Naravno da jucerasnja utakmica nije mjerilo. Nikada jedna utakmica nije mjerilo. Zato sam spomenuo zadnjih i odlucujucih 6 prosle sezone. Ali to eto nisi citirao.bodi123 je napisao/la: ↑31 jul 2022, 13:16Jučerašnja utakmica nije mjerilo ničega. Ekipa nije mogla iznijeti loptu i tjerani su na brža rješenja samo iz razloga što su fizički na duplo manjem nivou od Liverpoola. Morao si upratiti koliko su igrači Liverpoola brži i jači bili, imao sam osjećaj čitavo vrijeme da imaju igrača više - a to je čisto trka i kondicija, ništa drugo. Kad si nejak onda si natjeran da biraš rizičnija rješenja i griješiš. To će doći na svoje za 2 sedmice maksimalno.emir_ je napisao/la: ↑31 jul 2022, 13:05Posebno se to vidjelo jucer u prvih 20min kad ekipa nije mogla iznijeti loptu jer su Bernardo i KdB igraci za druge polovine veznog reda, onog napadackog. Rodri sam ne moze protiv jacih ekipa.
Jucer je Liverpool kontra takvog veznog reda imao 3 defanzivna vezna: Hendo, Fahinho i Thiaga. To je po meni napravilo prevagu i tjeralo City na brza rjesenja u kojima se KDB nije proslavio.
Pa pobogu, valjda bi mjerilo trebala biti ova zadnja ligaška tekma s Liverpoolom na Etihadu u aprilu gdje je vezni red Rodri, KDB i Bernardo sažvakao teren i napravio hejbet šansi napadačima koji su promašili boga oca(Mahrez i Jesus). I upravo taj vezni red do sada nije imao prevelike probleme na ovaj Kloppov gegen-presing baš iz razloga što je Bernardu preteško uzeti loptu i uvijek je dobra opcija kad je treba zadržati pod pritiskom.
Bernardo nije MC. On je idealan kao krilo koje pomaze veznom redu. Pravi MC je Gundogan i kao takav vec znao biti odlucujuci igrac. U pretprosloj sezoni cak i najbolji strijelac ekipe s te pozicije. Nadam se da ce on biti u liniji sa Rodri i KDB.