RSD Velež - Evropa
Re: RSD Velež - Evropa
Sreća
RASanticeva je napisao/la: ↑21 jul 2022, 21:10Mrzim širiti negativnost, ali mi sa Osimom na klupi nemamo šta tražiti. Ako sam u krivu, citirajte me - ali lik je po meni davnih dana ko trener ispuho
+1
Ovo je živi očaj..
- DzananMusa11
- Kontakt:
Ma kakva negativnost, nama neki Maltežani drže loptu 60%. Nigdje presinga, trke, želje. Nek priča ko šta hoće, Feđa je od ove ekipe izvlaćio 200 posto a uvijek sam naglašavao koliko smo limitirani. Nema veze, Amar nas vraća u realnost gdje čemo Evropu igrat jednom u 20 godina.RASanticeva je napisao/la: ↑21 jul 2022, 21:10Mrzim širiti negativnost, ali mi sa Osimom na klupi nemamo šta tražiti. Ako sam u krivu, citirajte me - ali lik je po meni davnih dana ko trener ispuho
Barem je derbi sad 3 x u sezoni pa eto bit ćejedan vikend veća ložiona nego ranijih sezona
Sporo, sporo, sporo i bezidejno.
Ja ne mogu da shvatim uopšte šta je bila ideja kako da se igra?
Dugim loptama sa beka na krilo? Istu priču smo gledali protiv Posušja i ako će Velež tako igrati ove sezone ne sviđa mi se uopšte i ne gine nam sredina tabele. Šta je alternativa? Ja je ne vidim.
Može upast neka u gol al zamisao i igra mi se ne sviđa.
Već mi nedostaje ona agilna ekipa.
Anđušić, Halilović, Radovac, Hasanović... previše sporih igrača a nemamo protok lopte. Sve se nešto pokušava individualnom kvalitetom.
Ja ne mogu da shvatim uopšte šta je bila ideja kako da se igra?
Dugim loptama sa beka na krilo? Istu priču smo gledali protiv Posušja i ako će Velež tako igrati ove sezone ne sviđa mi se uopšte i ne gine nam sredina tabele. Šta je alternativa? Ja je ne vidim.
Može upast neka u gol al zamisao i igra mi se ne sviđa.
Već mi nedostaje ona agilna ekipa.
Anđušić, Halilović, Radovac, Hasanović... previše sporih igrača a nemamo protok lopte. Sve se nešto pokušava individualnom kvalitetom.
- DzananMusa11
- Kontakt:
BTJ BOLJE SMO U GORAŽDU IZGLEDALI SA SVE SKUPA ONIM MASAKROM NEGO VEČERAS

-
- Kontakt:
Da ponovim svoj komentar od prije mjesec i pol.
VictoriasFikret je napisao/la: ↑04 jun 2022, 19:49Dovođenje Amara Osima u Velež bi bilo početak kraja Veleža.
Netalentovana nacija smo za fudbal prije svega, mentalitet primitivan. Ne znam kako ne vidite da je ovo isti onaj Velež od prošle godine, bezidejan, neopasan loš u završnici sa par novih igrača. Izuzmemo li dvije utakmice protiv AEKa, ovako je Velež igrao čitavu prošlu sezonu. Nije bitno jel ona balijica Feđa ili Osim isti Velež. Ne mogu vjerovati kako pišete kao da se nešto drastično promjenilo. Isto bola ko i prošle sezone.
Utakmice protiv ekipa u Evropi, pariranje Zrinjakom koji se prošetao kroz ligu, osvajanje kupa... da ne spominjem statističke parametre da smo u samom vrhu bili u uspješnosti presinga, uspješnosti po osvojenoj lopti i da je nabrajam dalje statističke parametre koje možeš naći. Statistika ne laže, tako da ti je komentar vrlo suhoparan, neargumentovan i niđe veze1981ultra je napisao/la: ↑22 jul 2022, 00:26Netalentovana nacija smo za fudbal prije svega, mentalitet primitivan. Ne znam kako ne vidite da je ovo isti onaj Velež od prošle godine, bezidejan, neopasan loš u završnici sa par novih igrača. Izuzmemo li dvije utakmice protiv AEKa, ovako je Velež igrao čitavu prošlu sezonu. Nije bitno jel ona balijica Feđa ili Osim isti Velež. Ne mogu vjerovati kako pišete kao da se nešto drastično promjenilo. Isto bola ko i prošle sezone.
