LA Lakers

Where amazing happens.

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,kad_kako,Pasha

sundancekid
Kontakt:

Re: LA Lakers

Post Postao/la sundancekid » 11 feb 2011, 02:52

Ovog Blejka treba otjerat, ne iz Lejkersa i lige, nego iz galaksije...koji je to mamlaz...ccc..

Balon
Kontakt:

Post Postao/la Balon » 11 feb 2011, 02:56

SAMPIONI opet bez koncentracije, fulamo lagane suteve, odbrana ponekad kao da nepostoji...

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 11 feb 2011, 02:56

sundancekid je napisao/la:Ovog Blejka treba otjerat, ne iz Lejkersa i lige, nego iz galaksije...koji je to mamlaz...ccc..
Najgori odbrambeni igrac svih vremena :evil: ...na pocetku sezone je bar pogadjao neke suteve,sad nista...
Gasol se opet izgubio...cim je Kobe izasao napad apsolutno bez ideje a odbrana je losa i s njim i bez njega...najgore od svega sto Boston ne igra nista posebno a opet imaju +12 cini mi se...

sundancekid
Kontakt:

Post Postao/la sundancekid » 11 feb 2011, 03:07

Ma Boston uvijek igra svoje..stabilno...tu i tamo koja varijacija sa Pirsom, trenutno ga ne ide, do kraja utakmice on ce sve to nadoknadit, Alen igra ko ravna linija, on ce takodje da ispuni svoju kvotu... Na drugoj strani, Lejkersi ko ovce. Neorganizovano, Kobe se uzeo 2 suta u cijelom poluvremenu, Gasola ne forsiraju, a i nema on sta da se pita kad ga Garnet cuva.. Onda imas ofanzivno neproduktivnog Artesta, i nikog s klupe da to pogura...huh..ne znam vala.. Ovo mi ne djeluje na sampionsku ekipu ove godine, i sve mi se cini da to nece ici.... Zlatni su bili Radmanovic, Vujacic i Ariza...

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 11 feb 2011, 03:15

Vujacic je 100x bolji igrac od Blakea...i u odbrani i u napadu(sinoc 25 poena Hornetsima)... Bynum je odlican veceras,nemaju rjesenja za njega...Gasol je i skupio neke poene ali 1 na 1 nista nije napravio...Artest,Fisher,Odom,Walton 0 bodova...Brown nije los...Kobe je ovaj put pokusao razigrati ostatak tima ali ne ide ni ovako...

Ako dosad nisu razmisljali ozbiljno o trejdu mislim da poslije ovog meca definitvno hoce...

Kobe Bryant
Kontakt:

Post Postao/la Kobe Bryant » 11 feb 2011, 03:41

http://games.espn.go.com/nba/tradeMachi ... Id=4s3mftj
- Detroit se hoce rjesiti Hamiltona
http://games.espn.go.com/nba/tradeMachi ... Id=4pdcgyh
- Houston i Brooks nisu vise na istoj frenkfrenciji

-ovaj trade nisam siguran
http://games.espn.go.com/nba/tradeMachi ... Id=48386ut
-dovoljno receno Melodrama

Kobe Bryant
Kontakt:

Post Postao/la Kobe Bryant » 11 feb 2011, 03:48

koraci Perkinsa a oni sude kos plus faul :roll:

sundancekid
Kontakt:

Post Postao/la sundancekid » 11 feb 2011, 03:53

Ne znam ja da li bi se htio rijesit Artesta... Ok, ofanzivno je stvarno los, ali opet takvog igraca ne dajes lako. Sa svojom snagom, i intenzitetom odbrane, on (naravno i Kobe) moze zlostavljati bilo kojeg igraca u odbrani, a to je neprocjenjivo kad igras protiv ekipa koje sad gomilaju superstare. Nego ja bi pakovo cijelu ovu klupu u paketu, izuzev Lamara...

Kobe Bryant
Kontakt:

Post Postao/la Kobe Bryant » 11 feb 2011, 04:39

Ovo treba da bude recept : Odmoriti Kobe-a u 4/4 prvih 6 min i onda udje i zabije zaredom 6 koseva i napravi razliku ;)
A naravno da Baynum i Odom budu aktivni u napadu i da Brown i Artest ne pucaju samo trice nego igraju odbranu ;)

BIHfan
Kontakt:

Post Postao/la BIHfan » 11 feb 2011, 09:15

adnan24 je napisao/la:Vujacic je 100x bolji igrac od Blakea...i u odbrani i u napadu(sinoc 25 poena Hornetsima)... Bynum je odlican veceras,nemaju rjesenja za njega...Gasol je i skupio neke poene ali 1 na 1 nista nije napravio...Artest,Fisher,Odom,Walton 0 bodova...Brown nije los...Kobe je ovaj put pokusao razigrati ostatak tima ali ne ide ni ovako...

