Premijer liga BiH - aktuelno

PeljtoIrfan
Kontakt:

Re: Premijer liga BiH - aktuelno

Post Postao/la PeljtoIrfan » 28 jul 2022, 01:01

Kakva sjajna predstava dva propala samoprozvana velikana. S jedne strane pijačarske budžetlije, a nasuprot njih neslužbeno ugašeni klub. Milina je čitati ove postove :ljepota:

Mamba, killa, Baader...začinjeno s jagomirskim bolesnicima, po jedan iz oba tabora :tokralju:

SedrenikHz
Kontakt:

Post Postao/la SedrenikHz » 28 jul 2022, 03:59

Kakva mrznja i strah u istom izlazi iz kona :o
Ovo zaista boli godinama gledati sta ti komsija radi..
pita menee komsijaa zasto pjevam svaki dan .. :beba:
železničar RS !!!
"Sve laže onaj mali sa Sedrenika"

svrakino1921
Kontakt:

Post Postao/la svrakino1921 » 28 jul 2022, 07:28

fks74 je napisao/la:
27 jul 2022, 16:33
svrakino1921 je napisao/la:
27 jul 2022, 15:31
@Stroj je kralj
A njegovi se ko lavovi bore za Amoaha

Daju i kapom i sakom

Sta je ovo ovako
Jel ovo realno

Svasta
Čista laž, kod nas je prelazni rok završen. Popunjeni smo ma svim pozicijama.
:urnebes: :urnebes: :urnebes: :urnebes:

Pa ne mozes bolan bolje znat od mene sta se desava u Sarajevu
Ti si iz Kalesije
Ja sam iz Metropole
Dobro ja jesam iz naselja Svrakino
Al Svrakino je u Metropoli

Jeste kontaktirali ste Amoaha i hocete da nam ga uzmete ispred nosa
Boji te se nas
Narocito poslije nase pobjede protiv Zrinjskog

I ne mozes govorit da ja lazem
Ja ne lazem
Ja ovdje imam reputaciju
Ja sam u top 4 nojbolja forumasa u 2021 god.

OsmaDolazi
Kontakt:

Post Postao/la OsmaDolazi » 28 jul 2022, 07:39

Tacno im treba prepustiti forum. Poslije ovakvih gluposti i ovakvog trolla sve kalkulacije i rasprave padaju u vodu. :D

LovacnaJelene
Kontakt:

Post Postao/la LovacnaJelene » 28 jul 2022, 07:45

elevenblues je napisao/la:
27 jul 2022, 22:57
JavierBosnia je napisao/la:
27 jul 2022, 22:25
Edis Mulalić: "Neće niko da dođe, od 100 igrača 99 je reklo da neće."

Sergej Jakirović: "Sarajevo je dovelo dva igrača koja smo htjeli, nismo to mogli finansijski ispratiti."

Emir Hadžić: "Igrače koje smo ovog ljeta kontaktirali smo i doveli."
Zeljo i Zrinjski nisu prodana kurvetina.
Iskreno se nadam da ovo sto si napisao je ironicno bilo :urnebes: :urnebes:

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 28 jul 2022, 08:14

LeonProfessional je napisao/la:
27 jul 2022, 15:15
Malo je nerealno da dadnu tolike pare odjednom.
Nisu sve ove godine skupa toliko dali.
Nerealno za kanton koji ima budžet preko milijardu, a realno je za kanton koji ima 1/4 tog iznosa?

Ne, stvari treba nazvati pravim imenom.

Boli ih qrc i za Sarajevo i Želju, Bosnu i svaki drugi sportski kolektiv u KS.
Poruka: snađite se sami, ovo su naše pare.
Koje smo uzeli od vas, al sad su naše.
Koševo Zapad

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 28 jul 2022, 08:17

SudoHusika je napisao/la:
27 jul 2022, 18:31
Shategabri je napisao/la:
27 jul 2022, 14:52
OsmaDolazi je napisao/la:
27 jul 2022, 14:41

