09.02.2011: Mexico - Bosna i Hercegovina

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog

Vasa prognoza utakmice ? (by B0SANAC)

Pobjeda BiH
113
40%
Nerijeseno
54
19%
Pobjeda Meksika
115
41%

Ukupno glasova: 282

kristian
Kontakt:

Re: 09.02.2011: Mexico - Bosna i Hercegovina

Post Postao/la kristian » 10 feb 2011, 13:17

ma hasagic je najboljii , dok je njega , bega moze sjedit na klupi ili ako zeli moze na trebine :)

_dreamer_
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la _dreamer_ » 10 feb 2011, 13:18

Monolog je napisao/la:
_dreamer_ je napisao/la:Iskreno, meni je drago kad vidim da su malo ljudi umjesto pljuvanja Papeta poceli vise pricati o tome kako imamo tecniju igru od noge do nog itd.
Mog'o si mi ovo poslat u poruci, ne mora baš sve biti transparentno. :mrgreen:

Šalu na stranu, za posljednje 2 utakmice Pape može dobiti pozitivne kritike(dakako, vjerovatno zaslužuje i poneku negativnu, barem kada je nepozivanje određenih igrača, te kada su neke nepromišljenje izjave u pitanju).
Ej bolan, vjeruj da mi nisi pao na pamet dok sam ovo pisao, covjece! Bez zafrkancije, mislio sam na gomilu ostalog spama koji nepotrebno gomila ovu i ostale teme... Tvojim postovima se uvijek obradujem, neovisno o tome da li se oko objekta rasprave slazemo ili ne. :)
When I was a boy of 14, my father was so ignorant I could hardly stand to have the old man around. But when I got to be 21, I was astonished at how much the old man had learned in seven years. (Mark Twain)

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 10 feb 2011, 13:22

aleksandar_veliki je napisao/la:
Mozda je Mravac kriv i za prvi gol. Ebe nas televizor, mi svi koji smo bili na tribinama stadiona znamo da penal nije skrivio Spaha, nego Mravac. Ebena ova nova tehnologija. Dajte malo popustite momka, sta god se desi, on je kriv.
Pogledaj drugi gol druže vidjet ćeš da je istu grešku napravio kao i protiv Albanije. Ja ga ne osuđujem, ali momak nije kalibar igrača za reprezentacije(moradoh ovo posuditi, vidim da se više puta ponavlja. :mrgreen: Nadam se da se @Nisko neće naljutiti na mene :( ).

Šalu na stranu, meni je najbitnije da Nadarević ne'a zacementirano mjesto u reprezentaciji, jer je lik u posljednje vrijeme(prije negoli je Sušić isprob'o Pandžu i Mravca) bio katastrofalan. Dakle, nek' je i on dobio konkurenciju, pa makar i u narodu omraženom Adnanu Mravcu.
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

Valencia
Kontakt:

Post Postao/la Valencia » 10 feb 2011, 13:27

aleksandar_veliki je napisao/la: Onda je Inter prosle sezone bio nadigran od svakog. Nemam namjeru vise raspravljati sa tobom, moje i tvoje poimanje fudbala su dva razlicita pojma, samo sto je Mourinho na mojoj strani. Ajd uzivaj i prati posjed lopte.
Nadigravanje je sirok pojam. Mozes se nadigravati u ljepoti igre, u tehnici, u posjedu lopte, u kornerima, u autima, u prekrsajima, ofsajdima, gol sansama, golovima,.. Inter je u skoro svemu bio nadigran, ali nije nadigran u onome sto je po ishod najvaznije, odbrana gola i davanje golova. Jednostavno receno, bili su konkretniji.

Meksiko je takodjer nadigr'o BiH, bili su bolji u (skoro) svakom segmentu fudbalske igre. Da je BiH bila konkretnija (kao sto je bio Inter), mogli su pobjediti dominantniju ekipu na terenu. U fudbalu ne pobjedjuje uvijek bolja ekipa.

I momak cije ime kao nadimak nosis je bio inferioran (5 puta manje vojnika) u odnosu na Darija kod Gaugamela, pa je opet dos'o do pobjede :mrgreen: .
Nikad za nista ne krivi druge. Cim si u situaciji da ti sudbina zavisi od drugih, nesto si pogrijesio.