Ako dosad nisu razmisljali ozbiljno o trejdu mislim da poslije ovog meca definitvno hoce...

I pobjeda. Vidis kako se sve moze. :)
Rose joins Oscar Robertson, Michael Jordan, Jerry West, Larry Bird, LeBron James and Dwyane Wade among those only able to average at least 25 points, 7.5 assists and four rebounds in a season.
FK DELFIN NEUM

majestic24
Kontakt:

Post Postao/la majestic24 » 11 feb 2011, 09:36

sTA Sam ja ono rekao :)))
GLORY,GLORY MAN.UNITED : 1907–08, 1910–11, 1951–52, 1955–56, 1956–57, 1964–65, 1966–67, 1992–93, 1993–94, 1995–96, 1996–97, 1998–99, 1999–2000, 2000–01, 2002–03, 2006–07, 2007–08, 2008–09, 2010–11 , 2012-13

..:::The Black Mamba Strikes Again::...

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 11 feb 2011, 13:22

Ovo sam ja srecu donio sinoc kada sam gledao tekmu :lol: :lol: :lol:

Boston je suvise iskusna ekipa, homogena, ali pretezno takve ekipe pored prednosti sto su uigrane i rade stvari vise napamet, to postane kljucni nedostatak..Postanu suvise predvidljivi..Pusta se Rondo da sutira primjera radi, Artest samo zatvara lijevu stranu Piercu, pick n' pop Garneta i slicno..Boston je igrao sinoc oslabljen puno neigranjem dvojice O' Neala...Ali opet trijumf je trijumf...Povukao Gasol, Kobe na kraju, Fisher solidno (mada je izgubio onu bitnu loptu na 84 - 79 za LAL, ali srecom Pierce je bacio u bunar)..

Dva momenta su kljucna bila, na 82 - 79 za LAL i serije Bostona Phil ne zove minutu odmora nego pusta da se igra..
Kobe uzima loptu, izbori se za poziciju protiv Allena, i pogodi tezak sut, LAL se odbrane i Odom ukrade loptu ispod kosa, a onda Kobe istrcava iz bloka i pogadja za 86 - 79...Poslije ponovo nadmudri Allena i lagano polaganje...Po ceonoj liniji prodor i maestralan pas za Pau -a, i Boston nema vise sta da trazi...Jos je Kobe odigrao poslije jednu bravuru 1 na 1 sa Allenom, i stavio tacku na i...

Brown je odigrao korektnu utakmicu kao i obicno ove godine, konstantno, Bynum je drzao LAL u prvom poluvremenu zajedno sa Gasolom, i pored toga sto je imao glupavih poteza, faul u napadu, tri sekunde u reketu, i slicno...
Odom je mogao bolje, medjutim jednu itekako bitnu tricu je pogodio...
Artest pokazao sinoc koliko vrijedi kada covjek igra odbranu, niko nista nije mogao da prodje...
U prvom poluvremenu Boston je imao veliku prednost iz razloga sto LAL nista nisu igrali, vratili su se onom serijom 10 - 0, i najavili preokret...

Sve u svemu, LAL su pokazali da se na njih mora racunati bez obzira na sve ...
Nenad Markovic & Drazen Petrovic

Ostalo je samo ime.....

melanholicar
Kontakt:

Post Postao/la melanholicar » 11 feb 2011, 13:24

Čestitke na zasluženoj pobjedi (nisam mislio da ću ovo pisat danas,al ajd). Treća četvrtina i razlika koju su napravili Lakersi je odlučila sve,samo mi je nejasan totalni pad u igri Celticsa u tom periodu,pogotovu ako se zna da su imali finu prednost za ovakve duele posle prvog poluvremena.
Sve mi diraj samo mi ne diraj Fiorentinu i Gabriela Omara Batistutu!