Apsolutno nebitno. Vjerovatno floskula da se novci građana mogu pametnije rasporediti, pretpostavljam.
Ma ja, a sport u KS ugasiti.
Gov.-na politička, ni obraza ni stida!
Vidiš toliko bivših sportista i DIFovaca i kontaš evo ga, pomoći će sportu u kantonu. Kad ono... Ma Bože sačuvaj. Smetljari i jedni i drugi i treći.
Da su kako treba predložili bi i više da se iz budžeta daje za sport.
Prokleto je biti političar u BiH. Umjesto toga oni samo gledaju kako da drže svoje torove i zavađaju narod.
Koševo Zapad

killafrommanilla
Kontakt:

Post Postao/la killafrommanilla » 28 jul 2022, 08:39

GospodinIzSarajeva je napisao/la:
28 jul 2022, 00:30
killafrommanilla je napisao/la:
28 jul 2022, 00:08
Emiru na celu pise TAL tako da nije bas da se treba svaka njegova ozbiljno uzimati :mrgreen:
Reče navijač tima kojem je kamatar trener :urnebes:
Dabogda se svaki rok talio ko ovaj sad.
Ybt zamisli da se nije talio, ne bi samo dupla kruna bila, osvojili bi i one iduce opet duplu, bila samo titula :(
naivan si, isto kao da ti je 15 godina, svrsio si nakon prvog kola, a toliko je posla pred vama i toliko stvari tek treba da odradite

ali upravo vam to i jest najveci problem, prvaci ste svemira nakon jednog kola, nabijate bespotreban pritisak ekipi a vidjet ces sta to znaci kad se svaka izjava Dudica pocne vagat i od strane novinara i od strane neprijatelja kluba.

umjesto da budete ponizni jer ste tek u procesu rekonstrukcije tima i tek pravite nesto ozbiljno, vi odmah Boga za muda. I zato vas Bog i vrati svake godine po dva puta na pocetak :mrgreen:

I btw. Ovakav rok s ovim budzetom bi odradio i Memo Haljevac isto. Samo se raspitaj kolko je Dzaficu nudjeno ovdje i u Zrinjakom a koliko ste vi ponudili. Nije to neko Monchi sranje nego BiH, dinar vise :)
samo kad sam tu, neretva kroz mene teče, čudna jada od mostara grada svako veče

A i kada nema pobjede
Ili s nekim dijelis bodove
Nemoj brinuti, bodrit cemo te
Samo jako, nema predaje!

Ferrante071
Kontakt:

Post Postao/la Ferrante071 » 28 jul 2022, 08:59

28 jul 2022, 08:39
GospodinIzSarajeva je napisao/la:
28 jul 2022, 00:30
28 jul 2022, 00:08
Emiru na celu pise TAL tako da nije bas da se treba svaka njegova ozbiljno uzimati :mrgreen:
Reče navijač tima kojem je kamatar trener :urnebes:
Dabogda se svaki rok talio ko ovaj sad.
Ybt zamisli da se nije talio, ne bi samo dupla kruna bila, osvojili bi i one iduce opet duplu, bila samo titula :(
naivan si, isto kao da ti je 15 godina, svrsio si nakon prvog kola, a toliko je posla pred vama i toliko stvari tek treba da odradite

ali upravo vam to i jest najveci problem, prvaci ste svemira nakon jednog kola, nabijate bespotreban pritisak ekipi a vidjet ces sta to znaci kad se svaka izjava Dudica pocne vagat i od strane novinara i od strane neprijatelja kluba.

umjesto da budete ponizni jer ste tek u procesu rekonstrukcije tima i tek pravite nesto ozbiljno, vi odmah Boga za muda. I zato vas Bog i vrati svake godine po dva puta na pocetak :mrgreen:

I btw. Ovakav rok s ovim budzetom bi odradio i Memo Haljevac isto. Samo se raspitaj kolko je Dzaficu nudjeno ovdje i u Zrinjakom a koliko ste vi ponudili. Nije to neko Monchi sranje nego BiH, dinar vise :)
Reče navijač kluba koji je ostao bez voljenog nikad prežaljenog trenera iz razloga jer nemaju nikakvu transfer politiku... I on se našao da analizira koga je FK Sarajevo i za koliko para dovelo. Hebo majku ovdje stvarno svakakvih budalaština pročitati.
Do zadnjeg dana života mog samo Sarajevo

svrakino1921
Kontakt:

Post Postao/la svrakino1921 » 28 jul 2022, 09:00

slika

Japanski fudbalski savez sa zadovoljstvom objavljuje da će Ivica Osim ući u fudbalsku Kuću slavnih "Zemlje Izlazećeg sunca".

