Ruska invazija na Ukrajinu

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

LegendKiller
Kontakt:

Re: Ruska invazija na Ukrajinu

Post Postao/la LegendKiller » 17 jul 2022, 23:54

lol89 je napisao/la:
17 jul 2022, 21:46

Isto kao mi i turska
ni blizu nije podrška Bošnjaka Turskoj, kao Srba Rusiji. Ja ponekad imam osjećaj da Srbi više vole Rusiju nego Srbiju. Barem 90% stanovništva je proRuski orijentisano. Evo primjer je Ukrajina. Srbi se zalažu za vraćanje Kosova. Rusi u Ukrajini napravili 3 Kosova, i to na 10 puta gori način. I šta rade Srbi, koga podrže, pa Ruse. Podrškom Rusima zavijek su izgubili bilo kakvu mogučnost vraćanja Kosova, čak ni priča o međunarodnom pravu i UN rezolucijama više nikakvog smisla nema.
Sa druge strane izrazito proTurski orijentirani su samo onih 25% Bošnjaka koji glasa za sda. Jednostavno ti ljudi imaju fiks ideju da će u slučaju bilo kakvog ponovnog sukoba ovdje, ujutro odmah doći turska vojska da nas brani. Hoće ali u k. Kroz cijelu historiju Srbi i Turci su uvijek bolje surađivali, mrsko mi sada elaborirati mnoge historijske trenutke ove koalicije.

GG3
Kontakt:

Post Postao/la GG3 » 18 jul 2022, 00:07

LegendKiller je napisao/la:
17 jul 2022, 23:54
lol89 je napisao/la:

Isto kao mi i turska
ni blizu nije podrška Bošnjaka Turskoj, kao Srba Rusiji. Ja ponekad imam osjećaj da Srbi više vole Rusiju nego Srbiju. Barem 90% stanovništva je proRuski orijentisano. Evo primjer je Ukrajina. Srbi se zalažu za vraćanje Kosova. Rusi u Ukrajini napravili 3 Kosova, i to na 10 puta gori način. I šta rade Srbi, koga podrže, pa Ruse. Podrškom Rusima zavijek su izgubili bilo kakvu mogučnost vraćanja Kosova, čak ni priča o međunarodnom pravu i UN rezolucijama više nikakvog smisla nema.
Sa druge strane izrazito proTurski orijentirani su samo onih 25% Bošnjaka koji glasa za sda. Jednostavno ti ljudi imaju fiks ideju da će u slučaju bilo kakvog ponovnog sukoba ovdje, ujutro odmah doći turska vojska da nas brani. Hoće ali u k. Kroz cijelu historiju Srbi i Turci su uvijek bolje surađivali, mrsko mi sada elaborirati mnoge historijske trenutke ove koalicije.
Nisam siguran ni da je 25% turski orijentisano? Vise tipujem na nekih 15-18%
Barbine Barbike vole Tika-taku 🚨🚨

Kajzer10
Kontakt:

Post Postao/la Kajzer10 » 18 jul 2022, 00:08

Naravno da je neuporediv taj procenat turkofila, iako je stanje uma isto.
A stanje u Srbiji je najbolje opisao neki beogradski novinar, zaboravih mu ime, komentarisuci protjerivanje ruskih diplomata iz Bugarske - prije ce se desiti da ruski ambasador u Beogradu protjeruje Srbe iz Srbije nego obrnuto. J.ebiga, stas.

L-Train
Kontakt:

Post Postao/la L-Train » 18 jul 2022, 00:11

Prije nekih 15ak godina je bilo mnogo vise turkofilije i onda je krenuo pad koji cini mi se do dan danas traje.
Okusi strah, bol, mrznju i barut
i zivi u toj nadi da ce sutra ipak svanut,
na sekund nosi teret mojih rana
dok grad ti sapce pricu jezikom oziljaka.

Iceplayer
Kontakt:

Post Postao/la Iceplayer » 18 jul 2022, 00:28

GG3 je napisao/la:
18 jul 2022, 00:07
LegendKiller je napisao/la:
17 jul 2022, 23:54
lol89 je napisao/la:

Isto kao mi i turska
Nisam siguran ni da je 25% turski orijentisano? Vise tipujem na nekih 15-18%
Ja iskreno ne znam nikog našeg da je orijentisan Turskoj koliko su Srbi rusima, takav posao imam pa upoznam ljude raznih karaktera vjeruj svi Srbi brane putina, brane Rusiju ne govore da je rat nego da je operacija, Rusi se brane, ma džaba što tamo djeca umiru što rusi dan noć ravnaju sve gradove oni kažu ne to je Amerika kriva, nije kriva Rusija što je došla na tuđu teritoriju i ubija i milion jos izjava koje su čudnije jedan od druge, a evo ja nisam nikad čuo da naši nešto posebno gotive Tursku na taj način ono okej, ali kad neko kaže nešto protiv Turske šta te briga, njima kad dirneš Rusiju to para na uši ide, stvarno nevjerovatno. Nije da nekog mrzim, što više volim ljude svih nacija, ali stvarno me fascinira ta ljubav njihova prema Rusiji.

