FK Željezničar
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
Re: FK Željezničar
Treba malo spustiti loptu na zemlju. Prosle godine smo svi mi usli u sezonu sa mislima kao kandidat za ispadanje. Ivkovic i Marenzi su se sa tim nosili i na psiholoskom planu pripremili igrace, naravno uz navijace koji su 100% bili uz ekipu. Zato smo i osvajali bodove protiv ovih slabijih ekipa na domacem terenu. Nazalost ovu sezonu smo usli previse samouvjereno i rekao bih opusteno bez pokrica, i opet ponavljam slabo smo ekipu pripremili za utakmicu protiv Leotara. Moramo se vratiti malo nazad jer nemamo mi kvalitet da se opustimo protiv bilo koga.
- avalPacidoroP
- Kontakt:
Nek' je nama sudija kriv.
Saveze , stidi se ,sluga si politike bla bla bla..
I nek' nas je zakl'o u par situacija sa faulom, kad na svom terenu, pred 7-8 k najboljih navijača u državi, ne možeš peticu uvaljat nekom leotaru..
Ko će nam sutra biti kriv kad nam opet tricu uvale?
I nek' nas je zakl'o u par situacija sa faulom, kad na svom terenu, pred 7-8 k najboljih navijača u državi, ne možeš peticu uvaljat nekom leotaru..
Ja stvarno ne kontam uopste u vezi sudije. Da smo mi stvorili nekoliko veliki prilika, postigli 2 gola nebi sudija mogao nesto. Pa nije im sudio penal ili nama anulirao gol pa da se nesto previse zalimo. Iskljucivo smo sami krivi sto nismo pipremili igrace na pravi nacin pa su pogresno usli u utakmicu. Fakticki smo dali gol iz frljoke. I mora se priznati da je poprilicno opasna situacija, jer smo morali osigurati 3 boda protiv Leotara, jer slijedi tezak raspored. Ne kontam sta ti ljudi razmisljaju.avalPacidoroP je napisao/la: ↑23 jul 2022, 22:18Nek' je nama sudija kriv.
Parola je"bit ce bolje". Ja ne znam je li ista uradjeno, da bude bolje. Ustvari jest, hare i bogi u strucnom stabuCiroDiMarcio je napisao/la: ↑23 jul 2022, 22:07Jadno je na sta smo spali.
A spali smo na ove grane upravo zbog nas samih jer nikog nista ne interesuje.
I najvecu ulogu u svemu ovome imaju ti VELIKI ZELJOVCI, pocevsi od tih struktura kluba a evo sad i sportskog segmenta.
Rjesenje je jednostavno, ne mozemo vise zivjeti samo pod parolom ON VOLI ZELJU ili guranja nekih svojih pajdasa u klub. Svi mi volimo Zelju, ali neka rezultati pocnu govoriti za sebe vise. Sto se tice komplet kluba mora se poceti raditi, pa jel realno da zivimo od nekakvog imaginarnog hajpa da ce biti bolje.
Jos jednom, jadno je sta smo sebi dozvolili ali nam niko drugi nije kriv za ovo stanje.

Boze spasi nas hrvatske kulture, srpskog junastva i pitarskog humora.
Glupahopka - neizivljeni debil
Samo je jedan klub na dunjaluku optuzen javno na zvanicnoj stranici svoje navijačke grupe da namješta utakmice.
Glupahopka - neizivljeni debil
Samo je jedan klub na dunjaluku optuzen javno na zvanicnoj stranici svoje navijačke grupe da namješta utakmice.
- avalPacidoroP
- Kontakt:
Ma ja čitavo drugo poluvrijeme se ibretio koliko raja na istoku samo žvižde i pljuju sudiju, a ne vide da mi nemamo ideje doći u šansu.. tri šanse yebenom leotaru nisi u stanju stvoriti.. niti ćeš ih ikome sa Dženisom i Subašićem..Tristan10 je napisao/la: ↑23 jul 2022, 22:21Ja stvarno ne kontam uopste u vezi sudije. Da smo mi stvorili nekoliko veliki prilika, postigli 2 gola nebi sudija mogao nesto. Pa nije im sudio penal ili nama anulirao gol pa da se nesto previse zalimo. Iskljucivo smo sami krivi sto nismo pipremili igrace na pravi nacin pa su pogresno usli u utakmicu. Fakticki smo dali gol iz frljoke. I mora se priznati da je poprilicno opasna situacija, jer smo morali osigurati 3 boda protiv Leotara, jer slijedi tezak raspored. Ne kontam sta ti ljudi razmisljaju.avalPacidoroP je napisao/la: ↑23 jul 2022, 22:18Nek' je nama sudija kriv.