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 10 feb 2011, 13:32

Nisam gledao tekmu, video sam samo golove.
Drugi je greska odbrane, a kod prvog ne mogu da verujem da je sudija pustio izletanje vaseg golmana. :lol:
Covek je skinuo penal sa 3 metara od gol linije. Jbga, nesretno Pjanic zabi autogol.
Iz nekoliko utakmica BiH sto sam ih odgledao, rekao bih da napad, krila i sredinu imate. Ali vam je odbrana smesna.
Steta sto se Begovic mangupira, jer je doktor za Hasagica i ostale.
Susic kao selektor je, makar meni, cudno resenje. Mogli ste i boljeg da nadjete.
Sve u svemu, zanimljiva reprezentacija, ali poprilicno limitirana.
Meksikanci su ozbiljna repka i kao takvi - jako neugodni svakome. Letos su umlatili Italiju i Francusku, tako da je ovo korektan rezultat. Ne znam da li je i igra bila OK, ali ako jeste - nemate za cim da zalite.

badblueboylivno
Kontakt:

Post Postao/la badblueboylivno » 10 feb 2011, 13:40

Dobra igra BiH, ali eto, nespretno izgubismo. Bezveze penal, mislim da se to sudi u pedeset posto slučajeva. Drugi gol kardinalne greške dvojca Mravac - Mujdža. Kardinalne, katastrofalne. Žao mi što Vedo ne dade gol, imao je dosta šanse, a mislim da su naši navijači u Georgia Domeu zaslužili bar jedan gol.

Meksiko je očajan. Kako mi na kuratz ide ona curica Santos. Zašto mu neko ne kaže da ima prilično girlie look sa onakom frizuricom? Pacheco dobar, odličan, prodoran. Ostali sivilo.

Kristić :roll: kako je naporan... koliko krivih podataka, kakve gluposti... Meksiko ne ide na CA. Šalju U23, olimpijsku ekipu, jer seniorima nije dopušteno. Dok se A ekipa sprema za Gold Cup. Pa priča o svakom meksičkom igraču završava sa "igra za Santos/San Luis/Jaguares, NARAVNO". Kao da ja znam gdje igra de Nigris, ili da je Torrado naravno igrao za tri španska kluba, i Sevillu naravno. Nije mogao naći ime sudaca. Nemoj brate više komentirat, nemoj, bogati, bar repku. :D
Hayley <3

guber90
Kontakt:

Post Postao/la guber90 » 10 feb 2011, 13:43

MaGiCa je napisao/la:Nisam gledao tekmu, video sam samo golove.
Drugi je greska odbrane, a kod prvog ne mogu da verujem da je sudija pustio izletanje vaseg golmana. :lol:
Covek je skinuo penal sa 3 metara od gol linije. Jbga, nesretno Pjanic zabi autogol.
Iz nekoliko utakmica BiH sto sam ih odgledao, rekao bih da napad, krila i sredinu imate. Ali vam je odbrana smesna.
Susic kao selektor je, makar meni, cudno resenje. Mogli ste i boljeg da nadjete.
Meksikanci su ozbiljna repka i kao takvi - jako neugodni svakome. Letos su umlatili Italiju i Francusku, tako da je ovo korektan rezultat. Ne znam da li je i igra bila OK, ali ako jeste - nemate za cim da zalite.
Mogao si i nas ovo pitati (za odbranu), ja bih ti prvi rekao da je tako, ne bih bio bas toliko subjektivan :P.

Sto se tice Susica i meni je cudno rijesenje, ali sta da se radi, da su mene pitali ko ce uciti na repki (kada su vec odlucili da neko uci na njoj), ja bi Sergeja Barbareza postavio, no valja se sa ovim sto imamo snaci :D. Sto se tice limitiranosti, ona je malo vise u glavi, nego sto mi ne znamo, ali donekle nazalost jesmo limitirani, a ponajvise radi vec navedenog problema, a to je odbrana.

Uglavnom, fino je ovako procitati objektivan komentar, od nekoga ko to promatra sa strane, a koji ujedno nije provokacija.
Messi zipa, eto Spahe ! ! !

Ukoliko vidite gresku u bilo kom od mojih postova, a da je vezana sa pravopisom, molio bih da mi ukazete na nju :). Hvala ! ! !

melanholicar
Kontakt:

Post Postao/la melanholicar » 10 feb 2011, 13:44

MaGiCa je napisao/la:Nisam gledao tekmu, video sam samo golove.
Pa jbg ako je Slaviša Jokanović ili Robert Jarni to bolje rešenje neka hvala!
O ostalim velikim imenima tipa Antić i neki stranci je iluzorno pričati jer su im plate prevelike za uslove nazovi saveza.
Sve mi diraj samo mi ne diraj Fiorentinu i Gabriela Omara Batistutu!

