FK Sarajevo

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Šta očekujemo od Evrope?

Prolazak u 3. pretkolo
93
40%
Prolazak u Play off
54
23%
Grupnu fazu
84
36%

Ukupno glasova: 231

Lucas
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la Lucas » 26 jul 2022, 10:55

donDondon je napisao/la:
26 jul 2022, 10:49
Lucas je napisao/la:
26 jul 2022, 08:33
Fascinantno mi je da ovakve rospije, gotovo uvijek ovako nekog naivnog fudbalera uhvate.Nadam se da mu se to nece odraziti na igre kod nas, taman sad kad je uhvatio neki zalet i formu.
cudo ne safataju nekog inzinjera rudarskog fakulteta
Mater joj neki dan veli da je Džeku u višemilionskom Los Angelesu upoznala slučajno :rol: :rol: Kontam, što li mog komšiju autolakirera nije tako "slučajno" upoznala kad je dolazila u Sarajevo.

joker90
Kontakt:

Post Postao/la joker90 » 26 jul 2022, 11:22

Lucas je napisao/la:
26 jul 2022, 10:55
donDondon je napisao/la:
26 jul 2022, 10:49
Lucas je napisao/la:
26 jul 2022, 08:33
Fascinantno mi je da ovakve rospije, gotovo uvijek ovako nekog naivnog fudbalera uhvate.Nadam se da mu se to nece odraziti na igre kod nas, taman sad kad je uhvatio neki zalet i formu.
cudo ne safataju nekog inzinjera rudarskog fakulteta
Mater joj neki dan veli da je Džeku u višemilionskom Los Angelesu upoznala slučajno :rol: :rol: Kontam, što li mog komšiju autolakirera nije tako "slučajno" upoznala kad je dolazila u Sarajevo.
Sto kaze PapirnaMarka, ne krece ti se komsija u pravom drustvu, jbg. Veliki plus je ovo za Dalaru, sto dere malu Sofiju. Sad mu se moze progledati kroz prste i poneka losa partija. :kafa:
Bahati, bahati Željkan!
1946

Pitar6785
Kontakt:

Post Postao/la Pitar6785 » 26 jul 2022, 11:22

Greska je Dala sto je izasao u javnost ovu info, sasvim nepotrebno i poprilicno glupo sa njegove strane.. cin napravi koju gresku i pruzi slabu igru dobivace povike sex amra dzeko edin. **** su mu mirzu i deda (legende kluba oba) a ljudi na trbibini slusaju

Malo je i do kluba, mora se sa mladjim igracim o ovim stvarika pricat stavit neka klauzula

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 26 jul 2022, 11:23

napoleon72 je napisao/la:
26 jul 2022, 10:23
Shategabri je napisao/la:
26 jul 2022, 08:38
VenamaHrabrih je napisao/la:
25 jul 2022, 19:12