Prvi sam ja yebao sudijama sve ranije, kad su svirali penale protiv nas, ili ponistili nama golove. A toga je ranije bilo bas dosta. Ovo protiv Leotara je nigdje veze. Stilic upucuje loptu Beganovicu, a on nema sposobnosti da je zadrzi, Santos trci, a opet napadac spor ne moze da prati njegov timing itd. Ma bjezi.avalPacidoroP je napisao/la: ↑23 jul 2022, 22:28Ma ja čitavo drugo poluvrijeme se ibretio koliko raja na istoku samo žvižde i pljuju sudiju, a ne vide da mi nemamo ideje doći u šansu.. tri šanse yebenom leotaru nisi u stanju stvoriti.. niti ćeš ih ikome sa Dženisom i Subašićem..Tristan10 je napisao/la: ↑23 jul 2022, 22:21Ja stvarno ne kontam uopste u vezi sudije. Da smo mi stvorili nekoliko veliki prilika, postigli 2 gola nebi sudija mogao nesto. Pa nije im sudio penal ili nama anulirao gol pa da se nesto previse zalimo. Iskljucivo smo sami krivi sto nismo pipremili igrace na pravi nacin pa su pogresno usli u utakmicu. Fakticki smo dali gol iz frljoke. I mora se priznati da je poprilicno opasna situacija, jer smo morali osigurati 3 boda protiv Leotara, jer slijedi tezak raspored. Ne kontam sta ti ljudi razmisljaju.avalPacidoroP je napisao/la: ↑23 jul 2022, 22:18Nek' je nama sudija kriv.
Da je Mulalic poslije Leotara rekao, nismo se dobro pripremili, igraci su bili nervozni i lose smo se nosili sa tim, nismo igrali opusteno, i nismo dovoljno prilika stvorili. Rekao bih uredu, posteno, moze se svakome desiti jer ni mi nismo Real Madrid. Jok, kod njega neki izgovori, uvjeti rada, a ono trener Leotara pored njega. Za mene bi bio razlog otkaza. Ali naravno mu od srca zelim sav uspjeh sa nama, i neka pripremi ekipu na pravi nacin.
Zadnja izmjena: Tristan10, dana/u 23 jul 2022, 23:27, ukupno mijenjano 2 puta.
Jadna ova tema kad kolo vodi kana s pajdasima. Jadna ti majka svaki post isti samo zavisi koje u ulozi i koji mjesec i godina je u pitanju. Koliko čovjek laze,izmislja,piše pogrešne informacije i dalje piše i još nije trol.
Nisam neko ko je za promjenu pod svaku cijenu, bez da se prije toga pronadje neka alternativa. Od početka smo svi znali da Mulalić nije kapacitet, kojeg bismo mi htjeli vidjeti na klupi, tj. nema dovoljno iskustva da može čovjek očekivati od njega neki pečat na igru i neki rezultat, al opet smo svjesni situacije u kojoj smo pa haj neka ga. Željovac je, tjera igrače na trku, ima nekih vrlina, al zbog jedne stvari je meni pao u očima.
Krećeš u prošlu polusezonu bez napadača, jer ne računamo zeca koji je bio spreman za 20 min. To je presedan u fudbalu da na poziciji napadača igra zadnji vezni, za kojeg smo tek u tekmi protiv leotara vidjeli šta smo momku priredili, ustvari šta mu je Edis priredio. Nemaš para da dovedeš napadača, pa zar nije logično da u prvi tim uvrstiš juniora napadača, ko god on bio jer njegov kvalitet se ne ocjenjuje zbog njegovih godina, a čim je u Željinim juniorima prvi napadač valjda ima potencijal. Dakle imao je vremena čitavu polusezonu dozirati tom junioru minutažu i mi bismo ove sezone tog juniora spremnijeg nego tad što je bio.
