FK Sarajevo

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Koga želite za trenera FK Sarajevo?

Husref Musemić
63
32%
Darko Milanič
33
17%
Miodrag Božović
3
2%
Fedja Dudić
30
15%
Neki drugi trener iz BiH ili regiona
17
9%
Samo stranac
50
26%

Ukupno glasova: 196

PeljtoIrfan
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la PeljtoIrfan » 31 jul 2022, 09:33

Tu su i HL :bih:

Mig_Mig
Kontakt:

Post Postao/la Mig_Mig » 31 jul 2022, 09:34

vedinjo98 je napisao/la:
31 jul 2022, 02:27
Bravo za veceras. Veliko bravo zaista. Vidi se tu igra, da znamo sta zelimo, da se ne zadrzavamo na glupostima i da smo izvanredno fizicki spremni. Zabrinut jesam bio na 0:1, ali ni blizu koliko bi bio da su treneri Marinovic, Sablic, Vasoski i drugi. Fedja im je usadio neke stvari od prvog dana, sto je za svaku pohvalu.

Neke pojedince je potrebno prokomentarisati.

Dal - ima kvaliteta, trci, nudi se, sve to stoji, ali mu definitivno nedostaje rezona tako reci, jer svaku kljucnu situaciju rijesava napamet. Mora se baciti fokus na to, kako bi dobili mnogo vise efikasnosti iz njegovih sansi.

Dizdarevic - prije svega linijski golman. Prvi gol lopta se odbija u zrak ili na stranu. Ona sansa koju je odbranio nakon poprecnog pasa Muse za Mujakica, opet ostao zakovan za liniju, a odbranio je ono jer je covjek pucao pravo u njeg (i to je opet odbio loptu pravo, samo sreca sto je bio tu neko od nasih ovoga puta). Drugi gol Sloge, mrtvi ugao, prva stativa, kao Kanuric protiv Milsamija...

Mujakic - po meni izgubio sve argumente za startnu postavu, ali smo svjesni da je morao igrati. Prije svega sportska inteligencija ravna nuli, nesigurnost, spore reakcije... Pa covjek onakve konstitucije za stopera, ne zna da se zagradi kod visoke lopte, ili bilo kakvog duela s bilo kojim igracem.

Suljic - previse carini loptu. Mora to ici brze. Onakvi igraci su zadnji put igrali po mahalama, ne prolazi to u modernom fudbalu.

Kapic - razocarenje. Precijenjen od strane nas zbog CV-a. Nikakav kvalitet, u sto sam sto posto uvjeren.

Musa - korektan, ali kao i protiv Borca, pokazuje sklonost nekim kiksevima i suludim odlukama u datom trenutku.

Catakovic - promasena pozicija, ali kako mu se ne ukaze nakon tri suta da ne bude skrt, i da se suta po zemlji sa zabicom zbog klizavog terena (kao sto je Ikic uradio). Za to valjda ne treba biti pametan, to su normalne stvari.

Ovo su samo cinjenice vezane za ovih par igraca. Mislim da je bitno svima ukazati na to, jer protiv jacih protivnika neces moci lagano nadoknaditi greske odbrane i neiskoristene dobre sanse. Puna podrska!
Casa je napola puna ili napola prazna ti ocigledno gledas samo ovu drugu.
Max Allegri

Objektivac1946
Kontakt:

Post Postao/la Objektivac1946 » 31 jul 2022, 09:52

Za mene je sinoć ono bila čarobna noć, ona gužva na stadionu 40 minuta pred početak utakmice, ta atmosfera na ulici ali i na tribini, pomislio bi čovjek da je evropska utakmica, ali kad je zagrmila mi smo divovi :ljepota:
Nadam se da će se ovaj pozitivni trend dolaska na Koševo nastaviti, polako dizati tu brojku. Poseban pozdrav za @hztesanj ali i druge koji su kilometre prošli da dodju sinoć :bih:
Sarajevo će biti, sve drugo će proći!

napoleon72
Kontakt:

