Mobilni- gdje, kako, šta?
Moderator/ica: insider
-
scudetto89
- Kontakt:
Re: Mobilni- gdje, kako, šta?
Uzmi iphone 11 pro max, mozda ovaj galaxy s22 ultra, on je doduse tek dosao preskup je, ili mozda xiaomi kao sto sam ja sebi uzeo dobar telefon , neces se pokajati 
04.10.2009 !
- AshburtonG
- Kontakt:
S22 Ultra ne vrijedi te pare, pogotovo ako ti je baterija i pouzdanost bitna. Ako su jedino slike i display bitni, onda je bolja opcija i od 13 pro max. Sve ostalo na tom telefonu je kriminal.
Zavisi koji ti je budzet.
Iskreno najlakše rješenje je izbrisati aplikaciju sa svim fajlovika pa opet instaliratiRacioEmocionalan je napisao/la: ↑04 jul 2022, 19:40Da li neko ovdje koristi app CamScanner za skeniranje dokumenata? Koristim već neko vrijeme zbog posla i dosta mi se nakupilo memorije koju zauzima u telefonu, a koja nije vidljiva golim okom jer po pravilu sve dokumente izbrišem nakon što mi više nisu potrebni nakon slanja naravno. Uzima mi nekih 10GB što je mnogo za jednu aplikaciju i želio bih to izbrisati, bez da resetiram telefon. Da li postoji način? Hvala unaprijed.
Ili eto jednostavnije izbrisati data i cache aplikacije
Sajt od kojeg zivis, 2,5M pratioca, napisana knjiga i prodata u 1000 primjeraka.
!!!GOAT!!!
Jeste cap definisan al ako vlasnik hoce da baca pare onda cap ne vrijedi.Lal moze imat lebrona,klaya,davisa i irvinga u ekipi.
!!!GOAT!!!
Jeste cap definisan al ako vlasnik hoce da baca pare onda cap ne vrijedi.Lal moze imat lebrona,klaya,davisa i irvinga u ekipi.
-
scudetto89
- Kontakt:
Naravno opet kazem ko sta voli i koliko mislis dati love, neka kupi mobitel prikladan za sebeAshburtonG je napisao/la: ↑04 jul 2022, 21:39S22 Ultra ne vrijedi te pare, pogotovo ako ti je baterija i pouzdanost bitna. Ako su jedino slike i display bitni, onda je bolja opcija i od 13 pro max. Sve ostalo na tom telefonu je kriminal.
04.10.2009 !
- RacioEmocionalan
- Kontakt:
Sjetio sam se poslije da izbrišem app, čini mi se da je riješilo problem. Kada pokušavam izbrisati data i cache aplikacije, samo površinski mi izbriše i nisam bio i stanju da nađem taj dio koji zauzima mnogo. Tako da sam deinstall/reinstall.
The willingness to be a fool is a precursor to a transformation.
Vidi u postavkama aplikacija, da nisi stavio da se može koristiti samo Wi-FI.

Treba da ti ova opcija bude strihirana.
1956., 1957., 1958., 1959., 1960., 1966., 1998., 2000., 2002., 2014.,2016.,2017.,2018.,2022.,2024
“In peace, may you leave this shore. In love, may you find the next. Safe passage on your travels, until our final journey to the ground. May we meet again.”
“In peace, may you leave this shore. In love, may you find the next. Safe passage on your travels, until our final journey to the ground. May we meet again.”
Dajte savjet-preporuku sta je "realna" cijena od ovih flagship telefona i sta biste prije uzeli u BH Telelcom na 2 god.
S22 8/128 - 3700mAh bat - kamera 50.0 MP + 10.0 MP + 12.0 MP - rezolucija 2340 x 1080p (FHD+) - procesor Octa-Core
MI 12 8/256 - 4500mAh bat - kamera 50MP + 13MP + 5MP, 32MP in-display selfie camera - rezolucija 2400 x 1080p - procesor Snapdragon 8 Gen
1 - 4nm power-efficient manufacturing process
MI 11TPRO 8/256 - 5000mAh bate - kamera 108MP wide-angle camera; 8MP ultra-wide angle camera; 5MP telemacro camera - rezolucija 2400x1080p -
procesor Qualcomm Snapdragon™ 888
Napisao sam ove osnovne karakteristike...