Završi sezona i dovedeš napadača i opet u prvih 11 uvrstiš, na mjesto napadača, igrača koji nije napadač i koji svojom kretnjom, a kamoli potezom, nije zaprijetio gostujućem golu. Asistiro jeste, ali iz prekida.
Junior, ko god bio, sjedi i dalje na klupi, gleda i ne vjeruje da nije dobio jednu jedinu minutu do sad i konta pa što treniram. Zadnji vezni ide ispred mene, hajde momak iz druge lige ima neku statistiku i još povrh svega opet igrač koji kroz svoju karijeru nije treniran da bude napadač igra prije mene.
O kojoj promociji mladih igrača pričamo?
Na mjestu štopera je slična situacija, samo što tu opet igraju igrači, tačnije Kosorić, koji je bar štoper...sreća.
E zbog ovog bih ja Edisa pozdravio i dao mu možda mjesto u OP jer možda djeci u kadetima recimo treba malo čvrste ruke, a za prvi tim nije sazrio. Bez neke patetike, nabijanja nogom i slično, kad skupiš nekog iskustva, pa ako bude prilike, možda nekad opet, jer je preskočio malo druge lige i kaljenje zanata, da bi se na Želji koplja lomila.
Ne volim se pravit pametan, al ako svi mi bez ikakvog iskustva vidimo te stvari uz još neke (suba na krilu), valjda je red da i ti vidiš.
Krećeš u prošlu polusezonu bez napadača, jer ne računamo zeca koji je bio spreman za 20 min. To je presedan u fudbalu da na poziciji napadača igra zadnji vezni, za kojeg smo tek u tekmi protiv leotara vidjeli šta smo momku priredili, ustvari šta mu je Edis priredio. Nemaš para da dovedeš napadača, pa zar nije logično da u prvi tim uvrstiš juniora napadača, ko god on bio jer njegov kvalitet se ne ocjenjuje zbog njegovih godina, a čim je u Željinim juniorima prvi napadač valjda ima potencijal. Dakle imao je vremena čitavu polusezonu dozirati tom junioru minutažu i mi bismo ove sezone tog juniora spremnijeg nego tad što je bio.
Završi sezona i dovedeš napadača i opet u prvih 11 uvrstiš, na mjesto napadača, igrača koji nije napadač i koji svojom kretnjom, a kamoli potezom, nije zaprijetio gostujućem golu. Asistiro jeste, ali iz prekida.
Junior, ko god bio, sjedi i dalje na klupi, gleda i ne vjeruje da nije dobio jednu jedinu minutu do sad i konta pa što treniram. Zadnji vezni ide ispred mene, hajde momak iz druge lige ima neku statistiku i još povrh svega opet igrač koji kroz svoju karijeru nije treniran da bude napadač igra prije mene.
Na mjestu štopera je slična situacija, samo što tu opet igraju igrači, tačnije Kosorić, koji je bar štoper...sreća.
E zbog ovog bih ja Edisa pozdravio i dao mu možda mjesto u OP jer možda djeci u kadetima recimo treba malo čvrste ruke, a za prvi tim nije sazrio. Bez neke patetike, nabijanja nogom i slično, kad skupiš nekog iskustva, pa ako bude prilike, možda nekad opet, jer je preskočio malo druge lige i kaljenje zanata, da bi se na Želji koplja lomila.
Ne volim se pravit pametan, al ako svi mi bez ikakvog iskustva vidimo te stvari uz još neke (suba na krilu), valjda je red da i ti vidiš.
Bravo majstore, svaka ti je na mjestu. Sam bolje ne bi napisao a isto to mislim i jos mnogo toga.Kova991 je napisao/la: ↑24 jul 2022, 00:17Nisam neko ko je za promjenu pod svaku cijenu, bez da se prije toga pronadje neka alternativa. Od početka smo svi znali da Mulalić nije kapacitet, kojeg bismo mi htjeli vidjeti na klupi, tj. nema dovoljno iskustva da može čovjek očekivati od njega neki pečat na igru i neki rezultat, al opet smo svjesni situacije u kojoj smo pa haj neka ga. Željovac je, tjera igrače na trku, ima nekih vrlina, al zbog jedne stvari je meni pao u očima.
