Sloboda - Velež isto.NajvecaRadosti je napisao/la: ↑25 jul 2022, 14:39Jel sljedece kolo samo Igman-TC odgodjeno ili jos neka?
Ne znam kakav je status Zrinjskog?
Sloboda - Velež isto.NajvecaRadosti je napisao/la: ↑25 jul 2022, 14:39Jel sljedece kolo samo Igman-TC odgodjeno ili jos neka?
E možeš zamisliti kakva je kada je aktuelni šampion onakav kao sinoć.Sjevernokorejskipas je napisao/la: ↑25 jul 2022, 13:30Ima li neka liga u Europi gora od ove filđan lige?
Nema šanse da Sarajevo ima boljeg desnog beka od Ćorluke. Treba on to još pokazati u ovoj ligi.DuljevinhoHaraldo je napisao/la: ↑25 jul 2022, 12:48Roster FKS je presirok da ne zavrse medju top 3. Uzeli su Borac na teskom gostovanju u teskim uslovima za igranje. Steta samo sto nisu doveli boljeg napadaca, ali oni vec imaju najbolje igrace u ligi na pozicijama desnog beka, lijevog krilnog i ofanzivnog veznog. Sanse da osvoje titulu su 50 - 50 sa Zrinjskim.
Realno da sam stravstveni navijac FKS, ocekivao bi barem jedan trofej vec ove sezone.
Ova ekipa FKS tek treba da se pokaže i dokaže, te priče najbolji ovo, najbolji ono poslije jedne utakmice, to je neozbiljno.ASD je napisao/la: ↑25 jul 2022, 14:54Nema šanse da Sarajevo ima boljeg desnog beka od Ćorluke. Treba on to još pokazati u ovoj ligi.DuljevinhoHaraldo je napisao/la: ↑25 jul 2022, 12:48Roster FKS je presirok da ne zavrse medju top 3. Uzeli su Borac na teskom gostovanju u teskim uslovima za igranje. Steta samo sto nisu doveli boljeg napadaca, ali oni vec imaju najbolje igrace u ligi na pozicijama desnog beka, lijevog krilnog i ofanzivnog veznog. Sanse da osvoje titulu su 50 - 50 sa Zrinjskim.
Realno da sam stravstveni navijac FKS, ocekivao bi barem jedan trofej vec ove sezone.
Zrinjski je u odbrani sigurno najjači u ligi. Imaju i najbolji štoperski par, po meni Barišić najbolji štoper lige. Čak i lijevi bek je odličan.
Po meni baš Zrinjski crpi tu moć iz izuzetno jake zadnje linije koja čini neke druge igrače boljima nego što jesu.
Treba se pokazati ali gledao sam ga u dvije utakmice i dosta odskace kvalitetom od ostalih igraca.ASD je napisao/la: ↑25 jul 2022, 14:54Nema šanse da Sarajevo ima boljeg desnog beka od Ćorluke. Treba on to još pokazati u ovoj ligi.DuljevinhoHaraldo je napisao/la: ↑25 jul 2022, 12:48Roster FKS je presirok da ne zavrse medju top 3. Uzeli su Borac na teskom gostovanju u teskim uslovima za igranje. Steta samo sto nisu doveli boljeg napadaca, ali oni vec imaju najbolje igrace u ligi na pozicijama desnog beka, lijevog krilnog i ofanzivnog veznog. Sanse da osvoje titulu su 50 - 50 sa Zrinjskim.
Zrinjski je u odbrani sigurno najjači u ligi. Imaju i najbolji štoperski par, po meni Barišić najbolji štoper lige. Čak i lijevi bek je odličan.
Po meni baš Zrinjski crpi tu moć iz izuzetno jake zadnje linije koja čini neke druge igrače boljima nego što jesu.
Veliki Alex Ferguson33 godine poslije - zašto je propao transfer Ivice Barbarića u Manchester United?
- U Lucernu smo igrali malonogometni turnir koji je u to vrijeme bio jako cijenjen. Na tom turniru je Tuce također ostvario prve kontakte i na bazi toga kasnije ostvario transfer u Lucern. Mene su na tom turniru vidjeli neki menadžeri i došao je dopis u Velež da dođemo u Manchester na razgovore i probu. U prvi trenutak nisam baš bio za odlazak jer mi u to vrijeme tokom zimske pauze nismo baš adekvatno održavali fizičku spremu. Ipak, otišli smo tadašnji direktor kluba Marijan Kvesić i ja u Englesku. Ostali smo sedam dana. Manchester United i njihov trener Alex Ferguson su polako pripremali smjenu generacija i rekli su mi da im se ja uklapam u koncepciju. Zadovoljio sam njihove ukuse ali se tokom mog boravka pojavila i ta priča oko nastupa za reprezentaciju. Mislim da je bio minimum pet ili sedam nastupa, ne sjećam se više. Ja sam u tom trenutku imao jedan za A reprezentaciju ali sam bio član olimpijske reprezentacije koja je po snazi i kvalitetu bila kao A selekcija. Vratili smo se nakon sedam dana u Mostar, ostalo je da se oni jave, međutim na kraju se taj broj reprezentativnih nastupa ispostavio kao prepreka za ostvarenje transfera u Manchester United. - pojasnio je za 365veležmostar nekadašnji prvotimac Rođenih Ivica Barbarić.
