FC Barcelona

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,BoixosNois1899

Kakve će rezultate ekipa ostvariti u samoj završnici sezone?

Anketa je završila: 30 apr 2025, 14:51.

Osvajaju tripletu
7
37%
Osvajaju duplu krunu
9
47%
Osvajaju jedan trofej
2
11%
Neće osvojiti ništa
1
5%

Ukupno glasova: 19

Rajaz
Kontakt:

Re: FC Barcelona

Post Postao/la Rajaz » 29 jul 2022, 20:39

messilla je napisao/la:
29 jul 2022, 20:32
Rajaz je napisao/la:
29 jul 2022, 20:02
A đe bi igrao Silva :mrgreen: :mrgreen:
Kad si u dilemi, otvori squawku. :mrgreen: :mrgreen:
slika

Doduše sad da Gavija ovdje ubacim kao trećeg satro bi ih obojicu u ovom segmentu. :mrgreen:

Treba reći da je Bernardo tek trećinu sezone igrao kao CM. Doduše, nema ni Frenkie neku defanzivnu ulogu kao Rakitić u vakat, ali zato sada krila imaju više defanzivnih zadataka nego u doba MSN-a.

Hoću reći ne vjerujem da bi imali novog Coutinha u pogledu kompatibilnosti sa Pedrijem.
Fenomenalan igrač, ali ja ga baš ne mogu zamisliti u paru sa Pedrijem :?

Arvid
Kontakt:

Post Postao/la Arvid » 29 jul 2022, 20:45

Bernarda stavi bukvalno gdje bilo isporučiće nešto.
I found freedom. Losing all hope was freedom.

NisamInSajder
Kontakt:

Post Postao/la NisamInSajder » 29 jul 2022, 21:41

Prošlo je skoro mjesec dana prijelaznog roka i Barcelona je najveći potrošač, Kounde, Raphinha i Lewandowski plaćeni su 153 miliona €, pored njih došli su još i Christensen i Kessie. Dok su iz kluba otišli Coutinho u Aston Villu za 20 miliona €, Lenglet pozajmica u Tottenham, Trincao pozajmica plaćena 3 milione € sa otkupom, te Wague (Gorica), Manaj (Watford) i Alves (Pumas) bez obeštećenja. Sigurno tu ima i velikih plata i velikih bonusa za potpise, a s obzirom na financijsku situaciju ovo je veliki rizik Laporte. Ukoliko se ne domogne trofeja i velike financijske dobiti, mogao bi ovaj rizik napraviti velike probleme, no mogao bi biti i izlaz iz krize.

slika

Alonso i Azipilicueta nisu još Barcini igrači. Te dvije su pozicije, jedine od najbitnijih u modernom fudbalu, sve velike ekipe preko te dvije pozicije rade prevagu na terenu. A prema ovoj slici Barcelona bi i kvalitetom i širinom bila najslabija na te dvije pozicije, još mediji pišu kako Barcelona ne bi ništa imala protiv da proda Desta, pa popuni njegovu poziciju samo Azpilicuetom. Očajno. Dest je potencijal, uz pravilan rad, može izrasti u korisnog igrača. Ta pozicija se može krpiti i Koundeom ili Araujom. Sa ovim izborom štopera, pa i de Jongom kao mogućim štoperom, moguće je i koristiti sistem sa 3 štopera, 343. Pa bi na tog desnog spoljnjeg mogao staviti naprimjer Roberta ili Ferrana Torresa koji ima dosta dobru radnu etiku. Na drugoj strani, trenutno imaš Baldea i Albu, Baldeu fali iskustva, ali do sada u nastupima za seniorsku ekipu pokazao je potencijal, ove pripremne utakmice igra dosta dobro i nadam se da se neće napraviti ista pogreška kao i prethodnih godina, kada su odlazili Miranda i Cuccurella, a krpilo se na toj poziciji. Svakako Baldea je već svakao sada kvalitetniji od Alonsa. I protiv dvojca Balde - Alba na toj poziciji ne bih ništa imao portiv, ne trebaš dodatno trošiti pare da nekog dovodiš, svakako će Alba igrati 70% utakmica, a taj rezervni bi dobio priliku protiv autsajdera La Ligi i Kupu Kralja, taj posao može odraditi i Balde, plus bit će u klubu i moći ćeš oblikovati igrača po svojoj želji.

