FK Sarajevo

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Šta očekujemo od Evrope?

Prolazak u 3. pretkolo
93
42%
Prolazak u Play off
53
24%
Grupnu fazu
74
34%

Ukupno glasova: 220

Lucas
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la Lucas » 01 avg 2022, 23:19

To bi onda bila ista prica kao i sa Salcinom, cijeli omladinski staž i godine u Akademiji na jednoj poziciji, cim je krocio u seniore druga pozicija. Ako je Ališah godinama igrao za svoje uzraste na zadnjem veznom, nek tu i ostane. Bit ce prilike u početnim fazama u kupu i protiv ove buranije u ligi kad budemo vodili tri razlike, nek pomalo ulazi umjesto Ćirjaka i Đokanovića i postepeno se integriše.

Antikloc
Kontakt:

Post Postao/la Antikloc » 01 avg 2022, 23:20

BegovicRamiz je napisao/la:
01 avg 2022, 23:19
Antikloc je napisao/la:
01 avg 2022, 23:15
LovacnaJelene je napisao/la:
01 avg 2022, 23:07

Pjanic otpisan u Barceloni
A bio na kafi s Mirvicom !
Samo kazem ! :mrgreen:
isao na babine
Sumnjivo ! :mrgreen:

Aduka87
Kontakt:

Post Postao/la Aduka87 » 01 avg 2022, 23:22

:kafa: slika
| SARAJEVO SIAMO NOI |

YEBEM TE LISTICO

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 01 avg 2022, 23:23

slika
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Dave
Kontakt:

Post Postao/la Dave » 01 avg 2022, 23:28

Ako neko nije primjetio, kada je Avramovski ušao igrali smo 4 1 4 1
Ahmetović
Džafić Kobiljar Avramovski Ikić
Čirjak
Tomašević Đokanović Mujakić Musa
This time next year, we'll be millionaires!

Krvarim od dosade

Benkara21
Kontakt:

Post Postao/la Benkara21 » 01 avg 2022, 23:35

slika
Adukor uzeo Liberijsko državljanstvo, nastupio za repku u Junu ove godine.
Yugoslavia: ★★
Bosnia&Herzegovina League: ★★★★★
Bosnia&Herzegovina Cup: ★★★★★★★★
Super Cup: ★
18.05.2019. 🏆

vedinjo98
Kontakt:

Post Postao/la vedinjo98 » 02 avg 2022, 00:00

napoleon72 je napisao/la:
01 avg 2022, 23:09
Na jednoj pripremnoj na Kosevu (mislim GOSK) je Alisah uletio na stopera zadnjih 20ak minuta. Mozda se to mjesto cetvrtog stopera cuva za njega (mladog igraca je lakse naucit novu poziciju a Alisah ima fiziku za stopera), a zato afrikanac dolazi da popuni to mjesto DMFa. Kako god, treba vjerovat SDu i SŠu jer su do sad apsolutno opravdali povjerenje.
To je i meni palo na pamet. Protiv Posusja se nadam Traki u odbrani. Drugi ce vjerovatno biti Anicic.
FK SARAJEVO
Titula: ⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐
Kup: ⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐

joker90
Kontakt:

Post Postao/la joker90 » 02 avg 2022, 00:21

Je li mi igramo sutra ovu prijateljsku?
Bahati, bahati Željkan!
1946

fera
Kontakt:

Post Postao/la fera » 02 avg 2022, 00:53

Lucas je napisao/la:
01 avg 2022, 22:24
GalileoGalilei je napisao/la:
01 avg 2022, 22:17
Ima i Denis Kramar slobodan. E čuj Sipović.. :tokralju: :rol:
Ma kao rezerva za Anicica/Drobarova bi bio sasvim ok. Ne mozes dovesti kapitalca stopera da ti sjedi na klupi.
Moglo se malo odmoriti od foruma..... Ili bar od prijedloga koga dovesti :mrgreen:
You are someone else I am still right here

bodribordo
Kontakt:

Post Postao/la bodribordo » 02 avg 2022, 03:51

SVI NA SJEVER, 06.08.

slika

slika

slika

slika
Neka gore baklje svete
Neka gori stadion
Nek' nam sude, nek' nam prijete
Vazda spremni za svoj dom

Unknown11
Kontakt:

Post Postao/la Unknown11 » 02 avg 2022, 06:51

Samo su Prle i Tihi otpisani, svo ostalo je go hurac!