Post Postao/la napoleon72 » 31 jul 2022, 10:01

mnon46 je napisao/la:
31 jul 2022, 09:31
napoleon72 je napisao/la:
31 jul 2022, 09:04
vedinjo98 je napisao/la:
Bravo za veceras. Veliko bravo zaista. Vidi se tu igra, da znamo sta zelimo, da se ne zadrzavamo na glupostima i da smo izvanredno fizicki spremni. Zabrinut jesam bio na 0:1, ali ni blizu koliko bi bio da su treneri Marinovic, Sablic, Vasoski i drugi. Fedja im je usadio neke stvari od prvog dana, sto je za svaku pohvalu.
Izvini drug, al bas Vinka ne mozes strpat u ovu kategoriju. Bas kod njega se ekipa vracala jako brzo nakon primljenog gola (Borac i kuci i u BL, Zrinjski u Mostaru, Sloboda na Tusnju, Radnik na Kosevu). Tekme gdje smo izludjivali protivnike upravo povratkom u roku 5 min nakon primljenog gola. I pored toga, jos dosta utakmica smo pobijedili kad smo gubili ili imali nerjesen rezultat (Tuzla 6:2 i Mladost za titulu 19/20), bas smo imali taj mentalitet pobjednika i "znalo" se da cemo uzet te utakmice. Jedini ko je Vinka potpuno ugusio je Amar na Kosevu, onaj derbi 1:1.
Amar ga je ugušio u drugom poluvremenu, u prvom je to bio Handžić
Istina...
Al et, to drugo poluvrijeme smo bili.totalno bezidejni i bezopasni, nismo mogli pric golu. Amar nas po ko zna koji put nadmudrio ubacivanjem cetvrtog veznjaka i rombom, gdje nasa 2 zadnja vezna ne mogu nikako parirat.

Naravno, govorim o Vinku kad je imao uslove. Nijedan trener ne moze izvuc 100% od ekipe koja nema plate. Tuhel s Celzijem fasuje od Brentforda (i ne samo njih), jer cijela odbrana je glavom u drugim klubovima. A kakvi su oni profesionalci, naspram nas?
GRMI SA SJEVERA!
1946

90ka deseti heroj Bosne

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 31 jul 2022, 10:05

Ovdje možete glasati za najbolje igrače utakmice ako već niste

viewtopic.php?f=98&t=16908&start=60
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

hz35
Kontakt:

Post Postao/la hz35 » 31 jul 2022, 10:34

Kakva atmosfera, 10.000 je bilo sigurno :D
Kad navečer oči sklopim, ja pjevam tebi i u snu
snagu ja ću uvijek skupit' i bodrit te na samom dnu..

Saraj'vo je život nama, ne stanica prolazna,
uz tebe smo uvijek znaj MI NE IDEMO NIKADA!

bodi123
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la bodi123 » 31 jul 2022, 10:38

1. Hamza ne može i ne smije igrati više krilo. Nije da nismo znali i već najavljivali ovdje, još da Feđa to skonta i od idućeg kola baci Avrama i bit će to tip top.
2. Dizdarević opet krivac za najmanje jedan gol. Da smo ga bar prodali i gurnuli Šahinovića u vatru...
3. Dal će biti jedan od najboljih igrača u ovoj sezoni. Baš mu leži ovo što Feđa igra, još da malo poradi na tim odlukama u zadnjoj trećini... ali lakoća kojom se kreće i traži onaj međuprostor između odbrane i veznog reda :thumbup: Vidi se da je školovan igrač.
4. Suljić mora bit konkretniji i manje peglati loptu, inače će mu Džafa brzo uzeti mjesto. Odličan je brat, direktan, nema meljanja.
5. Kapić tanko, zna lopte al prespor, imam osjećaj da se čuva, štedi, šta li... daj malo energije majku mu.
6. Merso će bgm bit dobar džoker za posljednjih 10-15 minuta u ovoj sezoni. Taman toliko ima i snage, a znanje nikada nije bilo upitno.
7. Sve u svemu za sada je ovo i više nego dobro. Ima dosta stvari na kojima moramo raditi, ali je već sada jasno da će biti borba za titulu sa Zrinjom.
8. Stadion pun, odavno nisam vidio veće interesovanje raje za tekmu. :bih:
„Neću više dolazit' na Grbavicu, pucat ću vam – s Vratnika!“ - Asim Ferhatović Hase

Kockoglavi
Kontakt:

Post Postao/la Kockoglavi » 31 jul 2022, 10:38

Hajde ba je.o vas AMAR I prica o njemu

Jalson
Kontakt:

Post Postao/la Jalson » 31 jul 2022, 10:43

vedinjo98 je napisao/la:

Neke pojedince je potrebno prokomentarisati.

Dal - ima kvaliteta, trci, nudi se, sve to stoji, ali mu definitivno nedostaje rezona tako reci, jer svaku kljucnu situaciju rijesava napamet. Mora se baciti fokus na to, kako bi dobili mnogo vise efikasnosti iz njegovih sansi.

