Formula 1

Moderator/ica: rio_Ferdy88

emir18
Kontakt:

Re: Formula 1

Post Postao/la emir18 » 31 jul 2022, 18:31

Da li je moguće da su ovoliko sranja napravili do sada, Ferrari treba ugasiti.
1956., 1957., 1958., 1959., 1960., 1966., 1998., 2000., 2002., 2014.,2016.,2017.,2018.,2022.,2024
“In peace, may you leave this shore. In love, may you find the next. Safe passage on your travels, until our final journey to the ground. May we meet again.”

RedBlue
Kontakt:

Post Postao/la RedBlue » 31 jul 2022, 18:45

Evo slusam sad Paju i Srkija i upravu su u jednom, Sainzu je ovo treci put da ne slusa ove genijalce kad su ga zvali u box, nije ono bila finta, vec je trebao uci ali je odbio i sva tri puta je bio upravu. S druge strane Leclerc je svaki put poslusao i svaki put su ga usrali. Sto dalje govori da Leclerc uopste nema nikog u Ferariju na koga se moze osloniti, jer ne moze on u bolidu imati bolji pogled na cijelu trku i ostale vozace od ovih sto sjede u boxu. Druga je stvar sto ti genijalci konstantno donose pogresene odluke, ja kao laik cim sam vidio da su mu stavili hard sam znao da su sjebali, i svima je to jasno bilo samo njima nije. Ja dajem ruku da imaju neki softver koji im govori sta treba i kad mjenjati jer je nemoguce da budu ovoliko glupi, i sigurno niko ne smije nista mimo onog sto govore brojke tj softver koji racuna, niko ne smije preuzeti odgovornost vec se slijepo drze zacrtanog. Slusam Hornera kaze covjek mi smo danas u sred trke promjenili kompletno strategiju od onog sto je planirano i napravise rezultat. Ne znam, ovo je toliko katastrofalno da nije dosad vidjeno u F1, imas ovoliko dobar bolid a toliko sranja pravis ne iznudjenih i masu pogresnih odluka. Leclerc ako misli ikad biti sampion mora preuzeti stvari u svoje ruke i reci ne ovim klovnovima, jer ce ga usrati i iducu trku odmah.

MoodyHank
Kontakt:

Post Postao/la MoodyHank » 31 jul 2022, 18:46

Pare koje Ferrari daje za F1 ekipu preusmjeriti za gladnu djecu Afrike, tu bi bar napravili nešto korisno.
1992, 2006, 2009, 2011, 2015 🏆

messilla
Kontakt:

Post Postao/la messilla » 31 jul 2022, 19:35

RedBlue je napisao/la:
31 jul 2022, 18:45
Evo slusam sad Paju i Srkija i upravu su u jednom, Sainzu je ovo treci put da ne slusa ove genijalce kad su ga zvali u box, nije ono bila finta, vec je trebao uci ali je odbio i sva tri puta je bio upravu. S druge strane Leclerc je svaki put poslusao i svaki put su ga usrali. Sto dalje govori da Leclerc uopste nema nikog u Ferariju na koga se moze osloniti, jer ne moze on u bolidu imati bolji pogled na cijelu trku i ostale vozace od ovih sto sjede u boxu. Druga je stvar sto ti genijalci konstantno donose pogresene odluke, ja kao laik cim sam vidio da su mu stavili hard sam znao da su sjebali, i svima je to jasno bilo samo njima nije. Ja dajem ruku da imaju neki softver koji im govori sta treba i kad mjenjati jer je nemoguce da budu ovoliko glupi, i sigurno niko ne smije nista mimo onog sto govore brojke tj softver koji racuna, niko ne smije preuzeti odgovornost vec se slijepo drze zacrtanog. Slusam Hornera kaze covjek mi smo danas u sred trke promjenili kompletno strategiju od onog sto je planirano i napravise rezultat. Ne znam, ovo je toliko katastrofalno da nije dosad vidjeno u F1, imas ovoliko dobar bolid a toliko sranja pravis ne iznudjenih i masu pogresnih odluka. Leclerc ako misli ikad biti sampion mora preuzeti stvari u svoje ruke i reci ne ovim klovnovima, jer ce ga usrati i iducu trku odmah.
Pa to je to, oslanjaju se na simulacije. Očekivali su da hard bude lošiji od mediuma desetak krugova i onda da bude bolji. To je upravo Binotto potvrdio.