Tačno. Posjeta će biti veća kad raja bude dolazila gledati Sarajevo, a ne celtice, atalante, bayerne, zrinjske, veleže itd. Ovako imaš max 7000 koji dolaze samo radi kluba bez obzira protiv koga igraju. A kad i ako budemo mlatili redom, ko što veliš, onda će skočiti i posjeta, pa će i na Igman doći 20k.
I ono što se izgradi ne rušiti resetovanjem ekipe, onda nisi ništa uradio.
Valjda smo više preboljeli dječije bolesti.
Jbg drug, tesko je ovdje zadrzat mladog igraca nakon titule. Ja sam cak za opciju da se nakon titule odmah proda svaki mladi igrac za koga dodje prihvatljiva ponuda, jer je ovo takva sredina gdje nikad ne znas ko ce skuhat kakav lonac naredne sezone i ostavit te bez titule/evrope, jer vidimo da nikad niko nije uspostavio dominaciju i osvojio 4-5 titula zaredom pa da se odlijepi od ostalih, o evropskom iskoraku da ne pricamo. Sa Pecijem smo zakasnili, mogli smo uzet onda za njega preko milion eura, sad ne mozemo ni trecinu tog iznosa. Sve i da se popravi i razbije sezonu, stariji je dvije godine, tesko je to unovcit kao onda.
Evo primjer, sad osvojimo titulu, odmah prodat Dala i za te pare dovest iskusniju i kvalitetnu desetku, a promovisat uz tog igraca i novog mladica koji bi za dvije sezone mogao donijet pare. A kad progulimo sa 3-4 zvucnija transfera, postat cemo zanimljivo trziste i drugim ekipama. Ova liga izbacila samo Dzeku kao WC igraca, dok je HNL dao Modrica, Mandzukica, Kovacica, evo sad Gvardiola, Subasica... Srpska liga izbacila Vidica, Ivanovica, Subotica, Mitrovica, Jovetica... Onda se pitamo kako oni prodaju tinejdzera za 3 miliona a mi najboljeg igraca za 500k. Kao da poredis Oxford i CEPS Kiseljak.
To bi nam trebao biti sistem rada.
Priča o Akademiji, pa hajmo onda to i vrtiti u reali.
Promovišeš, odradi par sezona u seniorskom timu, prodaš.
Kako ćeš držati kičmu ekipe da ne trpi, to je na menadžmentu.
Za to platu primaju.
Ne imaš ekipu oko Rahmana i Tatara, sve super, odu i raspad sistema, onda se tražiš, dovodiš neke poluigrače, a da ne spominjem guranje mrtvih konja i građenje ekipe na njima.
Brend se gradi, treba proliti krvi i znoja, treba raditi žestoko da postaneš neko i nešto i da te poštuju evropski klubovi.
Džeko je više produkt brušenja u Češkoj i Njemačkoj nego što je naš, reklo bi se da je imao prave ljude da ga na vrijeme odvedu odavde.
Dok pak pobrojani...ima sistem kako su oni otišli i izgradili karijere. Nisu sigurno za 50 k.
Srbi ponovo rade dobar posao. Sad imaju sjajnu generaciju kad se pogleda reprezentacija.
No, ne treba zaboraviti da i istočno i zapadno od nas ulažu daleko veće pare nego mi ovdje. Iko.
Uglavnom se klubovi baziraju lokalno i sa minimalnim ulaganjima imaju neke svoje škole.
Mi imamo uslova za nešto više, eto sad se dovode ljudi koji znaju raditi sa mladim igračima.
Pa da vidimo...
Koševo Zapad

joker90
Kontakt:

Post Postao/la joker90 » 26 jul 2022, 11:25

Vec cujem onog brata sa istoka, sto ima glas ko da je megafon u grlu, cim Dalara pogrijesi 2x zaredom. Sooooooofijaaaaaa baaaaaa!! Hahahah :urnebes:
Bahati, bahati Željkan!
1946

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 26 jul 2022, 11:25

PapirnaMarka je napisao/la:
26 jul 2022, 10:41
FoSte95 je napisao/la:
26 jul 2022, 09:03
Antikloc je napisao/la:
26 jul 2022, 07:54

Joj ! :( Smlavit ce ga guzlara. Nece bit nizasta a kamoli da igra lopte ! A ko ce nam onda golove davati ?!
Fudbaler ne smije imati curu,zenu preko 45 KG. :mrgreen:
Dok zabija na terenu više nego van njega dobro je
Ma druže se od malih nogu. Sva djeca od tih malo "poznatijih" ličnosti druže se između sebe. Mislim i logično, njima džeparac daju dnevno po 100 maraka, obična djeca imaju pola od toga za mjesec. Džekina mala, zubanova djeca, Varešanovići, Repuhovi, i tako ta ekipa.
Dakle, možda je frendzone, a ovdje mahaluše odmah zagraktale ko tu koga udara :mrgreen:
Koševo Zapad

miky_hz
Kontakt:

Post Postao/la miky_hz » 26 jul 2022, 11:31

Jesul vam ovo cure/žene preuzele profile pa je trac partija u pitanju,kontam jesam li na kanalu zadruge ili na sportskom forumu :mrgreen:
DINO MERLIN "Znas kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijas za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Zelju. Hvala Bogu ja nisam medju njima".

cookiech
Kontakt:

Post Postao/la cookiech » 26 jul 2022, 11:36

miky_hz je napisao/la:
26 jul 2022, 11:31
Jesul vam ovo cure/žene preuzele profile pa je trac partija u pitanju,kontam jesam li na kanalu zadruge ili na sportskom forumu :mrgreen:
:rol:

Nazalost sve su u pravu
Sve mi znamo.

miky_hz
Kontakt:

Post Postao/la miky_hz » 26 jul 2022, 11:49

cookiech je napisao/la:
26 jul 2022, 11:36
miky_hz je napisao/la:

Nazalost sve su u pravu
Za šta nazalost? Mala ko avion realno...što kazu i tata bi sine :mrgreen:
DINO MERLIN "Znas kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijas za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Zelju. Hvala Bogu ja nisam medju njima".

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 26 jul 2022, 11:52

miky_hz je napisao/la:
26 jul 2022, 11:49
cookiech je napisao/la:
26 jul 2022, 11:36
miky_hz je napisao/la:

Nazalost sve su u pravu
Za šta nazalost? Mala ko avion realno...što kazu i tata bi sine :mrgreen:
Ako i jesu, ne vidim tu ništa za ibreta.
Eto inače fudbaleri hodaju i žene neke curetke iz pekare ili kod domaćina na selu vidio curu, pa ono zaljubio se.

Nama je bolje da se bavimo klubom umjesto privatnog života Dala ili bilo koga drugog.
Isto tako i analitičkom istoku :kafa:
Koševo Zapad

PeljtoIrfan
Kontakt:

Post Postao/la PeljtoIrfan » 26 jul 2022, 11:55

Prije 4 godine :bih: :ljepota:

Lucas
Kontakt:

Post Postao/la Lucas » 26 jul 2022, 11:58

Šta vi mislite, jesmo li trebali biti malo agilniji oko ovog Amoaha iz Rudara.Evo izgleda potpisuje za kone.

NajvecaRadosti
Kontakt:

Post Postao/la NajvecaRadosti » 26 jul 2022, 12:16

Lucas je napisao/la:
26 jul 2022, 11:58
Šta vi mislite, jesmo li trebali biti malo agilniji oko ovog Amoaha iz Rudara.Evo izgleda potpisuje za kone.
Pisali smo neki dan,skroz nepotreban.Da smo htjeli i smatrali da je potreban doveli bi ga za pola rijeci.Imamo desno Ikica i Avramovskog sto je dovoljno a tu je isto mali Irfan Ramic pa i Suljic/Dzafic/Catakovic mogu uskociti

Sa strancima smo takodjer popunjeni,a Amoah nije dovoljno dobar da bi neko od trenutni zbog njega morao povremeno na tribine.Isticao se u Rudaru jer tu nije imao neki pritisak i jednostavno saigraci losi.I onaj napadac Mandic se kod njih isticao rekao bi covjek ovaj lik je jedan od najbolji napadaca lige a u Zrinjskom tanak zasad.Bilo je milion primjera evo konkretno i kod nas gdje igrac kida u manjem klubu,predje kod nas ili kona i ne vidi se.Jedan od rijetki izuzetaka je Fanimo a nagledali smo se Milanovica,Guzina,Sisica itd.
Sta se ono tamo cuje
Ko to tamo pjesmu pjeva
To heroji idu majko
Navijaci Sarajeva!

hz35
Kontakt:

Post Postao/la hz35 » 26 jul 2022, 12:36

leo1946 je napisao/la:
26 jul 2022, 10:51
SUBOTA 21H SVI NA KOSEVO !
Kad navečer oči sklopim, ja pjevam tebi i u snu
snagu ja ću uvijek skupit' i bodrit te na samom dnu..

