Premijer liga BiH - aktuelno

OsmaDolazi
Kontakt:

Re: Premijer liga BiH - aktuelno

Post Postao/la OsmaDolazi » 27 jul 2022, 15:56

LeonProfessional je napisao/la:
27 jul 2022, 15:49

Da, ocito je tako. U takvoj drzavi zivimo i bas zato je nerealno bilo ocekivati da ovo usvoje.
Kazem ti, nisu do sad skupa toliko dali.

Da su neki, godinama bi pomagali kao sto gradovi i drzava pomaze klubovima u regionu.
Glavni grad je slabo sta uradio po pitanju sporta poslije rata. Ono sto im je ostalo raspada se, nisu u stanju ni odrzavati.
@OsmaDolazi, neka te druze. Cemu gubljenje?
Nije mi ništa brate. Samo pun k gledanja kako sa svih strana klubovi ubiru lovu od lokalnih vlasti (Borac, Velež, Zrinjski...)dok se naši prenemažu i radije će Spidu i Fantomima dati po 2 miliona da bi oni mogli okrenuti pare nego najgledanijim fudbalskim kolektivima u Sarajevo. Eto to mi je.

LeonProfessional
Kontakt:

Post Postao/la LeonProfessional » 27 jul 2022, 15:57

OsmaDolazi je napisao/la:
27 jul 2022, 15:56

Da, ocito je tako. U takvoj drzavi zivimo i bas zato je nerealno bilo ocekivati da ovo usvoje.

Da su neki, godinama bi pomagali kao sto gradovi i drzava pomaze klubovima u regionu.
Glavni grad je slabo sta uradio po pitanju sporta poslije rata. Ono sto im je ostalo raspada se, nisu u stanju ni odrzavati.
@OsmaDolazi, neka te druze. Cemu gubljenje?
Nije mi ništa brate. Samo pun k gledanja kako sa svih strana klubovi ubiru lovu od lokalnih vlasti (Borac, Velež, Zrinjski...)dok se naši prenemažu i radije će Spidu i Fantomima dati po 2 miliona da bi oni mogli okrenuti pare nego najgledanijim fudbalskim kolektivima u Sarajevo. Eto to mi je.
Sve jasno, slazem se apsolutno. :thumbup:
Ali tako je kako je. Evo godinama.

Miljacka
Kontakt:

Post Postao/la Miljacka » 27 jul 2022, 15:58

Amoah i Santos su beton igrači. Svojim nevjerovatnim partijama su gurnuli Rudar u drugu ligu :rol:
Zadnja izmjena: Miljacka, dana/u 27 jul 2022, 16:00, ukupno mijenjano 1 put.
Akšam pada od mog grada još se bijeli kapija, na kapiji pjesmu pjeva, pjeva moja jalija!

Dobri u dobru
Zli u zlu

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 27 jul 2022, 15:59

let3 je napisao/la:
27 jul 2022, 15:33
27 jul 2022, 15:15
Malo je nerealno da dadnu tolike pare odjednom.
Nisu sve ove godine skupa toliko dali.
Al je zato realno da sebi u dzep trpaju te pare, da namjestaju tendere, da sebi dižu plate u parlamentu i slicno...guraju se neki manji klubovi, daju se pare, neka fino je ulagati u sport, ali sarajevskim klubovima kar.ina (a to su najveci klubovi u državi)... mamu im hebem lopovsku. :puke:

Glavni grad države nema niti jednog prvaka u sportu, a košarka i rukomet u nižim ligama :oops: neviđena bruka i sramota. Neka se znaju grobari sarajevskog sporta.

Drug, u čitavoj državi na sve strane ima političkog kriminala to je jasno svima, ali Dodik gura Borac i Igokeu, ulaže u te klubove, Čović decenijama ulaže u Zrinjski, onaj pokojni Jelić je od yebene Modriče napravio šampiona, dok sarajevska politička mafija decenijama uništava Želju, Sarajevo, Bosnu (i košarku i rukomet). Da ne pričam o sportskim borilištima koja su zapuštena, dvorana Skenderija se raspada, Zetra isto, Koševo isto, Grbavica se nešto čupa. To je jedan sistemski zločin nad sarajevskim sportom koji traje dugi niz godina.
Sad ce neko reći zašto drobite o politici, ali tako je to u ovoj državi ;) politika je svuda oko nas, na sve utiče.

miki651
Kontakt:

Post Postao/la miki651 » 27 jul 2022, 16:00

Evo opet ali sada bošnjačkog nacionalizma na temi premijer liga

Miljacka
Kontakt:

Post Postao/la Miljacka » 27 jul 2022, 16:01

miki651 je napisao/la:
27 jul 2022, 16:00
Jesi ti težak lik :roll:
Akšam pada od mog grada još se bijeli kapija, na kapiji pjesmu pjeva, pjeva moja jalija!