U veznom redu je nekoliko upitnika. Najveća enigma je, da li ostaje de Jong. Ukoliko ostane, logično bi bilo i da Silva ne pojača ekipu, no Laporta je otišao all in, nije mu bitno da li će Barceloni propasti 150 miliona ili 200 i više, želi da donese neki uspjeh i da bude na nuli. Druga enigma je oko Pjanića i Nice, Nico želi minute, Pjanić se pokaziva vrlo dobro ove pripreme i ukoliko bi ostao Nico bi bio na minimumu svih minuta, tako da bi se mogao očekivati odlazak Nice na neku pozajmicu ili odlazak Pjanića.

U napadu je jasna situacija, kad bi svi bili fit, udarna trojka bi trebala biti Fati, Lewa i Dembele, prvi sa klupe bi trebao biti Torres.
Suti, samo suti
suti moj djecace plavi

Chinaglia
Kontakt:

Post Postao/la Chinaglia » 29 jul 2022, 21:55

neozbiljno je s ovakvim napadackim potencijalom imati "startere i rezerve", osim lewe, niti bi to dobro proslo, vec naredne sezone bi jedan il dva igraca trazili transfer, jer ne znam zasto bi bilo ko od njih cetvorice grijao klupu u barci, kada mogu igrati redovno u veoma dobrim ekipama

imas pet izmijena i veoma dobre igrace (ovo vazi i za vezni red), sezona je duga i treba ih rotirati, nekad i u zavisnosti od protivnika, jer nekim protivnickim igracima ce tezi match up biti ansu, a nekima ferran, isti tako s dembeleom i raphinhom

tu ce xavi biti na velikom testu, morace ubjediti igrace da se zrtvuju za ekipu i otvoreno im reci da niko od njih nema sigurno mjesto u pocetnom sastavu, te da ce nekad zapoceti tekme, a nekad ostati na klupi
Zadnja izmjena: Chinaglia, dana/u 29 jul 2022, 21:59, ukupno mijenjano 1 put.

harden
Kontakt:

Post Postao/la harden » 29 jul 2022, 21:58

Arvid je napisao/la:
29 jul 2022, 20:45
Prezahvalan igrac, a Pep ga napravio u finim univerzalcem. Svaki klub treba takvog igraca, a on moze trcati vise nego prvih 11 Barce :mrgreen:
" moj Isak i bla bla pitanje kako može bit njegovo dijete ona crnoj gori on engleskoj dva mijeseca nije bila snjim da rodi 2 mijeseca ranije možda grešim reko sam mu de ti proveri DNK "

Rajaz
Kontakt:

Post Postao/la Rajaz » 29 jul 2022, 22:19

harden je napisao/la:
29 jul 2022, 21:58
Arvid je napisao/la:
Prezahvalan igrac, a Pep ga napravio u finim univerzalcem. Svaki klub treba takvog igraca, a on moze trcati vise nego prvih 11 Barce :mrgreen:
Je li skup, šta kaže Sarma

L-Train
Kontakt:

Post Postao/la L-Train » 29 jul 2022, 22:23

messilla je napisao/la:
29 jul 2022, 20:32
Rajaz je napisao/la:
29 jul 2022, 20:02
A đe bi igrao Silva :mrgreen: :mrgreen:
Kad si u dilemi, otvori squawku. :mrgreen: :mrgreen:
slika

Doduše sad da Gavija ovdje ubacim kao trećeg satro bi ih obojicu u ovom segmentu. :mrgreen:

Treba reći da je Bernardo tek pola sezone igrao kao CM. Doduše, nema ni Frenkie neku defanzivnu ulogu kao Rakitić u vakat, ali zato sada krila imaju više defanzivnih zadataka nego u doba MSN-a.

Hoću reći ne vjerujem da bi imali novog Coutinha u pogledu kompatibilnosti sa Pedrijem. Treba reći i da ga je Gvardo dosta uparivao sa KDB, gdje je Belgijanac imao ofanzivniju ulogu.
Koja je ovo stranica da ga uporedim sa dizelsem Kroosom?
Okusi strah, bol, mrznju i barut
i zivi u toj nadi da ce sutra ipak svanut,
na sekund nosi teret mojih rana
dok grad ti sapce pricu jezikom oziljaka.

