate neki od ovih odsutnih igraca imat cemo strasnu ekipu,sposobnu da razvali Rumuniju u Zenici! jos jednom cestitke nasoj reprezentaciji na dobroj igri u Atlanti!

melanholicar
Kontakt:

Post Postao/la melanholicar » 10 feb 2011, 12:38

Ma, ne branim ja nikoga. Ako je za kritike onda jeste. Nakon Albanije nije ni zasluzio nista drugo, no sinoc je frajer bio sasvim solidan, ali opet on najgori. Valjda smo to mi, kad se na nekog natovarimo, onda se lako ne skidamo. Pa, evo pogledaj Vedu. Covjek je glavni krivac za sve, sinoc frajer daleko najborbeniji, ma najbolji u krajnjem slucaju, no on je invalid ili sta vec.
Upravo ja pričam o tome,to je taj tzv. balkanski tvrdi mentalitet,gdje se svaka pobjeda i svaki poraz gledaju kao pitanje života i smrti.Jednostavno kao slavenski narod nismo racionalni i da ne bi uplitao neke druge stvari koje bi pokvarile ovo što želim reći u ovom postu,netrpeljivosti najlakše izbacujemo prema svojima,ali s druge strane pokušavamo cijeniti tudje vrijednosti na način na koji one ne zaslužuju. Jednostavno pitanje ponosa zemljom stavljamo u kontekst danas sam ponosan na njega,sutra je on najveća izdajica. Da ne dužim,jednostavno kao što i sam Andrić nekada reče " Tamo gdje logika prestaje počinje BiH"
Sve mi diraj samo mi ne diraj Fiorentinu i Gabriela Omara Batistutu!

harry_90
Kontakt:

Post Postao/la harry_90 » 10 feb 2011, 12:44

Nmgu da vjerujem kako primamo glupe golove,ni Meksikanci nisu bili bolji,mislim da smo bili podjednaki,i da je najbolji rezultat ovog meca treba biti nerijeseno,imali smo svoje sanse,momci su veoma dobro igrali,ali kad nece onda nece,Meksikanci nista posebno,ocekivao sam vise od njih,al eto imali su srece,prvo sa Pjanicem,pa sa Mujdzom.Al eto nadat se da ce protiv Rumunije svi igraci biti tu,i pobjeda ne bi trebala doci u pitanje.
PORAZ ZABOLI SRECA UTIHNE,AL VJERA U TEBE NIKAD NE PRESTAJE !!!

majestic24
Kontakt:

Post Postao/la majestic24 » 10 feb 2011, 12:46

xavi26 je napisao/la:@ valencia
@ majestic24
pogledajte vi obojica malo bolje, ako je ono penal, onda je svako gradjenje lopte, ili prekrsaj ili kazneni udarac..
Nisam toliko ni mislio na penal,nego na to sto pojedinci toliko uzdizu sinocnu igru kao da smo pregazili mexicance,a zapravo nije tako. Prvo poluvrijeme je bilo ok,bilo smo cak i bolji od Mexicanaca,s tim da su oni imali dvije velike prilike. Drugo poluvrijeme je u potpunosti pripalo protivniku. Da je onaj sut Ibisevica zavrsio u golu,bilo bi sigurno drugacija prica,al ovako... Pa ljudi su nas ubili u drugom poluvremenu. Oni su jednostavno dosli da igraju nogomet. Sve su to i uspjeli. Pa 5 min se dodaju a nasi igraci im nemogu uzeti lopte.

Cinjenica je jedno,oni su svoje prilike iskoristili,mi svoje nismo.
GLORY,GLORY MAN.UNITED : 1907–08, 1910–11, 1951–52, 1955–56, 1956–57, 1964–65, 1966–67, 1992–93, 1993–94, 1995–96, 1996–97, 1998–99, 1999–2000, 2000–01, 2002–03, 2006–07, 2007–08, 2008–09, 2010–11 , 2012-13

..:::The Black Mamba Strikes Again::...

majestic24
Kontakt:

Post Postao/la majestic24 » 10 feb 2011, 12:53

Nego majke ti,mi smo njih nadigrali u drugom poluvremenu,jel???
GLORY,GLORY MAN.UNITED : 1907–08, 1910–11, 1951–52, 1955–56, 1956–57, 1964–65, 1966–67, 1992–93, 1993–94, 1995–96, 1996–97, 1998–99, 1999–2000, 2000–01, 2002–03, 2006–07, 2007–08, 2008–09, 2010–11 , 2012-13

..:::The Black Mamba Strikes Again::...