Jel to opet sa "On voli zelju" se vracamo na "Daj nasu djecu"
Seniorski sport je ozbiljna stvar, ko se ikad bavio imalo ozbiljnije bilo kojim sportom zna sta pricam. To sto neko gleda na tvu i konta mogo bi i ja igrat, to je do njegove pogresne percepcije
Ako ce ubacit juniora da popuni broj, nemoj svijuti..uostalom moze se diskutovati da li je to lose za ekipu, al vjeruj mi vise ce kosoric doprinjet u napadu nego neki juniorskj napdac..
Sad naravno ovo ne vazi u slucaju da je taj junior talentovan, medjutim ovi nasi to sigurno nisu i 99% ih se ili nece bavit fudbalom il ce im vrhunac bit federalna liga...
Al de bgt ohanite sa tim, mislio sam da je to prezvakna prica nakon sto su sve i jedan koji je igrao pokazali manje vise nista...ovi u vezi su se inekako snasli al tu se na zadnjem veznom i najlakse sakrit...svi ovi sto su bili prema naprijed pokazali su da nisu taj level i tesko ce ikad bit
Od gasala se pravio ronaldo..pa eto vidjeli smo sve
Seniorski sport je ozbiljna stvar, ko se ikad bavio imalo ozbiljnije bilo kojim sportom zna sta pricam. To sto neko gleda na tvu i konta mogo bi i ja igrat, to je do njegove pogresne percepcije
Ako ce ubacit juniora da popuni broj, nemoj svijuti..uostalom moze se diskutovati da li je to lose za ekipu, al vjeruj mi vise ce kosoric doprinjet u napadu nego neki juniorskj napdac..
Sad naravno ovo ne vazi u slucaju da je taj junior talentovan, medjutim ovi nasi to sigurno nisu i 99% ih se ili nece bavit fudbalom il ce im vrhunac bit federalna liga...
Al de bgt ohanite sa tim, mislio sam da je to prezvakna prica nakon sto su sve i jedan koji je igrao pokazali manje vise nista...ovi u vezi su se inekako snasli al tu se na zadnjem veznom i najlakse sakrit...svi ovi sto su bili prema naprijed pokazali su da nisu taj level i tesko ce ikad bit
Od gasala se pravio ronaldo..pa eto vidjeli smo sve
Ex "invincible"
Zeljeznicar volim ja, igru kratkih pasova, ludilo na tribinama..
/Internazionale Milano/
=NYK=
Zeljeznicar volim ja, igru kratkih pasova, ludilo na tribinama..
/Internazionale Milano/
=NYK=
- MocMahale444
Slazem se za to da imamo puno problema vec dugi niz godina.
Samo ko god se pravi corav i nece da vidi sta nam rade sudije (savez) moze da ga duki ganola.
Iz godine u godinu savez nas handri plus to sto mi sami sebe handrimo.
1) Korona titula poklon pitama
2) a.b dosudio penal za Zrinjski na gostovanju Radniku, kojeg je samo on vodio, a koji je na kraju Mostarcima donio titulu prvaka.
3) 3D linije povucene u s.b samo ko ima naocale za to moze gledati
Mora negdje da pukne
Samo ko god se pravi corav i nece da vidi sta nam rade sudije (savez) moze da ga duki ganola.
Iz godine u godinu savez nas handri plus to sto mi sami sebe handrimo.
1) Korona titula poklon pitama
2) a.b dosudio penal za Zrinjski na gostovanju Radniku, kojeg je samo on vodio, a koji je na kraju Mostarcima donio titulu prvaka.
3) 3D linije povucene u s.b samo ko ima naocale za to moze gledati
Mora negdje da pukne

1921 1921 1921 1921 💙⚜️💙⚜️☪️
-
- Kontakt:
Evo Arenasport je izbacila highlightse utakmice Sloga-Leotar, nije Leotar toliko lose igrao da izgubi 4-0 ima li su svoje sanse, odbrana Sloge je dobro stajala a iskoristili su sanse pred golom sto mi nismo kad smo igrali protiv Leotara
Edis treba odmah dobiti otkaz, Sloga ljudi sastavili ekipu na vrat na nos i razvališe Leotara
IGRAJTE SRCEM SARAJEVSKI PLAVI!
Samo zamisliti mozga koji kaze da treba dati treneru otkaz,jer je tamo neki šklj tim pobijedio Leotra. A vrlo moguće da će na kraju sezone taj klub ispasti.
To je fascinantno koja logika..