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 11 feb 2011, 15:00

Kao sto sam rekao nadam se pobjedi jer nam u posljednje vrijeme TD Garden kao dvorana lezi. U drugom poluvremenu smo odigrali odlicnu utakmicu i dosli do zasluzene pobjede, ali me jos raduje cinjenica da je pobjeda ostvarena u trecoj cetvrtini koja nam je ove godine bila rak rana, zbog kojeg smo izgubili dosta utakmica. Nadam se da je iz svlacionice istjeran duh zvani Mensur Bajramovic. :D :D

PS: Sinoc sam gledao jednu emisiju i novinar TNT-a je dao novu mogucnost jednog trade-a, ali tek za godinu dana tj. u Februaru 2012.godine ili na ljeto iste godine. Necu reci o kojoj se vrsti trade-a radi jer ce odmah NATO doci i reci kako im KK Bosna s Zimicem i Damijanovicem moze ponuditi bolje uslove nego mi. ;) ;)

Veceras nas ocekuje utakmica protiv Knicksa u MSG gdje ne bi trebalo biti problema da upisemo novu pobjedu ukoliko svi igraci budu na svom nivou.
"My Favorite Ring is Always the Next One"

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 11 feb 2011, 15:43

@amerosm

Da nije slucajno neki supermen u pitanju :mrgreen: ?

@neno#4

Kada krene play off hocu da se javis svaki put ovdje na forum kada igraju Lakersi :lol:

Sinoc sam na poluvremenu odustao...evo sad skidam tekmu sa neta da odgledam drugo poluvrijeme...
Prvo poluvrijeme je bilo ocajno,odavno nismo jadnije izgledali...onaj mali Vafer ili kako vec nas je razbijao...pa sva ona frka kad je Allen oborio rekord,nekoliko glupih izgubljenih lopti...bas smo bili izgubljeni,i u napadu i u odbrani...onda ne znam ni ja odakle dodje ona serija 10-0 na kraju prvog kada se vracamo u mec...

Bynum me je stvarno pozitivno iznenadio(opet)...bio je mnogo konkretniji od Gasola,unistavao je Perkinsa na oba kraja...Od ostalih igraca u prvom poluvremenu samo Brown je odradio solidan posao iako je i on imao nekih glupih poteza...
Na osnovu ovog prvog poluvremena misljenja sam da nam treba jedan dobar ofanzivni igrac...Fisher i Artest previse variraju...kada je jedan los to nije problem ali vec oba se ne mogu nadoknaditi...npr. dati Artesta za nekog boljeg ofanzivnog a onda po potrebi uvesti Barnesa da radi njegov posao u odbrani :?

@BiHfan

Bas vidim da ne moze :D ...Lakersi su mnogo bolje igrali u drugom kada je Kobe preuzeo napad na sebe...u prvom je to ocajno izgledalo bez njega...samo sto je ovaj put odbrana odradila svoje pa smo sa ova 92 poena pobjedili a prosli mec smo izgubili od njih sa cini mi se 96 poena...

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 11 feb 2011, 16:09

neno#4 je napisao/la:
Boston je suvise iskusna ekipa, homogena, ali pretezno takve ekipe pored prednosti sto su uigrane i rade stvari vise napamet, to postane kljucni nedostatak..Postanu suvise predvidljivi..

Ovo sam morao citirati :D

I upravo tu Lakersi imaju jednu veliku prednost u odnosu na Celticse tj. bolje receno Kobe Bryant.
Kakav je luksuz kad ne moras odigrati niti jednu akciju a poentiras 3-4 napada u nizu...Bostonu kada funkcionise protok lopte to je stvarno perfekcija ali kada se zaustave onda tesko nalaze rjesenje...slicno je bilo u mecu br. 7 kada su imali 13 razlike na pocetku da bi kasnije stali...Lakersi u tim situacijama uvijek mogu racunati na Bryanta da ih izvuce iz tih crnih rupa...samo je fazon da se ostatak tima ne izgubi u tim trenutcima kao sto je bio slucaj u L.A.-u protiv Bostona...ako nista da se zadrzi intenzitet u odbrani...

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 11 feb 2011, 16:40

@ adnan 24

uglavnom je igrac s istoka to je dovoljno od mene. :D :D Mi probleme moramo rjesavati postepeno i sve ce doci na kraju na svoje. Evo vidis sada smo rjesili problem zvana treca cetvrtina, sljedeci problem koji treba rjesiti je taj neki klocevi nemaju utakmicu zivota protiv nas itd itd.
Evo citam jedan zanimljiv clanak u vezi toga ko bi mogao nasljediti Phila Jacksona i jedan novinar je ponudio sljedece prijedloge:

Brian Shaw - sadasnji asistent Phila Jacksona koji bi mogao nasljediti njegovu filozofiju igre tj. triangle offense

Byron Scott - samo da mi je znati razlog gdje mu on pade napamet. Pa bolje je da @neno#4 daju funkciju trenera, covjek je dosta jeftiniji i znao bi ih pripremiti za play-off i citao bi ovdje nase sugestije i pohvale tako da bi i mi na neki nacin bili ukljuceni. :D :D

Kurt Rambis - sadasnji trener Timberwolves-a, koji je bivsi asistent Jacksona, a takodjer govori se da je u odlicnim odnosima s Kupchakom

Jim Cleamons - takodjer jedan od sadasnjih asistenata Phila Jacksona, i pored Shawa druga desna ruka Jacksona tako da kazem.