Dizdarevic - prije svega linijski golman. Prvi gol lopta se odbija u zrak ili na stranu. Ona sansa koju je odbranio nakon poprecnog pasa Muse za Mujakica, opet ostao zakovan za liniju, a odbranio je ono jer je covjek pucao pravo u njeg (i to je opet odbio loptu pravo, samo sreca sto je bio tu neko od nasih ovoga puta). Drugi gol Sloge, mrtvi ugao, prva stativa, kao Kanuric protiv Milsamija...

Mujakic - po meni izgubio sve argumente za startnu postavu, ali smo svjesni da je morao igrati. Prije svega sportska inteligencija ravna nuli, nesigurnost, spore reakcije... Pa covjek onakve konstitucije za stopera, ne zna da se zagradi kod visoke lopte, ili bilo kakvog duela s bilo kojim igracem.

Suljic - previse carini loptu. Mora to ici brze. Onakvi igraci su zadnji put igrali po mahalama, ne prolazi to u modernom fudbalu.

Kapic - razocarenje. Precijenjen od strane nas zbog CV-a. Nikakav kvalitet, u sto sam sto posto uvjeren.

Musa - korektan, ali kao i protiv Borca, pokazuje sklonost nekim kiksevima i suludim odlukama u datom trenutku.

Catakovic - promasena pozicija, ali kako mu se ne ukaze nakon tri suta da ne bude skrt, i da se suta po zemlji sa zabicom zbog klizavog terena (kao sto je Ikic uradio). Za to valjda ne treba biti pametan, to su normalne stvari.

Ovo su samo cinjenice vezane za ovih par igraca. Mislim da je bitno svima ukazati na to, jer protiv jacih protivnika neces moci lagano nadoknaditi greske odbrane i neiskoristene dobre sanse. Puna podrska!
Ako napises kilometarski post ne znaci da si strucnjak, a veze sa zivotom nemas

Hztesanj
Kontakt:

Post Postao/la Hztesanj » 31 jul 2022, 10:54

Iskreno zao mi je Hamze toliko smo ga prizivali i očekivali da dođe par sezona unazad, bas bi volio da eksplodira i pokaže šta zna.
Mujakic sad i u prvom mandatu u Sarajevu nije isti igrač, ko da je po mrvama gazio kad je bio vani.Valjda se i on probudi.
Najbolji igrač i prošlu i sinoć je Frane Cirjak ali bez dileme, svaka čast golovima ali nije samo postizanje gola vrijednost igrača ovo sto radi Cirjak je nešto sto nismo imali par sezona unazad.
I još jednom bravo za Horde, nas će sjever opet biti najjači!
12. igrač kluba iz Titove 38b

bodi123
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la bodi123 » 31 jul 2022, 11:00

Čirjak je bolja verzija Crepulje. Sve što je Crepulja radio može i ovaj, samo još brže i efikasnije. Odličan igrač i pravo pojačanje, baš kao i Ikić te Tomašević.

Mene samo zanima kad li ćemo dočekat ako ćemo uopšte da vidimo Drobarova i Aničića u paru. Mujakić je stvarno loš, baš je propao.
„Neću više dolazit' na Grbavicu, pucat ću vam – s Vratnika!“ - Asim Ferhatović Hase

Tele33
Kontakt:

Post Postao/la Tele33 » 31 jul 2022, 11:04

Ne znam što je raja s Kapicem razočarana al hajd.
Samo naprijed Saraj'vo!

Pantelija
Kontakt:

Post Postao/la Pantelija » 31 jul 2022, 11:05

Strasna posjeta. Strasna utakmica, atmosfera, sve ono sto fudbal cini onim sto jeste.

Medjutim vidim da ljudi ovdje jako povrsno gledaju na stvari. Kada si bek u formaciji trenera koji igra ddefanzivno i prikovan si za svoju polovinu, pa ti se desi da ispadnes to je naravno kiks. Kada igras visoki presing, kada si fakticki drugo krilo, to se desava i to jeste rizik ove igre. Stvar je da jako malo ekipa u ovoj ligi moze iznijeti loptu na presing sto se i sinoc vidjelo kod sloge. Jedan pas, drugi pas vec je rizik a treci je bio ili aut ili nama. Naravno, dešavat ce se ispadanje i bekova i stopera, ali to je normalno. Ono sto se ne smije desiti je ono kada je Niho sinoc stigao igraca i da ga igrac onako okrene... Zaista je bio bolji igrac prije odlaska nego trenutno, sta mu se desava, ne znam.