Romariooo
Kontakt:

Post Postao/la Romariooo » 29 jul 2022, 22:24

bernardo silva je igracina, cini mi se da bi mu najbolje legla pozicija u formaciji 4-2-3-1, da igra ofanzivnog veznog ispred recimo buskeca i pedrija, iza spica levandovskog, a po stranama demba i rafinja npr

to bi bilo nekako najlogicnije, ili u 4-3-3 da igra najofan, zivnijeg veznog, ono sto je u zlatno doba igrao xavi da sad igra pedri, a bernardo da igra ono sto je nekad igro iniesta

no medjutim kad gledamo ovaj prelazni rok, koji tip igraca je doveden, meni ovo djeluje da xavi planira da igra sa trojicom nazad bez bekova klasicnih, kunde i kristensen su igraci bas za igru s trojicom nazad, imamo realno mozda i viska krila i stopera, a deficit na bekovima, logicno se namece onda 3-4-3 ofanzivna formacija

no treba sacekati i vidjeti hoce li biti jos pojacanja, ovo do sad je odlicno, 5 odlicnih novih igraca kao dodatak na proslogodisnju ekipu koja je s xavijem obecavala itekako, veliki je ovo update, velika sirina u ekipi koja jecsad narocito bitna kad se moze raditi 5 izmjena,

treba nam reakno jos azpilicueta da, se dobije sirina i u odbrani, da mone on nekad zamijenit albu, da moze nekad igrati desnog beka, s jednim covjekom da se dobije to neko solidno prelazno rjesenje za barem jednu dvije sezone dok se ne dovede vrhunski bek, mada vrlo moguce da ce i kundea koristiti ko desnog beka ako bude igrao s bekovima, a mozda i od desta nesto bude, mada meni taj lik izgleda jednostavno poglup i ne vjerujem da ce ikad ozbiljnog igraca od njega biti

dakle jos azpilicueta i tip top je prelazni, a bernardo silva ako dodje onda je to jos i premija, ako ga uspiju dovesti a prodati de jonga to je plus za nas, mada ja sam misljenja da ne treba de jonga prodavati ako bas nije pod moranje
NE DAJTE MI LAGAT' !!!

harden
Kontakt:

Post Postao/la harden » 29 jul 2022, 22:55

Rajaz je napisao/la:
29 jul 2022, 22:19
harden je napisao/la:
Arvid je napisao/la:
Zavisi koliko rata al jeftin nije sigurno

Osim ako ne dodje u Minken
" moj Isak i bla bla pitanje kako može bit njegovo dijete ona crnoj gori on engleskoj dva mijeseca nije bila snjim da rodi 2 mijeseca ranije možda grešim reko sam mu de ti proveri DNK "

1921boy
Kontakt:

Post Postao/la 1921boy » 29 jul 2022, 22:57

ter Stegen - Araújo, García, Pique, Mingueza - Frenkie, Puiq, Nico - Jutglà, Akhomach i Luuk.
Klupa: Neto, Peña, Comas, Lenglet, Umtiti, Mármol, Jaime, Sanz, de Vega i Pedrola.

Ekipa iz 19. kola prošle sezone, gostovanje protiv Mallorce. A gledaj sada ekipe, fascinantno. U desetom mjesecu prošle godine ova pojačanja su bila potpuno nemoguća.
mosa lošmi stićko tit-ula!

Arvid
Kontakt:

Post Postao/la Arvid » 29 jul 2022, 23:23

Rajaz je napisao/la:
29 jul 2022, 22:19
harden je napisao/la:
Arvid je napisao/la:
Bio bi to zadnji ekser u Barcin kovčeg. Sumnjam da će Barcelona u slučaju ovog transfera dočekati kraj sezone.
I found freedom. Losing all hope was freedom.

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 29 jul 2022, 23:32

1921boy je napisao/la:
29 jul 2022, 22:57
ter Stegen - Araújo, García, Pique, Mingueza - Frenkie, Puiq, Nico - Jutglà, Akhomach i Luuk.
Klupa: Neto, Peña, Comas, Lenglet, Umtiti, Mármol, Jaime, Sanz, de Vega i Pedrola.

Ekipa iz 19. kola prošle sezone, gostovanje protiv Mallorce. A gledaj sada ekipe, fascinantno. U desetom mjesecu prošle godine ova pojačanja su bila potpuno nemoguća.
Jbt kad se sjetim ovog najsramnijeg sastava Barce. Xavi se nije okretao prema klupi, da se ne sjebe :mrgreen: Luuk zabio gol glavom na asist Mingueze :bow:

Bilo i ne ponovilo se.

