FK Tuzla City

Moderator/ica: GracanicaAA

tuzlac
Kontakt:

Re: FK Tuzla City

Post Postao/la tuzlac » 22 jul 2022, 01:20

Sad je još 1. 000 000 km na stolu.Momci su probili led i to posve uspješno.Ništa poslije ove utakmice neće biti isto za nas.Treba igrače odvesti kod Osmanagića u Visoko da se opuste i udahnu have.Gledajući snimak utakmice ,bez emocija, vidim da nikakvo čudo ne bi bilo da prođemo u 3. kolo.Lica Holandeza u toku i poslije utakmice sve govore.Zaleđeni su.1-0 na Grbavici u bilo kojoj minuti je naš prolaz akoBogda.

mrakNL
Kontakt:

Post Postao/la mrakNL » 22 jul 2022, 01:22

tuzlac je napisao/la:
21 jul 2022, 21:18
slika
Ovi ovdje su se skupili u grupicu cisto da poziraju.
Na trbinama je bilo daleko vise navijaca od te prikazane grupice, ali apsolutno niko nije navijao.
Da nije bilo 3-4 zastave, niko ne bi znao da postojimo na trbinama. Ali zato su se neki dobro narakijali i kvalitetno ulicom zapjevali. Igraci su na kraju tekme upravo po tim zastavama skontali da ima nasih i prisli da se pozdrave.

slika

tuzlac
Kontakt:

Post Postao/la tuzlac » 22 jul 2022, 09:09

Trener Alkmaara nakon minimalne pobjede: Očekuje nas težak revanš susret, biće velika borba
22.07.22. - 00:07, A. Beganović

tuzlac
Kontakt:

Post Postao/la tuzlac » 22 jul 2022, 09:12

mrakNL je napisao/la:
22 jul 2022, 01:22
tuzlac je napisao/la:
21 jul 2022, 21:18
slika
Ovi ovdje su se skupili u grupicu cisto da poziraju.
Na trbinama je bilo daleko vise navijaca od te prikazane grupice, ali apsolutno niko nije navijao.
Da nije bilo 3-4 zastave, niko ne bi znao da postojimo na trbinama. Ali zato su se neki dobro narakijali i kvalitetno ulicom zapjevali. Igraci su na kraju tekme upravo po tim zastavama skontali da ima nasih i prisli da se pozdrave.

slika
Hvala ti za ovu, gorku istinu.Na Grbavici će bar 100 navijača navijati.Ostali će doći da gledaju u mobitele.

tuzlac
Kontakt:

Post Postao/la tuzlac » 22 jul 2022, 09:33

Nukić ,Šukilović, morali su srušiti protivnika odmah.Šukilović još digao obje ruke u stilu pjesme "uđi slobodno".Šut Mehanovića poslije pete Smajlagića kao protezom.MIŠIĆU SVAKA ČAST.IZDRŽAO JE 60 MINUTA A JOŠ JE ROVIT.

tuzlac
Kontakt:

Post Postao/la tuzlac » 22 jul 2022, 09:47

F K * T U Z L A * C I T Y -21.JULI 2022.
slika

Ibrahim Muharemović
"Zaista koja borba ovih momaka čitavih 90 minuta. Aferim momci. Zaslužuju svo poštovanje, zaslužili su da ih podržimo iz čitave Bih, neovisno za koga neko navijao, trebamo napuniti Grbavicu u četvrtak koliko god možemo. Oni su pod pritiskom, mi nemamo šta izgubiti. Ovaj tempo je fascinantan, valja igrati protiv Ajaxa i ostalih. Historijska utakmica ni u snovima nisam sanjao ovako povoljan rezultat. Svi na Grbavicuuu!!"

mrakNL
Kontakt:

Post Postao/la mrakNL » 22 jul 2022, 11:55

tuzlac je napisao/la:
22 jul 2022, 09:47
slika

Ibrahim Muharemović
"Zaista koja borba ovih momaka čitavih 90 minuta. Aferim momci. Zaslužuju svo poštovanje, zaslužili su da ih podržimo iz čitave Bih, neovisno za koga neko navijao, trebamo napuniti Grbavicu u četvrtak koliko god možemo. Oni su pod pritiskom, mi nemamo šta izgubiti. Ovaj tempo je fascinantan, valja igrati protiv Ajaxa i ostalih. Historijska utakmica ni u snovima nisam sanjao ovako povoljan rezultat. Svi na Grbavicuuu!!"
Taj komentar mi je poznat sa Facebook-a, a tip mi je mazno sliku. :lol:
Pored toga, zaista me interesuje sta je ovaj lik gledao.
Izgleda da sam ja sinoc bio na pogresnoj tekmi. :D

tuzlac
Kontakt:

Post Postao/la tuzlac » 22 jul 2022, 12:59

mrakNL je napisao/la:
22 jul 2022, 11:55
tuzlac je napisao/la:
slika

Ibrahim Muharemović
Ja sam preuzeo sliku od tebe.

mrakNL
Kontakt:

Post Postao/la mrakNL » 22 jul 2022, 14:46

tuzlac je napisao/la:
22 jul 2022, 12:59
mrakNL je napisao/la:
22 jul 2022, 11:55
tuzlac je napisao/la:
slika

Ibrahim Muharemović
Ja sam preuzeo sliku od tebe.
Ma zezam se za sliku. ;)
Ali brate ovaj komentar je toliko napumpan da se jedva da citati.
Treba biti realan i ne dizati nesto sto nije vrijedno toga. Sinoc se nije znalo gdje je gore, na terenu ili trbinama.
Gol je visio o koncu od prve minute, ali bukvalno od prve minute. Igraci kada su dolazili do lopte (uglavnom u ili oko svojih 16m) nisu znali sta ce sa njom. Fejzic je u tim trenutcima napravio veoma glup penal, a vijerovatno je podlegao tom pritisku.
Nakon postignutog pogotka AZ je smanjio u dvije brzine manje i zavrsio utakmicu da se nisu nit umorili. Na sve to dodaj da su i takvi izdominirali apsolutno kompletu utakmicu. Sreca sto jos neke lopte nisu usle u go, ali i cist penal koji nije vidio sudija, ali i sto nema VAR-a. Da je bio VAR, to bi bio jos jedan penal. Otprilike nakon izmjena odbrana je bila dosta stabilnija, ali nit AZ nije ni blizu onog iz prvog poluvremena napadao. Napad kod TC-a nije ni postojao... Ja njima ne zamjerim nit jednu sekundu jer je to njihov prvi izlazak na neku "medjunarodnu scenu". To se sasvim jasno moglo vidjeti tokom cijelog prvog poluvremena gdje su od silnog straha i grca bili ko muhe bez glave. Mozda mala zamjerka u drugom poluvremenu kada su vidjeli da je AZ debelo stao sa intezitetom i kad su valjano poslozili odbranu da tad bar nesto nisu pokusali. Ne kazem da su trebali nesto rizikovati jer su imali odlican rezultat, ali bar nesto od igre i da znaju sutnuti loptu.
Sve u svemu, ovo je top rezultati i jedva cekam da vidim sta ce napraviti na Grbavici. Ja se licno ne nadam nicemu drugacijem nego sto je bilo u Alkmaaru jer je AZ ipak klasa za TC. S druge strane, zasto se ne nadati kada je sve otvoreno.

tuzlac
Kontakt:

Post Postao/la tuzlac » 22 jul 2022, 15:14

Fudbaleri AZ Alkmaara sinoć su u prvoj utakmici drugog pretkola Konferencijske lige savladali Tuzla City rezultatom 1:0.