FCUM
Kontakt:

Post Postao/la FCUM » 02 avg 2022, 07:13

Malo zajebancije :urnebes:

Hadzic nam je ispricao jednu veoma zanimljivu situaciju koja se desila prosle sedmice.Sjedio sam u kancelariji sa Ajlom i čuli smo da je Ankaragucu zainteresovan za Nihada. Ok, očekivao sam ponudu od 100 000 eura. Poslje dva dana stigao je faks, a na njemu je 300 000 eura!? Počeli smo da se smijemo, kancelarija je eksplodirala.Rekao sam Ajli da pošalje faks nazad i da tražimo 500 000 eura. Sljedećeg jutra stigla je nova ponuda, pristali su na sve! Pomislio sam da je ovaj svijet poludio. Zvao sam Dudica i Ajlu da otvorimo šampanjac, Izgledalo je kao da smo dobili na lutriji :urnebes:
FC United Of Manchester !
Against Modern Football !

This is how it feels to be FC
This is how it feels to be Home
This is how it feels when you don't sell you're arse to gnome !

Objektivac1946
Kontakt:

Post Postao/la Objektivac1946 » 02 avg 2022, 08:00

FCUM je napisao/la:
02 avg 2022, 07:13
Malo zajebancije :urnebes:

Hadzic nam je ispricao jednu veoma zanimljivu situaciju koja se desila prosle sedmice.Sjedio sam u kancelariji sa Ajlom i čuli smo da je Ankaragucu zainteresovan za Nihada. Ok, očekivao sam ponudu od 100 000 eura. Poslje dva dana stigao je faks, a na njemu je 300 000 eura!? Počeli smo da se smijemo, kancelarija je eksplodirala.Rekao sam Ajli da pošalje faks nazad i da tražimo 500 000 eura. Sljedećeg jutra stigla je nova ponuda, pristali su na sve! Pomislio sam da je ovaj svijet poludio. Zvao sam Dudica i Ajlu da otvorimo šampanjac, Izgledalo je kao da smo dobili na lutriji :urnebes:
:rol: :rol:
Sarajevo će biti, sve drugo će proći!

Miljacka
Kontakt:

Post Postao/la Miljacka » 02 avg 2022, 08:03

Brazil, meni ne treba Brazil :kafa:

slika
Akšam pada od mog grada još se bijeli kapija, na kapiji pjesmu pjeva, pjeva moja jalija!

Dobri u dobru
Zli u zlu

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 02 avg 2022, 08:09

Antikloc je napisao/la:
01 avg 2022, 16:22
Shategabri je napisao/la:
01 avg 2022, 15:18
Antikloc je napisao/la:
01 avg 2022, 15:13

Pa zar moze biti lakse nego sa Slogom ?!
Dali im jedan fore na pocetku i lagano bez muke punili k'o paprike ! :mrgreen:
Da i ja pitarski analizaram utakmice u najavi :
Posusje : Opasno,neugodno pojacano. Mi umorni,skloni kiksevima. Mozda bez Mujakica. Bod kao kuca !!
Tuzla City : Od njih gubimo uvijek,kao prosle godine,kad smo bili najjaci ! Njima je Gazda onaj Azmir,sto drajva kamione. Skupio je ekipu beton, prije par dana su doveli jos jednog Panteliju iz Srbije. Ima jednu i pol nogu,k'o Rok Drvonog. S njima nam je poraz. Nego skupiti nesto para,nekako,pa dati Puncu,da stanu na 3-4 da nas ne trpaju.
Igman Konjic : Neugodno gostovanje. Oni su se pripremili. Doveli su stasitog stopera Dupovca ,zvanog Dupe i lahkonogog Hebibovica,zvanog Heba. U njihA smo donji,jos kad vodja puta fuli put,pa obidjemo Konjic,Kakanj i Doboj. Tapija nam je !!
Sloboda : Oni su tanki ali taman protiv nas ce uci u formu. No drz,ne daj uz mnogo sportske srece osvojicemo bod !!
Zeljeznicar : A sta ces tu traziti,njihovi igraci su carobnjaci,po hiljadu godina imaju a jos disu,hodaju,trce a iskustva su skupili u tim silnim godinama zivota. Poraz,minimalan ali siguran.
Leotar : Uvijek neugodni Leotar. U njihA igra Stanojevic-igracina,on je pjeske iz Srbije dosao sa rancem na ledjima. Jos stavio kamenja u ranac. A nasi igraci gladni,jos nam nece stici pare od Ankaroguclija,da kupimo virsli !! Tu uz dosta srece bod !!
I to je to ! 3 boda,puna saka brade !! No,bod tu bod tamo i eto opstanka u zlatnom proljecu !!
Kme,kme,kme !! :mrgreen: :mrgreen:
Da je bez muke - nije. U prvom smo se ispromašivali, nekih prečki stativa.
Da sam vjerovao cijelo vrijeme u preokret - itekako.
Činjenica je da ljudi svakom mogu gol uvaliti, e sad nazad dok ima goriva, a to je realno na Koševu bilo nekih 50 minuta i to je to.
Mi već na Posušju možemo izvršiti rotaciju, Feđa bi trebao dati priliku prije Ikiću nego Čatakoviću recimo. Da vidimo kako je kad počne od početka.
Isto tako Džafić umjesto Mulajusufa.
I još par nekih pozicija, a obzirom da Mujakić vjerovatno ne igra (ako je ovo gotovo), onda se nadam da se vraća bar jedan od ove dvojice stopera.
TC je poslije Posušja i time ne želim da se bavim :D vjerujem ni Feđa. Ovo ostalo, Sloboda, komšiluk...to je dogodine :mrgreen:
Pa u drugoj minuti smo im dali taj gol fore a od trece-cetvrte minute je bilo jasno da cemo dobiti. Ostala je tehnikalija sa koliko,kada i kako. Laka tekma.
Problem svih ekipa koji igraju visoki presing,na trku i fiziku je gubitak svjezine i zamor,koji se pojave poslije nekoliko kola. Onda dolazi do usporavanja,sto opet vodi u krizu igre,pa onda u krizu rezultata.
Dok bude snage ,sto bi rekao Gospon Curguz,niko sa nama ne moze trkacki ( osim madjara ) a znaci ni igrom,ni rezultatom. Jer ne mozes igrati protiv tima koji vise trci,koji je brzi i jaci,jedino da ga zamolis da stanu,pa da razbacite partiju saha. Golmanskih greski u nasu korist ,nije bilo ovoliko cijele prosle sezone,kao ova dva kola. To je rezultat pritiska i brzine. Umorni ljudi gube koncentraciju. :mrgreen:
No,necemo moci dovijeka tako , umor ce doci sigurno. No ,ako mi to amaterski znamo,itekako zna i strucni stab,pa vjerujem da ce se boriti protiv toga,rotacijama,odmaranjem,odgovarajucim treninzima.
Po meni nedostaje nam jos 3-4 ozbiljna igraca pa da imamo mogucnost kvalitetne rotacije. No,sta je,tu je. Gledamo ,pozitivno ka zimskom prijelaznom roku. A dotle, boriti se treba,bez kukanja. :mrgreen:
To za trku ćemo dati ocjenu kad budemo sa glavnim konkurentom.