S22 8/128 - 3700mAh bat - kamera 50.0 MP + 10.0 MP + 12.0 MP - rezolucija 2340 x 1080p (FHD+) - procesor Octa-Core
MI 12 8/256 - 4500mAh bat - kamera 50MP + 13MP + 5MP, 32MP in-display selfie camera - rezolucija 2400 x 1080p - procesor Snapdragon 8 Gen
1 - 4nm power-efficient manufacturing process
MI 11TPRO 8/256 - 5000mAh bate - kamera 108MP wide-angle camera; 8MP ultra-wide angle camera; 5MP telemacro camera - rezolucija 2400x1080p -
procesor Qualcomm Snapdragon™ 888
Napisao sam ove osnovne karakteristike...
-
scudetto89
- Kontakt:
Ja da se pitam xiaomi 12x uzeo u bht na 2 god, predobar mobitel, opet mozda ti ne volis taj model.
Od tih navedenih ja bih S22 @ reds
Od tih navedenih ja bih S22 @ reds
04.10.2009 !
Otvoris aplikaciju u postavkama tj. ono gdje imas da dajes dopustenja za odredjenu aplikaciju i imas tu pohrana. Udjes i izbrises sve, prosto jednostavno.RacioEmocionalan je napisao/la: ↑04 jul 2022, 19:40Da li neko ovdje koristi app CamScanner za skeniranje dokumenata? Koristim već neko vrijeme zbog posla i dosta mi se nakupilo memorije koju zauzima u telefonu, a koja nije vidljiva golim okom jer po pravilu sve dokumente izbrišem nakon što mi više nisu potrebni nakon slanja naravno. Uzima mi nekih 10GB što je mnogo za jednu aplikaciju i želio bih to izbrisati, bez da resetiram telefon. Da li postoji način? Hvala unaprijed.
Imas isto app za te stvari tapscaner, jos ako imas android skini apk mod fajl i imas premium.
Ono sto Čelik čeka
nije to tajna neka
opet ćeš biti Šampion
jer pjesma stati neće
doći će dani sreće
do kraja hrabro zajedno!!!
nije to tajna neka
opet ćeš biti Šampion
jer pjesma stati neće
doći će dani sreće
do kraja hrabro zajedno!!!
A sto bi najslabi uzeo mobitel po specifikacijama od navedenih ?scudetto89 je napisao/la: ↑08 jul 2022, 20:56Ja da se pitam xiaomi 12x uzeo u bht na 2 god, predobar mobitel, opet mozda ti ne volis taj model.
Od tih navedenih ja bih S22 @ reds![]()
Zašto niko ne spominje PIxel. sada ih ima kod nas, a nosiš mobitel koji nije popularan kod nas, i budeš unikatan, a sada im je i cijena pristupačna.
da sad uzimam bez imalo dileme Pixel 6.
Samsung je overrated, definitivino su pretjerali sa cijenom, isto kao i Xiaomi, dođe sad Iphone pristupačniji od njih.
Samsung je overrated, definitivino su pretjerali sa cijenom, isto kao i Xiaomi, dođe sad Iphone pristupačniji od njih.
-
scudetto89
- Kontakt:
Kazem kako bih ja nesto nisam bas gledao spec., opet mozda vi znate bolje , momak neka odluci ipak ce on placatjelle je napisao/la: ↑11 jul 2022, 11:03A sto bi najslabi uzeo mobitel po specifikacijama od navedenih ?scudetto89 je napisao/la: ↑08 jul 2022, 20:56Ja da se pitam xiaomi 12x uzeo u bht na 2 god, predobar mobitel, opet mozda ti ne volis taj model.
04.10.2009 !