Dobri u dobru
Zli u zlu

miki651
Kontakt:

Post Postao/la miki651 » 27 jul 2022, 16:06

Miljacka je napisao/la:
27 jul 2022, 16:01
miki651 je napisao/la:
A j... ga svaki drugi post na temi premijer liga čović, dodik, hdz lopovi financiraju samo Zrinjski dok vam je sda, sdp i ostale iskjlučivo bošnjačke stranke poznaju samo red, rad i pravnu državu i zbog toga ne osvajate prvenstva ili barem manje.

Ferrante071
Kontakt:

Post Postao/la Ferrante071 » 27 jul 2022, 16:14

Kad je trebalo kantonalnim "političarima" da malo glume "državnike" onda su brže bolje naše pare ulupali u EXPO pod izlikom da Kanton Sarajevo se bori za državu (znamo kako je to prošlo, i da građani KS ništa od toga nisu niti će imati).
A sada kita za sarajevske klubove... Ok nema frke.
Samo mi pritisak dižu
Do zadnjeg dana života mog samo Sarajevo

Aduka87
Kontakt:

Post Postao/la Aduka87 » 27 jul 2022, 16:19

Bolestan lik
| SARAJEVO SIAMO NOI |

YEBEM TE LISTICO

Miljacka
Kontakt:

Post Postao/la Miljacka » 27 jul 2022, 16:32

miki651 je napisao/la:
27 jul 2022, 16:06
Miljacka je napisao/la:
miki651 je napisao/la:
A j... ga svaki drugi post na temi premijer liga čović, dodik, hdz lopovi financiraju samo Zrinjski dok vam je sda, sdp i ostale iskjlučivo bošnjačke stranke poznaju samo red, rad i pravnu državu i zbog toga ne osvajate prvenstva ili barem manje.
Kome "vam"? Evo ja te izazivam da nađeš jedan post u kojem ja pišem o tim stvarima.

Samim tim što pišeš o tome i upotrijebljavaš termin "bošnjački nacionalizam" tebe čini istim takvim. Evo sam si mi pokazao da mrziš sve što je bošnjačko/bosansko s par svojih postova. Pljuješ one koji o tome pišu, a i sam si takav. Nemam problem ni s tom činjenicom jer možda i sam imam neke poglede koji se ne slažu s nečijim pogledima ovdje, ali ovo nije politički forum. Glupa i nebitna priča za "mjesto" na kojem se nalazimo. A ti je samo zaoštravaš. Ti budi bolji čovjek od tih koje pljuješ jer u suprotnom nema smisla da ih pljuješ. :)

Edit: Činjenica je da mnogi klubovi "hajruju" od politike, pa u Borcu su se javno zahvalili Dodiku, Zrinjski ima pomoć od HDZa i to je činjenica, sarajevski klubovi isto imaju pomoć od politike, Velež takođe, ma skoro svi, samo je pitanje kolika je ta pomoć i tu je glavni problem. Ne vidim šta tu ima iz rubrike "bošnjački nacionalizam. :lol:
Zadnja izmjena: Miljacka, dana/u 27 jul 2022, 16:36, ukupno mijenjano 1 put.

Dobri u dobru
Zli u zlu

fks74
Kontakt:

Post Postao/la fks74 » 27 jul 2022, 16:33

svrakino1921 je napisao/la:
27 jul 2022, 15:31
@Stroj je kralj
A njegovi se ko lavovi bore za Amoaha

Daju i kapom i sakom

Sta je ovo ovako
Jel ovo realno

Svasta
Čista laž, kod nas je prelazni rok završen. Popunjeni smo ma svim pozicijama.

Suki46
Kontakt:

Post Postao/la Suki46 » 27 jul 2022, 16:44

Tražili smo i Santosa i Dzenisa Dzenisa i Amoaha.Dajte malo realnosti , dovodite igrace u svoj klub , od 10 ljudi 9 piše preoteli smo igraca pitarima ,svi su protiv nas i standardni repertoar mi kontra svih.Odvadite malo , ovo je tema za kvalitetnu diskusiju a ne djecija prepucavanja koja su mahom ovdje :thumbup:
Preko vikenda će biti ljudi na oba stadiona u Sarajevu , kao nekad.
Yugoslav First League - ★★
Bosnian Premier League - ★★★★★
Bosnian Cup - ★★★★★★★★
YNWA <3

svrakino1921
Kontakt:

Post Postao/la svrakino1921 » 27 jul 2022, 17:08

Veliko druženje sa prvotimcima Želje uz brojne aktivnosti - Petak u 20:30 sati na Vilsonovom šetalištu 🔵⚪

FK Željezničar će u petak u 20:30 sati organizovati veliko druženje navijača sa fudbalerima Plavih, te tako najaviti nedjeljni susret sa Širokim Brijegom.

U saradnji sa Mozzartom i ACAR Events bit će postavljen stol za teqball na kojem će navijači imati priliku odmjeriti snage sa fudbalerima svog voljenog tima.

Na događaju će biti postavljeni prodajni stolovi sa artiklima iz Shopa FK Željezničar, te će biti omogućena kupovina sezonskih ulaznica i članskih kartica.

Vidimo se u petak na Vilsu!

