09.02.2011: Mexico - Bosna i Hercegovina

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog

Vasa prognoza utakmice ? (by B0SANAC)

Pobjeda BiH
113
40%
Nerijeseno
54
19%
Pobjeda Meksika
115
41%

Ukupno glasova: 282

hercegovina
Kontakt:

Re: 09.02.2011: Mexico - Bosna i Hercegovina

Post Postao/la hercegovina » 10 feb 2011, 15:43

sinoc smo imali preko 10 kornera i ni iz jednog apsolutno nista nismo uradili protiv malih indijanaca. to je za nepovjerovati. korner kao vrlo vazan dogadjaj u fudbalu u nasoj reprezentaciji nikad nije postojao. mislim da je konjic dao dva gola nakon kornera i ovo pjanic protiv slovacke. trebalo bi se to izvjezbat malo.
cudi me da niko ne spominje jedan od najvaznijih dogadjaja sinoc a to je nastup malog muhameda na deficitarnoj poziciji za nas. nije lose odigrao i to je jedna od rijetkih pozitivnih stvari koje nam je donijela ova utakmica

Brijac
Kontakt:

Post Postao/la Brijac » 10 feb 2011, 15:44

Evo ljudi moje procjene..

Ja sam licno zadovoljan - ustvari prezadovoljan igrom nasih zmajeva.. Mexikanci igraju brz fudbal i mislim da smo se dobsta dobro snosila s njima haman kroz cijelu utakmicu.. Sto se nase igre tice - mislim da je ekstra jer sto se tice dodavanje - ne moze biti bolje.. Ako ovako budemo igrali protiv Rumuna - onda bi ja smio se kladiti zivotom da ce mo ih isprasiti..

Moje pozitivne stvari:

Muhamed Besic - Definitvno jedan od najboljih na terenu.. Ja bi cak njega zamjenio sa Rahimicem iz prostog razloga zato sto je mali brzi i ima vise kondicije.. (Ubrzava tempo i igru na sredini)..

Mensur Mujdza - Covjek je prema mom misljenju zatvorio svoje krilo i jako je pametan igrac.. Razumije igru dosta dobro.. Nazalost se ma shebo s onim dodatkom Hasagicu - no to je dobro jer to sigurno nece uraditi protiv Rumuna..

Miralem Pjanic - Rasturo.. Fenomenalno seva i mislim da je on uz Salihovica bio motor igre nase repke nocas.. mislim da ce vrlo brzo bitni kljucni igrac u reprezentaciji..

Vedad Ibisevic - Covjek opet pocinje da igra kreativno.. Uzima mnogo vise inicijative i veceras je dobro odigro.. Mada ne treba njega i Muslimovica imati zajedno na terenu jer ocigledno se ne slazu..

Kenan Hasagic - Covjek je fenomenalno branio veceras i treba njega protiv Rumuna staviti.. Prije utakmice malo popricati s njim da se ne zahebava i da seva kao sto ima obicaj.. Nek je sutne u aut ako nema gdje.. Treba njega staviti na gol protiv Rumuna a ne Begovica..

Emir Spahic - Kao uvijek igra stabilno - samo bi trebo malo da vise kontrolise temperament.. Mislim da ono jeste bio penal jer je Vieira simulantno uradio kao on protiv Birminghama i sudac sudio penal.. i ako je to PL i jedna od najgrubljih u svijetu..

Haris Medunjanin - Odigrao solidno i mislim da se pocinje dobro snalaziti u reprezentaciji..

Ognjen Vranjes - Igrao je kratko vremena ali momak nije uradio nikakvu gresku.. Jos jedan igrac za buducnost..

Salihovic - Momak igra dobro kao i uvijek.. Motor uz Miralema Pjanica..

Adnan Mravac - Igrao solidno i stvarno se borio..

Senad Lulic - Mali igra solidno i trci haus mnogo..

Anes Subasic - Nije imao mnogo vremena ali je ok..

Negativne stvari

Zvjezdan Misimovic - Znam da nije igrao odavno i da nije u formi - ali nekako mi u svakoj utakmici nevidljiv u sredini terena.. Mislim da se ne bori dovoljno i da moze puno vise..

