Juventus FC - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma
- JuveSissoko
- Kontakt:
Re: Juventus F.C.
Caceres izmislio fudbal za sve nase bekove, lik je talentovan pravo, jos mogao igrat stopera i oba beka, sjecam se kako je solidno cuvao Robena na lijevom beku za Urugvaj, a znamo da rijetko ko moze cuvat ikako Robena, al hajd samo nek je italijan,sMotta i slicni polovnjaci 
gsol: According to these recent revelations, not only did Juventus win the title in 2005 without cheating but they did it without cheating against direct rivals who were cheating. HahaWOW we had a squad then.No wonder Juvitalia won the WC in 2006.
- Bianconeri1988
- Kontakt:
A ja nisam siguran da li je njega Sevilla otkupila od Barce ili ga je samo posudila...Mislim ukoliko ga je otkupila zašto ga ne bi opet pokušali dovesti na ljeto!? Svakako, 8 miliona nije puno po meni...Kad bih birao između Becka i caceresa. Caceres bi uvijek bio moj izbor, a cijena je ista...ali hajd ti to dokaži Marotti 
Ž '21!
Senza Fachetti niente scudetti, con Gasperini e Ranieri torni dove eri!
★ 29 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★
-
melanholicar
- Kontakt:
Potpuno bih se složio za Domenica. Strašan igrač,ja sam ga zapazio još dok je vojevao bitke u dresu mlade reprezentacije Italije.Jednostavno i tada je u konkurenciji svojih vršnjaka bio medju 3-4 najveća potencijala.Ali eto ispade da su neki poput Marchisia ipak imali ili veći klan iza sebe ili pak više sreće kod trenera! Sve u svemu mislim da Criscita nisu na pravi način skontali i da je to greška koja je u bližoj prošlosti sa sobom vukla još neke greške......Bianconeri1988 je napisao/la:Ja nikad neću prežaliti gubitak Chriscita i Martina Caceresa prošlog ljeta...
Sve mi diraj samo mi ne diraj Fiorentinu i Gabriela Omara Batistutu!
Kako pišu mediji na Apeninima, odluka će pasti u maju, do tada bi Apelacioni sud trebalo u svetlu novih dokaza da proceni da li su oni dovoljni da čitava priča iz 2006. padne u vodu i Juventus dobije titule nazad.
Neki izveštaji govore da će se to desiti, jer jednostavno sud ne može da ignoriše telefonske pozive koji su skrivani u prvobitnom procesu, a koji duboko upliću pokojnog predsednika Intera, Đačinta Faketija, kao i samog Moratija.
Odluka bi verovatno značila da se sve vraća na početak, ali i da će vreme pojesti interesovanje za ovaj proces.
U javnosti preovladava mišljenje da u svetlu novih dokaza o "farsopoliju" Juventus treba da dobije titule nazad.
Fudbalski savez je pokrenuo svoju istragu, ono što je prisutna je bojazan jda u slučaju da nalazi iz 2006. budu opovrgnuti na sudu u Napulju, sledi pravi haos, tužba kluba Međunarodnom sudu pravde koja bi skupo koštala italijanski fudbal.
Priča se da je nova uprava Juventusa spremna da se bori do samog kraja i da čitavu stvar preda i civilnim sudovima, kako bi izbegla opstrukciju novog procesa i zataškavanje.
Naravno, svako mešanje sudova koji nisu sportski povlači i sankcije od strane UEFA za fudbalski savez Italije.
Upravo to navijači Juventusa najviše zameraju Mođijevim naslednicima. Oni su naime pristali na kaznu, odnosno pogodbu, umesto da čitav slučaj presele u Lozanu i da na taj način praktično zaustave šampionat 2006.
Italija se tada bojala da će ostati bez šansi da dobije EP 2012. što se na kraju desilo bez obzira na čitav proces.
Šta kažu u Interu?
Morati odbija da govori o "kalćopoliju", jedino što smatra da je ponovno otvaranje "sudska perverzija i pokušaj da se žrtva predstavi kao zločinac".
Činjenicu da je njegov klub postao daleko najmoćniji u Italiji nakon procesa je nedavno prokomentarisao kao dokaz da pre 2006. stvari nisu bile poštene i da je to sprečavalo Inter, da i pored velikih ulaganja i stvaranja moćnog tima, osvoji titulu od 1989.
Nedved se vraća iz mirovine
http://www.juvebalkan.com/portal/index. ... /3129.html
Umirovljeni igrači Juventusa će se vratiti na Stadio Olimpico za humanitarnu utakmicu protiv gradskog rivala Torina 23. marta...