Osim proslavljenog jugoslovenskog i bh. trenera ova čast će pripasti i Tadatoshiju Kominu, Tomonoriju Kitayami i Michiju Ayabeu.

Za sada se u japanskoj kući slavnih nalazi 86 zaslužnih osoba, kao i dva tima, a taj će spisak sada biti proširen, pišu japanski mediji.

Podsjećamo, legendarni Ivica Osim ostavio je neizbrisiv trag u svojoj prebogatoj trenerskoj karijeri, ma gdje je radio.

Predvodio je ekipe Željezničara, Partizana, grčkog Panathinaikosa, austrijskog Sturma, te japanskog JEF Uniteda.

Što se tiče reprezentativne trenerske karijere vodio je selekcije Jugoslavije i upravo Japana u kojem je uživao zaista posebno poštovanje.

Ivica Osim je preminuo 1. maja 2022. godine u 81. godini života.

GOSPODARU FAMILIJE

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 28 jul 2022, 09:05

Ma svako se pokriva koliki je jorgani.
S tim u vezi i ciljevi.
Ne mogu Sarajevu i Veležu nikako biti isti.
Naravno, shodno rezultatima posljednjih nekoliko godina, apetiti su porasli.
Vjerujem da bi ciljali i na titulu, al realno treba odriješiti kesu i dovesti koje pojačanje.
S ovom ekipom im je premija Evropa.

Što se nas tiče, pa mi smo se baš isprsili i s tim u vezi jasno je da je cilj titula.
Da li ćemo je uzeti u ovom momentu to niko ne zna.
Start prvenstva je takav da se konkurenti za trofej bore u Evropi ili su lošije ušli u prvenstvo, međutim daleko je 33. kolo, treba igrati utakmicu po utakmicu.
Jasno je da je prvi favorit prvenstva Zrinjski kao aktuelni šampion.
Koševo Zapad

SudoHusika
Kontakt:

Post Postao/la SudoHusika » 28 jul 2022, 09:09

28 jul 2022, 08:17
27 jul 2022, 14:52

Ma ja, a sport u KS ugasiti.
Gov.-na politička, ni obraza ni stida!
Vidiš toliko bivših sportista i DIFovaca i kontaš evo ga, pomoći će sportu u kantonu. Kad ono... Ma Bože sačuvaj. Smetljari i jedni i drugi i treći.
Prokleto je biti političar u BiH. Umjesto toga oni samo gledaju kako da drže svoje torove i zavađaju narod.
100 puta ispričana priča. S jednim amandmanom mogu garantovati očuvanje i prosperitet sportskih kolektiva u Kantonu, da se gotovo nikada ne dovedeš u situaciju da ti simbol grada poput KK Bosne krene u pravcu gašenja, da Željo pleše po rubu provalije nekoliko sezona i slično. Koliko sam sinoć shvatio, odbijeno je iz razloga što je prijedlog ispred jedne osobe a ne stranke ili više njih. Plus, hoće da na ovu listu ubace još nekih udruženja od značaja. Boga pitaj na šta će ovo izaći. Možda je i važnija stavka Zakon o sportu koju evo godinama čuvaju u ladici.
Željezničar za život cijeli!

kontrasviju
Kontakt:

Post Postao/la kontrasviju » 28 jul 2022, 09:17

Nerealno je da se u trenutnoj situaciji tek tako odjednom izdvoji 6 miliona KM za sportske kolektive. Shvatite to.
1921

perodeformero
Kontakt:

Post Postao/la perodeformero » 28 jul 2022, 09:21

Ja ne mogu shvatiti mozak koji ocekuje da mu drzava daje zivu lovu, u kojem svijetu vi zivite yebote?! Zna se gdje ne nalaze pare, trazi neka ti daju ako hoce.