- QUARESMA 18<<<
- Kontakt:
jeste najslabiji, ali ga izvlaci sd870 koji je jako efikasan procesor i nema nekog grijanja kao kod flagshipa. ovo je jedan od najboljih procesora koji je qualcom napravio u 10 godina.jelle je napisao/la: ↑11 jul 2022, 11:03A sto bi najslabi uzeo mobitel po specifikacijama od navedenih ?scudetto89 je napisao/la: ↑08 jul 2022, 20:56Ja da se pitam xiaomi 12x uzeo u bht na 2 god, predobar mobitel, opet mozda ti ne volis taj model.
ima pixel svojih buha, razocarao sam se u neke stvari dok sam gledao neke rivjue.Klare je napisao/la: ↑11 jul 2022, 12:58Zašto niko ne spominje PIxel. sada ih ima kod nas, a nosiš mobitel koji nije popularan kod nas, i budeš unikatan, a sada im je i cijena pristupačna.
-
napapijri1987
- Kontakt:
Koristim ga ja. Pixel 6. Kad sam kupovao telefon htio s22 i lik sto prodaje mi rekao da ima nekih gresaka i da je bolje da uzmem Pixel 6.Klare je napisao/la: ↑11 jul 2022, 12:58Zašto niko ne spominje PIxel. sada ih ima kod nas, a nosiš mobitel koji nije popularan kod nas, i budeš unikatan, a sada im je i cijena pristupačna.
Zasad sam zadovoljan i preporucio bih svima.
- AshburtonG
- Kontakt:
Zato sto su ga po.srali skoro svi veci ovi revieweri. Ja sam razmisljao o njemu, ali sam odustao nakon 2-3 pogledane recenzije.Klare je napisao/la: ↑11 jul 2022, 12:58Zašto niko ne spominje PIxel. sada ih ima kod nas, a nosiš mobitel koji nije popularan kod nas, i budeš unikatan, a sada im je i cijena pristupačna.
Šta kažu?AshburtonG je napisao/la: ↑13 jul 2022, 22:23Zato sto su ga po.srali skoro svi veci ovi revieweri. Ja sam razmisljao o njemu, ali sam odustao nakon 2-3 pogledane recenzije.Klare je napisao/la: ↑11 jul 2022, 12:58Zašto niko ne spominje PIxel. sada ih ima kod nas, a nosiš mobitel koji nije popularan kod nas, i budeš unikatan, a sada im je i cijena pristupačna.
MobitelStudio i Univerzalno, kakva su iskustva sto se tice kupovine mobitela?
SM to the R.
🔴 Zvijezda Gradačac
🔴 Manchester United
🟢 SS.ba liga | Joint FC
🔴 Zvijezda Gradačac
🔴 Manchester United
🟢 SS.ba liga | Joint FC
-
scudetto89
- Kontakt:
Ja bih univerzalno izbjegao , uzimao sam davno kod njih i nisam zadovoljan ucinkom
Imas fontele, IQ mobile ....
Imas fontele, IQ mobile ....
04.10.2009 !
- muhamedhulk
- Kontakt:
Nije mi par dana radila zadnja kamera na iphone 7 ali kako sam uradio novi update svi problemi su nestali tj. nije vise crna slika…
Vec sam bio kontao dje cu sa njim…
NEMA NAZAD!
FC Bayern Rekordmeister!
Sarajevo šampion!
Dallas Cowboys!
Safet Sušić - najbolji igrač u historiji Sarajeva i BiH, najbolji selektor u historiji reprezentacije BiH!
FC Bayern Rekordmeister!
Sarajevo šampion!
Dallas Cowboys!
Safet Sušić - najbolji igrač u historiji Sarajeva i BiH, najbolji selektor u historiji reprezentacije BiH!
Na kakvom su sada gladu MediaTek procesori.
Ovi novi ostvaruju dobre benchmark rezultate, imaju li svojih mana ili su stvarno dobri, npr dimensity 1200
Ovi novi ostvaruju dobre benchmark rezultate, imaju li svojih mana ili su stvarno dobri, npr dimensity 1200
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 6 gostiju.