Dva kluba iz Torina su se dogovorila da se ujedine kako bi prikupili sredstva za istraživanje bolesti motornih neurona, amiotrofična lateralna skleroza(ALS).
Velikani kao Gianluca Vialli, Stefano Tacconi, Pavel Nedved potpisali su da će se pojaviti na ‘Derby SLAncio di Vita’.
ALS bolesnik Michele Riva je inspiracija za Torinski derbi i predsjednik Juventusa Andrea Agnelli je rekao da je počastvovan što je je klub povezan sa tako velikim uzrokom.
"Želio bih se zahvaliti Micheleu puno, on je sigurno srce i duša ovoga dogadjaja, te je zahvaljujući njemu to što ćemo igrati 23. marta."
"Sportski klubovi bi trebali biti tamo u svrhu podizanja pažnje o različitim temama. 23. ožujak će biti svojevrsno slavlje."
"Htio bih zahvaliti svim ljudima koji će donirti barem jedan euro. Oni će biti pravi pobjednici ovog natjecanja te će omogućiti da naš projekat bude završen."
Derbi se odigrava u saradnji sa fondacijom ALS organizovanom od strane Viallia i bivšeg veznjaka Juvea i Napolia Massimo Mauro, i predsjednik je ponosan na vezu izmedju klubova.
"Massimo nas je kontaktirao od samog početka", rekao je.
"Njihova organizacija je odlična i to je dokazano činjenicama, dogadjajima koje su organizovali i prijektima koje su upravljali i sredstvima koja su skupili do sada."
"Imamo važnu ulogu kao nogometni klub. Fudbal kao i sport općenito, može raditi kao bi donijeli pozitivne poruke u znanstvenim istraživanjima i solidarnosti u cijelini."
Zadnja izmjena: Padovan, dana/u 10 feb 2011, 14:32, ukupno mijenjano 2 puta.
1992-1995 nikad zaboraviti...
38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO
FC Ljuta Krajina
FC Ljuta Krajina
-
melanholicar
- Kontakt:
Ništa protiv Juvea,al vraćanjem titula ionako poljuljani kredibilitet Serie A pao bi u vodu!
- SoloJuve26
- Kontakt:
Ehh da je nama dovesti nazad onog Cassani iz palerma beka.. Gledo sam sinoc italiju i momak solidno igra,,, sto bi nam taj dobro doso onda bi uskoro imali cijelu zandji liniju u italiju
A sto se tice Caceresa, ma nije los igrac bolje da smo ga sacuvali nego sada igrati s ovim dancem i grygerom i sta ja znam,,
I da za kraj onaj Rossi nije los,, samo je preskup
A sto se tice Caceresa, ma nije los igrac bolje da smo ga sacuvali nego sada igrati s ovim dancem i grygerom i sta ja znam,,
I da za kraj onaj Rossi nije los,, samo je preskup
30 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO
Donosimo Vam najnovije slike stadiona koji je još uvijek u procesu izgradnje:Novi stadion Juventusa bi trebao biti završen na ljeto. Izgrađen je na mjestu gdje se prethodno nalazio Delle Alpi.
Stadion će biti kapaciteta 40.200 sjedećih mjesta, sa najmodernijom tehnologijom i najstrožijim sigurnosnim propisima za izgradnju stadiona.
Karakteristike stadiona će biti sljedeće:
Kapacitet: 40.200 mjesta
Parking: 4.000 parking mjesta za automobile
Ukupna površina: 355.000 m2
Ukupna povrština stadiona : 45.000 m2
Ostalo: 150.000 m2
Komercijalna površina: 34.000 m2
Zelene površine: 30.000 m2

Zadnja izmjena: Padovan, dana/u 10 feb 2011, 14:33, ukupno mijenjano 1 put.
FC Ljuta Krajina
FC Ljuta Krajina
- SoloJuve26
- Kontakt:
Ma stadion je prekrasan,, bit ce prvi u italiji koji imamo svoj STADION!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Al eto treba sada osvojiti mjesto za LP .. sramota bi bilo da se tu igra u EL...
Al eto treba sada osvojiti mjesto za LP .. sramota bi bilo da se tu igra u EL...
Bila bi šteta, ali nadam se da ćemo aBd krenuti ka boljem, poslije pobjede nad Interom u nedjelju. A upravo bićemo prvi tim koji će u Italiji imati vlastiti stadion, koliko će to donijeti više prihodaSoloJuve26 je napisao/la:Ma stadion je prekrasan,, bit ce prvi u italiji koji imamo svoj STADION!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ma neka pada u vodu šta hoće, ako su ne pravedno osuđeni to se mora ispraviti, pa jednom se popustalo zbog tog kredibiliteta, e sad drugi put brate nema toga.melanholicar je napisao/la:Ništa protiv Juvea,al vraćanjem titula ionako poljuljani kredibilitet Serie A pao bi u vodu!