Ajde da niko nije pokušao sa hardom pa bih i razumio. Ali jbt vjeruješ više simulaciji nego realnom stanju na stazi. :rol: :tokralju:

Žali se i na pace. Kao bilo hladnije nego u petak pa im zbog tog najvjerovatnije bio lošiji pace. Ne odgovara im ni kad je hladnije, a ni kad je previše toplo - onda eksplodiraju motori. :rol:
Now the old king is dead! Long live the king!

2nd#Tripl3t

London! Paris! Rome! London! Berlin!
1992 2006 2009 2011 2015

AA23
Kontakt:

Post Postao/la AA23 » 31 jul 2022, 19:45

Ocon je veoma bezobrazan bio danas, a i inače je ala Magnussen kad se brani, svjesno gledao da ga ne predje Alonso nebitno gdje on bio na kraju

Zaslužuje više Nando po meni, i može više sa boljim bolidom

Kakav lik iskreno

BeYaZ
Kontakt:

Post Postao/la BeYaZ » 31 jul 2022, 19:56

Sjebali se ljudi , čuj hard :D

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 31 jul 2022, 19:59

Ferrari treba da ima samo jednu strategiju: samo kopirati ono što rade RB i Mercedes i to je to. Koji retardi, strašno.
Momak je inače legenda, mislim na Sea!

Damir Dzumhur!!!!

Roger Federer the Best!!!!!!!

darker10
Kontakt:

Post Postao/la darker10 » 31 jul 2022, 20:00

emir18 je napisao/la:
31 jul 2022, 18:31
Pa i Leclerc tu snosi dio odgovornosti. Smijesno je sve svaljivat na ekipu kao da ovaj nema nikakvog udjela u odluci sta ucinit. Klinac bi se ovo desilo Verstappenu il Hamiltonu.Generalno Leclerc je previse fin, a nice guys finish last kako kazu :mrgreen:

BeYaZ
Kontakt:

Post Postao/la BeYaZ » 31 jul 2022, 20:06

darker10 je napisao/la:
31 jul 2022, 20:00
emir18 je napisao/la:
Pa i Leclerc tu snosi dio odgovornosti. Smijesno je sve svaljivat na ekipu kao da ovaj nema nikakvog udjela u odluci sta ucinit. Klinac bi se ovo desilo Verstappenu il Hamiltonu.Generalno Leclerc je previse fin, a nice guys finish last kako kazu :mrgreen:
| Charles Leclerc post-race radio:
“The hard were so bad. That’s why I said I wanted to stay on medium for as long as possible. Was this the same for everyone?”
Xavi: “Same for everyone.”
Charles: “Why did we go on it?”
Xavi: “We will talk later.”

Jakobsen91
Kontakt:

Post Postao/la Jakobsen91 » 31 jul 2022, 20:08

RedBlue je napisao/la:
31 jul 2022, 18:21
Zato su smanjili stintove na mediumu koji jedini fukncionise i presli na soft i hard?! Mislim F1 jeste putujuci cirkus ali Binoto i kompanija su definitivno klovnovi. Pas mater!
To im i jest vjerovatno najveca greska. Buduci da je fino izguro na pocetnom mediumu, onda je trebalo na soft nekih 15-16 krugova, i do kraja medium, negdje s Maxom u box.

A kad je vec islo medium-medium tu su imali opciju da uzmu neki podijum (kasni odlazak po soft ko i Lewis) i puste Maxa da ih obidje bez borbe na stazi ili ova opcija sto je i isla s hardom pa pukovnik ili vjerovatnije pokojnik, sto se i desilo. :D Mada bi ih zestoko pljuvali i da u toj situaciji nisu otisli na hard, vec da su pustili Maxa da napravi undercut, bez da ga pokusaju zaustavit na stazi. :D

darker10
Kontakt:

Post Postao/la darker10 » 31 jul 2022, 20:13

BeYaZ je napisao/la:
31 jul 2022, 20:06
darker10 je napisao/la:
31 jul 2022, 20:00
emir18 je napisao/la:
| Charles Leclerc post-race radio:
“The hard were so bad. That’s why I said I wanted to stay on medium for as long as possible. Was this the same for everyone?”
Xavi: “Same for everyone.”
Charles: “Why did we go on it?”
Xavi: “We will talk later.”
Jes, reko i sta sad. Trebao je stojat iza toga i ne ic u boks, a ne vidim da su mogli imat nekakav problem i da su morali uc u boks i da bi im promjena na hard rijesila isti.

