BiH na Eurobasketu 2022
Moderatori/ce: nerminh74,KK_Bosna,CashMan
Re: Eurobasket 2022
Znaci bez Bonge, Klebera i Hartensteina od nba igraca, a od 'Evropljana' bez Pleissa, Barthela, Akpinara, Da Silve... Maxi je tu trebao biti kljucan igrac za odbranu i napad, a eto nema ga uopste i to je naravno dobra vijest za nas.
Ovako na prvu, mislim da Kratzer i Bottermann sigurno otpadaju, a vjerovatno i Theimann. Od vanjskih igraca, to je otprilike sve sto imaju i vjerovatno svi idu na prvenstvo. Jedino je upitno kako planiraju koristiti mladjeg Wagnera. Ako bude iskljucivo nisko krilo, onda mozda otpadne jedan bek. Bit ce zanimljivo vidjeti kako cemo mi funkcionisati protiv dva klasicna playmakera na bekovskim pozicijama. Obicno se ne proslavimo u takvim okolnostima, pogotovo ako su oni jos i dobri suteri. Sto se njihove unutrasnje linije tice - odlicna je bez sumnje, ali sam ubijedjen da se niko nece tako lahko proslaviti pored Nurkica i Halilovica.
PG Schroder, Lo, Hollatz
SG/SF Kramer, Obst, Ogbe, F. Wagner, Giffey
PF/C Theis, Sengfelder, Benzing, M. Wagner, Woigtmann
Ovako na prvu, mislim da Kratzer i Bottermann sigurno otpadaju, a vjerovatno i Theimann. Od vanjskih igraca, to je otprilike sve sto imaju i vjerovatno svi idu na prvenstvo. Jedino je upitno kako planiraju koristiti mladjeg Wagnera. Ako bude iskljucivo nisko krilo, onda mozda otpadne jedan bek. Bit ce zanimljivo vidjeti kako cemo mi funkcionisati protiv dva klasicna playmakera na bekovskim pozicijama. Obicno se ne proslavimo u takvim okolnostima, pogotovo ako su oni jos i dobri suteri. Sto se njihove unutrasnje linije tice - odlicna je bez sumnje, ali sam ubijedjen da se niko nece tako lahko proslaviti pored Nurkica i Halilovica.
PG Schroder, Lo, Hollatz
SG/SF Kramer, Obst, Ogbe, F. Wagner, Giffey
PF/C Theis, Sengfelder, Benzing, M. Wagner, Woigtmann
Zadnja izmjena: Ghuraba, dana/u 19 jul 2022, 18:53, ukupno mijenjano 1 put.
Na svjetskom prvenstvu su bili bliže najjačem sastavu.
Nije im Wagner falio, imao je 17 godina.

- InatSilniBosanski
- Kontakt:
mi smo najvise osteceni neigranjem 2 strasna igraca, zalosno je sto je za to sve kriv nas nacionalni savez ja sam misljenja da bi Garza bio najvece otkrice prvenstva, pretanki smo na beku pogotovo na playu ja ovom Robersonu nista ne vjerujem skroz je tanak uzmite u obzir da pravi plej ga uvijek moze napasti ledima i da je tu kraj napada, opet daleko od toga da smo autsajderi imamo itekako dobru unutrasnju liniju ne sumnjam da ce Nurkic pokidati i da ce i ostali momci dati maksimum.
Bihać cijeli, crveni i bijeli!
1919, 1937!
Kinđe hvala ti !
1919, 1937!
Kinđe hvala ti !
Kako bi bio najvece otkrice s obzirom da je momak centar a na toj poziciji imas najboljeg igraca reprezentacije koji ce da jede 30-35 minuta u prosjeku?,samo mi nemoj reci da mogu zajedno igrati,to ko misli veze s kosarkom nema.
Okusi strah, bol, mrznju i barut
i zivi u toj nadi da ce sutra ipak svanut,
na sekund nosi teret mojih rana
dok grad ti sapce pricu jezikom oziljaka.
Svabe prosjecna ekipa. Musa i Nurkic bolji od bilo kojeg njihovog igraca.
Sarmelino † (29.08.2015-20.10.2019.) ⚜
dr. Alem Peterson
Captain4 † (14.05.2014-22.02.2022.) ⚜
dr. Alem Peterson
Evo i Slovenaca s rosterom:

Ako dodje Goran Dragic (a ne vidim smisao u tome da ga stave na spisak, ako je odlucio da ne igra), onda oni po meni automatski postaju favoriti za zlato. Takav bekovski par nema nijedna reprezentacija u Evropi. Na spisku fali Sisko, koji ionako ne bi igrao pored ove dvojice.
Ovako na prvu, ovo bi trebalo biti 10-ak sigurnih imena:
PG Doncic, G. Dragic
SG/SF Prepelic, Hrovat, Z. Dragic, Blazic
PF/C Cancar, Muric, Tobey, Dimec
Ostane jos mjesto za treceg playa, a izbor ce pasti izmedju Rupnika, Nikolica i Samara (tipujem na Alekseja, iako i nije u nekoj formi), te za jos jednog visokog igraca (pretpostavljam Macura).
Btw, Slovenci takodjer najavili 6 pripremnih utakmica. Izmedju ostalih, igraju protiv Srbije, Hrvatske, Crne Gore i Turske. Cini mi se da i Hrvati imaju prijavljena 2 turnira prije kvalifikacionih meceva za SP. Jedino se kod nas jos uvijek nista ne zna. Ne bih se iznenadio da nasi imaju plan da nas niko ne vidi na djelu prije zvanicnih utakmica.

Ako dodje Goran Dragic (a ne vidim smisao u tome da ga stave na spisak, ako je odlucio da ne igra), onda oni po meni automatski postaju favoriti za zlato. Takav bekovski par nema nijedna reprezentacija u Evropi. Na spisku fali Sisko, koji ionako ne bi igrao pored ove dvojice.
PG Doncic, G. Dragic
Ostane jos mjesto za treceg playa, a izbor ce pasti izmedju Rupnika, Nikolica i Samara (tipujem na Alekseja, iako i nije u nekoj formi), te za jos jednog visokog igraca (pretpostavljam Macura).
Btw, Slovenci takodjer najavili 6 pripremnih utakmica. Izmedju ostalih, igraju protiv Srbije, Hrvatske, Crne Gore i Turske. Cini mi se da i Hrvati imaju prijavljena 2 turnira prije kvalifikacionih meceva za SP. Jedino se kod nas jos uvijek nista ne zna. Ne bih se iznenadio da nasi imaju plan da nas niko ne vidi na djelu prije zvanicnih utakmica.

Giannis potvrdio da ce igrati na EB,sve najvece evropske zvijezde su tu,nema sumnje da nas ceka top kosarka 

Okusi strah, bol, mrznju i barut
Ghuraba je napisao/la: ↑21 jul 2022, 13:01Evo i Slovenaca s rosterom:
PG Doncic, G. Dragic
Btw, Slovenci takodjer najavili 6 pripremnih utakmica. Izmedju ostalih, igraju protiv Srbije, Hrvatske, Crne Gore i Turske. Cini mi se da i Hrvati imaju prijavljena 2 turnira prije kvalifikacionih meceva za SP. Jedino se kod nas jos uvijek nista ne zna. Ne bih se iznenadio da nasi imaju plan da nas niko ne vidi na djelu prije zvanicnih utakmica.![]()
Kod Slovenaca je zavisi od Shuta ,ako ih krene mogu do kraja....
- BenjooJutub
- Kontakt:
Goran Dragić se nije oprostio, nego je utakmica protiv Hrvata u Stožicama bila njegova zadnja pred domaćom publikom. Od početka je planirano da Goran igra i na Eurobasketu.
pa dobro, generalno nijedna ekipa ne može osvojiti EP sa prosječnim šutem 
ako govoriš o samom odlasku do kraja, naravno da moraš imati šut.
Međutim, Slovanija i bez toga može dobro da funkcioniše, i može dobijati dosta utakmica i kad šut zakaže, jer generalno ako bi smo sve napadačke opcija na EP postavili hijerarhijski, Slovenija ima recimo u top5 dvije sigurno
- dončić 1 na 1
- dončić i tobey, centralni pick n roll.
To je dovoljno da budeš siguran kandidat za medalju, a naravno, za samo zlato, tu mora još nešto upasti.
U finalu EP 17, to je bio Klemen, koji je ispogađao vrhunske šuteve, sa 7 i po metara, preko ruke, svaku kriznu situaciju je riješio.

Međutim, Slovanija i bez toga može dobro da funkcioniše, i može dobijati dosta utakmica i kad šut zakaže, jer generalno ako bi smo sve napadačke opcija na EP postavili hijerarhijski, Slovenija ima recimo u top5 dvije sigurno
- dončić 1 na 1
To je dovoljno da budeš siguran kandidat za medalju, a naravno, za samo zlato, tu mora još nešto upasti.
U finalu EP 17, to je bio Klemen, koji je ispogađao vrhunske šuteve, sa 7 i po metara, preko ruke, svaku kriznu situaciju je riješio.
- FabioMiretti
- Kontakt:
Trebal ti ulaznica.