FC Ljuta Krajina
FC Ljuta Krajina
- SoloJuve26
- Kontakt:
juventus 0244 je napisao/la:Bila bi šteta, ali nadam se da ćemo aBd krenuti ka boljem, poslije pobjede nad Interom u nedjelju. A upravo bićemo prvi tim koji će u Italiji imati vlastiti stadion, koliko će to donijeti više prihodaSoloJuve26 je napisao/la:Ma stadion je prekrasan,, bit ce prvi u italiji koji imamo svoj STADION!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Al eto treba sada osvojiti mjesto za LP .. sramota bi bilo da se tu igra u EL.... Naravno da neće odmah dok se ne vrate krediti i još neka potraživanja, ali kroz dvije tri godine će se to višestruko isplatiti.
Ma neka pada u vodu šta hoće, ako su ne pravedno osuđeni to se mora ispraviti, pa jednom se popustalo zbog tog kredibiliteta, e sad drugi put brate nema toga.melanholicar je napisao/la:Ništa protiv Juvea,al vraćanjem titula ionako poljuljani kredibilitet Serie A pao bi u vodu!
daj boze da dobijemo intera, al mislim da i hocemo jer citam da je Marchisio, Pepe i Iaqinta spremni za inter. Imat cemo sada kompletu ekipu ,,
- Bianconeri1988
- Kontakt:
Ovaj stadion će nam sigurno donositi 50 miliona € po sezoni, dakle za svaki ljetni prelazni rok bi na raspolaganju imali oko 100 miliona € minimalno
Ž '21!
- Omerbavarac
- Kontakt:
Pa ne bih ja bas rekao da toliko novca svake sezone moze biti izdvojeno za transfere.Bianconeri1988 je napisao/la:Ovaj stadion će nam sigurno donositi 50 miliona € po sezoni, dakle za svaki ljetni prelazni rok bi na raspolaganju imali oko 100 miliona € minimalno
Ne znam da li ijedan tim ima mogucnost tolike potrosnje, mozda City?
Zapamti da su tu plate igracima, koje svake godine iz budzeta izvuku minimalno 50-60 miliona, pa i vise, a uz to dolaze i plate clanovima uprave, skautima...
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!
Nemogu vjerovati kakve ovdje sve nebuloze možeš pročitati
Čuj Chiellini dugoročno rješenje za lijevog beka
Nama je zadnju igrao silom prilika, ali to nije nikakvo rješenje, jer on kad pređe centar je mrtav(**** tog beka koji igra samo odbranu). Prvo nezna nabaciti, niti probiti, hem je spor i nemože se brzo vratiti kad je u napadu a ekipa izgubi loptu .
Dalje, Criscito klasa da za njim plačemo
solidan igrač koji bi u Juventusu (ne sadašnjem) grijao klupu i u rangu de cegliea koji je dobro počeo ovu sezonu i vidjećemo kakav će biti kada se oporavi. Ima neke šanse da bude dugoročna opcija na lijevom beku
Stadion da nam donese prihod godišnje 50 miliona više nego sad
Pa sine, ti bi sa 100 miliona godišnje za transfere harao Serijom A doživotno
P.S. Stadion strašan
Dalje, Criscito klasa da za njim plačemo
Stadion da nam donese prihod godišnje 50 miliona više nego sad
P.S. Stadion strašan
SAMO ZBOG LJUBAVI PREMA BORDO BOJI
★ 30 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★
- Bianconeri1988
- Kontakt:
Ono što sam napisao za prihode je sam izjavio Marotta, ja sam samo prenio njegove riječi...Ove sezone se je na transfere potrošilo između 30-40 miliona iz jednog jedinog razloga što se nije plasirao u Cl...
A ovaj mi se smije što sam rekao za Chiellinija, ako si gledao sinočnju utakmicu protiv Njemačke sigurno ne bi imao takvo mišljenje...Chiellini je fizički najspremniji igrač uz Principina, a govoriš da je mrtav nakon što istrči jednu kontru...ne znam, očigledno imamo drugačija mišljenja...
Ja hoću da kažem da nam ovaj novac od stadiona dođe kao čisti prihod...jer plaće su obračunavate i isplačivane iz budžeta kad i nismo imali svoj stadion...
