Formula 1

Moderator/ica: rio_Ferdy88

messilla
Kontakt:

Re: Formula 1

Post Postao/la messilla » 31 jul 2022, 17:15

:rol:
Now the old king is dead! Long live the king!

2nd#Tripl3t

London! Paris! Rome! London! Berlin!
1992 2006 2009 2011 2015

Bundesliga
Kontakt:

Post Postao/la Bundesliga » 31 jul 2022, 17:19

Hard nije imao nikakvog smisla ako nisi išao na jedno stajanje na ovako "hladnom" asfaltu i to ako si stao ranije kao Alpina. Leclerca prebacili na hard jako kasno, a tim gumama treba baš dugo da se zagriju. A ovi što su prešli na soft i medium lagano završili trku.
I am not yet born; O hear me.
Let not the bloodsucking bat or the rat or the stoat or the
club-footed ghoul come near me.

CantonaBIH
Kontakt:

Post Postao/la CantonaBIH » 31 jul 2022, 17:21

MoodyHank je napisao/la:
31 jul 2022, 17:06
Justin je napisao/la:
31 jul 2022, 16:59
KSG je napisao/la:
31 jul 2022, 16:51

Ovi sa manjkom samopostovanja sto za Ferari navijaju.
Navijanje za Ferrari je vec samo po sebi dovoljna kazna.
Kao što je tvojim roditeljima kazna što nisi umro u maternici.
Mozes li pokazati ovaj post roditeljima i pitati ih da li se ponose s tobom?

Evo nakon X perioda i neaktivnosti, morao sam da se logujem i da upitam da li si ti normalan?

PS> simpmatisem ferrari, ali ovakvi komentari su ispod nivoa osobe koja ima kapacitet da prati sport.

MoodyHank
Kontakt:

Post Postao/la MoodyHank » 31 jul 2022, 17:28

CantonaBIH je napisao/la:
31 jul 2022, 17:21
MoodyHank je napisao/la:
31 jul 2022, 17:06
Justin je napisao/la:
31 jul 2022, 16:59

Navijanje za Ferrari je vec samo po sebi dovoljna kazna.
Kao što je tvojim roditeljima kazna što nisi umro u maternici.
Mozes li pokazati ovaj post roditeljima i pitati ih da li se ponose s tobom?

Evo nakon X perioda i neaktivnosti, morao sam da se logujem i da upitam da li si ti normalan?

PS> simpmatisem ferrari, ali ovakvi komentari su ispod nivoa osobe koja ima kapacitet da prati sport.
Sa trolovima samo u kost.
1992, 2006, 2009, 2011, 2015 🏆

jelle
Kontakt:

Post Postao/la jelle » 31 jul 2022, 17:29

Jakobsen91 je napisao/la:
31 jul 2022, 17:02
Ajd sto Ferrari nije funkcionisao na hardu, ali sta je bilo na softu. :mrgreen: Leclerc se nije puno priblizio Perezu, a trebao ga je preskociti lagano, a Sainz protiv Mercedesa pao bez ispaljenog metka. Djeluje da im je samo medium funkcionisao danas.

Meni je utisak da su oni pripremali bolid za kisne uslove, stvarno nemam drugog objasnjenja. U kvalama su sila, a jucer od velikih je samo Russell i bio konkurent i on ih dobio.

Max. :beba: samo da bolid izdrzi i titula je tu. Valjda su sad i druge pozicije do kraja dovoljne da se odbrani titula. :mrgreen:
Sainza su isto sabotirali u boxu ...oba puta preko 4 sekunde ..eto ti 3 mjesta ...a Lec je na softu skino oko 7 sekundi perezu za 9 krugova jer su 2 bila pod VSC ...

Lec je cak htio startat na softu al je Ferrari odlucio se za medium :rol:
Zadnja izmjena: jelle, dana/u 31 jul 2022, 17:33, ukupno mijenjano 1 put.

CantonaBIH
Kontakt:

Post Postao/la CantonaBIH » 31 jul 2022, 17:30

MoodyHank je napisao/la:
31 jul 2022, 17:28

Kakvu ba kost? Opet te pitam, mozes li pokazati post roditeljima, jer pretpostavljam da zivis pod njihovim krovom, te ih upitati sta misle?