To je fascinantno koja logika..
-
- Kontakt:
Tim jos gore naucnik, vrlo moguce ce ispasti a dao im 4 komada, a ti kuci na otvaranju sezone pred 8 hiljada ljudi nisi uspio da ih pobjedis.
-
- Kontakt:
Sta ocekivati od vecerasnje tekme?
Evo moje neko misljenje je da smo realno dosta slabiji i ako Zrinjski bude u elementu necemo dobro proci.
Moguce je da su oni umorni i da ce nas malo podcijeniti, ali ne znam koliko smo mi psiholoski u stanju poslije toliko mjeseci navike loseg igranja iznenaditi.
Mozda nekako bude x sto bi nama bilo ravno pobjedi u ovakvoj situaciji.
Ono s cim bih licno bio najzadovoljniji je pobjeda ali vjerujem da bih nakon pocetnog adrenalina osjetio strah jer znam da bi se povukla prica "evo ga ide na bolje" "treba dati priliku" "procepilo je" i busanje u prsa trenera kako je od 3 marke napravio najjacu pitu na svijetu. Slicna zavaravanja nas vode samo u dalju dubiozu i najbolje bi za nas kao navijace bilo da postanemo objektivni i realni.
Zelimo tu pobjedu ali znamo da nismo taj nivo, da se ne zavaravamo. Uostalom godinu i po nismo dobili na strani, a pod vodstvom sadasnjeg trenera igramo sve losije i losije sto nazalost polazuju i rezultati.
I dalje mislim da nemamo toliko katastrofalan tim koliko katastrfalnu igru gledamo od tih istih igraca.
Nadam se da se necemo opet brukati nekakvim papanskim ispadima u toku i nakon utakmice i jos vise baciti ljagu na ime ovog kluba.
Evo moje neko misljenje je da smo realno dosta slabiji i ako Zrinjski bude u elementu necemo dobro proci.
Moguce je da su oni umorni i da ce nas malo podcijeniti, ali ne znam koliko smo mi psiholoski u stanju poslije toliko mjeseci navike loseg igranja iznenaditi.
Mozda nekako bude x sto bi nama bilo ravno pobjedi u ovakvoj situaciji.
Ono s cim bih licno bio najzadovoljniji je pobjeda ali vjerujem da bih nakon pocetnog adrenalina osjetio strah jer znam da bi se povukla prica "evo ga ide na bolje" "treba dati priliku" "procepilo je" i busanje u prsa trenera kako je od 3 marke napravio najjacu pitu na svijetu. Slicna zavaravanja nas vode samo u dalju dubiozu i najbolje bi za nas kao navijace bilo da postanemo objektivni i realni.
Zelimo tu pobjedu ali znamo da nismo taj nivo, da se ne zavaravamo. Uostalom godinu i po nismo dobili na strani, a pod vodstvom sadasnjeg trenera igramo sve losije i losije sto nazalost polazuju i rezultati.
I dalje mislim da nemamo toliko katastrofalan tim koliko katastrfalnu igru gledamo od tih istih igraca.
Nadam se da se necemo opet brukati nekakvim papanskim ispadima u toku i nakon utakmice i jos vise baciti ljagu na ime ovog kluba.
-
- Kontakt:
I ja se slazem da je smijesno da neko poziva na ostavku Edisa samo sada nakon Leotara, kad se vidjelo da nije dorastao (od ponasanja do znanja) ovom nivou takmicenja vec mnogo prije.
Mene boli sto on i dalje misli da radi dobar posao al eto nije mu jos grah pao kako treba. On i ne shvata da ovo nije Crna Gora i da ovo niie klub kojeg prati 500 ljudi nego je ovo klub koji ima tradiciju pracenja i navijaca. Nasa publika je ipak malo bolje fusbalski potkovana od crnogorske i nasoj publici je ipak mozda malo vise stalo do ovog kluba zbog svega sto to ime kluba nosi. I zna i Mulalic sta je Zeljo, ali zar je moguce da ne vidi da to sto radi nigdje ne vodi i jos krivi sve ostalo osim njega.