GOLEM SI ZELJO

Vanja8
Kontakt:

Post Postao/la Vanja8 » 27 jul 2022, 18:23

Miljacka je napisao/la:
27 jul 2022, 16:32
miki651 je napisao/la:
27 jul 2022, 16:06
Miljacka je napisao/la:

Kome "vam"? Evo ja te izazivam da nađeš jedan post u kojem ja pišem o tim stvarima.

Samim tim što pišeš o tome i upotrijebljavaš termin "bošnjački nacionalizam" tebe čini istim takvim. Evo sam si mi pokazao da mrziš sve što je bošnjačko/bosansko s par svojih postova. Pljuješ one koji o tome pišu, a i sam si takav. Nemam problem ni s tom činjenicom jer možda i sam imam neke poglede koji se ne slažu s nečijim pogledima ovdje, ali ovo nije politički forum. Glupa i nebitna priča za "mjesto" na kojem se nalazimo. A ti je samo zaoštravaš. Ti budi bolji čovjek od tih koje pljuješ jer u suprotnom nema smisla da ih pljuješ. :)

Edit: Činjenica je da mnogi klubovi "hajruju" od politike, pa u Borcu su se javno zahvalili Dodiku, Zrinjski ima pomoć od HDZa i to je činjenica, sarajevski klubovi isto imaju pomoć od politike, Velež takođe, ma skoro svi, samo je pitanje kolika je ta pomoć i tu je glavni problem. Ne vidim šta tu ima iz rubrike "bošnjački nacionalizam. :lol:
Ma nema tu pomoci od politike, ono se moze desiti samo da ti knjigovodja pogrijesi pa ko fol dala Vlada od penzionera, RVI, nedonoscadi... :rol: :rol:

SudoHusika
Kontakt:

Post Postao/la SudoHusika » 27 jul 2022, 18:31

Shategabri je napisao/la:
27 jul 2022, 14:52
OsmaDolazi je napisao/la:
27 jul 2022, 14:41
Shategabri je napisao/la:
27 jul 2022, 14:34

Zna li se što su glasali protiv?
Apsolutno nebitno. Vjerovatno floskula da se novci građana mogu pametnije rasporediti, pretpostavljam.
Ma ja, a sport u KS ugasiti.
Gov.-na politička, ni obraza ni stida!
Vidiš toliko bivših sportista i DIFovaca i kontaš evo ga, pomoći će sportu u kantonu. Kad ono... Ma Bože sačuvaj. Smetljari i jedni i drugi i treći.
Željezničar za život cijeli!

visokohz
Kontakt:

Post Postao/la visokohz » 27 jul 2022, 18:45

svrakino1921 je napisao/la:
27 jul 2022, 14:13
slika

:urnebes: :urnebes: :urnebes: :urnebes:
Kakvo blamiranje
Obolit ćeš bolan zbog FK Sarajevo.
Zadnja izmjena: visokohz, dana/u 27 jul 2022, 19:23, ukupno mijenjano 1 put.

Mamba21
Kontakt:

Post Postao/la Mamba21 » 27 jul 2022, 19:03

Cijeli dan provedoše u pisanju kako su najveći klub, da nemaju konkurenciju za dovođenje igrača i onda par sati kasnije: Velika nada Sarajeva promijenila sredinu: Borac doveo napadača s Koševa
:urnebes:
IGRAJTE SRCEM SARAJEVSKI PLAVI!

fks74
Kontakt:

Post Postao/la fks74 » 27 jul 2022, 19:11

Mamba21 je napisao/la:
27 jul 2022, 19:03
Cijeli dan provedoše u pisanju kako su najveći klub, da nemaju konkurenciju za dovođenje igrača i onda par sati kasnije: Velika nada Sarajeva promijenila sredinu: Borac doveo napadača s Koševa
Malo si zakasnio, svi već na forumu to znaju. 😁

Ferrante071
Kontakt:

Post Postao/la Ferrante071 » 27 jul 2022, 19:11

Mamba21 je napisao/la:
Jbg takva mu nafaka.
Nudio se on i željkanu, kaže to je klub sa vizijom igrao bi džaba za vas... Ali vaša uprava mu ni to za džaba nije mogla garantovati :stop:
Do zadnjeg dana života mog samo Sarajevo

mnon46
Kontakt:

Post Postao/la mnon46 » 27 jul 2022, 19:12

Mamba21 je napisao/la:
Šta ćeš, Borac mu može ponuditi ono što niko ne može. Samo u pregovorima kažu, dobit ćeš poziv u repku neovisno kakav si parmak i svi hrle tamo u četnikland
A kaj ti bum rekel, stari, danas kad je sve to jučer znam dvije stvari. Jedna je da postoji grad u kojem sam legenda, a druga da ne kitim zagorske tamburaše ako ne znaju odsvirati „Da ga hoće zabit Matko, joj nano, nanice“.

Odgovori

Natrag na “Premijer liga BiH”

Trenutno korisnika/ca: AVNOJ, bhfanatic14, Lynx i 18 gostiju.