Pascal Jansen, trener nizozemskog tima, zavodoljan je rezultatomj ali ne i igrom svojih izabranika, prenosi Faktor.

Jansen je na press-konferenciji nakon meča pohvalio Tuzlake, gdje je istakao da je u pitanju težak protivnik, te da će se voditi velika borba u revanšu koji se igra na Grbavici.

“Zadovoljan sam rezultatom, ali ne kako smo koristili šanse. U prvom poluvremenu imali smo nekoliko prilika da povećamo prednost, ali ih nismo iskoristili. Tuzla City je težak protivnik koji je došao da sprovodi destrukciju i igru na kontranapade. Šteta što nismo postigli jedan ili dva gola više, bilo bi nam lakše”, rekao je Jansen i dodao:

“Oni sada imaju rezultat sa kojim mogu biti zadovoljni. Mi, s druge strane, imamo razloga za nezadovoljstvo jer smo mogli postići više golova. Očekuje nas borba”, zaključio je trener AZ Alkmaara.

tuzlac
Kontakt:

Post Postao/la tuzlac » 22 jul 2022, 15:53

Ma zezam se za sliku. ;)
Treba biti realan i ne dizati nesto sto nije vrijedno toga. Sinoc se nije znalo gdje je gore, na terenu ili trbinama.
Gol je visio o koncu od prve minute, ali bukvalno od prve minute. Igraci kada su dolazili do lopte (uglavnom u ili oko svojih 16m) nisu znali sta ce sa njom. Fejzic je u tim trenutcima napravio veoma glup penal, a vijerovatno je podlegao tom pritisku.
Nakon postignutog pogotka AZ je smanjio u dvije brzine manje i zavrsio utakmicu da se nisu nit umorili. Na sve to dodaj da su i takvi izdominirali apsolutno kompletu utakmicu. Sreca sto jos neke lopte nisu usle u go, ali i cist penal koji nije vidio sudija, ali i sto nema VAR-a. Da je bio VAR, to bi bio jos jedan penal. Otprilike nakon izmjena odbrana je bila dosta stabilnija, ali nit AZ nije ni blizu onog iz prvog poluvremena napadao. Napad kod TC-a nije ni postojao... Ja njima ne zamjerim nit jednu sekundu jer je to njihov prvi izlazak na neku "medjunarodnu scenu". To se sasvim jasno moglo vidjeti tokom cijelog prvog poluvremena gdje su od silnog straha i grca bili ko muhe bez glave. Mozda mala zamjerka u drugom poluvremenu kada su vidjeli da je AZ debelo stao sa intezitetom i kad su valjano poslozili odbranu da tad bar nesto nisu pokusali. Ne kazem da su trebali nesto rizikovati jer su imali odlican rezultat, ali bar nesto od igre i da znaju sutnuti loptu.
Sve u svemu, ovo je top rezultati i jedva cekam da vidim sta ce napraviti na Grbavici. Ja se licno ne nadam nicemu drugacijem nego sto je bilo u Alkmaaru jer je AZ ipak klasa za TC. S druge strane, zasto se ne nadati kada je sve otvoreno.
------------------------------------------------------
- Utakmicu je s naše, autsajderske strane, valjalo igrati sa defanzivnim pristupom 3-5-2.Prvo jer protivnik svojom kvalitetom to nameće i drugo, da ne primimo pola tuceta golova.Mi imamo ovaj roster koji imamo i on je mršav jer nam fali bar još 3 igrača.Igrali smo sa samo jednim kreativcem, Mišićem.Na žalost on je nedavno imao nategnuće mišića zadnje lože i sinoć je jedva izdržao do 60 '.Zamijenio ga je Mehinović koji realno nije kvalitet igrača za ovakvu utakmicu.Ja se čudim da starter na boku -krilu nije bio Fereira.On je internacionalac i ima iskustvo igranja Europskih utakmica.Valjda je odlučila Mehidićeva visina zbog prekida igre.Ti si sve vidio kao i ja.Znači od trenutka osvajanja lopte naši su upadali u problem koji se zvao, kuda s njom. Otuda mnogo brzopleto izgubljenih lopti,bezvezni centaršutevi s krila na tribine i promašaj dobre prilike od strane Mehinovića na "petu" Smajlagića.ITD.Manjak kvalitete nadoknađen je velikom borbenošću i disciplinom u igri u odnosu na zacrtani cilj.Psihoza autsajdera je uzela svo danak.Sad, kad smo razmijenili prve udarce u prvom poluvremenu našeg dvomeča,očekujem da straha bude manje i da njegovo mjesto zauzme rešpekt.Kad su ove utakmice u pitanju i nije toliko važno ko je domaćin.Grbavica će ušutkati navijanje Alkmarovih tifoza ali neće donijeti neko silno navijanje za Tuzlu.Tuzla nema navijače.Ljudi će doći na teferić kao što su i ovi, koje ti pominješ došli na AZ Arenu.MI NARAVNO ,NEĆEMO, JER I NE MOŽEMO MIJENJATI TAKTIKU. Dakle, bit će prioritet ne primiti gol.Ako ostane 0:0 odlično.Ako slučajno mi pobijedimo idemo u produžetke gdje su šanse za nas manje.Penali su lutrija.Ovo je bio naš prvi Europski nastup(Tre Penne i Alkmar)nakon ulaska u PLBiH 2018.Nismo pod pritiskom niti da se radi o slabijem protivniku.Da, igru treba poboljšavati, treba.Da je sinoć moglo biti bolje ,teško.Dakle treba učiniti sve da i u narednoj sezoni izborimo nastup u Europi jer ćemo onda godini biti jači za ovogodišnje iskustvo.Prvi put je zaista najteže.
Zadnja izmjena: tuzlac, dana/u 23 jul 2022, 10:43, ukupno mijenjano 1 put.