Ovdje bi koliko viidim svi da mi igramo napadacki, da igramo visoki presing al da ne ispadamo i da ne primamo golove... pa to samo po sebi je kontradiktorno. Ne moze i ne ide jedno s drugim. Raduje me efikasnost i strasna fizicka sprema SVIH igraca.

Dizdarević je kriv za drugi gol i to je cinjenica, zajedno sa Musom. Golman mora pokriti svoj prvi ugao ako primi u drugi nije njegova krivica. MEDJUTIM, PRVI GOL NEMA NI SEKUND NJEGOVE KRIVICE. Lopta je sutirana sa 6-7 metara od njega i on je refleksno reagovao. Odbila se protivniku i to je to... Za onaj gol, ako se ko moze kriviti to je Mujakic jer je sustigao igraca koji mu je pobjegao. Medjutim, prije bih rekao da je najvise kriv stil igre i da ce se ovo desavati naravno jos u prvenstvu ali da je rizik koji pravimo opravdan i da debelo vise dobijamo sa ovim nego sto gubimo.
Imao je i fenomenalnu intervenciju i sut nije isao direktno u njega vec pored njega gdje je digrao lijevu ruku i pruzio nogu.

Tomašević odlican, nije se isticao previse ofanzivno mada je jako puno radio, otvarao prostor suljicu a defanzivno koliko sam vidio bez greske.

Musa, do onog gola perfektan. Zasto do gola? Zato sto ona greska u dodavanju je opet nesto sto se desilo, ali niko nije primjetio da je Musa svojim pasovima jedno 20ak puta sjekao presing igraca Sloge pasom u sredinu ili prema krilu, a svaki je bio određeni rizik. Najgori igraci su alibi igraci, dodaj nazad, sigurnom, mala kretnja i stani. Musa je igrac koji igra fudbal, ima strasnu fudbalsku inteligenciju i sinoc je toliko puta izbacio im po 2-3 igraca svojim pasom da je to bilo nevjerovatno. Uz to ofanzivno jako dobar... Mozda je onaj gol sto je njegova krivica malo i do dekoncentracije i umora...

Niho, ne bih previse komentarisao, mislim da nije dobio ni 30% duela... moze on ovo bar duplo bolje.
Đokanovic isto tesko komentarisati na ovoj poziciji..

Kapic, ne znam sta se desava njemu, ali nekako mi nije to to. Iako je dao par strasnih lopti isto tako je imao i dosta gresaka... Moguce je da je van forme i da ce tek pokazati ono najbolje od sebe jer ga sijeku cesto ozljede u zadnjih godinu dana i moguce da je to razlog.

Čirjak, fenomenalan, ne znas gdje je korisniji, naprijed ili nazad. Sve ima, agresivnost, sigurnos, pas... Strasno pojacanje.

Hamza. Ili je do pozicije, ili je on van forme jer ovo vecers je bas bilo ispod svakog nivoa.
Suljic, pravi visak on, jako je tezak za cuvanje, jednim potezom rijesi utakmicu ali brate dodaj je nekad odmah, ne moras zamanuti 3 puta prije nego uradis ono sto i ti i svi vidimo da trebas i da ces uraditi... usporavas.

Dal... iskreno, kada je dosao i odigrao nekoliko utakmica, pa kasnije i nakon ozljede, u onom sivilu, nisam ocekivao previse od njega ali realni budimo i on je tad bio bar 30% sporiji i 50% losiji. Ovo sad kako se kreće, ulazi u prostor, koliko je iznad ostatka ekipe sto se tice brzine kretanja je stvarno ozbiljan nivo fudbala. Ali pod hitno mora popraviti zavrsnicu. Situacija ide 1 na 1 s golmanom i vanjskom dodaje igracu nasem, sto je pohvalno, ali je nerezonski. Situacija dva, ima ahmu samog, on sutira. Ali nadoci ce. Napadacima i ofanzivcima je mnogo teze doci na nivo nego defanzivcima i treba im puno vise prostora i mi moramo istrpiti ga jer jednostavno ima fizicki predispozicije da ode u lige 5.

Mulahuseinovic, danas dosta bolji nego prije ali opet treba biti realan, lik u dvije tekme ima gol i asistenciju. Nelose, cak naprotiv, tek je dosao.

Dzafic, doktora. jos malo forme da uhvati. Gol i asistencija za malo minuta

Ikic mora u prvih 11... konstantna prijetnja, zabija, sutira, dribla, vrsi presing, strasan sut iz prekida ima... A mlad.

Ahmo... sta reci, majstor ostaje majstor, nevjerovatan je covjek, onako zabiti gol, onako se kretati sa 37 godina... sa ovom ekipom, da ima 30-32 godine on bi zabio 30+ golova garantujem zivotom...

