FC Barcelona
Moderatori/ce: ribery,Monolog,geronimo,hammers,BoixosNois1899
- ElCartel11
- Kontakt:
Re: FC Barcelona
Ako ne Kounde onda Pau Torres. Tu su negdje obojica po kvaliteti.
Tamo, na Uni zlatno zrnce,
a na Drini zora plava,
u Neretvi spava sunce,
niz ravnine se razlila Sava.
BOSANSKA KRAJINA!
a na Drini zora plava,
u Neretvi spava sunce,
niz ravnine se razlila Sava.
BOSANSKA KRAJINA!
pau torres bio bi novi lenglet, dakako, to je samo moje misljenje
od rezervnih opcija, gvardiol mi djeluje interesantno jer se prica o njemu kao o velikom potencijalu, ostale opcije su nidje veze, niko od njih mi ne djeluje kao da bi donio kvalitet, nego samo kvantitet, sto nije neophodno
xavi zeli koundea, transfer se moze lako zavrsiti ako decku daju dobar ugovor (ne vjerujem da bi odbio cak 6 mil vise, ako je info tacna) jer ce odbiti chelsea i prisiliti sevillu da ga prodaju barci kao sto je raphinha ucinio...
od rezervnih opcija, gvardiol mi djeluje interesantno jer se prica o njemu kao o velikom potencijalu, ostale opcije su nidje veze, niko od njih mi ne djeluje kao da bi donio kvalitet, nego samo kvantitet, sto nije neophodno
xavi zeli koundea, transfer se moze lako zavrsiti ako decku daju dobar ugovor (ne vjerujem da bi odbio cak 6 mil vise, ako je info tacna) jer ce odbiti chelsea i prisiliti sevillu da ga prodaju barci kao sto je raphinha ucinio...
Nekoliko pouzdanih novinara je prenijelo informaciju kako je druga financijska poluga aktivirana. Tu informaciju je potvrdio i Romero koji je u zadnje vrijeme najpouzdaniji novinar kada je u pitanju Barcelona.
Dalje, što se tiče Koundéa sve je otvoreno. Nekoliko novinara je prenijelo informacije kako igrač čeka Barcelonu i da je htio u Chelsea taj transfer bi do sada bio kompletiran.
Klub će navodno poslati ponudu Sevilli oko €60 miliona.
Što se tiče Depaya, on je navodno odbio prelazak u Tottenham dok je sada aktivna opcija povratka u Manchester United, što je potvrdio i Romero. Isto tako je potvrdio da Pau Torres nije na listi alternativa kao što tvrde neki mediji.
I za kraj poruka sportskog direktora, koji je prema fotografiji potpuno opušten po pitanju ove situacije.
Potpisivanjem druge financijske poluge konačno smo se riješili FFP pravila 3:1 i konačno vratili na 1:1 prilikom registrovanja igrača. Sa aktivacijom druge poluge klub može registrovati produženja ugovora i pojačanja, ali u slučaju još pojačanja biti će potrebno još oko 100 miliona (prodajom igrača) ili aktivacijom i treće financijske poluge.Pregovori za aktiviranje druge poluge bili su složeniji od onih za prvu. Razlog je taj što je Barça, kada je na početku mandata Joana Laporte dobila kredit od Goldman Sachsa od 595 milijuna eura, koji mu je omogućio restrukturiranje duga, stavio 90 posto televizijskih prava kao kolateral.
Koristeći 10 posto koji su bili oslobođeni u prvoj poluzi, klub je morao dobiti dopuštenje od Goldman Sachsa da sada odustane od 15%. U zamjenu, Barça je amortizirala 100 milijuna eura kredita koji je imala kod Goldman Sachsa.
I za kraj poruka sportskog direktora, koji je prema fotografiji potpuno opušten po pitanju ove situacije.
Brko iz druge galaksije!
Koundé je odlučio da se priključi Sevilli na pripremama a kao razlog je naveo to što ne želi da trenira sam. Izgleda da ipak čeka nas!
Brko iz druge galaksije!
Now the old king is dead! Long live the king!
2nd#Tripl3t
London! Paris! Rome! London! Berlin!
1992 2006 2009 2011 2015
2nd#Tripl3t
1992 2006 2009 2011 2015
dogovorice se sa sevillom, dobri odnosi se moraju odrzavati, ipak im barca redovno puni kasu, no, kljucna stvar je dogovoriti se s igracem
posteno od koundea sto je barci dao priliku, sad su laporta i ekipa na ozbiljnom testu
posteno od koundea sto je barci dao priliku, sad su laporta i ekipa na ozbiljnom testu
- NisamInSajder
- Kontakt:
Pa kakva je razlika između Malcoma i Raphinhe. Isti igrači, jedan plaćen 60+ miliona drugi, drugi 40 miliona (kasnije prodan za 40 miliona + 5 miliona bonusa), plata manja kod Malcoma.1921boy je napisao/la: ↑21 jul 2022, 11:40Nije ni čudo kako je toliki dug, pa samo pogledaš transfere i sve je jasno kao dan. Igrači masno plaćani a prodavani uz gubitak nekoliko miliona pa čak i nekoliko desetina miliona, ne računajući plate koje je Bartomeu dijelio i šakom i kapom.