Zlatan Muslimovic - Po mom misljenju nocas nije mnogo pokazao.. Znam da nije u formi ali ima slab temperament jer se svadjo sa Ibisevicem - opet..

Jos jedna stvar mi je nedostajala.. Imali smo ljudi preko 10 kornera i vise faulova u blizini kaznenog prostora.. Da nismo im barem jedan uspjeli ubaciti na taj nacin je malo razocarajuce.. Mislio sam da smo najaci iz takvih situacija..

Pozdrav svima..

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 10 feb 2011, 16:05

Da je sinoć bio Džeko, Vedad bi se puno više naigrao. Opet će oni biti sjajan tandem.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

Cincinnatus
Kontakt:

Post Postao/la Cincinnatus » 10 feb 2011, 16:06

Virtu4l je napisao/la:Da je sinoć bio Džeko, Vedad bi se puno više naigrao. Opet će oni biti sjajan tandem.
Da opet igramo sa 2 napadaca?
"On a football team, it's not the strength of the individual players, but it is the strength of the unit and how they all function."

krkacina
Kontakt:

Post Postao/la krkacina » 10 feb 2011, 16:09

Odlicna igra repke sinoc...Ja ne pamtim kad smo ljepse igrali iskreno..jedino je falio taj go ,ali doci ce i to..Primili smo naivne golove ,ali to je fudbal..
Mexico je odlicna ekipa koja se moze nositi sa svim boljim reprezentacijama na svijetu tako da treba da budemo zadovoljni..

Meni se ucinilo da Medunjanin i Misimovic nisu nesto odigrali i da nam je falila njihiva kreativnost,ali svi ostali za svaku pohvalu..Vedo se borio i treba ga pohvaliti bez obzira na one promasaje...

I trebamo biti prezadovoljni narocito zbog dugog puta koji je sigurno uticao na neke (Medunjanin npr)..

Nasim navijacima i svim ljudima koji su dosli na tekmu svaka cast !!

melanholicar
Kontakt:

Post Postao/la melanholicar » 10 feb 2011, 16:53

Virtu4l je napisao/la:Da je sinoć bio Džeko, Vedad bi se puno više naigrao. Opet će oni biti sjajan tandem.

Ja mislio ti ćeš reći, da je sinoć bio biser Džeko ,ne bi izledalo na terenu da samo Salihović zna engleski! :mrgreen:
Sve mi diraj samo mi ne diraj Fiorentinu i Gabriela Omara Batistutu!

necko_gradacac
Kontakt:

Post Postao/la necko_gradacac » 10 feb 2011, 17:20

imali neko link od BHT1 da se tekma pogleda... UZIVO TV NERADI :(
Volim ZVIJEZDU Volim GRADACAC

vrebac86
Kontakt:

Post Postao/la vrebac86 » 10 feb 2011, 18:20

Evo ja sam sad glaso za pobjedu Mexica!!!!! Mislim to je sigurno :mrgreen: :mrgreen:

Moje misljenje je da utakmica nije bila losa,,lijepo za gledati,,, jednostavno trebam davati golove i stvarati vise sansi,, jer Vedo tesko da ce kad iz prve prilike pogoditi,,njemu trebaju 2-3 poluprilike,,, ostalo sve ok!!! Besica OBAVEZNO trpati u vatru na poziciji zadnjeg veznog(pa cak i protiv rumuna), svi su bili na solidnom nivou,,mislim jos malo vise trke ,,kratki pasova i dodavanje bez gusenja lopte i to bi bilo to,,,Lose mi je odigrao MEDUNJANIN dali je umor ili nesto drugo ali nije dobro,,,osim on jednog dobrog poteza MISIMOVIC je bio katastrofa,, Pjanic se bolje krece i mislim da bi na njemu trebali graditi igru,,,zao mi je sto ovo moram napisati,,ali MUSLIMOVIC NIJE VISE ONO STO JE BIO,, i treba se lagano okrenuti drugim igracima a tu mislim na ZECA,, Sve u svemu nije lose neko poboljsanje se vidi,,trebamo iskorijeniti ono "nemamo srece" i takve gluposti,,,mi nemamo pobjednicki mentalitet i uvijek pokleknemo i to je jedina stvarnost!!!!!!!!!!
I krv svoju za Plavu boju!!! Pazza Inter amala!!!