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 10 feb 2011, 13:53

Muslin i Djukic su treneri iz Srbije koji nisu skupi, a jesu dostupni i mislim da bi vam sredili odbranu.
Antic je precenjen. Njegov fudbal je prevazidjen.

Analitico
Kontakt:

Post Postao/la Analitico » 10 feb 2011, 13:56

MaGiCa je napisao/la:Muslin i Djukic su treneri iz Srbije koji nisu skupi, a jesu dostupni i mislim da bi vam sredili odbranu.
Ekrema Jevrica dovesti za moral a Barbareza za patriotizam i moderan europski fudbal i bili bi europski brazil....

guber90
Kontakt:

Post Postao/la guber90 » 10 feb 2011, 14:00

MaGiCa je napisao/la:Muslin i Djukic su treneri iz Srbije koji nisu skupi, a jesu dostupni i mislim da bi vam sredili odbranu.
Care moj, nasu odbranu ni Mourhino ne bi sredio, jer je takvo stanje nazalost, fali nam kvalitetan drugi stoper i drugi bek, a to ti je pola odbrane. Imamo mi igrace koji mogu krpiti te pozicije, ali nazalost to nije to. (mozda za koju godinu od Bicakcica bude nesto, ali trenutno nije ni on na tom nivou Spahica)

Sto se tice tih trenera, ne poznajem ih bas, pa ne bih ni komentarisao.
Messi zipa, eto Spahe ! ! !

Ukoliko vidite gresku u bilo kom od mojih postova, a da je vezana sa pravopisom, molio bih da mi ukazete na nju :). Hvala ! ! !

VolimLiverpool
Kontakt:

Post Postao/la VolimLiverpool » 10 feb 2011, 14:03

Nisam gledao tekmu,ali čitam da igra i nije bila loša,da nismo imali sreće te da su sudije navlačile za Meksiko.
You'll never walk alone.

Željovac
Kontakt:

Post Postao/la Željovac » 10 feb 2011, 14:05

- 100% šansa Chicharita
- 100% šansa Dos Santosa
- 100% šansa Misimovića
- 200% šansa Chicharita
- Navučen penal sa minimalnim osnovom
- 100% šansa Ibiševića (Pjanić 100% zaslužan)
- Mujdža sam rješava pitanje pobjednika
- Meksikanac 5 sekundi pokušava da prođe Hasagića (gol visi)
- 2 odlične šanse Morena nakon kornera (mi imali puno više prekida protiv niskih? Meksikanaca i nismo nijednom ni zaprijetili!)
- Meksiko čuvao loptu u nogama, mi uz nekoliko izborenih faulova Muslimovića nismo ni postojali

Ne mogu se sjetiti kako je Misimović ušao u gol šansu, ali sve što smo mi uradili u sinoćnjoj utakmici je bila fantastična solo akcija Pjanića kada je Vedadu pripremio šansu utakmice. Sve kad se sabere, nismo više ni zaslužili i ono je klasični gubitnički mentalitet! U sklopu istoga idu i reakcije na utakmicu tipa: Bili smo dosta dobri u dosta dobrom dijelu utakmice, nije bio penal, sreća nas nije htjela.....

Skoro niko se neće ni osvrnuti na stvari koje nisu imali veze sa srećom. Kao da je sve to bio samo rulet, a mi po ko zna koji put "primamo nevjerovatne golove". "Koliko je samo naša reprezentacija primila takvih golova". "Koševo je ukleto". "Dođemo korak do plasmana, ali nemamo sreće!"...
Red hat oooooo grandmaaaaaaa, red hat ooooooooo granyyyyyyyyyy, red hat for my Edin, oooooooooo grandma, granny. I wish Edin ooooooooo grandmaaaaaaa, I wish Edin oooooooo grannyyyyyy, I wish Edin scores, oooooooooo grandma, grannyyyyyyyy.

Visca el Višća!

F.G.R. HARMANI
Kontakt:

Post Postao/la F.G.R. HARMANI » 10 feb 2011, 14:07

JEBALI TE i Muslin i djukic i Antic.
Imamo mi svoje strucnjake, i bolje strucnake od tih luzera, anonimausa i kvazitrenera, a safet je odlican trener i legenda bh fudbala tako da sam zadovoljan i vise mi i ne treba.