_dreamer_
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la _dreamer_ » 10 feb 2011, 12:57

majestic24 je napisao/la:Nego majke ti,mi smo njih nadigrali u drugom poluvremenu,jel???
majestic druze, mislim da niko ne tvrdi da smo ih nadigrali, vec su svi ugodno iznenadjeni kako je reprezentacija pored svih nedaca odigrala kvalitetno i bila RAVNOPRAVAN protivnik. Dakle, nije rijec o tome da smo ih poderali, vec da je realno moglo biti nerijeseno, sto ohrabruje obzirom na okolnosti.

Iskreno, meni je drago kad vidim da su malo ljudi umjesto pljuvanja Papeta poceli vise pricati o tome kako imamo tecniju igru od noge do nog itd.
When I was a boy of 14, my father was so ignorant I could hardly stand to have the old man around. But when I got to be 21, I was astonished at how much the old man had learned in seven years. (Mark Twain)

Valencia
Kontakt:

Post Postao/la Valencia » 10 feb 2011, 12:58

@ majestic24
pogledajte vi obojica malo bolje, ako je ono penal, onda je svako gradjenje lopte, ili prekrsaj ili kazneni udarac..
Lakat na licu i vratu je uvijek faul. To je NEPROPISNO gradjenje. Sudija koji to ne okarakterise kao faul pravi GRESKU.

Je l' ti pokusavas reci da je dozvoljeno podizati lakat u visini glave i tako pokusati zaustaviti protivnika!??
Nikad za nista ne krivi druge. Cim si u situaciji da ti sudbina zavisi od drugih, nesto si pogrijesio.

nihco

Post Postao/la nihco » 10 feb 2011, 13:01

idemo dalje, bilo je uutakmica u kojima smo bili losiji, izvukli bolji rezultat. ne mozew se biti sretan poslije poraza 2-0 ali sta je tu je.
nego, interesuje me kako je besic igrao? gledao sam tekmu ali sam bio pijan ko slon.
Zadnja izmjena: nihco, dana/u 10 feb 2011, 13:05, ukupno mijenjano 1 put.
Sent from my Commodore 64

cole-ch
Kontakt:

Post Postao/la cole-ch » 10 feb 2011, 13:04

Ja sam u anketi glasao da ce Meksiko pobediti. :D
Mec sam gledao do 68 min., i do tada sasvim dobra Bosna, stavise, nikada pod vodstvom Susica nije tim tako dobro stajao na terenu. Jesu oni poveli 2:0, ali i kako su poveli i pobedili?! Tuga. :(
Extra mi se dopao mali Besic, mada ponavljam, svi su manje vise odigrali korektno.
BiH je imala svoje sanse koje nije iskoristila, igraci su se trudili... nisu delovali uplaseno i izgubljeno kao ovce...
Sve u svemu, i ako nekompletni, jedan od boljih meceva Safetovog tima.

PS: Kakav je bio mec zadnjih 20 min.? ;)

_dreamer_
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la _dreamer_ » 10 feb 2011, 13:05

Jaydoo82 je napisao/la:Pustite gluposti raja, dva sretna gola su nas oborila i to je to...

Imali gdje da se skine snimak?
x
When I was a boy of 14, my father was so ignorant I could hardly stand to have the old man around. But when I got to be 21, I was astonished at how much the old man had learned in seven years. (Mark Twain)

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 10 feb 2011, 13:06

_dreamer_ je napisao/la:Iskreno, meni je drago kad vidim da su malo ljudi umjesto pljuvanja Papeta poceli vise pricati o tome kako imamo tecniju igru od noge do nog itd.
Mog'o si mi ovo poslat u poruci, ne mora baš sve biti transparentno. :mrgreen:

Šalu na stranu, za posljednje 2 utakmice Pape može dobiti pozitivne kritike(dakako, vjerovatno zaslužuje i poneku negativnu, barem kada je nepozivanje određenih igrača, te kada su neke nepromišljenje izjave u pitanju).
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

Valencia
Kontakt:

Post Postao/la Valencia » 10 feb 2011, 13:07

majestic24 je napisao/la:Nego majke ti,mi smo njih nadigrali u drugom poluvremenu,jel???
Niti mi njih, niti oni nas. Ne moze te neko unistiti, a da iskoristi svoje sanse, a ti svoje ne.
Kako ne moze? Valjda pod rijec 'nadigravanje' spada (i) posjed, kontrola lopte i pritisak na protivnicki gol. To je nesumnjivo bilo na strani Meksikanaca. Nemam statistiku, ali sam siguran da su imali makar 60% loptu u svojim nogama.

Inace, za nas je karateristicno da dobro otvaramo utakmicu, pa da nakon 20 minuta pocinjemo polako tonuti,.. Uzroci su gubitnicki mentalitet, losa mentalna pripremljenost i slaba kondicija.
Nikad za nista ne krivi druge. Cim si u situaciji da ti sudbina zavisi od drugih, nesto si pogrijesio.

nisko
Kontakt:

Post Postao/la nisko » 10 feb 2011, 13:13

nisko je napisao/la:Gledo sam tekmu momci su dobro odigrali.Samo mi nije jasno zasto Pape zove Mravca .Kod drugog gola momak ponovi istu gresku kao protiv Albanije ,postavio se pod loptu(nezna ocjenit let lopte) da bi kasnije i Mujdja pogrijesio.Nije mi jasno da igrac reprezentativac ponavlja dva puta istu gresku.To se uci u kadetskim danima kako se postavitina visoku loptu
Mozda je Mravac kriv i za prvi gol. Ebe nas televizor, mi svi koji smo bili na tribinama stadiona znamo da penal nije skrivio Spaha, nego Mravac. Ebena ova nova tehnologija. Dajte malo popustite momka, sta god se desi, on je kriv.
Pogledaj drugi gol druze vidjet ces da je istu gresku napravio kao i protiv Albanije .... ja ga ne osudjivam ali momak nije kalibar igraca za reprezentacije
JA VOLIM SAMO VELEŽA ALKOHOL I ŽENE NIŠTA VIŠE U ŽIVOTU NE ZANIMA MENE!!!

Principatus
Kontakt:

Post Postao/la Principatus » 10 feb 2011, 13:13

Steta u stvari sto nemamo statistike meca. Mislim da smo bili ravnopravni, price o nadigravanju sa strane protivnika, koji je mnogo nasih lopti morao slati u spasavajuci aut svoga gola, ne stimaju bas. Te hebene kornere smo posebno protiv manje ekipe morali iskoristiti. U 1. poluvremenu nas je Keno spasio, a njihov golman onaj sut Misketa. Sve do jedanesterca se igra setala od naseg do njihovog gola, mogao je gol da padne sad pa sad, cak sam nas vidio kao konkretnije u toj fazi, dok su oni do 16erca izgledali dobri, oni brzi prodori sa strane.

O sudiji nebih previse, brzo smo pokupili zute, dok udarac Seji u lice i druge stvari izgleda nisu bile vrijedne zutog. O penalu samom moze se diskutovati, ali sigurno ne o tome, da se sudija dize zastavu kad Keno odbrani penal, da bi je ponovo spustio nakon sto oni ipak zabijaju gol. Mislim da je to dovoljno smijesno i nije vrijedno rasprave.
Zadnja izmjena: Principatus, dana/u 10 feb 2011, 13:15, ukupno mijenjano 1 put.
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.

Hordas Doboj
Kontakt:

Post Postao/la Hordas Doboj » 10 feb 2011, 13:14

Mislim da je vecina ocekivala da ce Meksiko da nas dobije, bar ja jesam. Mada kad sam odgledao prvo poluvrijeme bas sam se prijatno iznenadio igrom nasih. Al kao i nebrojeno puta do sad kad mi trebamo da zabijemo primimo ga... Ono i ako jest faul za penal nije 100%. Za drugi gol nemam komentara. Da je Dzeko igrao zabili bi im bar 2 gola. Vedo iako se trudio dosta, u zadnje vrijeme mi nije onaj golgeter koji ce da zabije od 2 sanse bar jedan gol, sto se vidi u Bundes ligi a vidjelo se i sinoc. Imao je bar 3-4 sanse da ga zabije a ostala je 0 na semaforu.