Megamon
Kontakt:

Post Postao/la Megamon » 10 feb 2011, 19:10

Sada pogledah utakmicu.

Kada se uzme u obzir da smo igrali bez Dzeke,Nadarevica,Ibricica,Begovica,Rahimica,Pandze moze se reci da smo sasvim solidno odigrali.

Onaj penal se nebi svirao ni u nasoj ligi.Sudije kriminalne,pomcni sudija digne zastavicu da se ponovi penal i na kraju nista.Za drugi gol Mujdja je pocetnicki pogrijesio al' ne treba ga odmah napadati jer ce izgubiti samopouzdanje,Protiv Slovacke je odigrao veoma dobro,u Bundesci je cesto u timu kola.Mravac igra srcem al nije kvalitet.Od njega je bolji Torlak.Mladi Basic me iznenadio,odlicno se snalazi na poziciji zadnjeg veznog.Miske je jos jednom pokazao da mu je tehnika jaca strana i da ima samo vecu brzinu sada bi igrao u ligama petice.Vidim mnogi pljulju po Ibisevicu a decko je odlicno odigrao.Jest da nije dao gol al' barem igra srcem,sto je najbitnije nikad ne odbija repku.

Pape je i sa manjkom igraca izveo dobar tim koji bi svakoj repci bio protivnik po mjeri.
Mnogi padaju u ocaj,vec su se pomirili sa ispadanjem iz kvalifikacija al' ljudi dragi valjda ce i sreca nekada biti na nasoj strani.Kad vidim kakve golove primamo covjek bi rek'o da nema vecih pehova :roll:

Sada je najbitnije da konsoldujemo redove u repci,da se izglade stvari sa Ibricicem i Begovicem.Pokusati dijalogom pa sta bude.

Igraj Bosno ne daj se igraj svi smo uz tebe
Kada dodje sudnji dan, kad' dusa napusti tijelo Bog ce da nam kaze da je krep'o Zeljo, na taj dan sve plave boje se gase, a ostat ce BORDO da lijepi Dzenet krase!

Željovac
Kontakt:

Post Postao/la Željovac » 10 feb 2011, 19:20

Megamon je napisao/la:pomcni sudija digne zastavicu da se ponovi penal i na kraju nista.
Ovo je baš presmiješno. A ponovio bi se da nije završila lopta u golu :roll: Sudija mrtvi Meksikanac(rođen u El Pasu), koji je cijelu 2009. bio suspendovan zbog lošeg suđenja. :roll:
Red hat oooooo grandmaaaaaaa, red hat ooooooooo granyyyyyyyyyy, red hat for my Edin, oooooooooo grandma, granny. I wish Edin ooooooooo grandmaaaaaaa, I wish Edin oooooooo grannyyyyyy, I wish Edin scores, oooooooooo grandma, grannyyyyyyyy.

Visca el Višća!

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 10 feb 2011, 19:42

Dresovi su pravo ruzni bili. Neznam vise sta ova Legea izvodi :?

melanholicar
Kontakt:

Post Postao/la melanholicar » 10 feb 2011, 19:45

Goalgetter je napisao/la:Dresovi su pravo ruzni bili. Neznam vise sta ova Legea izvodi :?

Ma nemoj tako prema sponzoru ;) :mrgreen:
Kad se samo sjetim kad su Messini dok je igrala u Serie A oni bili sponzori,jednostavno su pravili dresove tako što su na ledjima skraćivali prezimena,tipa da je grk Elefteropoulos na ledjima nosio Efe,Sciacamini ,nosio Sciaca itd. Mislim da u istoriji italijanske Serie A nije bilo gorih dresova,bar kada su u pitanju te tehničke greške.
Sve mi diraj samo mi ne diraj Fiorentinu i Gabriela Omara Batistutu!

Pauk
Kontakt:

Post Postao/la Pauk » 10 feb 2011, 19:47

Goalgetter je napisao/la:Dresovi su pravo ruzni bili. Neznam vise sta ova Legea izvodi :?
Osim BiH, samo Albanija, Iran, Kosovo, Crna Gora, Sjeverna Koreja i Zimbabve imaju Legea dresove od reprezentacija.