MoodyHank
Kontakt:

Post Postao/la MoodyHank » 31 jul 2022, 17:31

CantonaBIH je napisao/la:
31 jul 2022, 17:30
MoodyHank je napisao/la:
31 jul 2022, 17:28

Kakvu ba kost? Opet te pitam, mozes li pokazati post roditeljima, jer pretpostavljam da zivis pod njihovim krovom, te ih upitati sta misle?
Loše pretpostavljaš, ali pitaću ih, nije problem.
1992, 2006, 2009, 2011, 2015 🏆

RedBlue
Kontakt:

Post Postao/la RedBlue » 31 jul 2022, 17:34

Evo slusam Binota, brani Ruedu i strategiju. Komplet ekipa koja vodi Ferari se mora smaknuti tek onda se mozemo nadati nekom rezultatu. Sto prije to bolje, i dovesti nekog svabu u ekipu, ovo sve neki Italijani, Spanci... ljudi veze nemaju sa zivotom kao da su zalutali u F1.

SF6
Kontakt:

Post Postao/la SF6 » 31 jul 2022, 17:40

messilla je napisao/la:
31 jul 2022, 17:15

:rol:
:tokralju: :tokralju:

jelle
Kontakt:

Post Postao/la jelle » 31 jul 2022, 17:45

RedBlue je napisao/la:
31 jul 2022, 17:34
Evo slusam Binota, brani Ruedu i strategiju. Komplet ekipa koja vodi Ferari se mora smaknuti tek onda se mozemo nadati nekom rezultatu. Sto prije to bolje, i dovesti nekog svabu u ekipu, ovo sve neki Italijani, Spanci... ljudi veze nemaju sa zivotom kao da su zalutali u F1.
Binoto se vadi da nije do strategije nego do guma ....kao vidite da je Sainz imao dobru strategiju ,a nije mogao nista ...

A svi znaju da Sainz ima sekundu sporiji racepace u odnosu na Leca ...to isto da Horner rekne kako gume nisu radile kod Pereza dok kod Maxa jesu ...ima nesto i do vozaca ...da je Lec imao Sainzovu taktiku prvi bi zavrsio dajem ruku ...

Jakobsen91
Kontakt:

Post Postao/la Jakobsen91 » 31 jul 2022, 17:46

jelle je napisao/la:
31 jul 2022, 17:29
Ajd sto Ferrari nije funkcionisao na hardu, ali sta je bilo na softu. :mrgreen: Leclerc se nije puno priblizio Perezu, a trebao ga je preskociti lagano, a Sainz protiv Mercedesa pao bez ispaljenog metka. Djeluje da im je samo medium funkcionisao danas.

Meni je utisak da su oni pripremali bolid za kisne uslove, stvarno nemam drugog objasnjenja. U kvalama su sila, a jucer od velikih je samo Russell i bio konkurent i on ih dobio.

Max. :beba: samo da bolid izdrzi i titula je tu. Valjda su sad i druge pozicije do kraja dovoljne da se odbrani titula. :mrgreen:
Sainza su isto sabotirali u boxu ...oba puta preko 4 sekunde ..eto ti 3 mjesta ...a Lec je na softu skino oko 7 sekundi perezu za 9 krugova jer su 2 bila pod VSC ...

Ili ja ili ti nismo pratili dobro duel Perez vs Leclerc, a mislim da ipak ti nisi. :DLeclerc je izasao je na softu 15-tak krugova prije kraja 4 sec iza Checa. U tom krugu dok je zagrijavao gume otislo je do 7 sec, sto je samo po sebi previse. Tako da je u nastavku u tih 11-12 krugova do VSC spustio jedva 4 sec, sto je premalo i dokaz da Ferrari nije funkcionisao ni na softu danas.