Saraj'vo je život nama, ne stanica prolazna,
uz tebe smo uvijek znaj MI NE IDEMO NIKADA!

keli
Kontakt:

Post Postao/la keli » 26 jul 2022, 12:37

PeljtoIrfan je napisao/la:
26 jul 2022, 11:55
Postavi i za 7 dana najvecu blamazu ikad. Trudim se da zaboravim a vi to i dalje kacite ponosno. :(

BeYaZ
Kontakt:

Post Postao/la BeYaZ » 26 jul 2022, 12:38

Lucas je napisao/la:
26 jul 2022, 11:58
Zar se nije u Ghanu vratio on ? Al generalno , nije nam potreban niti je nešto posebno .

cookiech
Kontakt:

Post Postao/la cookiech » 26 jul 2022, 12:44

keli je napisao/la:
26 jul 2022, 12:37
Postavi i za 7 dana najvecu blamazu ikad. Trudim se da zaboravim a vi to i dalje kacite ponosno. :(
Sta se nama desilo tad, meni nikad nece biti jasno
Sve mi znamo.

Lucas
Kontakt:

Post Postao/la Lucas » 26 jul 2022, 12:52

cookiech je napisao/la:
26 jul 2022, 12:44
keli je napisao/la:
Izgubili bi svakako, ali ima tu dosta Kešoljubovog masla.Rahmanović igrao zadnjeg veznog, Velkoski polušpica, Halilović bio na lijevom krilu, a Šišić na desnom.Bilo bi puno logičnije da je Stanojević tada počeo na zadnjem veznom u paru sa Adukorom, a da je Rahmanovic bio prirodno desetka.Također, Tatar ostao na klupi, bilo bi sigurno puno bolje da je on počeo na lijevom krilu umjesto Halilovića.

NajvecaRadosti
Kontakt:

Post Postao/la NajvecaRadosti » 26 jul 2022, 12:53

cookiech je napisao/la:
keli je napisao/la:
Atalanta se poslije prve utakmice uozbiljila i dosla sa namjeom i uputama puni dokle mozes.Vjerovatno su ih neke provokacije poslije utakmice dodatno podgrijale a sjecam se da im je njihova uprava pred revans zaprijetila ogromnim financijskim kaznama ako ne dobiju sa odredjenim brojem golova razlike

Cim smo primili 3.gol nasi odustali jer su znali da sansi vise nemamo a oni nastavili rešetati mrezu kloca Pavlovica koji je iz svakog suta primio gol.
Ocekivano je bilo da ispadamo(bar ja)ali da je moglo i moralo sa manje govola,naravno da jeste
Mada za mene je jos uvijek najveca sramota rezulatatski Litex-Zeljo 7-0,a opcenito mislim da smo neki dan vidjeli ubjedljivo najvecu blamazu kada su ribari B36 izbacili gicinu prciju
Sta se ono tamo cuje
Ko to tamo pjesmu pjeva
To heroji idu majko
Navijaci Sarajeva!

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 26 jul 2022, 12:55

NajvecaRadosti je napisao/la:
26 jul 2022, 12:53
cookiech je napisao/la:
keli je napisao/la:

Atalanta se poslije prve utakmice uozbiljila i dosla sa namjeom i uputama puni dokle mozes.Vjerovatno su ih neka provokacije poslije utakmice dodatno podgrijale a sjecam se da im je njihova uprava pred revans zaprijetila ogromnim financijskim kaznama ako ne dobiju sa odredjenim brojem golova razlike

Cim smo primili 3.gol nasi odustali jer su znali da sansi vise nemamo a oni nastavili rešetati mrezu kloca Pavlovica koji je iz svakog suta primio gol.
Ocekivano je bilo da ispadamo(bar ja)ali da je moglo i moralo sa manje govola,naravno da jeste
Mada za mene je jos uvijek najveca sramota rezulatatski Litex-Zeljo 7-0,a opcenito mislim da smo neki dan vidjeli ubjedljivo najvecu blamazu kada su ribari B36 izbacili gicinu prciju
Za mene je najveća sramota Atalanta, a tih 7-0 može jedino komšijama biti najveća sramota.
Da sam neutralan, pa osmica je više od sedam. Od koga, ko te pita.
0-8 grozno izgleda i nema opravdanja. Radije nemoj igrati nego se tako brukati.
Koševo Zapad

Odgovori

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Dave, EastMadness, GradKamena2, muhamedhulk, ŠTA_JE i 69 gostiju.