FK Sarajevo

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Koga želite za trenera FK Sarajevo?

Husref Musemić
77
35%
Darko Milanič
34
16%
Miodrag Božović
3
1%
Fedja Dudić
31
14%
Neki drugi trener iz BiH ili regiona
19
9%
Samo stranac
54
25%

Ukupno glasova: 218

f0rest1946
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la f0rest1946 » 31 jul 2022, 01:21

Uzivao sam citavu tekmu, Cirjak i Musa su me odusevili :bow:

Spiker se skoro nista ne cuje sta je ono jbt, nisam cuo ni ko je golove davao ..

Beli98
Kontakt:

Post Postao/la Beli98 » 31 jul 2022, 01:22

PeljtoIrfan je napisao/la:
30 jul 2022, 23:53
Uživajte, dijelite i gledajte :opaopa: :ljepota: :bih:
Irfo > arena sport & moja tv
BOSNA I HERCEGOVINA FK SARAJEVO FC BARCELONA

NajvecaRadosti
Kontakt:

Post Postao/la NajvecaRadosti » 31 jul 2022, 01:23

Kakva je igracina ovaj Ikic majko moja sta je ovo :ljepota:
Treba pohvaliti i Dzafica za pola sata gol i asistencija,na svaku loptu trcao :salut:
Nardin pokazuje koliko mu se pruzi prilika,protiv Borca asistencija danas gol.Suljic mi malo pocinje ici na neku stvar.Catakovic katastrofa.Dizdarevic jedini krivac za drugi gol,i prvi gol mu jednim dijelom ide na dusu.Protiv Borca isto kriv za gol.U nekim jacim utakmicama ne smiju se praviti ove greske,nadam se da ce ga proci ovo.Kapic isto ispod prosjeka,realnost je da je Kobiljar bolji od njega.

Fedja u obe utakmice izmjenama direktno donio nam pobjede :clap:

Vjerovatno nas ocekuje povelika kazna.Citavu utakmicu nije radio semafor(ne bi smjelo to),spikera kao da nije bilo,ona bakljada i vatromet...
Zadnja izmjena: NajvecaRadosti, dana/u 31 jul 2022, 01:24, ukupno mijenjano 1 put.
Sta se ono tamo cuje
Ko to tamo pjesmu pjeva
To heroji idu majko
Navijaci Sarajeva!

Hajdeee
Kontakt:

Post Postao/la Hajdeee » 31 jul 2022, 01:24

Ima li SLUCAJNO negdje snimak tekme da se moze sada mirno pregledati, detaljno :mrgreen:
- FKS -

Suki46
Kontakt:

Post Postao/la Suki46 » 31 jul 2022, 01:38

Sjajna atmosfera i veoma dobar rezultat.Odavno ovako raje nije bilo :thumbup: Moj neki dojam za utakmicu:
Dizdarević - nesigurno ušao u sezonu , danas kod 1 gola bez obzira na klizavu loptu , jačina nije bila jaka , to se odbija ili u visinu ili na stranu , nikako nazad u igru.Drugi gol , osnova golmanska je da se pokrije prva stativa , to je uradio kod šuta 1 u 2 poluvremenu.Hajde Dizda , vraćaj se na nivou prošle sezone
Musa - jedan od boljih desnih bekova što smo imali.Jako ofanzivan , nazad je veoma dobar bio do jedno 70 min ,tad je kumovao direktno za gol i 1 šansu još.Malo te stvari popraviti u vidu koncentracije , ali svakako za mene veoma dobar.
Štoperski par - vidi se da Đokan nije štoper , međutim nije on toliko loše ni odigrao.Mujakić se mora malo stabilizirati , nekad toliko ofanzivno krene na loptu da ga neki špic vrlo lako može iz igre izbaciti.
Tomašević - jako dobar , manje vidljiv od Muse ali sasvim korektno , bolji od bekova lijevih u zadnjih 4 5 godina.
Čirjak-podcijenio sam personalno momka kad je došao , međutim žestok demant.Dobro je neko rekao kao Crepulja :clap:
Kapić - jedan od mojih najvećih razočarenja ,s obzirom na renome i sve , ugl igra ispod svog nivoa.Ima tu mirnoću i sve , međutim nekad je baš spor kod pas igre a i šutevi su njegovi manje više mlitavi.Može on 50% bolje siguran sam ali mora sam na tome raditi.
Dal-živ igrač , i kad ga neće gol , trudi se , bori se , on će biti samo bolji i bolji nema šta.
Suljić - danas najgori akter uz Čatakovića.Kod Suljića je problem stalno soliranje i nekad neadekvatni potezi s obzirom na brzinu i lakoću kretnje koje ima.Mora se kao Kapić brže oslobađati lopte i razigravati.Može i mora to bolje.
Čataković - on bi trebao igrati špica i to je to.Eventualno nekad ovu poziciju ili polušpica , previše je trom a ima i znanja i pas igru i šut ,ali pogrešna pozicija.Hamza također može biti još 30 40 % bolji.
Nardin - borben , čvrst , ima dobru igru leđima , zna se u 16m naći.U određenim dijelovima igre nevidljiv , međutim 2 stopera od po haman 2 m su bila na njemu , tako da ok za mene.
Ikić - dragulj.Zna sa obje noge , razigrava , samo tako nastavi Ivane :ljepota:
Džafić- on bi mogao na lijevom krilu se sasvim regularno mijenjati sa Suljićem.Gol i asistencija , nastavlja igre kao iz prošle godine.
Avramovski- za mene najbolji igrač našeg tima , sve utakmice prošle godine što je počinjao je bio daleko najbolji na terenu.Kad prođe još 2 3 utakmice , Daniel bi mogao biti osvježenje naše za desno krilo/10-tku.
Kobiljar - igrao poziciju više defanzivnije od onoga što inace igra.Iskreno, njemu će promjena ova trenera sigurno najbolje leći.Skroz drugi igrač u odnosu na prošlu godinu , ima još tih mušica u vidu kretnje bez adekvatnog rezona šta da se uradi , ali msm da se to svakako može smanjiti na neki manji level.
Ahmo - gigant.Takva borba i želja , svaku utakmicu , sa 37 godina , nadam se jednom u budućnosti i trener našeg kluba :mrgreen:
Dudić - odlične izmjene , napokon trener koji zna reagovati odmah na poluvremenu , a ne čekati 70 75 min kad je nervoza na najvišem nivou.Treba poraditi na igru nazad u smislu polukontri i kontri , te prekide.Sa Drobarovom i Aničićem to može biti samo bolje.Ponizno se treba nastaviti utakmica po utakmicu , dobru atmosferu držati i ima prostora ovdje za dobre stvari u budućnosti.
Yugoslav First League - ★★
Bosnian Premier League - ★★★★★
Bosnian Cup - ★★★★★★★★
YNWA <3

Hztesanj
Kontakt:

Post Postao/la Hztesanj » 31 jul 2022, 02:24

Samo da se javim stigao sam i ja kući.
Pozdrav za papke koji su odustali zbog kiše, nemojte nikad vise doc.
Igra i sve je odlično, mom srcu sto je najdraže večeras je bio SJEVER, opasan ali opasan osjećaj imam da se zlo vraća, SARAJEVO TO SMO MI!
Laku noć raja.
12. igrač kluba iz Titove 38b

Hajdeee
Kontakt:

Post Postao/la Hajdeee » 31 jul 2022, 02:27

Hztesanj je napisao/la:
31 jul 2022, 02:24
Samo da se javim stigao sam i ja kući.
Pozdrav za papke koji su odustali zbog kiše, nemojte nikad vise doc.
Igra i sve je odlično, mom srcu sto je najdraže večeras je bio SJEVER, opasan ali opasan osjećaj imam da se zlo vraća, SARAJEVO TO SMO MI!
Laku noć raja.
Brat :thumbup:
- FKS -

vedinjo98
Kontakt:

Post Postao/la vedinjo98 » 31 jul 2022, 02:27

Bravo za veceras. Veliko bravo zaista. Vidi se tu igra, da znamo sta zelimo, da se ne zadrzavamo na glupostima i da smo izvanredno fizicki spremni. Zabrinut jesam bio na 0:1, ali ni blizu koliko bi bio da su treneri Marinovic, Sablic, Vasoski i drugi. Fedja im je usadio neke stvari od prvog dana, sto je za svaku pohvalu.

Neke pojedince je potrebno prokomentarisati.

Dal - ima kvaliteta, trci, nudi se, sve to stoji, ali mu definitivno nedostaje rezona tako reci, jer svaku kljucnu situaciju rijesava napamet. Mora se baciti fokus na to, kako bi dobili mnogo vise efikasnosti iz njegovih sansi.

Dizdarevic - prije svega linijski golman. Prvi gol lopta se odbija u zrak ili na stranu. Ona sansa koju je odbranio nakon poprecnog pasa Muse za Mujakica, opet ostao zakovan za liniju, a odbranio je ono jer je covjek pucao pravo u njeg (i to je opet odbio loptu pravo, samo sreca sto je bio tu neko od nasih ovoga puta). Drugi gol Sloge, mrtvi ugao, prva stativa, kao Kanuric protiv Milsamija...