Jup
Kontakt:

Post Postao/la Jup » 29 jul 2022, 23:43

ljudi meni samo nije bas jasno ,s obzirom da se potrosili skoro sav novac od prodaje prava na kupovinu igraca,odakle vam pare za plate ,narocito za sve nove pridoslice
Pravda za Tyson Furya

Dzoni
Kontakt:

Post Postao/la Dzoni » 29 jul 2022, 23:48

Covjek se nasikiro :lol:

Jup
Kontakt:

Post Postao/la Jup » 29 jul 2022, 23:57

Dzoni je napisao/la:
29 jul 2022, 23:48
Covjek se nasikiro :lol:
Nidzo@ brate nisam se nasikiro nego fakat odakle pare ako ste u tolikom minusu kako mediji kazuju :roll: ,ili je ovo ocajniki cin ,potez uprave pa sta Bog da ,posljednji trzaji u borbi za povratak u zivot,sve ili nista.

Ako je ovako zaista kako sam naveo,onda bi Barca vrlo lako mogla zavrsiti poput Milana i Intera,nakon odlaska Berluskonija i Moratija ;) ,pa da narednih 10 godina igrate ligu Evrope ;) ,znam da je Katalonija drzava za sebe u ekonomskom smisliu i da je Barca projekat i simbol Katalonije i da tu ima prostora da pomognu , ali relano dug je prevelik i pitanje je da li se tu i moze zaista bitnije i sta uraditi i kad bi postojala volja Kaalonije :problem:
Jer mogli bi vrlo lako postati klub nekih kineza,koreanaca kao Milan i Inter ;)
Zadnja izmjena: Jup, dana/u 30 jul 2022, 00:14, ukupno mijenjano 1 put.
Pravda za Tyson Furya

MrHc
Kontakt:

Post Postao/la MrHc » 30 jul 2022, 00:14

Jup je napisao/la:
29 jul 2022, 23:43
ljudi meni samo nije bas jasno ,s obzirom da se potrosili skoro sav novac od prodaje prava na kupovinu igraca,odakle vam pare za plate ,narocito za sve nove pridoslice
Kazu IVZ ce sergijama pogurat a i dijaspora ce se ukljucit 💪
"Postoje dva načina povratka iz bitke: s glavom neprijatelja ili bez svoje!" - Paolo di Canio

Jup
Kontakt:

Post Postao/la Jup » 30 jul 2022, 00:17

MrHc je napisao/la:
30 jul 2022, 00:14
Jup je napisao/la:
29 jul 2022, 23:43
Kazu IVZ ce sergijama pogurat a i dijaspora ce se ukljucit 💪
:D u tom slucaju evo i od mene koja marka,euro :D
Pravda za Tyson Furya

1921boy
Kontakt:

Post Postao/la 1921boy » 30 jul 2022, 00:29

mosa lošmi stićko tit-ula!

jasonstatham
Kontakt:

Post Postao/la jasonstatham » 30 jul 2022, 00:30

Svakakvih likova na ovom forumu, svakakvih nebuloza za pročitati. Ali hajde, simpatično.

Niti je Barcelona u nekoj finansijskoj dubiozi, niti Laporta vuče poteze očajnika.
Zar mislite da bi se Sevilla, o Bayernu da ne govorim, upuštali u prodaju nekom kokuzu ili gnjavili s tim stvarima? Šta, Sevilla eto pristala na imaginarnih 50, nisu htjeli pravih 65 iz Londona?

Osim toga, mislim da je Barcelona sasvim solidna na bekovima. Alba će igrati 80% tekmi, a Balde bi super pokrio ostatak. Desno je Araujo, odnosno Dest i Roberto u nekim kombinacijama.

Pripremite kokice i pive, 13. stiže uskoro.
Prefiero estar en la tumba en Colombia que en una celda de la cárcel en Estados Unidos.

Cipiripiblicblic
Kontakt:

Post Postao/la Cipiripiblicblic » 30 jul 2022, 00:48

Arvid je napisao/la:
Dijelimo li mišljenje da je top 3 driblera u Premu?

Odgovori

Natrag na “FC Barcelona”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.