husrefbeg
Kontakt:

Post Postao/la husrefbeg » 22 jul 2022, 16:56

tuzlac je napisao/la:
22 jul 2022, 15:53
Ma zezam se za sliku. ;)
- Utakmicu je s naše, autsaajderske strane, valjalo igrati sa defanzivnim pristupom 3-5-2.Prvo jer protivnik svojom kvalitetom to nameće i drugo, da ne primimo pola tuceta golova.Mi imamo ovaj roster koji imamo i on je mršav jer nam fali bar još 3 igrača.Igrali smo sa samo jednim kreativcem, Mišićem.Na žalost on je nedavno imao nategnuće mišića zadnje lože i sinoć je jedva izdržao do 60 '.Zamijenio ga je Mehinović koji realno nije kvalitet igrača za ovakvu utakmicu.Ja se čudim da starter na boku -krilu nije bio Fereira.On je internacionalac i ima iskustvo igranja Europskih utakmica.Valjda je odlučila Mehidićeva visina zbog prekida igre.Ti si sve vidio kao i ja.Znači od trenutka osvajanja lopte naši su upadali u problem koji se zvao, kuda s njom. Otuda mnogo brzopleto izgubljenih lopti,bezvezni centaršutevi s krila na tribine i promašaj dobre prilike od strane Mehinovića na "petu" Smajlagića.ITD.Manjak kvalitete nadoknađen je velikom borbenošću i disciplinom u igri u odnosu na zacrtani cilj.Psihoza autsajdera je uzela svo danak.Sad, kad smo razmijenili prve udarce u prvom poluvremenu našeg dvomeča,očekujem da straha bude manje i da njegovo mjesto zauzme rešpekt.Kad su ove utakmice u pitanju i nije toliko važno ko je domaćin.Grbavica će ušutkati navijanje Alkmarovih tifoza ali neće donijeti neko silno navijanje za Tuzlu.Tuzla nema navijače.Ljudi će doći na teferić kao što su i ovi, koje ti pominješ došli na AZ Arenu.MI NARAVNO ,NEĆEMO, JER I NE MOŽEMO MIJENJATI TAKTIKU. Dakle, bit će prioritet ne primiti gol.Ako ostane 0:0 odlično.Ako slučajno mi pobijedimo idemo u produžetke gdje su šanse za nas manje.Penali su lutrija.Ovo je bio naš prvi Europski nastup(Tre Penne i Alkmar)nakon ulaska u PLBiH 2018.Nismo pod pritiskom niti da se radi o slabijem protivniku.Da igru treba poboljšavati, treba.Da je sinoć moglo biti bolje ,teško.Dakle treba učiniti sve da i u narednoj sezoni izborimo nastup u Europi jer ćemo onda godini biti jači za ovogodišnje iskustvo.Prvi put je zaista najteže.
Ni jedan klub PL BiH nebi imao šansu protiv Alkamara. Njihova vrijednost na TM je preko 24 miliona eura a naša 2,2. Bio je strah da nas ne nabiju sa nekom ogromnom razlikom. Zahvaljujući postavci igre I velikom borbom rezultat je ostao dobar I ostavlja nam nadu. Ko zna sve je moguće treba se boriti. Što se navijača tiče mi smo tu skromni. Bit će gledalaca ali ne i navijača. Sve u svemu nakon vjerovatno ispadanja okrenut se PL i zaostalim utakmicama. Što se tiče pojacanja daj Bože. Koji su dometi kluba ostaje da vidimo jer čini mi se da će se gledati jako borbena ekipa Što do sada nije bio slučaj. Nasuprot, dovodilo se nekakvih zvijezda koje su bile beskorisne.