Mike Krzyzewski - od 1981.godine trener na Univerzitetu Duke, imao je ponudu Lakersa 2004.godine koju je odbio i ovo mu je posljednja prilika da pokusa napraviti nesta znacajno i u NBA ligi.

Roy Williams - trener univerziteta North Carolina, takodjer je imao dvije ponude da preuzme Lakerse i to 1994.godine koju je odbio i opet 2004.godine koji je isto odbio. Kupchak je za njega izjavio da ce jednog dana voditi Lakerse.

Larry Brown - bivsi trener Bobcats-a i navodno nikad nije krio zelju da bi jednog dana volio preuzeti Lakerse. Ja mislim @adnan24 je jednom izjavio da ce prije Kobe Bryant biti trener-igrac nego da ovaj preuzme funkciju trenera.

Jeff Van Gundy - trenutno radi kao co-komentator na Americkoj televiziji, a bivsi trener Knicksa i Rocketsa. Takodjer njegovo ime se dva puta spominjalo u vezi s Lakersima, i to 1999.godine kada je Phil Jackson preuzeo klupu Lakersa, i 2004.godine kada je Jackson bio napustio klupu Lakersa. Sada u 2011.godini je sigurno da ce Phil Jackson napustiti klupu Lakersa, i postavlja se pitanje hoce li u izboru novog trenera Van Gundy opet biti u igri.

Moje licno misljenje je da bi od pomenutih imena Bryant i kompanija samo prihvatili Krzyzewskog ili Roya Williamsa, a ovi ostali bar po meni su jos previse "zeleni" da bi skocili u bazen s ajkulama zvanih Lakersi. Ostaje da vidimo cime ce nas na kraju sezone iznenaditi familija Buss i Mitch Kupchak. Jedno je sigurno da ce u izboru veliku ulogu imati i Kobe Bryant. No ko zna mozda i Jerry Sloan zeli vidjeti kako je to osvojiti titulu prvaka NBA lige i prihvati se posla u Lakersima. :D :D

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 11 feb 2011, 20:43

@ amerosm

Ima tu mnogo faktora koji ce odrediti nasljednika...sigurno da dosta trenera nema mu.da sjedne na klupu lakersa jer su ciljevi uvijek najvisi...s druge strane tu je i Kobe koji voli da bude trener,nekada bukvalno kao da su on i Phil na istoj poziciji...Jackson je takav trener da mu nije to bio problem i zato su njih dvojica i ostvarili sve ove uspjehe zajedno...a pitanje je da li bi jedan L.Brown ili Krzyzevski mogli raditi u takvim okolnostima...a nece biti u toj poziciji da njemu nesto prigovaraju...
Od ovih mladjih Rambis i Scott po meni ne dolaze u obzir...nisu oni jos ni blizu nivoa lakersa...Mozda Shaw koji istina takodje nema nikakvog iskustva ali ipak je godinama uz Phila...

P.S. Sad sam pogledao drugo poluvrijeme...odlicna odbrana,kako u rekeru tako i vani...Gasol se popravio maksimalno u drugom,Artest igrao beton odbranu...Kobe odlican,posebno u zadnjih 5 minuta kada je dao 8 poena...

I samo da napomenem da je onaj Rondo blago receno limitiran igrac...sut mu je ocaj ocaja a evo i jedan prodor njegov :mrgreen:
[youtube][/youtube]

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 11 feb 2011, 22:06

@adnan24

znam ja da dosta faktora utjece na odluku ko ce nasljediti Jacksona, i pored Jeryy Bussa i Kupchaka glavnu rijec u toj odluci ce imati Kobe Bryant. Ja bi iskreno kao i svi navijaci Lakersa volio da ostane Jackson ali je on odlucan u svojoj namjeri da ode u penziju nakon ove sezone.
Eh sad si nahebao za tu izjavi za Ronda, tesko se tebi. :D :D

PS: Hoces li veceras gledati utakmicu protiv Knicksa, znam da ce tu biti @majestic24 pa da malo diskutujemo razvijanje dodgadjaja na parketu.

The Game
Kontakt:

Post Postao/la The Game » 11 feb 2011, 22:15

adnan24 je napisao/la: [youtube][/youtube]
K'o ja na terminu :lol: :lol: :lol:
Nek on malo vjezba sut i nek samo stoji na trici ko i ja

Odgovori

Natrag na “NBA”

Trenutno korisnika/ca: Kompromis i 3 gosta.