Mujakic - po meni izgubio sve argumente za startnu postavu, ali smo svjesni da je morao igrati. Prije svega sportska inteligencija ravna nuli, nesigurnost, spore reakcije... Pa covjek onakve konstitucije za stopera, ne zna da se zagradi kod visoke lopte, ili bilo kakvog duela s bilo kojim igracem.

Suljic - previse carini loptu. Mora to ici brze. Onakvi igraci su zadnji put igrali po mahalama, ne prolazi to u modernom fudbalu.

Kapic - razocarenje. Precijenjen od strane nas zbog CV-a. Nikakav kvalitet, u sto sam sto posto uvjeren.

Musa - korektan, ali kao i protiv Borca, pokazuje sklonost nekim kiksevima i suludim odlukama u datom trenutku.

Catakovic - promasena pozicija, ali kako mu se ne ukaze nakon tri suta da ne bude skrt, i da se suta po zemlji sa zabicom zbog klizavog terena (kao sto je Ikic uradio). Za to valjda ne treba biti pametan, to su normalne stvari.

Ovo su samo cinjenice vezane za ovih par igraca. Mislim da je bitno svima ukazati na to, jer protiv jacih protivnika neces moci lagano nadoknaditi greske odbrane i neiskoristene dobre sanse. Puna podrska!
FK SARAJEVO
Titula: ⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐
Kup: ⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐

FoSte95
Kontakt:

Post Postao/la FoSte95 » 31 jul 2022, 02:38

Posebno naglasiti činjenicu da nema nabijanja lopte od golmana prema sredini već striktno kratki pas do defanzivaca i po izgubljenoj lopti presing :thumbup:

Ovo će samo biti još bolje kada svi budu soremni

cookiech
Kontakt:

Post Postao/la cookiech » 31 jul 2022, 03:05

Al hvalite Musu, ofanzivno da, defanzivno je bio najlosiji
Sve mi znamo.

Aduka87
Kontakt:

Post Postao/la Aduka87 » 31 jul 2022, 03:08

Pa dobro pogrijesio u onom pasu i ispao kod onog drugog gola jbga takoe to kad igras napadacki to je i Fedja rekao nakon utakmice, sve u svemu odlican je bio kao i Tomasevic.
| SARAJEVO SIAMO NOI |

YEBEM TE LISTICO

FCUM
Kontakt:

Post Postao/la FCUM » 31 jul 2022, 03:32

Igra odlicna. Bilo je gresaka ali opet ... Onakav tempo vala odavno niko nije igrao
FC United Of Manchester !
Against Modern Football !

This is how it feels to be FC
This is how it feels to be Home
This is how it feels when you don't sell you're arse to gnome !

Lakoste
Kontakt:

Post Postao/la Lakoste » 31 jul 2022, 06:22

Suljic igrac za klupe

Lakoste
Kontakt:

Post Postao/la Lakoste » 31 jul 2022, 06:53

Jos da pohvalim Bosnjacku parolu na sjeveru. Forumasi da se ugledaju na bosnjastvo sjevera i da se mane bratstva i jedinstva sa cetaljima po forumu. :bih:

Dave
Kontakt:

Post Postao/la Dave » 31 jul 2022, 08:09

slika
This time next year, we'll be millionaires!

Krvarim od dosade

PeljtoIrfan
Kontakt:

Post Postao/la PeljtoIrfan » 31 jul 2022, 08:14

Hajdeee je napisao/la:
31 jul 2022, 01:24
Ima li SLUCAJNO negdje snimak tekme da se moze sada mirno pregledati, detaljno :mrgreen:
MojaTV
Beli98 je napisao/la:
31 jul 2022, 01:22
PeljtoIrfan je napisao/la:
30 jul 2022, 23:53
Uživajte, dijelite i gledajte :opaopa: :ljepota: :bih:
Irfo > arena sport & moja tv
:D :salut:
Nisam u BiH u naredna 3 kola ali ću se potruditi i tad :)

Stroj1946
Kontakt:

Post Postao/la Stroj1946 » 31 jul 2022, 08:18

Momcima i Feđi svaka čast. Karakter se pokazuje u ovakvim utakmicama. I dalje tvrdim da je Čirjak najbolje pojačanje. Momak je kompletan veznjak.
Kapić, Suljić i Čataković su baš razočarenje, pogotovo ako se uzme u obzir njihovo iskustvo igranja vani a djeluju onako kao da nikad nisu igrali negdje drugo.
Nardinu treba vremena, ogroman je skok iz neke manje sredine, pa onda u Sarajevu igrat, gdje su očekivanja enormna i glomazna. Sabura sa njim, ima sve predispozicije za top napadača, može biti Merso br. 2
Ikić strašan na lopti. Fakat je momak odličan igrač. Dal će biti strašan igrač, samo njemu fali utakmica, sve on ostalo ima. Sabur.
Dizdarević, hrabrosti mu fali i nesiguran je. To mora otkloniti što prije. Krene pa stane, najgore karakteristike jednog golmana.
Merso je i dalje majstor svog zanata, neko sa 37 da i dalje ima žar i voljni momenat, to se ne viđa ni u jačim ligama. Kapa dole. Imat ćemo mi koristi puno id njega ovu sezonu.