AA23
Kontakt:

Post Postao/la AA23 » 31 jul 2022, 20:25

5:57

Prvobitno trebao RB startati na Hardu, Max rekao za soft i izmijenili cijelu strategiju samo na osnovu mišljenja vozača.

Ne znam zašto Ferrari tako kruto radi po tom pitanju, Sainz je bolji inžinjer od cijelog Ferrarija, a kad se sjetim Monaka glava me zaboli, a nisam fan, tek kako je drugima.

RB i Mercedes su veoma jaki u tom segmentu, dodje puno toga iz naslova i konstantne borbe u vrhu, ali i generalno gledajući Ferrari je samo na pocetku sezone imao par blic momenata gdje je strategija djelovala dobro, kao i Austrija.

Bundesliga
Kontakt:

Post Postao/la Bundesliga » 31 jul 2022, 20:34

AA23 je napisao/la:
31 jul 2022, 19:45
Ocon je veoma bezobrazan bio danas, a i inače je ala Magnussen kad se brani, svjesno gledao da ga ne predje Alonso nebitno gdje on bio na kraju

Kakav lik iskreno
Ocon je odvratan vozač, nije to samo danas. Sjetimo se šta je bilo u Saudijskoj Arabiji, pa prije sa ostalim kolegama u timu Perezom recimo, pa ono šta je uradio Verstappenu. I nije ni kazne dobio. Kasnije ista situacija kada ih je Ricciardo prešao i Hamilton. A toliko je bilo jasno da je Alonso mnogo brži od njega. Šteta da za Nanda nema mjesta u nekom konkurentnijem timu. Čuda bi radio.
I am not yet born; O hear me.
Let not the bloodsucking bat or the rat or the stoat or the
club-footed ghoul come near me.

miki_92
Kontakt:

Post Postao/la miki_92 » 31 jul 2022, 21:02

nakon svake gluposti mu kazu diskutirati ćemo o ovome kao tim i unaprijediti stvari

i ovaj puši tu priču i suti, i treba da ga j3bu

pa Vettel kad je skontao s kim ima posla sam sebi kreirao strategije i odbijao da ide u box
"This whole thing is pretty much done. We're more ghosts than people."

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 31 jul 2022, 21:10

Bundesliga je napisao/la:
31 jul 2022, 20:34
AA23 je napisao/la:

Kakav lik iskreno
Ocon je odvratan vozač, nije to samo danas. Sjetimo se šta je bilo u Saudijskoj Arabiji, pa prije sa ostalim kolegama u timu Perezom recimo, pa ono šta je uradio Verstappenu. I nije ni kazne dobio. Kasnije ista situacija kada ih je Ricciardo prešao i Hamilton. A toliko je bilo jasno da je Alonso mnogo brži od njega. Šteta da za Nanda nema mjesta u nekom konkurentnijem timu. Čuda bi radio.
Nema mjesta, zato što je pazi sad, bio odvratna persona. Ko mu je kriv što je sam sebi zatvorio sva vrata prerano.

JoeBleck
Kontakt:

Post Postao/la JoeBleck » 31 jul 2022, 21:30

Donnie Darko je napisao/la:
31 jul 2022, 21:10
Bundesliga je napisao/la:
31 jul 2022, 20:34
AA23 je napisao/la:

Kakav lik iskreno
Nema mjesta, zato što je pazi sad, bio odvratna persona. Ko mu je kriv što je sam sebi zatvorio sva vrata prerano.
Ima istine ali ima i drugog gledista.

Alonso je perfekcionista , to su bukvalno svi timovi za koje je vozio govorili.Lik koji se mnogo petlja u mehaniku i strategiju tima ali zar to i nije bit F1.!?
Takav je bio i Michael.