Druže moj u čemu si parirao ZrinjskomJimmyPage je napisao/la: ↑22 jul 2022, 00:37Utakmice protiv ekipa u Evropi, pariranje Zrinjakom koji se prošetao kroz ligu, osvajanje kupa... da ne spominjem statističke parametre da smo u samom vrhu bili u uspješnosti presinga, uspješnosti po osvojenoj lopti i da je nabrajam dalje statističke parametre koje možeš naći. Statistika ne laže, tako da ti je komentar vrlo suhoparan, neargumentovan i niđe veze1981ultra je napisao/la: ↑22 jul 2022, 00:26Netalentovana nacija smo za fudbal prije svega, mentalitet primitivan. Ne znam kako ne vidite da je ovo isti onaj Velež od prošle godine, bezidejan, neopasan loš u završnici sa par novih igrača. Izuzmemo li dvije utakmice protiv AEKa, ovako je Velež igrao čitavu prošlu sezonu. Nije bitno jel ona balijica Feđa ili Osim isti Velež. Ne mogu vjerovati kako pišete kao da se nešto drastično promjenilo. Isto bola ko i prošle sezone.
Ko god je mislio da ćemo ove Spartance lagano proći nije gledao ovu ekipu protiv Alashkerta barem, da ne pričam o ostalim utakmicama... Šteta za propuštenim prilikama, jer je realno nemoguće fulili barem tri ona zicera koja smo imali... Na Malti se nadam bržem veznom redu, i Panteliću na krilu. Imamo mi itekako šanse da ovo prođemo...
Urbanovo = Prknovčići
Pravda za Prknovčiće!
Red Army prestati neće nikada!
Pravda za Prknovčiće!
Red Army prestati neće nikada!
To što bi ti ruku u vatru stavio je sigurno fudbalsko znanje, nema šta. Statistika je validan parametar, ponavljam opet. Ne kažem da ja nešto znam, ali statistika govori činjenično stanje na terenu kakvi smo. Pogledaj parametre od prošle sezone, loši smo bili u iskorištenim šansama, a sve ostalo u samom vrhu. Presing, duel igra, broj stvorenih prilika... da se ne nabrajam.1981ultra je napisao/la: ↑22 jul 2022, 00:44Druže moj u čemu si parirao ZrinjskomJimmyPage je napisao/la: ↑22 jul 2022, 00:37Utakmice protiv ekipa u Evropi, pariranje Zrinjakom koji se prošetao kroz ligu, osvajanje kupa... da ne spominjem statističke parametre da smo u samom vrhu bili u uspješnosti presinga, uspješnosti po osvojenoj lopti i da je nabrajam dalje statističke parametre koje možeš naći. Statistika ne laže, tako da ti je komentar vrlo suhoparan, neargumentovan i niđe veze1981ultra je napisao/la: ↑22 jul 2022, 00:26Netalentovana nacija smo za fudbal prije svega, mentalitet primitivan. Ne znam kako ne vidite da je ovo isti onaj Velež od prošle godine, bezidejan, neopasan loš u završnici sa par novih igrača. Izuzmemo li dvije utakmice protiv AEKa, ovako je Velež igrao čitavu prošlu sezonu. Nije bitno jel ona balijica Feđa ili Osim isti Velež. Ne mogu vjerovati kako pišete kao da se nešto drastično promjenilo. Isto bola ko i prošle sezone.izgubio si od Zrinjskog. Dosta ti je fudbalskog neznanja što uzimaš derbi utakmicu kao meritum. Ovi maltežani nisu uopšte amateri kao Kolerajn. Ja bi sad ruku u vatru stavio da bi Dudićev Velež večeras izgubio. Ono što hoću da kažem .Ne branim osima, ali nakon nepuna 2 mjeseca njemu tovarit boljke koje je na kraju krajeva i zateko to je apsurdno. Hamrun je bolje iznosio loptu su jer su bili bolji, u duelima, pas igri, tranziciji, trcanju. Ako je neko jači u duelu i jači u trčanju to je do limitiranih igrača iz limitirane sredine i iz limitirane lige sa limitiranim ulaganjima u sport.
Nismo izgubili od Zrinjskog, bilo je 1-1. Bilbija 62, a iza njega Brandao poravnao za 1-1.
Naravno da je meritum kad igraš protiv ekipe koja je oborila sve rekorde u ligi, realno uništila svaku ekipu sa kojom su igrali. Mi smo ih zaustavili.