napoleon72
Kontakt:

Post Postao/la napoleon72 » 31 jul 2022, 09:04

vedinjo98 je napisao/la:
31 jul 2022, 02:27
Bravo za veceras. Veliko bravo zaista. Vidi se tu igra, da znamo sta zelimo, da se ne zadrzavamo na glupostima i da smo izvanredno fizicki spremni. Zabrinut jesam bio na 0:1, ali ni blizu koliko bi bio da su treneri Marinovic, Sablic, Vasoski i drugi. Fedja im je usadio neke stvari od prvog dana, sto je za svaku pohvalu.
Izvini drug, al bas Vinka ne mozes strpat u ovu kategoriju. Bas kod njega se ekipa vracala jako brzo nakon primljenog gola (Borac i kuci i u BL, Zrinjski u Mostaru, Sloboda na Tusnju, Radnik na Kosevu). Tekme gdje smo izludjivali protivnike upravo povratkom u roku 5 min nakon primljenog gola. I pored toga, jos dosta utakmica smo pobijedili kad smo gubili ili imali nerjesen rezultat (Tuzla 6:2 i Mladost za titulu 19/20), bas smo imali taj mentalitet pobjednika i "znalo" se da cemo uzet te utakmice. Jedini ko je Vinka potpuno ugusio je Amar na Kosevu, onaj derbi 1:1.
GRMI SA SJEVERA!
1946

90ka deseti heroj Bosne

haris004
Kontakt:

Post Postao/la haris004 » 31 jul 2022, 09:26

Odlična utakmica, svi pojedinci zaslužuju pohvale za cjelukupnu dojam. Bilo je sitnih grešaka pojedinaca u nekim trenucima, ali je dojam da smo 90 minuta trčali i da je svaki pojedinac koji je dobio priliku, istu i opravdao.
Raduje širina, stvaranje prilika, a najviše od svega raduje da u rosteru imamo jos nekoliko igrača koji nisu dovoljno spremni u ovom trenutku, a sigurno su igrači za prvih 11 (Drobarov, Avramovski).
U ovakvoj ekipi je dosta lakše istrpiti i nekog akademca, jer pored sebe u svakom trenutku ima 10 kvalitetnih igrača, tako da ne sumnjam da ćemo ove godine izbaciti jos najmanje jednog stalnog člana prvih 11 iz juniora.
Svaka čast za Feđu, boljeg trenera nismo imali koliko se ja sjećam. I nije to stvar jedne utakmice i dobrog rezultata, nego jednostavno načina njegovog rada. Sa ozbiljnim pristupom svakoj utakmici, sa ovom širinom koju mu je Emir obezbjedio, mislim da narednih sezona sigurno možemo postatit prava sila u našoj ligi.

mnon46
Kontakt:

Post Postao/la mnon46 » 31 jul 2022, 09:31

napoleon72 je napisao/la:
31 jul 2022, 09:04
vedinjo98 je napisao/la:
31 jul 2022, 02:27
Izvini drug, al bas Vinka ne mozes strpat u ovu kategoriju. Bas kod njega se ekipa vracala jako brzo nakon primljenog gola (Borac i kuci i u BL, Zrinjski u Mostaru, Sloboda na Tusnju, Radnik na Kosevu). Tekme gdje smo izludjivali protivnike upravo povratkom u roku 5 min nakon primljenog gola. I pored toga, jos dosta utakmica smo pobijedili kad smo gubili ili imali nerjesen rezultat (Tuzla 6:2 i Mladost za titulu 19/20), bas smo imali taj mentalitet pobjednika i "znalo" se da cemo uzet te utakmice. Jedini ko je Vinka potpuno ugusio je Amar na Kosevu, onaj derbi 1:1.
Amar ga je ugušio u drugom poluvremenu, u prvom je to bio Handžić
A kaj ti bum rekel, stari, danas kad je sve to jučer znam dvije stvari. Jedna je da postoji grad u kojem sam legenda, a druga da ne kitim zagorske tamburaše ako ne znaju odsvirati „Da ga hoće zabit Matko, joj nano, nanice“.

Odgovori

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Amidzaa, JavierBosnia, perodeformero, riki46 i 58 gostiju.