Dug put, jedan trening, nedostatak 5 igraca, golove primili kako samo mi mozemo, ja prezadovoljan ;)
Sve dok ima snage u nogama našim, gazit ćemo s' tobom, svijet će da se plaši!

ŠalataBoy
Kontakt:

Post Postao/la ŠalataBoy » 10 feb 2011, 13:15

Pape napusti nas tako ti zavidovičkih mliječnih proizvoda
Zadnja izmjena: ŠalataBoy, dana/u 10 feb 2011, 13:19, ukupno mijenjano 1 put.

nisko
Kontakt:

Post Postao/la nisko » 10 feb 2011, 13:15

nisko je napisao/la:Gledo sam tekmu momci su dobro odigrali.Samo mi nije jasno zasto Pape zove Mravca .Kod drugog gola momak ponovi istu gresku kao protiv Albanije ,postavio se pod loptu(nezna ocjenit let lopte) da bi kasnije i Mujdja pogrijesio.Nije mi jasno da igrac reprezentativac ponavlja dva puta istu gresku.To se uci u kadetskim danima kako se postavitina visoku loptu
Mozda je Mravac kriv i za prvi gol. Ebe nas televizor, mi svi koji smo bili na tribinama stadiona znamo da penal nije skrivio Spaha, nego Mravac. Ebena ova nova tehnologija. Dajte malo popustite momka, sta god se desi, on je kriv.
Pogledaj drugi gol druze vidjet ces da je istu gresku napravio kao i protiv Albanije .... ja ga ne osudjivam ali momak nije kalibar igraca za reprezentacije
JA VOLIM SAMO VELEŽA ALKOHOL I ŽENE NIŠTA VIŠE U ŽIVOTU NE ZANIMA MENE!!!

Principatus
Kontakt:

Post Postao/la Principatus » 10 feb 2011, 13:17

Ona greska Mujdze je jos uz to nesto sto mu se jednostavno ne desava. Covjek je u dobroj formi, bio upravo igrac kola. Svi ga hvale. Pola mexikanske ekipe se vec skoro sedmicu priprema na ovaj mec, a nasi su u onom umoru odigrali malo lopte pred utakmicu.
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.

xavi26
Kontakt:

Post Postao/la xavi26 » 10 feb 2011, 13:17

majestic24 je napisao/la:
@ majestic24
Nisam toliko ni mislio na penal,nego na to sto pojedinci toliko uzdizu sinocnu igru kao da smo pregazili mexicance,a zapravo nije tako. Prvo poluvrijeme je bilo ok,bilo smo cak i bolji od Mexicanaca,s tim da su oni imali dvije velike prilike. Drugo poluvrijeme je u potpunosti pripalo protivniku. Da je onaj sut Ibisevica zavrsio u golu,bilo bi sigurno drugacija prica,al ovako... Pa ljudi su nas ubili u drugom poluvremenu. Oni su jednostavno dosli da igraju nogomet. Sve su to i uspjeli. Pa 5 min se dodaju a nasi igraci im nemogu uzeti lopte.

Cinjenica je jedno,oni su svoje prilike iskoristili,mi svoje nismo.
aha, sada se vec slazem sa tobom....ja stojim cvrsto na zemlji, odigrali smo sasvim solidno, po meni zasluzuje prolaznu ocjenu, u nekim trenucima smo i dominirali i posjedom lopte i sredinom terena, ali me ohrabruje, a i veseli, to da nam se popravlja igra, a samo iz igre dolazi rezultat...po meni, da je medunjanin odigrao malo bolje, mogli smo mozda i nesto konkretnije odigrati u fazi napada, a, isto tako, pad u zadnjih 15-20 minuta je ocigledan jer nismo imali veznog igraca sa klupe, a znamo da je misimovic u zadnjih 3-4 mjeseca odigrao tek jednu prijateljsku utakmicu!
Volim te Bosno!!!

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.