Ja ne pričam o Hamrunu, slažem se da apsolutno nisu naivna ekipa, ali isto tako vidi se Amarova ruka u igri koje nije bilo. Vadi se na priču da igrači nisu navikli igrati na Grbavici, tj na dobroj podlozi. Isti ti igrači letili protiv AEK-a u dvije utakmice. Da je jedna utakmica bila takva bila bi slučajnost, dvije utakmice nisu buraz.
Dominacija nad Sarajevom kakvo god da je, protiv Tuzle...
Znači može se uz dobar rad.
Ako neko ima dobre volje da mi objasni i ako je prepoznao na terenu šta smo mi trebali igrati večeras i čemu se uopšte teži po pitanju igre i taktike na osnovu ove utakmice odnosno utakmice u Posušju i generalno priprema? Od Amara to neću saznati očito jer o tim stvarima ne priča kad daje izjave.
Feđa je ostavio taj pečat gdje smo igrali visoki presing u formaciji 4-2-3-1 sa visokim izlascima bekova.
U šanse su ulazili gotovo svi igrači osim stopera a zamisao je bila da se napada sa puno igrača i da se dosta njih nalazi u protivničkom šesnaestercu. Zato nismo imali izrazitog strijelca nikada.
Evo stvarno bih volio ako ima neko stručan da mi objasni novi koncept, ne mora se ulaziti u dubinu.
Igra na prekide? Na centaršuteve? Primjetio sam da se puno šalju dijagonale i duge lopte na krilo, uglavnom bekovi šalju lopte na krilo. Teži se vjerovatno tom centaršutu na Haskića. Ostalo nisam ništa skontao. Imamo li još neke mehanizme?
edit:
Anđušić ne može igrati lijevo, uduši ga pozicija. Imam osjećaj da on i Halilović teško mogu igrati zajedno jer su po prirodi takvi da žele loptu.
Vidim da Halil ima najviše odriješene ruke, sve nekako polazi od njega. Ne znam jel to taktička zamisao ili igrači nesvjesno njemu guraju loptu jer ima iskustvo. Dobar je igrač neminovno al brate upegla loptu, stalno višak potez ima. Krasio nas je taj prvi dodir i izbacivanje bekova/krila u prostor.
Isto tako upitna mi je uloga i Radovca jer se Halil stalno nameće kao dirigent u igri, ovaj se nekako nije vidio uopšte. Možda nije htjeo odgovornost, nije bio u elementu al nekako mi je recimo Pršeš bio malo konkretnijih. Možda jer se Emir istrošio a ovaj svjež.
Ulogu Blagojevića ne kontam, da donese mir u igri? Šta će nam, on možda treba kad vodimo pa da umiri igru, ja ga ne vidim kao kreativca.
Mislim da Džanković i Pantelić moraju igrati krilne pozicije, ostalo je natrpavanje sredine, Nemanja nesvjesno teži ka sredini tokom utakmice da igra iza napadača jer mu je to prirodna pozicija.
Feđa je ostavio taj pečat gdje smo igrali visoki presing u formaciji 4-2-3-1 sa visokim izlascima bekova.
U šanse su ulazili gotovo svi igrači osim stopera a zamisao je bila da se napada sa puno igrača i da se dosta njih nalazi u protivničkom šesnaestercu. Zato nismo imali izrazitog strijelca nikada.
Evo stvarno bih volio ako ima neko stručan da mi objasni novi koncept, ne mora se ulaziti u dubinu.
Igra na prekide? Na centaršuteve? Primjetio sam da se puno šalju dijagonale i duge lopte na krilo, uglavnom bekovi šalju lopte na krilo. Teži se vjerovatno tom centaršutu na Haskića. Ostalo nisam ništa skontao. Imamo li još neke mehanizme?
edit:
Anđušić ne može igrati lijevo, uduši ga pozicija. Imam osjećaj da on i Halilović teško mogu igrati zajedno jer su po prirodi takvi da žele loptu.
Vidim da Halil ima najviše odriješene ruke, sve nekako polazi od njega. Ne znam jel to taktička zamisao ili igrači nesvjesno njemu guraju loptu jer ima iskustvo. Dobar je igrač neminovno al brate upegla loptu, stalno višak potez ima. Krasio nas je taj prvi dodir i izbacivanje bekova/krila u prostor.
Isto tako upitna mi je uloga i Radovca jer se Halil stalno nameće kao dirigent u igri, ovaj se nekako nije vidio uopšte. Možda nije htjeo odgovornost, nije bio u elementu al nekako mi je recimo Pršeš bio malo konkretnijih. Možda jer se Emir istrošio a ovaj svjež.
