Nadležne institucije oglušile su se na apel izvoznika svježeg voća i povrća iz Bosne i Hercegovine, koje zbog dugog zadržavanja kamiona na granicama gubi na kvalitetu, a štete trpe bh. privrednici.
Svježi krastavci iz Bosne i Hercegovine su u Njemačku stigli potpuno neupotrebljivi te je kupac odbio njihovo preuzimanje.
"Hladnjača s utovarenim kornišonima je čekala dva dana na graničnom prijelazu Gradiška. Cijeli utovar ide na uništenje koje plaća naša firma koja izvozi. Plaćen krastavac, transport, carinska dokumentacija, uništenje proizvoda sve ukupno košta 50.000 KM", naveo je Selimović.
Sa sastanka početkom jula, održanog u Vanjskotrgovinskoj komori BiH, izvoznici i prevoznici svježeg voća i povrća su uputili zahtjev za hitan sastanak s predsjedavajućim Vijeća ministara BiH Zoranom Tegeltijom, ministrom vanjske trgovine Stašom Košracem, ministrom sigurnosti Selmom Cikotićem te drugim državnim i entitetskim zvaničnicima, no niko se nije odazvao njihovom pozivu.
Vanjskotrgovinska komora BiH je uputila još jednom apel nadležnim institucijama da se što hitnije pristupi iznalaženju adekvatnih rješenja zbog dugog zadržavanja robe na graničnim prijelazima, posebno u već započetoj sezoni izvoza lako kvarljive robe.
Duga zadržavanja i zastoji na granici s Republikom Hrvatskom mogu se riješiti otvaranjem dodatnog BIP-a i "zelenih koridora", te produženjem radnog vremena fitosanitarnih inspektora u sezoni. Izrazili su veliko žaljenje zbog izostanka reakcije nadležnih u situaciji koja zahtijeva razumijevanje svih aktera kako bi se pomoglo privrednicima da realiziraju svoje ugovorene poslove.
Chat - bez politike i ratnih prica
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
Re: Chat - bez ratnih i političkih tema
Without a moral compass, the human mind will justify anything.
bruh
"This whole thing is pretty much done. We're more ghosts than people."
I Franklin Delano Floyd je odgajao pokćerku od njene 4. godine pa ju je kasnije oženio. Neka fina ekipica 

100% sportski i krajnje opušten potpis
- ASD
- Kontakt:
Voziti po selima auto je zlo.
Ti si srpska ili ex-yu skola ljubitelja sporta. Pretpostavljam da te interesuju uz fudbal i kosarka, tenis, vaterpolo… tj sportovi u kojem klubovi i reprezentacije za koje navijas pobjedjuju. Logicno da kad imas necemu da se nadas pocnes vise pratiti, kod nas se atletika pocela pratiti s tukom, prije njega niko nikad nije otvorio tekst o atletici osim Mozda slucajno. Isto tako pliva je sada… medjutim, bez ekipnog I pogotovo klubskog sporta nema pravog interesa.dscile je napisao/la: ↑15 jul 2022, 11:26Sve je to u redu, ali cisto da se zna, ja sam Srbin iz BiH, ne iz Srbije.. I mene licno zanima sport i u BiH i u Srbiji. Zbog toga i jesam na ovom forumu, a ne na nekom b92 ili koje su vec spominjali da postoje.admin je napisao/la: ↑15 jul 2022, 08:32Ne ljutim se uopste, samo sam povlacio paralelu sa Semiramidom jer isti ljudi brane piramide u visokom a pljuju po wandi na sportsport.ba.dscile je napisao/la: ↑14 jul 2022, 17:00
Ne brini se, znam ja sta je marketing i da ce ti vise klikova donijeti sisa i p*cka nego prosjecna vijest iz Premier lige BiH ili 1. lige Federacije/RS-a. Kao i da ce prije ljudi kliknuti na bait naslove nego na normalne.
Sto opet ne mijenja cinjenicu da je sramota da su na sportskom portalu o kosarci pisali likovi koji ne znaju kako npr. funkcionise trejd u NBA i slicne stvari. Isto da ja odem pisati na portalu posvecenom biofizici, a zadnji susret sa fizikom sam imao u drugom srednjem gdje sam imao trojku.