Prema ovom izvoru
http://en.wikipedia.org/wiki/Legea#National_Teams_3

A nasi novi dresovi su odvratni..fuj!
-------------------Begović------------------
-Mujdža---Bičakčić---Šunjić--Kolašinac-
-----------Medunjanin--Salihović---------
-----Hajrović------Pjanić--------Lulić-----
-------------------Ibišević------------------

*p!p!t@*
Kontakt:

Post Postao/la *p!p!t@* » 10 feb 2011, 19:47

Poruka gosp. Sušiću :

Cijenjeni selektore slijedeci put pronađite što slabije protivnike za prijateljske utakmice,između ostalog ekipu kojoj ce vaši izabranici moći zabiti više golova nego što ce to uraditi sebi !!

Potpis:Uvijek je lakše zajebati sebe nego druge !

Morao sam ponoviti !
Urbanovo = Prknovčići

Pravda za Prknovčiće!

Red Army prestati neće nikada!

brazzo
Kontakt:

Post Postao/la brazzo » 10 feb 2011, 19:54

Pauk je napisao/la:
Osim BiH, samo Albanija, Iran, Kosovo, Crna Gora, Sjeverna Koreja i Zimbabve imaju Legea dresove od reprezentacija.

Prema ovom izvoru
http://en.wikipedia.org/wiki/Legea#National_Teams_3

A nasi novi dresovi su odvratni..fuj!
stari moj Albanija makar ima novu garnituru dresova i kompletne opreme koju trenutno ima i Palermo i Udinese a ovakve dresove ima i Sjeverna Koreja (zapravo onu garnituru prije ove jučerašnje) ovi su identični onim koje već pola godine ako ne i više nose u Željezničaru pa ti vidi koliko su nam ozbiljni u savezu, mada dobro je sve dok nam ne donesu poderane. ;)
It was turned around so that right looked wrong
It was turned around so that up looked down
It was turned around so that those who marched in the streets with bibles and signs of peace became enemies of the state and risk to national security

Elmar
Kontakt:

Post Postao/la Elmar » 10 feb 2011, 20:09

Gledao danas skinuti snimak meni to dodje kao repriza. Samo 55 minuta poslje Mujdzine greske.

Meni dovoljno, ali bolje sada nego protiv Rumuna.

PS. Besic bravo mladicu. 8-)

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 10 feb 2011, 20:12

Ima li neko citav snimak utakmice, da mogu download ?

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 10 feb 2011, 20:14

Bože što smo mi toliki pehovi ,može li iko primite onakve levatske golove ko mi ,a i promašiti zicere one sinoć ,kao i u prethodnim mečevima protiv Albanije ili Portugala kad je najviše trebalo ;)
Mora se ovo negdje vratiti ,ja se nadam da će protiv Rumuna
Igrom sam zadovoljan ,samo da Mujdža nije pokvario sjajnu partiju ,početničkom greškom ,i nakon toga se bilo teško vratiti , da nije bilo greške uvjeren sam da bi izvukli remi ako ne i pobijedu

jeste se razbudili ,nakon meča :lol:
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 10 feb 2011, 20:17

legenda reala je napisao/la: jeste se razbudili ,nakon meča :lol:
Joj sjeban sam samo tako. U 4 zavrsi tekma, ustao u 6 u skolu, bio do 2, a normalno trebo biti do 5, ali nisam mogao vise izdrzati :( :shock: . Ali jbga, makar me nije repka razocarala svojom igrom. Ako ovako nastavimo, Rumuni ce pasti ;)

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 10 feb 2011, 20:18

Goalgetter je napisao/la:
legenda reala je napisao/la: jeste se razbudili ,nakon meča :lol:
Joj sjeban sam samo tako. U 4 zavrsi tekma, ustao u 6 u skolu, bio do 2, a normalno trebo biti do 5, ali nisam mogao vise izdrzati :( :shock: . Ali jbga, makar me nije repka razocarala svojom igrom. Ako ovako nastavimo, Rumuni ce pasti ;)
ja sam lego iza četri ,a usto sam oko jedan danas :lol: :lol: dovoljno
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.