gruezi
Kontakt:

Post Postao/la gruezi » 18 jul 2022, 02:07

Turkofilija kod Bosnjaka postoji samo u sda krugovima... tj sda veleizdajnicka falanga mladomuslimanskih srba preko IZ I dzamije zaglupljuje polupisneni sloj bosnjackog naroda sa izmisljenim bajkama o vjekovnom tursko-bosnjackom bratstvu...turkofili su ljudi slicnog profila tj generalno su ljudi ruralnog karaktera koje je zivot ili pravoslavno-talibanska agresija stjerala u grad.. jako cesto su zaglupljeni vjerom , politicki nepismeni , cak I kad su obrazovani njihovo shvatanje zivota van njihove struke je limitirano... podlozni su manipulaciji, kmekanju I jako cesto imaju kompleks manje vrijednosti I puni su samomrznje...u dijaspori ih prepoznas tako sto se busaju u prsa kao veliki muslimani I ulizuju se turcima I arapima u dupe ali tako ofirno da su I sami sebi smjesni... svejedno im je ako ce im se djeca vjencati sa arapima ili bilo Kim drugim jer im je samo Islam bitan... njihovo shvatanje bosne I bosnjastva je iskljucivo vezano I gleda se kroz prizmu islama I njih bosnjacka predislamska historija nezanima I o njoj neznaju skoro nista... cesto misle da su bosnjaci turskog porijekla( cak I kad im 70 posto familije ima plavu kosu) ... mladzim turkofilima obicno slabo ide sa zenskima tj imaju hronican nedostatak seksa a zenske imaju tendenciju da budu droljetine samo se znaju dobro sakrit.. takve droljetine obicno nadzu nekog Finog, kulturnog, neiskvarenog vjernika za brak jer mu prodaju pricu da su fine I ciste a on jadan neiskusan pa nekonta tj kad skonta obicno bude kasno...

Na isti nacin spc ispira mozak srbima rusofilijom I pravoslavnim bratstvom a razlika je to sto se njih 90- 95 posto po defaultu poprima na to...na isti nacin se poprimaju na historijske izmisljotine o kosovskim mitovima, gluposti tipa vjera za veceru, nabijanju na kolac,nekakvim ustancima itd... otud I kolektivna zaludzenost kosovom...

Sto se rata tice oko 15 000 talibana je trenutno u hersonu .. postavlja se pitanje zasto ukri ne sruse most antonov(1.5 km dug) I tako ih u potpunosti odsjeku od ostatka okupiranog teritorija.. gori skladiste u kadivki.. jaka partizanska aktivnost u melitopolu...linije siversk soledar bahmut se ucvrstila izgleda...

deno_TM87
Kontakt:

Post Postao/la deno_TM87 » 18 jul 2022, 13:01

nidjeveze je napisao/la:
17 jul 2022, 22:36
deno_TM87 je napisao/la:
17 jul 2022, 15:07
Tom Cooper

Ukrainians smashed a Russian BTG in Kurulka and the 93rd Mech (who else…?) is advancing on Dibrovne.

- Bilohorivka (and thus Hryhorivka, too) remains under Ukrainian control;

- Verkhnokamyanske remains under Ukrainian control (indeed, fighting moved to its eastern outskirts, in direction of Zolote and Verkhnokamyanka refinery)

- not only Ivano-Darivka, but even Spirne is under Ukrainian control.

…and atop of this, Ukrainians smashed all bridges in the Kupyansk area. Nothing — no trains, no trucks with supplies — can pass there since 2–3 days already.
Gdje si našao ove podatke?
Piše ti na vrhu. Tom Cooper. Austrijski novinar, specijaliziran za analizu suvremenog ratovanja. Pouzdan 100%.
Željezničar über alles!

Slava Ukraïni!

Leeds United Football Club!

jestamaji
Kontakt:

Post Postao/la jestamaji » 18 jul 2022, 13:12

srbija prodala ukrajincima minobacačke granate i sad se pokušavaju izvadit na sve načine i samo se sve dublje zakopavaju ... :D :mrgreen:

nidjeveze
Kontakt:

Post Postao/la nidjeveze » 18 jul 2022, 13:31

deno_TM87 je napisao/la:
18 jul 2022, 13:01
Piše ti na vrhu. Tom Cooper. Austrijski novinar, specijaliziran za analizu suvremenog ratovanja. Pouzdan 100%.
Imaš li neki njegov profil ili portal gdje objavljuje ovakve info? Pitam jer iz dosta različitih izvora dolaze različite informacije za ova ista mjesta, teško je upratiti.

deno_TM87
Kontakt:

Post Postao/la deno_TM87 » 18 jul 2022, 14:01

nidjeveze je napisao/la:
18 jul 2022, 13:31
deno_TM87 je napisao/la:
18 jul 2022, 13:01
Imaš li neki njegov profil ili portal gdje objavljuje ovakve info? Pitam jer iz dosta različitih izvora dolaze različite informacije za ova ista mjesta, teško je upratiti.
;)

https://medium.com/@x_TomCooper_x
Željezničar über alles!