Sainz jest izgubio zbog loseg boxa, ali je opet na papiru imao cistu drugu poziciju da je soft kod Ferrarija danas funkcionisao. Izasao je iza Russela koji je bio na istrosenom mediumu, a iza je bio Hamilton na softu slicne starosti i 8 sec zaostatka. I Hamilton je taj zaostatak pjeske stigao, sto nije nista bolje od ovog sto se Leclercu desilo s Maxom, samo je kod Ferrarijevaca manji gnjev, jer se u Leclercu trazi potencijalni sampion.

JoeBleck
Kontakt:

Post Postao/la JoeBleck » 31 jul 2022, 17:46

Titula Kimija u Ferariju bi trebala biti 8 Svjetsko cudo valjda.

Nekako kad pomislim da ne mogu gluplji biti od ovoga do sad , oni naprosto uvijek iznenade i dokazu nam da su zaista krema gluposti u auto-moto sportu.

Renault nije daleko ali oni su drugi red.

Bundesliga
Kontakt:

Post Postao/la Bundesliga » 31 jul 2022, 17:53

jelle je napisao/la:
31 jul 2022, 17:45
Binoto se vadi da nije do strategije nego do guma ....kao vidite da je Sainz imao dobru strategiju ,a nije mogao nista ...

A svi znaju da Sainz ima sekundu sporiji racepace u odnosu na Leca ...to isto da Horner rekne kako gume nisu radile kod Pereza dok kod Maxa jesu ...ima nesto i do vozaca ...da je Lec imao Sainzovu taktiku prvi bi zavrsio dajem ruku ...
Sainz nije imao čistu stazu ispred sebe nikako i odmah će mu pace biti slabiji. Nije isto kada imaš čistu stazu i kada si stalno između bolida. Leclerc bi imao bolji pace.

messilla
Kontakt:

Post Postao/la messilla » 31 jul 2022, 17:54

Bundesliga je napisao/la:
31 jul 2022, 17:19
Hard nije imao nikakvog smisla ako nisi išao na jedno stajanje na ovako "hladnom" asfaltu i to ako si stao ranije kao Alpina. Leclerca prebacili na hard jako kasno, a tim gumama treba baš dugo da se zagriju. A ovi što su prešli na soft i medium lagano završili trku.
Ma ovo što su radili niko živ ne bi.

Prvi stint:
Sainz medium 18 krugova :rol:
Leclerc medium 22 kruga
Russell soft 17 krugova
Hamiltom medium 20 krugova
Max soft 17 krugova

Drugi stint:
Sainz medium 28 krugova
Leclerc medium 18 krugova :rol:
Russell medium 22 kruga
Hamiltom medium 31 krug
Max medium 22 kruga

Treći stint:
Sainz soft 24 kruga :rol:
Leclerc hard 15 krugova :rol:
Russell medium 30 krugova
Hamiltom soft 19 krugova
Max medium 31 krug

Četvrti stint: :rol:
Leclerc soft 15 krugova

Toliko ljudi smanjili stintove na mediumu da su morali ići na hard ili predugi soft. Inaki Rueda treba dobiti nogu iste sekunde.

2nd#Tripl3t

1992 2006 2009 2011 2015

AA23
Kontakt:

Post Postao/la AA23 » 31 jul 2022, 17:56

31 jul 2022, 17:46
jelle je napisao/la:

Ili ja ili ti nismo pratili dobro duel Perez vs Leclerc, a mislim da ipak ti nisi. :DLeclerc je izasao je na softu 15-tak krugova prije kraja 4 sec iza Checa. U tom krugu dok je zagrijavao gume otislo je do 7 sec, sto je samo po sebi previse. Tako da je u nastavku u tih 11-12 krugova do VSC spustio jedva 4 sec, sto je premalo i dokaz da Ferrari nije funkcionisao ni na softu danas.

Sainz jest izgubio zbog loseg boxa, ali je opet na papiru imao cistu drugu poziciju da je soft kod Ferrarija danas funkcionisao. Izasao je iza Russela koji je bio na istrosenom mediumu, a iza je bio Hamilton na softu slicne starosti i 8 sec zaostatka. I Hamilton je taj zaostatak pjeske stigao, sto nije nista bolje od ovog sto se Leclercu desilo s Maxom, samo je kod Ferrarijevaca manji gnjev, jer se u Leclercu trazi potencijalni sampion.
Mislim da je setup Ferrarija danas bio orijentisan na kišu i da im je samo medium radio, Sainz na softu je isto bio veoma tanak, Checo bio bliži da pređe Sainza nego Leclerc njega.