Jednostavno je da on nije kriv sto je tu, imamo ki organe kluba koji vode politiku ko ce i sta raditi, pa tako su i produzili saradnju sa njim jer 1) ili su coravi i nemaju pojma o fudbalu. 2) toliko su nesposobni da ne mogu naci novog trenera prije pocetka sezone. I sada smo u ovakvoj situaciji u kakvoj jesmo. Vjerujem da niko od tog novog trenera da se doveo prije pocetka sezone i priprema ne bi ni ocekivao aman neke rezultate, ali bar bi ocekivali da vidimo nekakvu igru na terenu. Ovo zadnje pola godine ja igre na terenu nisam vidio (osim prvih nekoliko kola kada je dosao, koliko i moze trajati ta Mulaliceva euforija), negledljiv i dosadan fudbal koji ti moze samo ogaditi ovu igru uz to ti i ne pruza rezultate..
Jedino sto su ti organi kluba uspjeli to je pumpanje hajpa medju rajom i za to su profesionalci, jbte postali smo klub spinova..
Mene boli sto on i dalje misli da radi dobar posao al eto nije mu jos grah pao kako treba. On i ne shvata da ovo nije Crna Gora i da ovo niie klub kojeg prati 500 ljudi nego je ovo klub koji ima tradiciju pracenja i navijaca. Nasa publika je ipak malo bolje fusbalski potkovana od crnogorske i nasoj publici je ipak mozda malo vise stalo do ovog kluba zbog svega sto to ime kluba nosi. I zna i Mulalic sta je Zeljo, ali zar je moguce da ne vidi da to sto radi nigdje ne vodi i jos krivi sve ostalo osim njega.
Jednostavno je da on nije kriv sto je tu, imamo ki organe kluba koji vode politiku ko ce i sta raditi, pa tako su i produzili saradnju sa njim jer 1) ili su coravi i nemaju pojma o fudbalu. 2) toliko su nesposobni da ne mogu naci novog trenera prije pocetka sezone. I sada smo u ovakvoj situaciji u kakvoj jesmo. Vjerujem da niko od tog novog trenera da se doveo prije pocetka sezone i priprema ne bi ni ocekivao aman neke rezultate, ali bar bi ocekivali da vidimo nekakvu igru na terenu. Ovo zadnje pola godine ja igre na terenu nisam vidio (osim prvih nekoliko kola kada je dosao, koliko i moze trajati ta Mulaliceva euforija), negledljiv i dosadan fudbal koji ti moze samo ogaditi ovu igru uz to ti i ne pruza rezultate..
Jedino sto su ti organi kluba uspjeli to je pumpanje hajpa medju rajom i za to su profesionalci, jbte postali smo klub spinova..
Pa?Bojudaosinebu je napisao/la: ↑24 jul 2022, 10:39Tim jos gore naucnik, vrlo moguce ce ispasti a dao im 4 komada, a ti kuci na otvaranju sezone pred 8 hiljada ljudi nisi uspio da ih pobjedis.
Zna se u kojoj situaciji je klub da nema para za velike domete. Nisi se pojačao da ćeš napadat titulu ili evropu.
Tako da je logicno da će rezultati biti promjenljivi. Moras biti ograničen ko nas narod kad misliš da tjeranjem nešto postizes.
Vrtiš se.u krug. Jedina adresa za tjeranje jesu uprave,ljudi koji trebaju da obezbjede pare za pojacanja.
Opet kažem nas narod to jeste ljudi na ovoj temi su isfrustrirani. Pogledam temu 80% pljuvanje,i onda takvi ovdje drže moralne pridike i određuju koje trol.
-
- Kontakt:
Nije riječ samo o Leotaru, šta je sa Radnikom, Širokim, da on barem hoće preuzeti krivicu na sebe, nego vazda traži neke izgovore, mora, ali jednostavno mora biti bivši, ako ne pobjedi Širokog sljedeće koloCiroDiMarcio je napisao/la: ↑24 jul 2022, 10:52I ja se slazem da je smijesno da neko poziva na ostavku Edisa samo sada nakon Leotara, kad se vidjelo da nije dorastao (od ponasanja do znanja) ovom nivou takmicenja vec mnogo prije.
Trenutno korisnika/ca: 19vendetta87, Alipasino, b00t, Blackwargreymon, Burberry46, bvsic, dark44, Google Adsense [Bot], Harrison, Hrammm1921, Hrasno15, Lewy21, Proximic, SamoDaKazeem, WeekendOffender i 152 gosta.