Da se recimo Lecler postavi kako se ovaj postavljao i postavlja , bio bi za vratom Maxu a ovako nije ni blizu.

Alonso nema mjesta u velikom timu jer ima uzasno veliku platu i uzasno je tezak rival na gridu , posebno kolegi koji po defaultu ce biti mladji i guran od strane tima jer predstavlja buducnost.

Ono sto Alonsa krasi citavu karijeru je nevjerovatno korektna voznja , proracunata i pouzdanost.

On i nije za velikog tima sad , jer jednostavno nema logike da ga angazuje neki od jacih timova koji uvijek ciljaju mlade.On je tu u Alpini da im pomogne da se razviju , da iskoriste potencijal fabrickog motora i da ako je moguce zablistaju kao u nekadasnja vremena.Savrsen i idealan covjek za razvitak momcadi je Alonso , takav lik je jos Vetel.

Sto se tice danasnje trke.Max je brutalan kada ti gleda u ledja.On daje gas ranije i pritisce kocnicu kasnije za pedalj sekunde.Toliko vjeruje sebi i bolidu da odavno ovo nisam vidio.Nije to danas , to je zadnjih X vremena.Ako nastavi ovim tempom voziti narednih godina, definitivno legitimni broj 1 u historiji sporta.

Ovo sto radi Ocon prije svega nije kolegijalno i kosta tim boljeg plasmana a kamoli fer prema kolegi koji se evidentno trudi da i mladjeg kolegu vuce sa sobom i otvara mu prostor.

BeYaZ
Kontakt:

Post Postao/la BeYaZ » 31 jul 2022, 21:39

slika

:cool:

EBSCO
Kontakt:

Post Postao/la EBSCO » 31 jul 2022, 22:02

Leklera će ubiti njegov romantizam za ferarijem. Tacno se vidi razlika između Sainza kojeg boli neka stvar i radi po svom, i Leklera na drugoj strani koji pokušava kao biti korektan i poštovati tim u strahu da ga Ferari ne odbaci kao Vettela. Predviđam da ako se ovo nastavi i iduću sezonu da će Lekler već gledati druge opcije gdje može otići.

Red Bull nije opcija jer Max je mlad i sigurno neće htjeti njemu praviti konkurenciju. Ostaje još Mercedes nakon Luisa mada Totto je naucio jos od Rosberga da dva superstara ne idu u isti tim. Tako da ako George eventualno ne ispuni očekivanja mislim da Mercedes neće okljevati da Lekleru ponudi mjesto nakon isteka ugovora sa Ferarijem. Taman će se do 2025 vidjeti ima li u Raselu potencijala za šampiona

ronaldo99
Kontakt:

Post Postao/la ronaldo99 » 31 jul 2022, 22:24

Iskreno ferari mi je drag i uvijek navijam za tu ekipu, ali ovo sto rade Leclercu je za zatvora, tacno bih volio da ode u Merc i tamo im pokaze kako se radi sve timski, ne kontam jel njima tesko samo kopirati ove dvije ekipe i imali bi puno vise uspjeha

Jbt Max starta 10-ti ti imas u jednom trenutku 1-2 i uspijes sa oba vozaca zavrsiti iza Maxa, umijece

Madal
Kontakt:

Post Postao/la Madal » 31 jul 2022, 22:25

Russel po svemu ispunjava očekivanja. Charles treba jos pure jesti, i iz ove sezone još više sazrijeti. Max i Red Bull su ispekli zanat protiv najboljih - onako dominantnog Mercedesa, tako da im je ova sezona laganica.
Za Alonsa šteta što nema prostora u nekom jačem timu, siguran sam da bi imao puno više da kaze.
Ponašanje Sainza isto tako nije normalno, može kao vozač imati prijedlog i bolji uvid u stazu ali je nemoguće da sam sebi planira kada da stane i na koje gume da ide. Ovo sto Leclerc radi je ispravno, upotpunosti vjeruje timu. Samo sto mu je tim za qurac.
A ljudi slabo pamte to je ovde glavni problem
ko te jeb'o godinama **** te opet
-Beogradski sindikat

Odgovori

Natrag na “Auto-moto”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.