A ovaj mi se smije što sam rekao za Chiellinija, ako si gledao sinočnju utakmicu protiv Njemačke sigurno ne bi imao takvo mišljenje...Chiellini je fizički najspremniji igrač uz Principina, a govoriš da je mrtav nakon što istrči jednu kontru...ne znam, očigledno imamo drugačija mišljenja...
Pa zar plate ne spadaju u troškove, ja koliko znam troškovi plata su uračunati u godišnji budžet...Pa ne bih ja bas rekao da toliko novca svake sezone moze biti izdvojeno za transfere.
Zapamti da su tu plate igracima, koje svake godine iz budzeta izvuku minimalno 50-60 miliona, pa i vise, a uz to dolaze i plate clanovima uprave, skautima...
Ja hoću da kažem da nam ovaj novac od stadiona dođe kao čisti prihod...jer plaće su obračunavate i isplačivane iz budžeta kad i nismo imali svoj stadion...
Ž '21!
Marotta je jedan veliki bombaš koji takvim i sličnim pričama(vraćanje titula) odvraća pažnju sa loše transfer politike i igara ekipe !Bianconeri1988 je napisao/la:Ono što sam napisao za prihode je sam izjavio Marotta, ja sam samo prenio njegove riječi...Ove sezone se je na transfere potrošilo između 30-40 miliona iz jednog jedinog razloga što se nije plasirao u Cl...
Pa zar plate ne spadaju u troškove, ja koliko znam troškovi plata su uračunati u godišnji budžet...Pa ne bih ja bas rekao da toliko novca svake sezone moze biti izdvojeno za transfere.
Gledao sam sinoć utakmicu Italije i je li išta napravio u napadu ??? Današnji bekovi su takvi da moraju igrati podjednako i napad i odbranu, što on nema (ima samo odbranu). To da je mrtav kada pređe centar nisam rekao zbog fizičkih predispozicija(koje su životinjske, osim što je spor), već zbog toga što nema koristi od njega kada pređe centar
SAMO ZBOG LJUBAVI PREMA BORDO BOJI
- Bianconeri1988
- Kontakt:
Pa imao je par dobrih centaršuteva, pogotovo kad je De Rossiu onaj volej odbranio Neuer...a u odbrani bez premca Muller se nije vidio... Međutim znaš što ja mislim da bi on bio dobar za beka, jer Del Neri više preferira igru sa 4 štopera nazad, tj bekovi skoro pa nemaju ofanzivnu ulogu, a dok su ona krila slobodnija u napadu tj ne troše se na odbranu...A ne možeš ti očekivati od igrača koji je odigrao 3-4 godine na poziciji štopera da nakon dvije tekme bude dobar i u odbrani i u napadu...Koliko znam Chiellinijeva prvobitna pozicija je bila kao lijevi bek, ja mislim da je nama trenutno potrebniji bek koji je bolji u odbrani nego u napadu...jer ipak primamo previše golova zbog ispadanja bekova, koliko puta se desilo da Krasić pusti svog čovjeka i primimo gol? 5-6 sigurno, što će svaka bolja ekipa iskoristiti...Marotta je jedan veliki bombaš koji takvim i sličnim pričama(vraćanje titula) odvraća pažnju sa loše transfer politike i igara ekipe !
Gledao sam sinoć utakmicu Italije i je li išta napravio u napadu ??? Današnji bekovi su takvi da moraju igrati podjednako i napad i odbranu, što on nema (ima samo odbranu). To da je mrtav kada pređe centar nisam rekao zbog fizičkih predispozicija(koje su životinjske, osim što je spor), već zbog toga što nema koristi od njega kada pređe centar
Ž '21!
- sarajlija89
- Kontakt:
ja jes se zakuhalo ovdje
Tacno se osjeti atmosfera pred derby....i kod mene je vec 10-tak dana tako

Eto sta navijaci misle...solidno,nisu previse ni optimisti a ni pesimisti
da ne bude zabune,valjda znate ko je Tavolini FC i zasto

Sto se mene tice...ja se nikad intera nisam bojao...uvijek sam volio tekme sa njima...iz razloga sto se oni nas boje i imaju taj neki strah..sta ja znam...uvijek tesko sa nama igraju.
Sigurno je da cemo imati vecu zelju i motiv u nedjelju...ipak,nakon Farsopolija nama ta utakmica vise znaci....Uz veliku borbu i zelju,mislim da ne mozemo izgubit na domacem terenu...nije ni inter nesto posebno,pogotovo im je odbrana ranjiva.