Ulogu Blagojevića ne kontam, da donese mir u igri? Šta će nam, on možda treba kad vodimo pa da umiri igru, ja ga ne vidim kao kreativca.
Mislim da Džanković i Pantelić moraju igrati krilne pozicije, ostalo je natrpavanje sredine, Nemanja nesvjesno teži ka sredini tokom utakmice da igra iza napadača jer mu je to prirodna pozicija.
Zadnja izmjena: JimmyPage, dana/u 22 jul 2022, 02:04, ukupno mijenjano 1 put.
-
- Kontakt:
Igra nula,neka taktika gdje se šalju duge lopte na Haskića,ovaj ne može ni jednu da pokupi,u priliku ulazimo ako protivnik pogriješi a ne da mi nešto organizujemo.
Halilović i Anjđušić ne mogu igrati zajedno u ovoj formaciji,niti Lija može igrati krilo.
Halilović je puno više vcr uradio na beku nego ovo što je igrao protiv Posušja i vcr do 60 minute.
Dino a pogotovo Haskić moraju ono pogoditi.
Nermine ti si plaćen da ono pospremiš u mrežu i za ono izgovora nema.
I za kraj zvižduci za Zaimovića su bezveze,ok momak je odigrao katastrofa ali ono nije zaslužio ni zbog vcr ni zbog prošle sezone,ako se zviždalo svi su zaslužili iRadovac, Haskić, Zeljković, Ćosić čitava ekipa.
Halilović i Anjđušić ne mogu igrati zajedno u ovoj formaciji,niti Lija može igrati krilo.
Halilović je puno više vcr uradio na beku nego ovo što je igrao protiv Posušja i vcr do 60 minute.
Dino a pogotovo Haskić moraju ono pogoditi.
Nermine ti si plaćen da ono pospremiš u mrežu i za ono izgovora nema.
I za kraj zvižduci za Zaimovića su bezveze,ok momak je odigrao katastrofa ali ono nije zaslužio ni zbog vcr ni zbog prošle sezone,ako se zviždalo svi su zaslužili iRadovac, Haskić, Zeljković, Ćosić čitava ekipa.
I Mostarske kiše kao da su stale
Heroj do heroja kraj drevne Musale
Ko je pravi junak,kaže pjesma stara
Zdravo,ma gdje bili,heroji Mostara
- Sjevernokorejskipas
- Kontakt:
Ovaj koristi samo filđan i povremeno ss.ba....Mostarac1974 je napisao/la: ↑15 jul 2022, 15:45Ovaj koristi nešto jače od droge.Chuske je napisao/la: ↑15 jul 2022, 15:30Ja sam znao da se ti drogiras, al ovo ..Sjevernokorejskipas je napisao/la: ↑15 jul 2022, 14:48Past će cijena, prvu gubimo 0:3....Ali izlet može biti lijep ko se odluči.![]()
![]()
![]()
Tek pola odmjeravanja a toliko đubreta po klubu za koga navodno navijaju. Čudni ljudi žive tu, sve što vole razapnu. A rezultat is rial.Niko ne može meda u Europi ne samo iz BH nego iz tkz Regije.
Pošeljno je imati dobru navigaciju,visinomjer, znati gdje si,inače se ponavlja padanje na guzicu. Iz godine u godinu. I sve se odvija po nekoj šemi tipičnoj za ove krajeve. Najprije ponižavanje protivnika, kao "neki maltežani" (Moldavijci,Škupi) a onda tras!bum!, bili bolji, sudija, visoka trava, slučajno primili golove, nismo imali sreće....A na terenu ljudi bolji tehnički, taktički, fizički, mentalno....Dobro smo prošli, rezultat je još aktivan...Što bi rekao veliki trener Winston iz poraza u poraz do konačne pobjede.
Pisao sam i prije utakmice da su opasni u prekidima i skok igri.
Meni je recept za uzvrat dva visoka stopera Zvonić i Ikić koji će dobijati ove zračne duele kojih će biti još više u uzvratu. Bekove rasteretiti bržim krilima i bržom tranzicijom kroz vezni red. Sa dugim i visokim loptama nemamo nikakvih šansi protiv njihovih gorostasa.
Lopta mora ići po zemlji.
Sinoć je sve kasnilo a i ono što je bilo brzo, bilo je netačno i pogrešno.