Sto se tice vecerasnje tekme, standardna izvlakusa na srecu, **** ga da bi imao srece moras zbnati igrati fudbal i biti sposoban za srecu, ali opcenito na prikazanoj igri nema se sta zamjeriti ni igracima ni treneru.

pobjeda protiv Rumunije ce bit prava stvar i krenuce sve nabolje.
MENI MOJE, A VAMA VASE

padobranac1978
Kontakt:

Post Postao/la padobranac1978 » 10 feb 2011, 14:08

Željovac je napisao/la:- 100% šansa Chicharita
- 100% šansa Dos Santosa
- 100% šansa Misimovića
- 200% šansa Chicharita
- Navučen penal sa minimalnim osnovom
- 100% šansa Ibiševića (Pjanić 100% zaslužan)
- 2 odlične šanse Morena nakon kornera (mi imali puno više prekida protiv niskih? Meksikanaca i nismo nijednom ni zaprijetili!)
- Meksiko čuvao loptu u nogama, mi uz nekoliko izborenih faulova Muslimovića nismo ni postojali

Ne mogu se sjetiti kako je Misimović ušao u gol šansu, ali sve što smo mi uradili u sinoćnjoj utakmici je bila fantastična solo akcija Pjanića kada je Vedadu pripremio šansu utakmice. Sve kad se sabere, nismo više ni zaslužili i ono je klasični gubitnički mentalitet! U sklopu istoga idu i reakcije na utakmicu tipa: Bili smo dosta dobri u dosta dobrom dijelu utakmice, nije bio penal, sreća nas nije htjela.....

Skoro niko se neće ni osvrnuti na stvari koje nisu imali veze sa srećom. Kao da je sve to bio samo rulet, a mi po ko zna koji put "primamo nevjerovatne golove". "Koliko je samo naša reprezentacija primila takvih golova". "Koševo je ukleto". "Dođemo korak do plasmana, ali nemamo sreće!"...

a ja se pitam gdje si,da cujem i tvoj komentar :mrgreen:
MI SLAVIMO TITULE NA GLAVNOM SKVERU
I IMAMO ULICU PO FUDBALERU!

Analitico
Kontakt:

Post Postao/la Analitico » 10 feb 2011, 14:11

Bravo zeljovac, svaka cast, najpametniji komentar sto se ovoga tice..Jesi li vidio onog Harisa u skoli, jel idete u isti razred??? :D

To je ono kao ja sam dobar kladionicar, derem kladionicama guzove ali gubim pare na jednom paru jer nemam srece hahahahahah a ubise me kladionice u pojam !!!!

:D :D :D :D

Valencia
Kontakt:

Post Postao/la Valencia » 10 feb 2011, 14:12

Željovac je napisao/la:- 100% šansa Chicharita
- 100% šansa Dos Santosa
- 100% šansa Misimovića
- 200% šansa Chicharita
- Navučen penal sa minimalnim osnovom- 100% šansa Ibiševića (Pjanić 100% zaslužan)

Svaka cast na komentaru!
Potpisujem svako slovo (osim 'navucenog' penala)!!
Nikad za nista ne krivi druge. Cim si u situaciji da ti sudbina zavisi od drugih, nesto si pogrijesio.

lech
Kontakt:

Post Postao/la lech » 10 feb 2011, 14:17

zar postoji jos neko ko tvrdi da je susic odlican trener ? :lol: :lol: :lol: :lol:

Analitico
Kontakt:

Post Postao/la Analitico » 10 feb 2011, 14:19

lech je napisao/la:zar postoji jos neko ko tvrdi da je susic odlican trener ? :lol: :lol: :lol: :lol:
Ma ima ih na ovom forumu koliko hoces.....Ja nisam gledao sinocnju utakmicu, samo citam kmentare, a ispada da smo se preporodili u igri i da smo satrali Mexico...Tako da ja sutim dok ne pogledam utakmicu...No evo Zeljovac je iznijeo svoje vidjenje tekme iz kojeg zakljucujem da mi nemamo nikakve sanse dok je teleci pogled na klupi...

Han!$;Lfc
Kontakt:

Post Postao/la Han!$;Lfc » 10 feb 2011, 14:19

Ako ima neko neka dadne link za highlist ovog meca ;)
YOU'LL NEVER WALK ALONE

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.