Premijer liga BiH - aktuelno

joker90
Kontakt:

Re: Premijer liga BiH - aktuelno

Post Postao/la joker90 » 23 jul 2022, 20:49

Pa Sloga ce razmontirati Diklizicevu stratešku partnericu.
Bahati, bahati Željkan!
1946

miky_hz
Kontakt:

Post Postao/la miky_hz » 23 jul 2022, 20:55

Za Slogu 2 gola Kulenovic (22 godine), Hasanbegovic (21 godina) i Jankovic (21 godina) .

Ovo je bar lijepo vidjeti :thumbup:
DINO MERLIN "Znas kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijas za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Zelju. Hvala Bogu ja nisam medju njima".

spezial
Kontakt:

Post Postao/la spezial » 23 jul 2022, 21:01

joker90 je napisao/la:
23 jul 2022, 20:49
:rol:

Rauber33
Kontakt:

Post Postao/la Rauber33 » 23 jul 2022, 21:02

joker90 je napisao/la:
23 jul 2022, 20:49
*Imaginarnu diklizićevu

Rigoletto
Kontakt:

Post Postao/la Rigoletto » 23 jul 2022, 21:09

Leotar s dva gostovanja jedan bod. Lose lose
imamo žicu za jela na žlicu, goveđigulašmajka

KonjicBOY
Član IO SS.ba lige
Kontakt:

Post Postao/la KonjicBOY » 23 jul 2022, 21:12

Je li Sloga toliko dobra ili Leotar loš? Kakvi su u poređenju sa Igmanom? Nisam gledao tekmu danas pa ne znam.
Support your local club !

Antikloc
Kontakt:

Post Postao/la Antikloc » 23 jul 2022, 21:19

KonjicBOY je napisao/la:
23 jul 2022, 21:12
Je li Sloga toliko dobra ili Leotar loš? Kakvi su u poređenju sa Igmanom? Nisam gledao tekmu danas pa ne znam.
Leotar je los,odbrana i golman dno dna. S njima se mozete nositi. Sa Slogom tesko. Mlada ekipa,mladi momci puni potencijala borbeni,realno su bolji od vas.

holyman
Kontakt:

Post Postao/la holyman » 23 jul 2022, 21:45

Leotar kmeljo i igman su glavni konkurenti za ispadanje, s tim da leotar vrlo vjerovatno nece docekati drugu polusezonu. A mozda ne budu jedini.
NEMA NAZAD

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 23 jul 2022, 21:47

Dobrog trenera ima Sloga. Puno boljeg nego Igman.

haris004
Kontakt:

Post Postao/la haris004 » 23 jul 2022, 21:56

KonjicBOY je napisao/la:
23 jul 2022, 21:12
I na 0:0 Sloga je izgledala poprilično dobro.
Prvo poluvrijeme dva komična gola iz greške golmana, prvi se i može donekle opravdati, za drugi direktni krivac golman.
Poslije trećeg Leotar je odustao od igre a Sloga je i tad igrala brzo i tečno.
Definitivno iznad svih očekivanja, očekivao sam sigurnu pobjedu Leotara međutim Sloga pozitivno iznenađuje. Pogotovo što imaju solidan broj mladih igrača željnih dokazivanja, neobičan recept za izborit opstanak ali sigurno pozitivna promjena.

Hajdeee
Kontakt:

Post Postao/la Hajdeee » 23 jul 2022, 22:10

Najsmjesnije je da je na ovom forumu pred pocetak prvenstva opsteprihvaceno misljenje bilo da ce Igman biti sasvim dobar, cak i sredina tabele, a Sloga se racunala kao da je ispala vec.
I nakon samo dva kola totalno drugacije razmisljajnje.
- FKS -

Trebinjac94
Kontakt:

Post Postao/la Trebinjac94 » 23 jul 2022, 22:17

Rigoletto je napisao/la:
23 jul 2022, 21:09
Leotar s dva gostovanja jedan bod. Lose lose
Ma bruka, realno smo trebali prenoćiti na liderskoj poziciji. :kafa:
Blue Train

Antikloc
Kontakt:

Post Postao/la Antikloc » 23 jul 2022, 22:22

Hajdeee je napisao/la:
23 jul 2022, 22:10
Najsmjesnije je da je na ovom forumu pred pocetak prvenstva opsteprihvaceno misljenje bilo da ce Igman biti sasvim dobar, cak i sredina tabele, a Sloga se racunala kao da je ispala vec.
I nakon samo dva kola totalno drugacije razmisljajnje.
Tako se razmisljalo prije nego su doveli Dupovca i Hebu :mrgreen: :mrgreen:

User14
Kontakt:

Post Postao/la User14 » 23 jul 2022, 22:24

VISIT SVRAKINO
Uefa Cup 1/4
Uefa Cup winners’ cup 1/8 (2)
43 place in Uefa rankings (best ever from Bosnia and Herzegovina EVER)

U školskim danima o njemu su nas učili sve,
al' život nam objasnio tek, to kakav je čovek Broz.