Kompromis
Kontakt:

Post Postao/la Kompromis » 28 jul 2022, 09:22

Ako su u stanju milionima finansirati drzavni sport i sportiste a to im nije namjena jer su oni zaduzeni za kulturu i sport u KS (i trebaju finansirati Lanu Pudar i sl. koji imaju neke rezultate) onda za kanton i kantonalne sportiste i klubove trebaju izdvajati barem duplo... ovako se prave ludi jer KS za drzavni i entitetski sport i kolektive sam izdvaja vise nego svi kantoni, entitet i drzava zajedno a ovamo neće da finansiraju klubove koji su registrovani u tom tom kantonu... pa po tom osnovu im treba ebati mater jer ne rade ono za sta su nadlezni...

Ferrante071
Kontakt:

Post Postao/la Ferrante071 » 28 jul 2022, 09:24

kontrasviju je napisao/la:
28 jul 2022, 09:17
Nerealno je da se u trenutnoj situaciji tek tako odjednom izdvoji 6 miliona KM za sportske kolektive. Shvatite to.
A kada su skršili naše milione za njihovo privatno kur...nje na EXPO onda je to bilo realno i opravdano. Samo da podsjetim da je budžet KS nesto preko jedne milijarde KM
Do zadnjeg dana života mog samo Sarajevo

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 28 jul 2022, 09:28

28 jul 2022, 09:09
28 jul 2022, 08:17

100 puta ispričana priča. S jednim amandmanom mogu garantovati očuvanje i prosperitet sportskih kolektiva u Kantonu, da se gotovo nikada ne dovedeš u situaciju da ti simbol grada poput KK Bosne krene u pravcu gašenja, da Željo pleše po rubu provalije nekoliko sezona i slično. Koliko sam sinoć shvatio, odbijeno je iz razloga što je prijedlog ispred jedne osobe a ne stranke ili više njih. Plus, hoće da na ovu listu ubace još nekih udruženja od značaja. Boga pitaj na šta će ovo izaći. Možda je i važnija stavka Zakon o sportu koju evo godinama čuvaju u ladici.
Ako je to problem, nek zasuču rukave i nek nešto rade osim mudrovanja.
Nek rade na tom zakonu. Pa nek kroz zakon usvoje i budžetske stavke.
Koševo Zapad

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 28 jul 2022, 09:30

perodeformero je napisao/la:
28 jul 2022, 09:21
Ja ne mogu shvatiti mozak koji ocekuje da mu drzava daje zivu lovu, u kojem svijetu vi zivite yebote?! Zna se gdje ne nalaze pare, trazi neka ti daju ako hoce.
Onda pogledaš istočno, pogledaš zapadno....pogodi šta - daju pare.
Najveće klubove im upravo države finansiraju i to su cifre za koje je sve zajedno ovih 6 miliona sića.

Sutra će se yebavati majka Sarajevu, Želji što nam je reprezentacije qrc.
E pa rođo, koliko para toliko i muzike.
Dotad gledamo Srbiju i Hrvatsku na prvenstvima.
Koševo Zapad

kontrasviju
Kontakt:

Post Postao/la kontrasviju » 28 jul 2022, 09:33

Ferrante071 je napisao/la:
28 jul 2022, 09:24
kontrasviju je napisao/la:
28 jul 2022, 09:17
A kada su skršili naše milione za njihovo privatno kur...nje na EXPO onda je to bilo realno i opravdano. Samo da podsjetim da je budžet KS nesto preko jedne milijarde KM

To što je budžet preko milijardu ne znači da KS ima 500 miliona godišnje za investicije, projekte, ulaganja i slično. U tu milijardu ulaze plate svih mogućih ljudi koji rade u javnim ustanovama i preduzećima. Pa čovječe svaki veći projekt u Kantonu se finansira uglavnom preko kredita EBRD-a i Evropske Unije a vi očekujete (a pogotovo u ovako teškoj ekonomskoj situaciji i krizi) da će tek tako neko dati milione sportskim kolektivima.

To naravno ne umanjuje činjenicu da vlasti moraju daleko više pomagati sportskim kolektivima, što direktno finansijski, što kroz zakone i olakšice.
1921

Odgovori

Natrag na “Premijer liga BiH”

Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot], gh0stHZ, HZbec i 18 gostiju.