38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO
"Every morning when I wake up I see the sun, even if there is the rain." Max Allegri
"Every morning when I wake up I see the sun, even if there is the rain." Max Allegri
Nemanja86 je napisao/la: ↑21 jul 2022, 18:04pa dobro, generalno nijedna ekipa ne može osvojiti EP sa prosječnim šutem
- dončić 1 na 1
Shut je jedno

Njemu je bolje da ne igra. Pet puta je slabiji igrac po ovim pravilima, tako da si samo rusi ugled.

Sarmelino † (29.08.2015-20.10.2019.) ⚜
dr. Alem Peterson
dr. Alem Peterson
Evo i pripremnih.Naš tim će se okupiti 28. jula, a prvi dio priprema obavit će na Vlašiću.
– Igramo turnir u Estoniji od 14. do 17. avgusta. Te kvalifikacione utakmice za SP 24. i 27. protiv Crne Gore i Francuske će biti dobar test za Eurobasket. Bit će teško. Francuzi su jaki, njih imamo i u grupi na EP, tako da ćemo već imati jasnu sliku, ko su i šta su, kako im se suprotstaviti. Probat ćemo da uradimo sve da odigramo što bolje. Crna Gora i Francuska su dosta kvalitetne reprezentacije. Neće biti lako, ali nadam se najboljem – poručio je Firić.

Nije puno, ali ne treba biti pohlepan.

Zar nam se isplati ici tako daleko radi utakmica protiv neatraktivnih reprezentacija i zar Estonija nije bliza Rusiji od Litvanije?
Da podsjetim, Rusija vrsi agresiju nad Ukrajinom, a upravo zbog te agresije nismo htjeli ici u Litvaniju. Posljedice toga su da smo ostali bez Bosnica i Pasalica.

Zar je Muha stvarno gubitakGhuraba je napisao/la: ↑21 jul 2022, 22:05Zar nam se isplati ici tako daleko radi utakmica protiv neatraktivnih reprezentacija i zar Estonija nije bliza Rusiji od Litvanije?Da podsjetim, Rusija vrsi agresiju nad Ukrajinom, a upravo zbog te agresije nismo htjeli ici u Litvaniju. Posljedice toga su da smo ostali bez Bosnica i Pasalica.

Uvijek se uhvatis za neku najmanje bitnu stvar. Eto zamisli da njegovo ime nisam ni napisao, jer je daleko manji gubitak u odnosu na Bosnica. Nije poenta ni u gubicima, nego u nelogicnostima koje nam podvaljuju Amer Colan i ekipa. Putujes u zemlju koja granici s Rusijom (agresorom) radi NEBITNIH utakmica, a nisi htio ici u zemlju koja ne granici s Rusijom radi ZVANICNIH utakmica. Zar nisu mogli dogovoriti neki turnir s balkanskim reprezentacijama...lumani je napisao/la: ↑21 jul 2022, 23:00Zar je Muha stvarno gubitakGhuraba je napisao/la: ↑21 jul 2022, 22:05Zar nam se isplati ici tako daleko radi utakmica protiv neatraktivnih reprezentacija i zar Estonija nije bliza Rusiji od Litvanije?Da podsjetim, Rusija vrsi agresiju nad Ukrajinom, a upravo zbog te agresije nismo htjeli ici u Litvaniju. Posljedice toga su da smo ostali bez Bosnica i Pasalica.
![]()

Nije Muha gubitak.lumani je napisao/la: ↑21 jul 2022, 23:00Zar je Muha stvarno gubitakGhuraba je napisao/la: ↑21 jul 2022, 22:05Zar nam se isplati ici tako daleko radi utakmica protiv neatraktivnih reprezentacija i zar Estonija nije bliza Rusiji od Litvanije?Da podsjetim, Rusija vrsi agresiju nad Ukrajinom, a upravo zbog te agresije nismo htjeli ici u Litvaniju. Posljedice toga su da smo ostali bez Bosnica i Pasalica.
![]()
Gubitak je sto momci kao Amar, Luka, Nemanja, Nihad i Karlo nece ili ne mogu da igraju za BiH iz bilokakvih razloga.

dobre guzove ima Belma
Trenutno korisnika/ca: sirBobbyMoore i 18 gostiju.