Mislim, nemoj da se ljutis, svjestan i si i ti svega toga. Ja uopste ne zamjeram clickbait naslove ili zenske na sportskom sajtu, mora se od necega zivjeti.. Ono, pretpostavljam da je drzanje nekog sajta i foruma vise ulaganje u isti nego zaradjivanje od istog. Sto se mene tice, ti ako mozes postati milioner od toga, ja ti drzim fige.
Licno, mislim da je Semiramida za zatvora, a ne za hvaljenja, al eto, ne pitam se.
Sto se tice tebe, salim se i za taj marketing, kopirao sam tudji post. Ljudi koji su okrenuti sportu u Srbiji i uopste tom stilu sporta nisu nam uopste target, ne vidim ni zasto bi ti otvarao portal kad tu slabo ima sta za tebe. Jednostavno publika i trziste je razlicito. U Srbiji je npr kosarka top sport dok je kod nas u gasenju. Gledaju je i prate jos neki stari zaljubljenici (od njih kako god da radio Mozes dobiti samo kritiku i svakako to sve citaju po twitteru i nekim svojim izvorima), a sport kao sport je prakticno mrtav u BiH.
Forumasi inace nisu prava slika drustva i publike, ne moze se po njima krojiti sadrzaj. To su top fanovi, ljudi kojim nije dovoljno da citaju, vec i pisu o sportu, sigurno citaju 50 drugih izvora, zive to. To nije prosjek. Prosjecno stanje sporta u drzavi i interesa za sport uopste je kad Borac izgubi na Farskim otocima ili kad Lana Pudar nema bazen u svom gradu pa Joj par entuzijasta plati stan u Sarajevu da moze trenirati.
Cak sta vise, volim citati vijesti o nasem nizeligaskom fudbalu, zato i ulazim redovno na sportdc gdje imaju tabele svih liga u BiH.
Zato publika kojoj se mi obracamo, da su uopste spremni otvarati .ba domenu i da ih ima puno, je publika koja nije vidjela sportskog uspjeha od kad je Fazlija pogodio metu. Takvoj publici ne mozes pisati o trejdovima u NBA i ocekivati da oni to masovno citaju. To su ljudi koji znaju da uspjeha nema I nece biti i da je poprilicno nebitno ko je pobijedio koga u nizoj ligi kad ce prvak biti onaj koga savez pogura.
Ko da mi ne bismo rado pisali o SP u vaterpolu, Pa onda pratili EP u rukometu do finala (a ne do grupe gdje otputujemo u bratislavu u koroni, Pa opet niko ne prati jer svi znaju da cemo biti kanta za nabijanje), pa malo tenis Dzumhura u finalu Wimbledona, pa cemo skijanje jer imamo zlatnu spustasicu… e kad to sve iskrizas, imas prvo pretkolo evropa lige, tu ispadnes od farskih otoka i ide rupa do septembra kad igra reprezebtacija. Do septembra nesto moras pisati, a nista ljude ne zanima… osim guzice I sise koja je vazda popularna.
Sarmelino † (29.08.2015-20.10.2019.) ⚜
dr. Alem Peterson
Captain4 † (14.05.2014-22.02.2022.) ⚜
dr. Alem Peterson
Captain4 † (14.05.2014-22.02.2022.) ⚜
U Spaniji i Portugalu preko 40, nevjerovatna susa, pozari itd.British authorities issued their first ever “red” warning for extreme heat early next week, declaring a national emergency as forecasters predict record temperatures that will put even healthy people at risk of serious illness and death.
The warning covers Monday and Tuesday, when temperatures in England may reach 40 C (104 F) for the first time, the U.K Met Office said. The British record is 38.7C (101.7F), set in 2019
Ovaj drugi, cini se jaci toplinski val ide i prema BiH, gdje bi oko subote moglo debelo otici u crveno. Skoro svake sezone intenzitet suše i pozara ide step by step, na jedan ekstremniji nivo. Ali, mimo svih negativnosti tu je rafting, pa onda splav uz jos kakav radler, cime cemo ovu situaciju okrenuti na pozitivu.
Okrenucemo ti ili ja na pozitivu, a k*rac ce okrenuti seljak koji je posijao kukuruz i soju. Vecina nema navodnjavanje jer nema uslova za to, a ako ne padne kisa kroz dan dva, kao sto nece, svi ce biti j*bani. I kad se bude to sve skidalo sa njiva na jesen, tek onda ce biti sou sa cijenama.Asteriks je napisao/la: ↑17 jul 2022, 11:16U Spaniji i Portugalu preko 40, nevjerovatna susa, pozari itd.British authorities issued their first ever “red” warning for extreme heat early next week, declaring a national emergency as forecasters predict record temperatures that will put even healthy people at risk of serious illness and death.