Najdeficitarniji smo na zadnjoj liniji. Ostalo je popunjeno.
Koševo Zapad

Pantelija
Kontakt:

Post Postao/la Pantelija » 02 avg 2022, 08:37

Alisah nema nista za stopers sem bisine. Ni koordinaciju, ni kretnje, niti zna pratiti linije kao stoper niti to može pokriti kvalitetno. I inače djeci treba pozicije traziti do kadeta ili eventualno mlađi junior i tu raditi korekcije, neko ko cijeli op provede na jednoj a stavi ga se na drugu poziciju, nije ni dobro ni pametno.

Pozicije su dobro popunjene, ima rezerva trako, vidimo da Feđa koristi tu i đokanovica a vjerovatno de pravi prostor nekom stoperu iz akademije, ima ih stvarno kvalitetnih.

Desni bek popunjen bas kako treba biti, musa i akademac. I tako treba dobar dio da bude rostera. Jer slatko je 3-4 godine kasnije pokupiti kajmak kao za pidru, sabanovica, mujakica i abd kovačevića... Skoro 2.5 mil u jednom prelaznom roku, eura, ako je tacna cijena za kovu je vise nego svi klubovi koliko su zaradili izlaskom u evropu. Ali do toga je dug put bio i moras djeci davati šansu jer očigledno imas kvalitet.
Zivio sam zivot, Bog sto mi je dao
Mjesto talijane, engleze gledao
ako je to grijeh, sto dusa pozeli
onda se i meni dzehenem veseli

Miljacka
Kontakt:

Post Postao/la Miljacka » 02 avg 2022, 09:15

Na današnji dan :opaopa: :njanjanja:

Akšam pada od mog grada još se bijeli kapija, na kapiji pjesmu pjeva, pjeva moja jalija!

Dobri u dobru
Zli u zlu

holyman
Kontakt:

Post Postao/la holyman » 02 avg 2022, 09:34

Prije 12 mjeseci u klub je stigao Mirvic, najvece poslijeratno pojacanje 🇧🇦🇺🇸
NEMA NAZAD

SviUNapad1jeAFH
Kontakt:

Post Postao/la SviUNapad1jeAFH » 02 avg 2022, 10:01

Kad stižu dresovi u fanshop? :kafa:

BeYaZ
Kontakt:

Post Postao/la BeYaZ » 02 avg 2022, 10:24

SviUNapad1jeAFH je napisao/la:
02 avg 2022, 10:01
Kad stižu dresovi u fanshop? :kafa:
Isporuka bi trebala od juče da je počela . Ja ću sutra provjeriti je li moj dres gotov .

Odgovori

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 29 gostiju.