Moramo dobiti bitku u veznom redu. Meni se Pršeš nameće kao igrač koji je raspoložen i koji bi u paru sa Radovcem i Zeljkovićem činili brži vezni red sa manje grešaka. Dino je ispao iz igre po meni.
Nadam se ovakvom sastavu:
...................Bogdanović................
Ćosić......Zvonić.......Ikić..........Pavić
...........Zeljković.........Pršeš
Džanković.......Radovac........Halilović
.......................Haskić.................
Meni je recept za uzvrat dva visoka stopera Zvonić i Ikić koji će dobijati ove zračne duele kojih će biti još više u uzvratu. Bekove rasteretiti bržim krilima i bržom tranzicijom kroz vezni red. Sa dugim i visokim loptama nemamo nikakvih šansi protiv njihovih gorostasa.
Moramo dobiti bitku u veznom redu. Meni se Pršeš nameće kao igrač koji je raspoložen i koji bi u paru sa Radovcem i Zeljkovićem činili brži vezni red sa manje grešaka. Dino je ispao iz igre po meni.
Mujić, Ćurković, Bajević, Vladić, Halilhodžić, Tuce, Jurić, Slišković, Marić, Hadžiabdić, Đurasović, Petranović, Skočajić, Kodro, Gudelj, Kajtaz, Primorac, Salihamidžić, Barbarez...
-
- Kontakt:
Bogdanović
Ćosić. Zvonić. Ikić. Halilović
Zeljković
Pršeš. Anđušić. Radovac
Pantelić. Haskić
Vezni red u rombu i Pantelića kao ss,onako smo prespori sa Lijom i Halilovićem.Ja vjerujem da mi dobijamo tamo i ako Levski prođe da će biti gusto.
Jeste sad loša atmosfera ali mi imamo kvalitet,samo dok se poslože neke stvari u igri
Ćosić. Zvonić. Ikić. Halilović
Zeljković
Pršeš. Anđušić. Radovac
Pantelić. Haskić
Vezni red u rombu i Pantelića kao ss,onako smo prespori sa Lijom i Halilovićem.Ja vjerujem da mi dobijamo tamo i ako Levski prođe da će biti gusto.
Jeste sad loša atmosfera ali mi imamo kvalitet,samo dok se poslože neke stvari u igri
I Mostarske kiše kao da su stale
Radovac umjesto Pršeša, Anđušić na ofenzivnom veznom. Moramo hvatati rezultat, što znači igrati sa dosta višom linijom odbrane tako da radije Bajrića kao brži stoper umjesto Denisa. Oni su baš opasni na kontru, valja ih hvatati po terenumozak je napisao/la: ↑22 jul 2022, 20:02Pisao sam i prije utakmice da su opasni u prekidima i skok igri.
Ne znam kako bi se snašao Halil na krilu a volio bi ga vidjeti na toj poziciji, sigurno bi se manje sudarao sa Radovcem u sredini. Dušili su jedan drugog definitivno
Haskic
Halilovic Andjusic Dzankovic
Radovac Hasanovic
Pavic Zeljkovic Zvonic Cosic
Bogdanovic
Ne moze bolje.
DA, stavio sam Zvonica
Halilovic Andjusic Dzankovic
Radovac Hasanovic
Pavic Zeljkovic Zvonic Cosic
Bogdanovic
Ne moze bolje.
DA, stavio sam Zvonica
Uefa Cup 1/4
Uefa Cup winners’ cup 1/8 (2)
43 place in Uefa rankings (best ever from Bosnia and Herzegovina EVER)
U školskim danima o njemu su nas učili sve,
al' život nam objasnio tek, to kakav je čovek Broz.
GOJKO VUKOVIC!
GOJKO VUKOVIC!
-
- Kontakt:
Pantelic mora igrati, definitivno igrac koji pravi razliku u nasoj ekipi, znaci MORA!
All-Time First Yugoslav League table
6 Sarajevo 1228 447 311 470 1674 1773
7 Velez Mostar 1174 435 309 430 1668 1615
8 Željezničar 1063 403 274 386 1456 1424
6 Sarajevo 1228 447 311 470 1674 1773
7 Velez Mostar 1174 435 309 430 1668 1615
8 Željezničar 1063 403 274 386 1456 1424
Zaboravio na njeganekoIzMostara je napisao/la: ↑22 jul 2022, 21:30Pantelic mora igrati, definitivno igrac koji pravi razliku u nasoj ekipi, znaci MORA!
Njega umjesto Halilovica

Uefa Cup 1/4
GOJKO VUKOVIC!
GOJKO VUKOVIC!
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.