Max još jednom do pobjede, a nije bio na poleu.

Ima nešto meni fascinantno kod Maxa kad nije na čelu, toliko djeluje brzo kada ganja te pozicije ispred sebe, guta stazu da bude prvi, greška se desila, a recovery još kvalitetniji.

Da nije greške bilo otišao bi na +15 ispred pratećeg.

Isto velika pohvala RB za strategiju, doktorski odrađeno, 2.1 pit Perezu najbrži ove sezone.

jelle
Kontakt:

Post Postao/la jelle » 31 jul 2022, 17:57

31 jul 2022, 17:46
jelle je napisao/la:

Pa ne mozes reci da nije funkcionisao kod Leca ...mozda ne kao kod Hamiltona, al sasvim dovoljno da dobije trku da je imao istu taktiku ko Sainz ili Hamilton ...skino je na kraju 6.5 sekundi Perezu koji je takodjer imao solidan tempo u odnosu na Sainza i Rasella jer su njima obojica skinuli 1o sec. ..12 sekundi je imao Sainz u odnosu na Pereza 17 krugova do kraja ...sasvim dovoljno da Lec dobije ovo ...

Bundesliga
Kontakt:

Post Postao/la Bundesliga » 31 jul 2022, 17:58

messilla je napisao/la:
31 jul 2022, 17:54
Inaki Rueda treba dobiti nogu iste sekunde.
Prvo Binotto treba dobiti nogu pa onda svi ostali.

messilla
Kontakt:

Post Postao/la messilla » 31 jul 2022, 18:02

Bundesliga je napisao/la:
31 jul 2022, 17:58
messilla je napisao/la:
31 jul 2022, 17:54
Inaki Rueda treba dobiti nogu iste sekunde.
Prvo Binotto treba dobiti nogu pa onda svi ostali.
Ma mogu pod ruku, ali španski klaun se izblamirao kao nikad. Direktno je svojim odlukama ove sezone izbio sigurno 80 bodova sveukupno.

2nd#Tripl3t

1992 2006 2009 2011 2015

Jakobsen91
Kontakt:

Post Postao/la Jakobsen91 » 31 jul 2022, 18:06

AA23 je napisao/la:
31 jul 2022, 17:56

Mislim da je setup Ferrarija danas bio orijentisan na kišu i da im je samo medium radio, Sainz na softu je isto bio veoma tanak, Checo bio bliži da pređe Sainza nego Leclerc njega.

Max još jednom do pobjede, a nije bio na poleu.

Ima nešto meni fascinantno kod Maxa kad nije na čelu, toliko djeluje brzo kada ganja te pozicije ispred sebe, guta stazu da bude prvi, greška se desila, a recovery još kvalitetniji.

Da nije greške bilo otišao bi na +15 ispred pratećeg.

Isto velika pohvala RB za strategiju, doktorski odrađeno, 2.1 pit Perezu najbrži ove sezone.
To sam i ja pisao, vrlo lako moguce da su se pripremali za kisu. Iz ove perspektive je jasno da im soft ni jucer nije radio, samo sto im je jucer samo Russell bio konkurent, i jest djelovalo nerealno da Charles koji cijelu sezonu jede kvale bude samo 0,2 sec brzi od Norrisa, ma koliko se Mclaren popravio. A i sam se Leclerc jucer zalio na gume nakon zavrsetka kvala. Da su Lewis i Max jucer zavrsili krugove u Q3 bilo bi to 4 i 5 za Ferrari, pa onda bi bilo jos jasnije stanje stvari Ferrarija na softu ovog vikenda. :D

RedBlue
Kontakt:

Post Postao/la RedBlue » 31 jul 2022, 18:21

Zato su smanjili stintove na mediumu koji jedini fukncionise i presli na soft i hard?! Mislim F1 jeste putujuci cirkus ali Binoto i kompanija su definitivno klovnovi. Pas mater!

Odgovori

Natrag na “Auto-moto”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.