Po meni mnogo dobar igrač. Zna ubrzati tempo, zna se vratiti i smiriti loptu, učestvovati u kreaciji. Moglo bi Sarajevo zaraditi dobro na njemu.DuljevinhoHaraldo je napisao/la: ↑25 jul 2022, 15:00Treba se pokazati ali gledao sam ga u dvije utakmice i dosta odskace kvalitetom od ostalih igraca.ASD je napisao/la: ↑25 jul 2022, 14:54Nema šanse da Sarajevo ima boljeg desnog beka od Ćorluke. Treba on to još pokazati u ovoj ligi.DuljevinhoHaraldo je napisao/la: ↑25 jul 2022, 12:48Roster FKS je presirok da ne zavrse medju top 3. Uzeli su Borac na teskom gostovanju u teskim uslovima za igranje. Steta samo sto nisu doveli boljeg napadaca, ali oni vec imaju najbolje igrace u ligi na pozicijama desnog beka, lijevog krilnog i ofanzivnog veznog. Sanse da osvoje titulu su 50 - 50 sa Zrinjskim.
Sta mislis o Mirzinim malim?
ASD je napisao/la: ↑25 jul 2022, 14:54Nema šanse da Sarajevo ima boljeg desnog beka od Ćorluke. Treba on to još pokazati u ovoj ligi.DuljevinhoHaraldo je napisao/la: ↑25 jul 2022, 12:48Roster FKS je presirok da ne zavrse medju top 3. Uzeli su Borac na teskom gostovanju u teskim uslovima za igranje. Steta samo sto nisu doveli boljeg napadaca, ali oni vec imaju najbolje igrace u ligi na pozicijama desnog beka, lijevog krilnog i ofanzivnog veznog. Sanse da osvoje titulu su 50 - 50 sa Zrinjskim.
Sarajevo je uradilo ozbiljan transfer rok. Očistili su igrački kadar isluženim igračima koji Sarajevu više nisu ništa mogli doprinijeti.
Međuzim. Treba još da se vidi da li su ova pojačanja pojačanja ili prinove. Takođe treba da se vidi da lu će se oni svi uklopiti u jedan dobar sistem.
Ima sve fizicke predispozicije da uspije van BH lige, treba samo malo bolje ocvrsnuti na lopti.ASD je napisao/la: ↑25 jul 2022, 15:02Po meni mnogo dobar igrač. Zna ubrzati tempo, zna se vratiti i smiriti loptu, učestvovati u kreaciji. Moglo bi Sarajevo zaraditi dobro na njemu.DuljevinhoHaraldo je napisao/la: ↑25 jul 2022, 15:00Treba se pokazati ali gledao sam ga u dvije utakmice i dosta odskace kvalitetom od ostalih igraca.ASD je napisao/la: ↑25 jul 2022, 14:54
Nema šanse da Sarajevo ima boljeg desnog beka od Ćorluke. Treba on to još pokazati u ovoj ligi.
Sta mislis o Mirzinim malim?
Ali opet kažem, treba kontinuiteta da bi se o nečemu pričalo.![]()
Ko je Corluki bio prosle sezone konkurent u ligi na desnom beku? Nukic, Sabanovic, Ovcina? Sabanovic je jedini otiso vani u Francusku u Angers. Sto ovaj ne napravi neki transfer vani nakon dominantne sezone ili od navedenih, pa barem u HNL je mogo, bio u Domzalama, pa skok nazad u BiH, a vodi se vec 2,3 sezone kao jedan ako i ne najbolji bek u PL, plus imo je 2,3 nastupa za reprezentaciju, pa nista ne bi. Nisu ga uspjeli uvaliti. Slabo pratis ti pasa, ili ne pratimo istu ligu.ASD je napisao/la: ↑25 jul 2022, 14:54Nema šanse da Sarajevo ima boljeg desnog beka od Ćorluke. Treba on to još pokazati u ovoj ligi.DuljevinhoHaraldo je napisao/la: ↑25 jul 2022, 12:48Roster FKS je presirok da ne zavrse medju top 3. Uzeli su Borac na teskom gostovanju u teskim uslovima za igranje. Steta samo sto nisu doveli boljeg napadaca, ali oni vec imaju najbolje igrace u ligi na pozicijama desnog beka, lijevog krilnog i ofanzivnog veznog. Sanse da osvoje titulu su 50 - 50 sa Zrinjskim.