Slava Ukraïni!

deno_TM87
Kontakt:

Post Postao/la deno_TM87 » 18 jul 2022, 15:03

:mrgreen:

Željezničar über alles!

Slava Ukraïni!

Brokula
Kontakt:

Post Postao/la Brokula » 18 jul 2022, 15:51

Vidio sam negdje na ruskim kanalima snimak unistavanja HIMARSa, pogodili kamion sa prikolivom drva 🤣🤣
7 - Tottenham Hotspur are the first English side to concede seven goals in any European competition since Tottenham Hotspur themselves lost 0-8 to FC Koln in the UEFA Intertoto Cup in July 1995. Spursy.

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 18 jul 2022, 15:56

Brokula je napisao/la:
18 jul 2022, 15:51
Vidio sam negdje na ruskim kanalima snimak unistavanja HIMARSa, pogodili kamion sa prikolivom drva 🤣🤣
Našao sam ja snimak kako uništavaju HIMARS
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Brokula
Kontakt:

Post Postao/la Brokula » 18 jul 2022, 19:44

MortemHz je napisao/la:
18 jul 2022, 15:56
Brokula je napisao/la:
Pa moguce ono, al govorim konkretno za ovo sto sam vidio. Nikakvo cudo ako su fakat unistili, nije nikakva iron man tehnologija
7 - Tottenham Hotspur are the first English side to concede seven goals in any European competition since Tottenham Hotspur themselves lost 0-8 to FC Koln in the UEFA Intertoto Cup in July 1995. Spursy.

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 18 jul 2022, 19:54

Brokula je napisao/la:
18 jul 2022, 19:44
MortemHz je napisao/la:
18 jul 2022, 15:56
Brokula je napisao/la:
Pa moguce ono, al govorim konkretno za ovo sto sam vidio. Nikakvo cudo ako su fakat unistili, nije nikakva iron man tehnologija
Evo snimak
slika
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Riquelme
Kontakt:

Post Postao/la Riquelme » 19 jul 2022, 09:32

SAD o najvećoj kadrovskoj čistki u Ukrajini: Nastavljamo s razmjenom obavještajnih podataka

Sjedinjene Države nastavit će pružati obavještajne podatke Ukrajini nakon nedavnih kadrovskih promjena u unutarnjem krugu ukrajinskog predsjednika Volodimira Zelenskog, priopćio je američki State Department.

Zelenskij je smijenio s dužnosti šefa ukrajinske sigurnosne službe i glavnu tužiteljicu u najvećoj internoj čistki u Kijevu od početka rata, navodeći kao razlog neuspjeh njih dvoje da iskorijene ruske špijune.

Glasnogovornik State Departmenta Ned Price rekao je novinarima na brifingu za novinare: "U svakodnevnom smo kontaktu s našim ukrajinskim partnerima... Ne ulažemo u ličnosti, nego u institucije. Imamo odnos razmjene obavještajnih podataka s našim ukrajinskim kolegama... Nastavljamo s tim."

Više od 60 službenika iz Bakanovljeve sigurnosne agencije SBU i ureda tužitelja radilo je protiv Ukrajine na teritoriju pod ruskom okupacijom, a 651 slučaj izdaje i suradnje otvoren je protiv službenika za provođenje zakona, rekao je ranije Zelenskij.
Brokula: "..Prije je Kina zapadni Tajvan.." 👌

lol89
Kontakt:

Post Postao/la lol89 » 19 jul 2022, 14:36

Jel' ovo pocela ofanzivu ukrajinaca? Sve vise medija objavljuju takvu informaciju

deno_TM87
Kontakt:

Post Postao/la deno_TM87 » 19 jul 2022, 14:55

lol89 je napisao/la:
19 jul 2022, 14:36
Jel' ovo pocela ofanzivu ukrajinaca? Sve vise medija objavljuju takvu informaciju
Čisto sumnjam, mada bih volio. Vjerovatno su u pitanju kontraofanzive obima kao do sada, selo po selo. Mada postoji indicija da bi kontra mogla krenuti u skorije vrijeme, možda već krajem ljeta. Opet, jutros je bombardovan Antonovskiy most blizu Hersona. :think:
Željezničar über alles!

Slava Ukraïni!

Brokula
Kontakt:

Post Postao/la Brokula » 19 jul 2022, 21:35

Rusko smeće, padaju s neba kao glineni golubovi protiv zemlje koja i nema aviona kako treba

gruezi
Kontakt:

Post Postao/la gruezi » 19 jul 2022, 22:33

Dnevna doza pravoslavnog talibanstva... gospodo ovo je stanje Uma pravoslavno talibanske zgadije I ovo dolazi sa vrha tj od ruske pravoslavne crkve a na balkanu od srpske...ovakve sizofrene psihopate zive u vasem okruzenju...

Zaključano

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 35 gostiju.