Turan, Gomes, Douglas, Aleix Vidal, Digne, Vermaelen, Semedo, Alcácer, Malcom, Arturo Vidal, Firpo, Trincão pa onda posudbe KPB, Murillo i tako dalje.
A sa druge strane smo poklanjali igrače poput Todiba, Mirande, Cucurelle koji su tada mogli biti backup a do sada vjerovatno i članovi prvih 11.
Kad se samo sjetim kad su htjeli Rodriga iz Valencije, znam da se pisalo da su nudili ogromnu cifru, veliko hvala Valenciji što to tada nisu prihvatili.
Cucurella i Miranda su klub napustili jer se reklo kao nisu ozbiljne zamjene za Albu, i da se naprabi mjesto za dolaske Dignea (po meni je on odradio solidan posao u Barci čak je u zadnjoj sezoni kod Enriquea počeo i više igrati od Albe jer je bio bolji u defanzivi) Firpa. Todibo je imao priliku, ali je sam sebe otjerao iz kluba zbog svog mentaliteta. Aleix Vidal, zahvalan igrač, Semedo onako, ni toplo ni hladno. Za ostale se poputno slažem, apsolutni kriminal pogotovo Turan, Douglas, Arturo Vidal potpuno nepotreban, još dodatni Griezmanna.
Prodano i ostalih 15% TV prava za naredne sezone, naredne sedmice mediji bliski Laporti najavljuju prodaju i BLMa, dakle sve što se odobrilo prodat će se za trenutnih prihod oko 700-800 miliona €. Naredne sezone ostalo prodavat ili tjerat još nekog igrača. Veliki rizik, veći nego u šta se upuštao Bartomeu.
Suti, samo suti
suti moj djecace plavi
suti moj djecace plavi
- jasonstatham
- Kontakt:
Prefiero estar en la tumba en Colombia que en una celda de la cárcel en Estados Unidos.
Nista od Koundea. Oh well, barem jedna "pozitiva". Sad ce Chelsea pustiti Azpija ubrzo.
Bice kriminalno uci u narednu sezonu sa istom yebenom defanzivnom linijom...
Citam da je City favorit trenutno za potpis Paua. Villarreal trazi 50-60m. Sigurno se to moze malo smanjiti, pogotovo ako su spremni prihvatiti nekog fudbalera nazad.
Bice kriminalno uci u narednu sezonu sa istom yebenom defanzivnom linijom...
Citam da je City favorit trenutno za potpis Paua. Villarreal trazi 50-60m. Sigurno se to moze malo smanjiti, pogotovo ako su spremni prihvatiti nekog fudbalera nazad.
@igrajlopte 🐦
Yebo im Azpilicueta majku
2nd#Tripl3t
1992 2006 2009 2011 2015
2nd#Tripl3t
1992 2006 2009 2011 2015
Klub je potvrdio da će Christensen nositi broj 15, a Aubameyang broj 17.
1992, 2006, 2009, 2011, 2015 🏆
A sta to govori o ovom laznom amerikancu onda, kada taj veteran ce sutra doci i uzet njegovu startnu poziciju (s pravom)... Tuga.
@igrajlopte 🐦
Mnogo razlicitih novinara bliski klubu izjavili. Cekamo Romero da "potvrdi".
Svakako je bolji izbor Pau.
@igrajlopte 🐦
ebo Koundea... lik uleti Kolašincu, pazi sad, kod naše korner zastavice 100 metara od svog gola sa dvije noge, i dobije direktan crveni karton u ne baš bitnoj utakmici i tako ostavi ekipu na cjedilu preko 60 minuta.
To mi ne govori da je nešto inteligentan.
usput povrijedi Sea tenka
To mi ne govori da je nešto inteligentan.
usput povrijedi Sea tenka
Helena Condis, Adrià Albets i Toni Juanmartí jakih mi novinara. Helena je rekla da će Dembélé igrati za PSG ove sezone, a Toni se poziva na klip gdje Laporta sarkastično odgovara sinoć da će Koundé potpisati za Chelsea. Da ne spominjem transfer Raphinhe i njegove analize kako Barca nema nikakve šanse.
Uskoro je Romero live pa ćemo vidjeti ali ne vjerujem da će se Laporta i Alemany tako olako predati.
Brko iz druge galaksije!
Evo i Romero se vadi. 
2nd#Tripl3t
1992 2006 2009 2011 2015
2nd#Tripl3t
1992 2006 2009 2011 2015
inigo martinez lol
pa **** im pas mater u picku
pa **** im pas mater u picku
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 9 gostiju.