Ponosnipodrinjac
Kontakt:

Post Postao/la Ponosnipodrinjac » 22 jul 2022, 18:56

Ljudi puno se kritikuje ekipa i igra kao da smo igrali protiv federalaca.
Ne treba ni slaviti poraze naravno, ali ja sam svakako zadovoljan i prošli smo bolje nego sam očekivao.
Imamo kakvu taku šansu. Il da prođemo il da nas natrpaju ali samo da pruže zalaganje i maksimalan trud.
Migi mora počinjati utakmice. On je sada naš najbolji igrac.
Boljeg nemamo.

izdzezveubrazil
Kontakt:

Post Postao/la izdzezveubrazil » 22 jul 2022, 19:00

Husrefbeg vam je u pravu, kombinovani najjači sastav Premijer lige BiH ne bi imao šansu da prođe AZ. To je jednostavno drugi nivo za sve naše klubove, konstantno su u Evropi i imaju i jako velikih dostignuća i skalpova, a nikad ne ispadaju od ekipa iz liga poput naše.

Bila bi stvarno prvoklasna senzacija da ih izbacite.

User14
Kontakt:

Post Postao/la User14 » 22 jul 2022, 21:28

Nadam se da mozete napraviti senzaciju kao mi lani

Svaki dan ste veci klub. Stabilan premijerligas, prosle sezone bili na drugom mjestu. Igrali polufinale kupa sa Velezom, to nije mala stvar. Sada igrate sa velikanom iz Holandije.

Samo naprijed !
Uefa Cup 1/4
Uefa Cup winners’ cup 1/8 (2)
43 place in Uefa rankings (best ever from Bosnia and Herzegovina EVER)

U školskim danima o njemu su nas učili sve,
al' život nam objasnio tek, to kakav je čovek Broz.