The warning covers Monday and Tuesday, when temperatures in England may reach 40 C (104 F) for the first time, the U.K Met Office said. The British record is 38.7C (101.7F), set in 2019
Ovaj drugi, cini se jaci toplinski val ide i prema BiH, gdje bi oko subote moglo debelo otici u crveno. Skoro svake sezone intenzitet suše i pozara ide step by step, na jedan ekstremniji nivo. Ali, mimo svih negativnosti tu je rafting, pa onda splav uz jos kakav radler, cime cemo ovu situaciju okrenuti na pozitivu.
Zamisli tek sranja kroz 10-20 godina, ako doguramo uopće. 
Kaže bio ozbiljan toplotni val u pojedinim dijelovima svijeta 1976...

I onda dođe ona konjina poput Trumpa i soli nam pamet.

Kaže bio ozbiljan toplotni val u pojedinim dijelovima svijeta 1976...
I onda dođe ona konjina poput Trumpa i soli nam pamet.
Now the old king is dead! Long live the king!
2nd#Tripl3t
London! Paris! Rome! London! Berlin!
1992 2006 2009 2011 2015
2nd#Tripl3t
London! Paris! Rome! London! Berlin!
1992 2006 2009 2011 2015
Ma **** smo svi, nema tu puno priče.
Samo mi idu na živce što na te tekstove reagiraju sa "haha".
Samo mi idu na živce što na te tekstove reagiraju sa "haha".
"One of the things I keep reminding players is that when you're lost in a fog, you must stick together. Then you don't get lost. If there's a secret about Liverpool, that's it."
To svakako. Suse ce uzdrmati cak i ove zemlje koje su sami vrh gledajuci primjenu tehnologija u poljoprivredi.dscile je napisao/la: ↑17 jul 2022, 13:09
Okrenucemo ti ili ja na pozitivu, a k*rac ce okrenuti seljak koji je posijao kukuruz i soju. Vecina nema navodnjavanje jer nema uslova za to, a ako ne padne kisa kroz dan dva, kao sto nece, svi ce biti j*bani. I kad se bude to sve skidalo sa njiva na jesen, tek onda ce biti sou sa cijenama.
Striktno glede EU prema podacima Eurostata za 2020., Francuska prednjaci u proizvodnji zitarica i rize, te proizvodnji govedine. Kada gledamo proizvodnju povrca tu je na vrhu Spanija, dok su Svabe vodeci po proizvodnji mlijeka. Sve ove zemlje uz Italiju (gdje su takodjer zabiljezene skoro nezapamcene vrucine) su u samom vrhu racunajuci i druge kulture.
Kratki podsjetnik obzirom da suse i extremni toplotni valovi (koji traju duze od nekih proslih) uveliko pogodili skoro sve navedene zemlje, sto ce se imati dupli ucinak, racunajuci i ovu krizu u Ukrajini.
U svemu tome, oni mali poput nas pored sto nemaju sredjenu regulativu, sve vise zapustaju obradive povrsine. Dodamo li i probleme snadbijevanja energentima, slijedi nam jedna duuuga i teska zima.
U Mostaru se lik slikao na mezaru neke nene i objavio gazi balije.
Pa s kim mi zivimo u pm.
Pa s kim mi zivimo u pm.
- Marsal
- Kontakt:
Od srijede ide toplije vrijeme, a od subote haos. Malo sam se sad i prepao kad sam gledao prognozu jer ova moja aplikacija uvijek pokaže manje za 2-3 pa i 4 stepena, a sad hladno najavljuju 39 i 40.
Heroji Grada Zenice = NGG Za Čelik i UG Robijaši 1988
Joj u SCCu ne zna se koja je bolja od ovih što rade na parfemima i prodaji ostslih sr*anja u prolazu
- akisarajevo92
- Kontakt:
- Marsal
- Kontakt:
Nisu za tvoj džep.
Heroji Grada Zenice = NGG Za Čelik i UG Robijaši 1988
Ništa ja samo gledam

Vala bas kad god odem u trzni razbolim se
"Ta američka razvojna liga... Tamo se ne igra odbrana, tamo se ne trenira, ja stvarno ne znam šta to oni tamo razvijaju"
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.