FK Željezničar

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

U sezoni 2025/26. očekujem:

1. Borbu za titulu
42
20%
2. Borbu za Evropu
98
48%
3. Sredinu tabele
38
18%
4. Borbu za opstanak
28
14%

Ukupno glasova: 206

KANA
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la KANA » 19 jul 2022, 15:53

Hulahopka je napisao/la:
19 jul 2022, 15:45
Kažete Edis radi po jednom sablonu. Slazem se.

Ko to u Premijer ligi ne radi po jednom šablonu od trenera? Jedino ekipa koja ima 22 igraca iste kvalitete može da promijeni sablon.

Kad se pise o nekim stvarima treba sagledati realne činjenice zašto je to tako. Nije sve do trenera. Ako ti nemaš igrace raznih karakteristika ne možeš ni mijenjati šablon.

Puno se sere po njemu a ne sagledaju se činjenice. Niko ne kaže da je neki trener aman zaman ali nije ni loš kakvu ekipu ima.
glupko jesi to malo mucno glavom :urnebes:

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 19 jul 2022, 16:05

let3 je napisao/la:
19 jul 2022, 15:38
Raonffa je napisao/la:
19 jul 2022, 15:09

Edisov problem je što je on zaglavljen negdje između želje za nekim rezultatom (valjda Evropom šta li), ljubavi prema klubu i konstantnog jadikovanja "ne možemo bolje".

To troje kada se spoji nikako ne može biti dobro, iako je činjenica da ni iz kluba niko nije rekao šta je cilj ove sezone, pa to Edisu ostavlja prostora za raznorazne priče.

Dakle, najmanji Edisov problem je loš rezultat, makar iz moje perspektive.
Kako ce iko iz kluba reci o nekom cilju, kad i nema neke stalne uprave, niti znaju definisati cilj kluba.
Tu je neki trener (juce Ivkovic, danas Mulalic) isturen i zavaljen da prima udarce javnost, da ga smijene u neka doba i dovedu novog. To viđamo vec godinama. A ovi iz uprave ne mogu nista jer su nasljedili neviđeni haos unutar kluba, milione dugova, niti imaju para da dovedu normalne igrace ili trenere, da plate dugove. Stanje zakovano.
Isturi Mulalića i nek se on ofira po presicama, eto to je strategija kluba. Pa svake godine nova uprava. Svake godine se po dva trenera smijene. Da li je to normalan rad kluba ? Osim Amara nikad niti jedan trener nije odradio sezonu do kraja, da klub stane iza njega do kraja, pa kako god.
Slažem se, ne treba ni ljude u klubu amnestirati od ovoga. Ali i Edis ako je karakter može sad podnijeti ostavku i otići, ali meni se čini da ova situacija njemu dobro dođe, priča šta hoće, radi šta hoće, faktički ne odgovara nikome, a danas-sutra kad ode biće opet "otjerali me".

Žao mi je što on sebi radi ovo, a znamo svi da je neupitno veliki Željovac.

Hajde onako kad je bio Ivković, pa čovjek sa strane, i da je najgori tebi to nije toliko važno s obzirom da je "stranac". Ovako kad te tvoj iritira i nervira, to baš boli.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

MrkiMedo
Kontakt:

Post Postao/la MrkiMedo » 19 jul 2022, 16:16

let3 je napisao/la:
19 jul 2022, 13:10
AjkulaCekicarka je napisao/la:
19 jul 2022, 12:02

Edis kuka, gibeti itd.
Malo što je jednostavno takav, malo jer sam sebi pravi pritisak bez veze.
Ako bude šta od investitora pa stanemo na noge, on je i tako bivši, a do tada nam ni J. Klopp ne može pomoći.
To je to :thumbup:

Karacic jest bolji trener, ali on nikad nece doci u Zelju da radi u ovakvim uslovima, hoce ludi Edis.

Ako nekad dođe investitor, ako se stvore normalni uslovi, ako se stane noge, on je bivsi istog momenta :!: On moze biti sef struke samo u ovakvom stanju besparice i nenormalnim okolnostima.
Ali sad ga tjerati je glupost po meni, jer niko nije lud da dođe u sadasnjeg Zelju.

I da je Stila zabio jedan od onih suteva protiv Leotara, ne bi se sad ovoliko preseravalo ovdje i tjerao Mulalic.
Svaki trener bi volio raditi u ovakvim uslovima. Navijaci ti bezuslovno podrzavaju klub, skupe 400k za licencu, titraju muda igracima redovno, niko ih ne dira, niko im ne psuje, imali su pripreme, redovna primanja. Sta bi oni vise? :D

Mamba21
Kontakt:

Post Postao/la Mamba21 » 19 jul 2022, 16:17

Klub nam zjapi prazan, a ovakvi stručnjaci nisu u njemu
IGRAJTE SRCEM SARAJEVSKI PLAVI!