Znači po tebi ni Bilbija nije jedan od najboljih igrača lige, a ne najbolji jer nije napravio ništa vani? To je argument koji si gore naveo.Stroj1946 je napisao/la: ↑25 jul 2022, 17:34Ko je Corluki bio prosle sezone konkurent u ligi na desnom beku? Nukic, Sabanovic, Ovcina? Sabanovic je jedini otiso vani u Francusku u Angers. Sto ovaj ne napravi neki transfer vani nakon dominantne sezone ili od navedenih, pa barem u HNL je mogo, bio u Domzalama, pa skok nazad u BiH, a vodi se vec 2,3 sezone kao jedan ako i ne najbolji bek u PL, plus imo je 2,3 nastupa za reprezentaciju, pa nista ne bi. Nisu ga uspjeli uvaliti. Slabo pratis ti pasa, ili ne pratimo istu ligu.ASD je napisao/la: ↑25 jul 2022, 14:54Nema šanse da Sarajevo ima boljeg desnog beka od Ćorluke. Treba on to još pokazati u ovoj ligi.DuljevinhoHaraldo je napisao/la: ↑25 jul 2022, 12:48Roster FKS je presirok da ne zavrse medju top 3. Uzeli su Borac na teskom gostovanju u teskim uslovima za igranje. Steta samo sto nisu doveli boljeg napadaca, ali oni vec imaju najbolje igrace u ligi na pozicijama desnog beka, lijevog krilnog i ofanzivnog veznog. Sanse da osvoje titulu su 50 - 50 sa Zrinjskim.
Bilbija je igrac samo za nase lige, i to odlican, za nase lige, bio je tanak vani gdje je god otiso, cak i kod nas nije mogo podnijeti pritisak i sam je to prizno. Drugo zbog svog stanja nije mogo bolje. Ovo je njemu mjera i maksimum. Wagner isto, samo za nase lige. To im je domet. I to govori koliko su spremni mentalno, da samo mogu igrati ovdje. Naravno da je mjerilo inostrana liga, to najbolje pokazuje kakav je igrac i koliko moze, i nevjerovatno da je to upitno ikad bilo. Ne znam zasto postavljas takva pitanja ako pratis nasu ligu.ASD je napisao/la: ↑25 jul 2022, 17:46Znači po tebi ni Bilbija nije jedan od najboljih igrača lige, a ne najbolji jer nije napravio ništa vani? To je argument koji si gore naveo.Stroj1946 je napisao/la: ↑25 jul 2022, 17:34Ko je Corluki bio prosle sezone konkurent u ligi na desnom beku? Nukic, Sabanovic, Ovcina? Sabanovic je jedini otiso vani u Francusku u Angers. Sto ovaj ne napravi neki transfer vani nakon dominantne sezone ili od navedenih, pa barem u HNL je mogo, bio u Domzalama, pa skok nazad u BiH, a vodi se vec 2,3 sezone kao jedan ako i ne najbolji bek u PL, plus imo je 2,3 nastupa za reprezentaciju, pa nista ne bi. Nisu ga uspjeli uvaliti. Slabo pratis ti pasa, ili ne pratimo istu ligu.
Wagner je bio loš igrač u Širokom jer nije išao dalje od Širokog, odnosno da preformulišem, Wagner je bio lošiji igrač od onih što su išli dalje od Širokog, a grijali mu klupu recimo?
Ćorluka jeste bio bolji igrač od Šabanovića prošle sezone u našoj ligi. Ali je vjerovatno domet Šabanovića dosta veći. Uostalom, 4 godine je i mlađi. Ćorluka je objektivno u Šabanovićevim godinama bio dosta lošiji igrač od njeg. Zadnje dvije je otprilike baš proigrao.
Ček ček? Ako poredimo Zrinjski i Sarajevo, i ko je prvi favorit za titulu, kakve veze ima kakav bi ko bio u ne znam ni ja u Santanderu? Valjda je mjerilo kakav je ko u Zrinjskom i Sarajevu?Stroj1946 je napisao/la: ↑25 jul 2022, 18:04
Bilbija je igrac samo za nase lige, i to odlican, za nase lige, bio je tanak vani gdje je god otiso, cak i kod nas nije mogo podnijeti pritisak i sam je to prizno. Drugo zbog svog stanja nije mogo bolje. Ovo je njemu mjera i maksimum. Wagner isto, samo za nase lige. To im je domet. I to govori koliko su spremni mentalno, da samo mogu igrati ovdje. Naravno da je mjerilo inostrana liga, to najbolje pokazuje kakav je igrac i koliko moze, i nevjerovatno da je to upitno ikad bilo. Ne znam zasto postavljas takva pitanja ako pratis nasu ligu.
To bi Dzeko recimo bio na nekom slicnom nivou da je osto u Zelji da nije otiso vani? Ili Tako nekako po tebi ispade.... Po tebi je nasa liga jednako kvalitetna kao neke druge lige gdje se igra jace i brze, de ba pasa hahahaha
Corluka je za nase lige samo i njegova karijera to dokazuje. Sa 27 u Zrinjskom. Da je kvalitet ta nasa liga i igraci, ne bi ispadali nasi klubovi u drugom ili trecem pretkolu EL ili KL valjda. Sabanovic je opet sa 22 otiso u Angers i nikad nije bio neki top potencijal niti je uvijek bio u prvoj ekipi, sareno je igro. Sto ovaj nije sa 24 otiso u recimo jacu ligu od HNL-a ako je tako kvalitetan po tebi?