Mislim da je ovo tekma sezone za oba tima,bar moze biti velika odrednica za nastavak...ako dobijemo...ostajemo u utrci za plasman u LP.Isto vrijedi i za njih..ako dobiju...na dobrom su putu da uzmu scudetto.Obicno se u takvim tekmama taktizira,jer poraz ne odgovara nikome...pa ocekujem tvrdu tekmu.Mada,licno bih volio da napadnemo odmah...noseni publikom i atmosferom,mislim da mozemo dobiti ako budemo hrabro igrali...jbo remi..nista nam nece znacit.
Napast treba odmah....tanka im je odbrana..
Vracaju se Iaquinta i Pepe...
Sudi valeri...
Tacno se osjeti atmosfera pred derby....i kod mene je vec 10-tak dana tako

Eto sta navijaci misle...solidno,nisu previse ni optimisti a ni pesimisti
Sto se mene tice...ja se nikad intera nisam bojao...uvijek sam volio tekme sa njima...iz razloga sto se oni nas boje i imaju taj neki strah..sta ja znam...uvijek tesko sa nama igraju.
Sigurno je da cemo imati vecu zelju i motiv u nedjelju...ipak,nakon Farsopolija nama ta utakmica vise znaci....Uz veliku borbu i zelju,mislim da ne mozemo izgubit na domacem terenu...nije ni inter nesto posebno,pogotovo im je odbrana ranjiva.
Mislim da je ovo tekma sezone za oba tima,bar moze biti velika odrednica za nastavak...ako dobijemo...ostajemo u utrci za plasman u LP.Isto vrijedi i za njih..ako dobiju...na dobrom su putu da uzmu scudetto.Obicno se u takvim tekmama taktizira,jer poraz ne odgovara nikome...pa ocekujem tvrdu tekmu.Mada,licno bih volio da napadnemo odmah...noseni publikom i atmosferom,mislim da mozemo dobiti ako budemo hrabro igrali...jbo remi..nista nam nece znacit.
Napast treba odmah....tanka im je odbrana..
Vracaju se Iaquinta i Pepe...
Sudi valeri...
"The only real competition between us and the clubs from Milan will be among those who will come first: we to put the third star, they thier second."-GIANNI AGNELLI
- Bianconeri1988
- Kontakt:
Zvučat će preoptimistično i pomalo prepotentno, ali pošto sam ja onaj mrtvi fanatik kad je Juve u pitanju, ja mislim da čak pobjedom protiv Tavolinija FC ( najluđi nik dosad
) se vraćamo u borbu za Scudetto, budući da nam i Milan dolazi kući... 
Ž '21!
- sarajlija89
- Kontakt:
hahahaha
e koje smo mi budale...
i ja cesto pomislim na milan ako ces posteno
..al nerealno je to.....da je ispod 10..pa hajd i nekako....dolaze nam a i cinjenica da igraju u evropi kao i inter i roma pa i napoli....sve bi nam to na ruku islo...
ipak,cilj treba biti LP...mnogo je ekipa koje se za vrh bore...
mi smo mnoge kikseve napravili
....da smo na jedno 6-7 bodova minusa i uz sve navedene okolnosti...Juve bi bio favorit za scudetto ...ovako,LP je vrh...Dao Bog i to da izborimo.
Al eto...ovakva, utopisticka razmisljanja pokazuju sta je Juventus
i koliko ga volimo...
Eh da je manji zaostatak
stvarno smo smo dosta toga propustili.....imali smo dobar raspored,konkurente u evropi...al su nas zadesile povrede i rezultatska kriza koja nas je udaljila od vrha
e koje smo mi budale...
ipak,cilj treba biti LP...mnogo je ekipa koje se za vrh bore...
mi smo mnoge kikseve napravili
Al eto...ovakva, utopisticka razmisljanja pokazuju sta je Juventus
Eh da je manji zaostatak
"The only real competition between us and the clubs from Milan will be among those who will come first: we to put the third star, they thier second."-GIANNI AGNELLI
-
melanholicar
- Kontakt:
Ti si baš multioptimističan,al bojim se da je to nemoguće bez obzira što i ja antipatišem rossonere. Mislim da je nažalost šansa da vi osvojite titulu manja nego šansa da moja Fiorentina bude medju šest i izbori Evropu!Bianconeri1988 je napisao/la:Zvučat će preoptimistično i pomalo prepotentno, ali pošto sam ja onaj mrtvi fanatik kad je Juve u pitanju, ja mislim da čak pobjedom protiv Tavolinija FC ( najluđi nik dosad![]()
![]()
![]()
) se vraćamo u borbu za Scudetto, budući da nam i Milan dolazi kući...
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.