SudoHusika
Kontakt:

Post Postao/la SudoHusika » 19 jul 2022, 16:17

Raonffa je napisao/la:
19 jul 2022, 16:05
let3 je napisao/la:
19 jul 2022, 15:38
Raonffa je napisao/la:
19 jul 2022, 15:09

Edisov problem je što je on zaglavljen negdje između želje za nekim rezultatom (valjda Evropom šta li), ljubavi prema klubu i konstantnog jadikovanja "ne možemo bolje".

To troje kada se spoji nikako ne može biti dobro, iako je činjenica da ni iz kluba niko nije rekao šta je cilj ove sezone, pa to Edisu ostavlja prostora za raznorazne priče.

Dakle, najmanji Edisov problem je loš rezultat, makar iz moje perspektive.
Kako ce iko iz kluba reci o nekom cilju, kad i nema neke stalne uprave, niti znaju definisati cilj kluba.
Tu je neki trener (juce Ivkovic, danas Mulalic) isturen i zavaljen da prima udarce javnost, da ga smijene u neka doba i dovedu novog. To viđamo vec godinama. A ovi iz uprave ne mogu nista jer su nasljedili neviđeni haos unutar kluba, milione dugova, niti imaju para da dovedu normalne igrace ili trenere, da plate dugove. Stanje zakovano.
Isturi Mulalića i nek se on ofira po presicama, eto to je strategija kluba. Pa svake godine nova uprava. Svake godine se po dva trenera smijene. Da li je to normalan rad kluba ? Osim Amara nikad niti jedan trener nije odradio sezonu do kraja, da klub stane iza njega do kraja, pa kako god.
Slažem se, ne treba ni ljude u klubu amnestirati od ovoga. Ali i Edis ako je karakter može sad podnijeti ostavku i otići, ali meni se čini da ova situacija njemu dobro dođe, priča šta hoće, radi šta hoće, faktički ne odgovara nikome, a danas-sutra kad ode biće opet "otjerali me".

Žao mi je što on sebi radi ovo, a znamo svi da je neupitno veliki Željovac.

Hajde onako kad je bio Ivković, pa čovjek sa strane, i da je najgori tebi to nije toliko važno s obzirom da je "stranac". Ovako kad te tvoj iritira i nervira, to baš boli.
Vjeruj mi da nismo budale. Ni mi navijači ni Uprava. Može on pričati šta hoće a realnost je da je podbacio jer ima i bolju ekipu i bolje uslove nego što smo imali prošle godine na početku.
Željezničar za život cijeli!

anonimni
Kontakt:

Post Postao/la anonimni » 19 jul 2022, 16:51

@KANA
Ne citiraj mongoloida živ bio, taman mi lijepo ovih par dana kako ne pročitah ništa od njeg kad sad ti uletio :)

To mu je druga pametna, poslije one da svako piše po forumu :mrgreen:
Željezničar 1921! Arsenal FC 1886!

Kapiten Blue Traina

Hulahopka

Post Postao/la Hulahopka » 19 jul 2022, 16:58

KANA je napisao/la:
19 jul 2022, 15:53
Hulahopka je napisao/la:
19 jul 2022, 15:45
Kažete Edis radi po jednom sablonu. Slazem se.

Ko to u Premijer ligi ne radi po jednom šablonu od trenera? Jedino ekipa koja ima 22 igraca iste kvalitete može da promijeni sablon.

Kad se pise o nekim stvarima treba sagledati realne činjenice zašto je to tako. Nije sve do trenera. Ako ti nemaš igrace raznih karakteristika ne možeš ni mijenjati šablon.

Puno se sere po njemu a ne sagledaju se činjenice. Niko ne kaže da je neki trener aman zaman ali nije ni loš kakvu ekipu ima.
glupko jesi to malo mucno glavom :urnebes:
De nam reći kakvu je ponudu u Africi Dogan dobio Boga ti? Jel info iz prve ruke gavrane ?