GOJKO VUKOVIC!

husrefbeg
Kontakt:

Post Postao/la husrefbeg » 22 jul 2022, 23:31

Ponosnipodrinjac je napisao/la:
22 jul 2022, 18:56
Ljudi puno se kritikuje ekipa i igra kao da smo igrali protiv federalaca.
Ne treba ni slaviti poraze naravno, ali ja sam svakako zadovoljan i prošli smo bolje nego sam očekivao.
Imamo kakvu taku šansu. Il da prođemo il da nas natrpaju ali samo da pruže zalaganje i maksimalan trud.
Migi mora počinjati utakmice. On je sada naš najbolji igrac.
Boljeg nemamo.
Migi možda jeste najnadareniji. Ali moderni fudbal zahtijeva prije svega snagu i trku 90 minuta. On se na treninzima mora izboriti za startnu poziciju. To što je on talenat ne osigurava mu mjesto startera. Ali ja se nadam da je on odradio kvalitetno pripreme i da će bit jedan od ključnih igrača u ovoj sezoni.

Aristotel555
Kontakt:

Post Postao/la Aristotel555 » 23 jul 2022, 01:02

Mehanovica jeste tehnički jak i sigurno veliki znalac sa loptom medjutim moderni fudbal zahtjeva puno trke a sto on licno tesko da moze pružiti ( u nasoj ligi se može provlaciti sa hodanjem)..samo mi nije jasno zašto onu povratnu loptu Smajlagica ne sutnu desnom nogom (bez obzira sto je ljevak).. super sansa samo da se znala iskoristiti..

Beledija
Kontakt:

Post Postao/la Beledija » 23 jul 2022, 08:05

Dobro je gore neko napisao da poslije datog gola Alkmar smanjio pritisak vjerovatno misleći da još dva-tri gola moraju doći. Na našu sreću nisu.Što se tiče penala koji nije suđen, tu situaciju treba našim sudijama dati na ispitu. Sudija je dobro vidio jer je bio jako blizu, da naš igrač ima kontakt ruke sa loptom, međutim ispravno je zaključio da u padu nije mogao kontrolirati ruke a nije niti zaustavio niti promijenio smjer ili putanju lopte. To je svim Almarovcima bilo jasno pa se niko nije ni bunio što nebi bio slučaj da smo mi bili u pitanju.U svakom slučaju dobar rez. I u uzvratu maksimalno se truditi za remi ili minimalu u našoj mreži. Može se desiti da prođemo, razlika u klasi je prevelika da ja vjerujem u to.Važno je da domaće takmičenje krene dobro i po meni utakmicu sa Igmanom ne odgađati pa čak i da iznenadimo u četvrtak.

mrakNL
Kontakt:

Post Postao/la mrakNL » 23 jul 2022, 09:07

tuzlac je napisao/la:
22 jul 2022, 15:53
Ma zezam se za sliku. ;)
- Utakmicu je s naše, autsaajderske strane, valjalo igrati sa defanzivnim pristupom 3-5-2.Prvo jer protivnik svojom kvalitetom to nameće i drugo, da ne primimo pola tuceta golova.Mi imamo ovaj roster koji imamo i on je mršav jer nam fali bar još 3 igrača.Igrali smo sa samo jednim kreativcem, Mišićem.Na žalost on je nedavno imao nategnuće mišića zadnje lože i sinoć je jedva izdržao do 60 '.Zamijenio ga je Mehinović koji realno nije kvalitet igrača za ovakvu utakmicu.Ja se čudim da starter na boku -krilu nije bio Fereira.On je internacionalac i ima iskustvo igranja Europskih utakmica.Valjda je odlučila Mehidićeva visina zbog prekida igre.Ti si sve vidio kao i ja.Znači od trenutka osvajanja lopte naši su upadali u problem koji se zvao, kuda s njom. Otuda mnogo brzopleto izgubljenih lopti,bezvezni centaršutevi s krila na tribine i promašaj dobre prilike od strane Mehinovića na "petu" Smajlagića.ITD.Manjak kvalitete nadoknađen je velikom borbenošću i disciplinom u igri u odnosu na zacrtani cilj.Psihoza autsajdera je uzela svo danak.Sad, kad smo razmijenili prve udarce u prvom poluvremenu našeg dvomeča,očekujem da straha bude manje i da njegovo mjesto zauzme rešpekt.Kad su ove utakmice u pitanju i nije toliko važno ko je domaćin.Grbavica će ušutkati navijanje Alkmarovih tifoza ali neće donijeti neko silno navijanje za Tuzlu.Tuzla nema navijače.Ljudi će doći na teferić kao što su i ovi, koje ti pominješ došli na AZ Arenu.MI NARAVNO ,NEĆEMO, JER I NE MOŽEMO MIJENJATI TAKTIKU. Dakle, bit će prioritet ne primiti gol.Ako ostane 0:0 odlično.Ako slučajno mi pobijedimo idemo u produžetke gdje su šanse za nas manje.Penali su lutrija.Ovo je bio naš prvi Europski nastup(Tre Penne i Alkmar)nakon ulaska u PLBiH 2018.Nismo pod pritiskom niti da se radi o slabijem protivniku.Da igru treba poboljšavati, treba.Da je sinoć moglo biti bolje ,teško.Dakle treba učiniti sve da i u narednoj sezoni izborimo nastup u Europi jer ćemo onda godini biti jači za ovogodišnje iskustvo.Prvi put je zaista najteže.
Moram priznati da mi je veoma drago kada na ovom forumu vidim nekog sa kim se moze normlano diskutovati, a na kraju "cak" i sloziti u misljenjima.
Ja sam jako dugo na ovom forumu, ali izbjegavam pisanje radi raznih...
Od sad cu malo cesce navracati u ovu "avliju". :-)

mrakNL
Kontakt:

Post Postao/la mrakNL » 23 jul 2022, 09:31

izdzezveubrazil je napisao/la:
22 jul 2022, 19:00
Husrefbeg vam je u pravu, kombinovani najjači sastav Premijer lige BiH ne bi imao šansu da prođe AZ. To je jednostavno drugi nivo za sve naše klubove, konstantno su u Evropi i imaju i jako velikih dostignuća i skalpova, a nikad ne ispadaju od ekipa iz liga poput naše.

Bila bi stvarno prvoklasna senzacija da ih izbacite.
Pojedinci previse uzdizu AZ, a nema nikakve potrebe za tako nesto.
AZ nema nikakva velika dostignuca i to je klub koji vec dugo godina igra toplo-hladno.
Ja AZ pratim od 98-e godine i od tad do danas su imali uistinu jedan zlatni period.
Njih je 2005-e godine kupio Dirk Scheringa i poceo je graditi veoma jak klub, a on je izgradio i ovaj danasnji stadion.
U sezoni 2008/2009 su harali ligom i imali su strasan tim pun reprezentativaca na celu sa Louis van Gaalom. Te godine su posali i prvaci NL.
Nakon toga im je pocelo sve propadati tj namjestili su Dirku da bankrotira jer nisu dozvolili da AZ konstantno raste i da bude iznad Ajaxa. U NL vazi pravilo - "Ajax sampion". Ajax uziva apsolutno svaku podrsku i ne smiju dvije sezone proci a da on ne bude sampion. Jedini realan konkurent mu je PSV, a i njega bi unistili da i on nema jaku podrsku.
Dakle, AZ je u tom periodu upao u teske probleme svih oblika i jedva su opstajali. Iz svega toga ih izvlaci AFAS i jos neke firme i ponovo staju koliko-toliko na noge. AZ danas ima veoma jake sponzore i stabilan su klub, ali daleko od onog iz gore navedenog perioda. Nasi su previse digli ovaj klub, upravo kao sto ti pises tj potvrdjujes nesto sto je Husrefbeg napisao. Trenutno od nasih klubova Zrinjski i Sarajevo mogu hladno igrati protiv AZ-a.
Kombinovana PL ekipa bi bila krupan zalogaj za njih.

Odgovori

Natrag na “Prva liga FBiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.