GOJKO VUKOVIC!

KonjicBOY
Član IO SS.ba lige
Kontakt:

Post Postao/la KonjicBOY » 23 jul 2022, 22:40

Ne znam na osnovu čega su ljudi mislili da će Igman biti solidan. Ja sam a i sada isto očekujem, grčevitu borbu za opstanak. Mada eto, da smo imali malo sreće možda bi i pobijedili Široki jer one šanse koje smo imali se često realizuju ali Bože moj. Igmanu sada ide jako težak raspored, Tuzla,Borac,Sarajevo, Velež i vjerovatno će nakon 4-5 kola Igman biti posljednji ali onda nam idu Posušje,Leotar,Sloga, Sloboda i tu se moramo čupati.
Support your local club !

svrakino1921
Kontakt:

Post Postao/la svrakino1921 » 23 jul 2022, 22:42

OnlyLeft22 je napisao/la:
23 jul 2022, 22:24
VISIT SVRAKINO
Ljubi brat

svrakino1921
Kontakt:

Post Postao/la svrakino1921 » 23 jul 2022, 22:45

Pitari
Nema razloga sutra da se vracate iz Bosanskog Novog u Metropolu
Ostanite u Zenici

:urnebes: :urnebes:

holyman
Kontakt:

Post Postao/la holyman » 23 jul 2022, 22:54

svrakino1921 je napisao/la:
23 jul 2022, 22:45
Pitari
Nema razloga sutra da se vracate iz Bosanskog Novog u Metropolu
Ostanite u Zenici

:urnebes: :urnebes:
Ako treba avionom ćemo opet putovati na utakmice premijer lige.
NEMA NAZAD

konjicanin01
Kontakt:

Post Postao/la konjicanin01 » 23 jul 2022, 23:11

KonjicBOY je napisao/la:
23 jul 2022, 22:40
Ne znam na osnovu čega su ljudi mislili da će Igman biti solidan. Ja sam a i sada isto očekujem, grčevitu borbu za opstanak. Mada eto, da smo imali malo sreće možda bi i pobijedili Široki jer one šanse koje smo imali se često realizuju ali Bože moj. Igmanu sada ide jako težak raspored, Tuzla,Borac,Sarajevo, Velež i vjerovatno će nakon 4-5 kola Igman biti posljednji ali onda nam idu Posušje,Leotar,Sloga, Sloboda i tu se moramo čupati.
Sve je to brate u 5 deka,nego je problem sto ovdje ,vecina dezurnih forumaša i stručnjaka za sve sportove,donosi zaključak nakon jednog odigranog poluvremena.Tako je Igman bio Manchester za Slogu,dok je sad Sloga kandidat za evropu, a Igman naravno vec otpisan,i tako u krug.

Unknown11
Kontakt:

Post Postao/la Unknown11 » 23 jul 2022, 23:33

Nešto sam kontao... kako odrediti parametre koji će najbolje ocrtati veličinu nekog kluba? Koji su to standardi i kriteriji koji se moraju uzeti u obzir da bi se što tačnije odredila snaga, jačina, vrijednost i sve ono što čini veličinu kao takvu.
Iako sam navijač Sarajeva i moja ocjena je ograničena mojom subjektivnošću i ljubavlju, došao sam do sljedećih zaključaka, mada je svakom dozvoljeno i preporučeno da me ispravi i ukaže nagreške, naravno u granicama normalne konverzacije:
1. Godine trajanja. FK Sarajevo, iako nije najstariji klub u BiH, ipak je klub sa najdužim prvoligaškim stažem, odnosno, ima najviše odigranih utakmica u najelitnijem rangu BH i YU takmičenja. To ga, nedvojbeno, svrstava u najkvalitetniji klub na bh-prostorima. Tome u prilog govori i činjenica da je Sarajevo 6. klub na vječitoj listi YU lige koja je bila među top 15 europskih liga i koja je dala europskog klupskog prvaka. U toj i takvoj ligi, FKS je 2x osvajao titulu, što bi, ako se može odrediti tačna vrijednost spram današnje situacije, otprilike bilo kao12 titula u BH ligi. Ako se postavi takav standard, FKS je u ovom segmentu najuspješnija fudbalska ekipa. S tim u vezi, nisam uzimao godinu nastanka kluba, jer ona sama po sebi ne znači ništa, tj. ima puno starijih timova, ali koji nisu igrali na najvišem nivou, pa je zbog toga kao etalon uzet broj godina provedenih na najvišoj razini.
2. Europsko predstavljanje i protivnici: FKS je igrao mnogo utakmica na europskom nivou Činjenica jest da je mogao i morao bolje. Šta je standard europske uspješnosti? Vrhunac europskog takmičenja je LigaPrvaka, ili nekadašnji Kup Šampiona. Ako napravimo određenu gradaciju, LP je fakultet, Kup Uefa srednja, a Kup Kupova osnovna škola, FKS je igrao 1/8 finala Kupa Šampiona, što niti jedan bh klub nije ni u primislima. Posljedično prednjem, FKS je najbolji (jedini) klub koji je igrao Ligu Šampiona, mada u drugom formatu, što po mome mišljenju ne umanjuje uspjeh kluba. Ostala europska pojavljivanja samo dodatno osnažuju ovaj argument.
U svojim evoropskim nastupima, FKS je igrao sa ManUtd., Hamburgerom, Borusijom(M), Celticom, Hesingborgom, Genkom, Dinamom(K)... što uz dužno poštovanje, nije niti jedan BH klub na tom nivou.
3. Reprezentativci FKS: Kao što već rekoh, većina današnjih klubova u BiH, igralo je na širem obrascu, pa su tako i poneki davali reprezentativne igrače za bivšu, a i sadašnju državu. Budući da se ograničavam na FKS, nabrojat ću samo neke koji su ostavili dubok trag u reprezentaciji, a to su: Safet Sušić, Faruk Hadžibegić, Davor Jozić, Edhem Šljivo, Vahidin Musemić, Mirsad Fszlagić i iako nije radi opravdanih razloga ispunio svoj potencijal, pomenuo bih ovdje Bobana Božovića kao najmlađeg debitanta za YU reprezentaciju (YU - FRA 0:0, nepunih 17god.). Igrači FKS koji su igrali za tada moćnu Jugoslaviju, bili su redovni učesnici europskih i svjetskih prvenstava.
4. Igrači FKS u drugim klubovima: Nepotrebno je posebno isticati Papeta, koji je i dandanas najbolji igrač PSG-a svih vremena pored svih zvijezda koje su tamo igrale i igraju. Dodao bih ovdje i Predraga Pašića, najboljeg stranog igrača te sezone u Njemačkoj (Štugart), Faruka Hadžibegića (Betis), Davor Jozić (Ćezena) itd.
5. Osvojeni trofeji. Kako već rekoh, na postojeće trofeje FKS osvojene u BH ligi, treba dodati još 12 trofeja iz one lige, ako se za mjeru uzima odnos onog i ovog takmičenja. S tim u vezi, osvajanje ondašnjeg prvenstva bilo bi jednako 6 trofeja, osvajanje Kupa = 4, a plasman u Europu = 2. Ko ima volje, želje i strpljenja, neka uradi matematiku i pridoda bodove današnjim trofejima u omjeru 1:1, naravno bez bodovanja izlaska u Europu.
6. Broj gledalaca: Jako je nezahvalno određivati kvalitet po broju gledalaca, jer bi po tom kriteriju Kemal Malovčić bio bolji od W.A. Mozarta ubjedljivo, ali ću iznijeti samo jedan podatak i mislim, nadam se da ne griješim; FKS drži rekord u BIH, a mislim da su u top3 u exYU - na utakmici 70 i neke u poljskim Katowicama FKS je gledalo 120.000 gledalaca.
7. Legende. Fudbalski klub Sarajevo može se podičiti činjenicom da je iznjedrio dva fudbalera čija se vrijednost mjeri van fudbalskih granica, a to su Asim Ferhatović Hase i Želimir Vidović Keli. Obojica su, a ja mislim da su po tome jedinstveni u BiH, dali više nego što je to njihov nogometni angažman zahtjevao. Naime, osim što je bio istaknuti boem i humanitarac, Hase je jedini, mislim, svjetski fudbaler koji je platio nekom klubu da ga vrate u Sarajevo i vratio sav novac od transfera. Tu ljubav nikad niko, ni prema kom klubu, ni jedan igrač nije pokazao. Drugi je, naravno, Keli koji je dao svoj život braneći grad od dušmana i založivši svoj život za drugog.
U smislu svega napisanog,smatram da je FKS ubjedljivo najveći klub u BiH i da će to biti i u budućnosti.
Svako ko ima protivargumente, više je nego dobrodošao da ih iznese.
Ugodna noć.

Odgovori

Natrag na “Premijer liga BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 13 gostiju.