CrazySouth1987
Kontakt:

Post Postao/la CrazySouth1987 » 19 jul 2022, 17:16

Ima li iko informacije kad bi Eldin trebao zvanično doći ,po meni je to prva tema o kojoj se treba pričati, pa ćemo onda rješavati Edisa igrački kadar rodjendansku čestitku osimu i te gluposti, ovo je najvažnije a najmanje se o tome piše, najmanje se i zna ili?
Na tvoje uspjehe strpljivo čekamo!

bhsport
Kontakt:

Post Postao/la bhsport » 19 jul 2022, 17:22

Ekipa je zlatna kakav je stručni stab.
Da je Edis u subotu vodio Leotar a trener Leotara Zelju pukla bi petarda, a Edis bi govorio to je Zeljo.
Edisa na pomocnog, sindikalnog gmaza i Genjca nabiti nogom.
Dovesti trenera, Starovlah, Simo Krunic, Capljic ili neko takav.
Ovaj ce nas pokopati.
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]

Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921

Hulahopka

Post Postao/la Hulahopka » 19 jul 2022, 17:22

CrazySouth1987 je napisao/la:
19 jul 2022, 17:16
Ima li iko informacije kad bi Eldin trebao zvanično doći ,po meni je to prva tema o kojoj se treba pričati, pa ćemo onda rješavati Edisa igrački kadar rodjendansku čestitku osimu i te gluposti, ovo je najvažnije a najmanje se o tome piše, najmanje se i zna ili?
To možda znaju ovi provjereni forumasi KANA i društvo. On je prvi pogodio da Dogan ide u Afriku. Kapa dole majstore. ..

Vjerovatno barata info oko Diglisica,.nije vjerovatno nego sigurno.

Corcaigh
Kontakt:

Post Postao/la Corcaigh » 19 jul 2022, 17:35

Prva tema je, drug, da li ce doci

perodeformero
Kontakt:

Post Postao/la perodeformero » 19 jul 2022, 17:39

Ja ne vjerujem, znalo bi se nesto, neki bi se crv morao provuci do raje
Ovaj dug je da se usheres, ja vjerujem da je realan blizi 20 mil. nego 10+ kamp+novi tim...pa koliko to kosta pomocni yebote, 40 miliona?!

UBIPITAR
Kontakt:

Post Postao/la UBIPITAR » 19 jul 2022, 17:48

perodeformero je napisao/la:
19 jul 2022, 17:39
Ja ne vjerujem, znalo bi se nesto, neki bi se crv morao provuci do raje
Ovaj dug je da se usheres, ja vjerujem da je realan blizi 20 mil. nego 10+ kamp+novi tim...pa koliko to kosta pomocni yebote, 40 miliona?!
Sa 7.5 cigli rješavamo skoro sva dugovanja.
MIGRANTI iz METROPOLE!
Strah je neizlječiva bolest....

Dejan1921
Kontakt:

Post Postao/la Dejan1921 » 19 jul 2022, 17:49

Ne zna to brate niko.

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 19 jul 2022, 18:08

SudoHusika je napisao/la:
19 jul 2022, 16:17
Vjeruj mi da nismo budale. Ni mi navijači ni Uprava. Može on pričati šta hoće a realnost je da je podbacio jer ima i bolju ekipu i bolje uslove nego što smo imali prošle godine na početku.
Ma znam, ali sad ne možeš ništa jbg. Kada je već dogovoreno da ostane nakon prošle polusezone, kada je odradio pripreme i sve to sad ga treba pustiti makar pet kola da vidimo gdje ćemo i šta ćemo biti.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

azo234
Kontakt:

Post Postao/la azo234 » 19 jul 2022, 18:44

Jedno pitanje, šta se trenutno dešava sa omladinskim pogonom, svako malo vidim neki nas junior ili neko mlađi napustio klub ili se skrasio u drugoj ligi?

Ganola1921
Kontakt:

Post Postao/la Ganola1921 » 19 jul 2022, 19:19

Ode i Milan Gutovic, trener juniora. Promjene, na dobro i na hajr.

Bojudaosinebu
Kontakt:

Post Postao/la Bojudaosinebu » 19 jul 2022, 19:35

Ganola1921 je napisao/la:
19 jul 2022, 19:19
Kolko je to bio trener, par mjeseci jel

Ganola1921
Kontakt:

Post Postao/la Ganola1921 » 19 jul 2022, 19:41

Bojudaosinebu je napisao/la:
19 jul 2022, 19:35
Kolko je to bio trener, par mjeseci jel
Doso pocetkom godine.

LjoZee
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la LjoZee » 19 jul 2022, 19:46

Davno otisao, u martu cini mi se.
"Slavit ćemo tvoje ime, dok u nama srce bije..."

Odgovori

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Anpa i 48 gostiju.