Avramovski, doktor.. koliko se lagano krece, koliko lagano nadje najbolje rjesenje... uh, kakvo ce on pojacanje biti za par tekmi kad dodje u formu, i veceras se vidjelo da ima fudbal u maloom prstu i feđa će bas imati pune ruke posla oko sastavljanja ekipe :D

I na kraju Feđa... sta reci :D
Ja godinama pisao da nam ne trebaju treneri koji igraju neke ustogljene formacije poziicionog fudbala, da nam treba trener koji ce igrati visoki presing i evo napkon dodje. Uz to vidi sta se desava na terenu, detektuje probleme i pravi izmjene na vrijeme i svaka mu ima smisao i logiku. Moramo ga ispostovati jer jednostavno se vidi da covjek zna. Uz to jako dobru komunikaciju ima sa nnavijacima, nije klasicni dupelizac sto je rijetkost.

I jos jednom, igramo visoki presing, jak tempo, puno izlazaka naprijed, jako suzen prostor, normalno je da ce nekad zalutati lopta i da ce protivnik napraviti kontru i da ce zabiti gol, normalno je da ce nekad pasti koncentracija pred kraj utakmice, posebno ako vodimo vise razlike jer i igraci su ljudi, nisu roboti, masine, ali ovi nas, ono sto sam do sada vidio, naspram ostalih jesu, bar sto se fizicke spreme tiče!
Zivio sam zivot, Bog sto mi je dao
Mjesto talijane, engleze gledao
ako je to grijeh, sto dusa pozeli
onda se i meni dzehenem veseli

NajvecaRadosti
Kontakt:

Post Postao/la NajvecaRadosti » 31 jul 2022, 11:11

Fedja rece na presu protiv Posusja na Kosevu?Ima li sansi za to?
Sta se ono tamo cuje
Ko to tamo pjesmu pjeva
To heroji idu majko
Navijaci Sarajeva!

SviUNapad1jeAFH
Kontakt:

Post Postao/la SviUNapad1jeAFH » 31 jul 2022, 11:11

Gdje ćemo igrati protiv Posušja? :damn:

mnon46
Kontakt:

Post Postao/la mnon46 » 31 jul 2022, 11:14

Ma dobro što se Nardina tiče on je jak ko zemlja na nogama, samo mi igramo fudbal gdje naprijed imamo 4 strašna igrača uvijek, tako da koji god ima šansu za šut, šuta što je i normalno. Ne koristimo ga kao target man-a zato i nema nešto previše šansi po utakmici, ali smo vidjeli koliko je opasan u ove dvije situacije(gol i pokušaj glavom u prvom)
A kaj ti bum rekel, stari, danas kad je sve to jučer znam dvije stvari. Jedna je da postoji grad u kojem sam legenda, a druga da ne kitim zagorske tamburaše ako ne znaju odsvirati „Da ga hoće zabit Matko, joj nano, nanice“.

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 31 jul 2022, 11:16

NajvecaRadosti je napisao/la:
31 jul 2022, 11:11
To je i spiker rekao sinoć.

NajvecaRadosti
Kontakt:

Post Postao/la NajvecaRadosti » 31 jul 2022, 11:18

MortemHz je napisao/la:
31 jul 2022, 11:16
Ma ja,onda i sa njima na Kosevu :thumbup:
Bilo bi dobro da je sa Tuzlom zaostala sad u srijedu ali dobro sta je tu je...
Sta se ono tamo cuje
Ko to tamo pjesmu pjeva
To heroji idu majko
Navijaci Sarajeva!

hz35
Kontakt:

Post Postao/la hz35 » 31 jul 2022, 11:21

Ako cemo protiv Posušja na Koševu valjda ćemo i protiv Tuzle 10tog :D
Kad navečer oči sklopim, ja pjevam tebi i u snu
snagu ja ću uvijek skupit' i bodrit te na samom dnu..

Saraj'vo je život nama, ne stanica prolazna,
uz tebe smo uvijek znaj MI NE IDEMO NIKADA!

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 31 jul 2022, 11:22

31 jul 2022, 11:18
MortemHz je napisao/la:
31 jul 2022, 11:16
Ma ja,onda i sa njima na Kosevu :thumbup:
Bilo bi dobro da je sa Tuzlom zaostala sad u srijedu ali dobro sta je tu je...
I to neće biti prije 19h što je odlično.

Odgovori

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Direktorcic, Giuseppe1, Tatamata1946 i 51 gost.