FK Željezničar

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

U sezoni 2025/26. očekujem:

1. Borbu za titulu
37
22%
2. Borbu za Evropu
83
50%
3. Sredinu tabele
26
16%
4. Borbu za opstanak
19
12%

Ukupno glasova: 165

manijacikonjic87
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la manijacikonjic87 » 02 avg 2022, 12:28

ko od ovih "standardnih" trenutno upada u u21 kategoriju ? beća gasal suba ?
Mi smo Željini, Željo je naš !

RAGIBIZSTRMINA
Kontakt:

Post Postao/la RAGIBIZSTRMINA » 02 avg 2022, 12:32

Beća i Gasal u prvih 11 bezveze se tumba glava...
SCUDETTI 38x 🏆
COPPA ITALIA 14x 🏆
SUPER CUP 9x 🏆

FK ŽELJEZNIČAR 💙🤍

"No Mikey,no no Mikey that was so no right".

Super Max! 🧡

BorbenaGljiva
Kontakt:

Post Postao/la BorbenaGljiva » 02 avg 2022, 12:38

Semir Štilić je već tri pune, četvrta počela, sezone u klubu. Prva, skraćena, sezona vrhunska, ubjedljivo najbolji igrač lige, sam dobijao tekme, doslovno.I pojavi se prevara zvana korona, prevara što se tiče mjera i otimanja ljudskih prava i sloboda da se razumijemo. Drugu sezonu je počeo korektno, a onda niz od 15 utammica bez pobjede, motor ekipe, jah. Treća sezona počinje, mi u doslovnom raspadu, kontamo hoćemo li opstati u ligi, igrči bježe glavom bez obzira, a ovaj neće da igra, razlog - svađa sa Ivkovićem. Otjeramo levata Tomu dođe Edis, vrati se Štila i bude u suštini (pre)loš. Dokaz, niz od devet, odnosno osam utakmica bez pobjede, motor ekipe, jak motor, nema šta. Znači učestvovao je u dva katastrofalna niza bez pobjede u našoj, ****, ligi. Pametnom dosta.

Kaže ima dvije asistencije, poštujem, ali nema brzinu, igrač je manje, pogledati Zrinjskog iz prošle sezone i vezni red, prosjek 20 godina - trojica igrača. Ne treba biti kvantni fizičar pa vidjeti gdje se nalazi problem. Štila može sa klupe pomoći, kao starter, daBogda.

Ove sezone ima dvije asistencije gdje smo već -1 bod u odnosu na realno, Zrinjskog smo dobili na sreću, četiri igrača koja su počela protiv nas su startala protiv Tirane, a ligaške utakmice klubova koji u međuvremenu igraju Europu su već notorno problematične za igrače, od motiva do čuvanja nogu da se ne povrijede i izloga nebil se prodali. Žaljezničar kad je najjači bio je gubio tekme od Rudara iz Ugljevika, čini mi se, koja se igrala između Euro tekmi. što je najgore Zrinjski se isfulao i to dobro u prvom poluvrmenu. Doduše i mi smo se isfulali protiv Širokog.

Što se tiče Edisa, čovjek je dobio 4 od 17 utakmica. Vrhunski rezultat, ne pravi se pita od 3 km, jbg :lol: Bender nije jedan od najboljih golmana lige, Coca stoper, Hodzić vrezni, a Santos krilo. Sve pozicije su korektno popunjene osim napada gdje je Edis dva puta odbio Nedima Hadžica koji je sada starter u Radomlju koje je na drugom jestu lige Slovenije i koje je dobilo Maribor. Haračić je doveden na njegov zahtjev, ne znam za Dženisa.

Ono što je gore od omjer 4 od 17 jeste 1 pobjeda od 11 koji trenutno imamo. Šest utakmica bez pobjede na Grbavici i to protiv Radnika, Leotara i dva puta Širokog, ove "jake" i ne računam kao kikseve. Što je najgore ovim sjebovima direktno štetiš klubu jer ubijaš posjetu. Još jedan ovakav kiks imaćemo nekoliko milja na Grbavici i belaj.

ps. da se razumijemo nisam za tjeranje samo da bi se tjeralo, mora biti bolja opcija, ali sa ovakvim Mulalićem mi Europu nećemo izboriti. On će dobiti Veleža u Gabeli, a onda će kiksati protiv Posušja, Slobode i Sloge, karikiram.

Ekipa koju imamo ima kvalitet da bez problema izborimo Europu, to što nas Malalić srozava i blamira na svakom koraku jeste traženja izgovora i opravdanja za sebe i svoje (ne)znanje. On nije trener za prvi tim Željezničara. Može kao pomoćnik ili OP.

pps. volio bih bas da griješim za Štilu i Edisa, niko sretniji od mene, ali avaj.....

MoSaZeLjo1921
Kontakt:

Post Postao/la MoSaZeLjo1921 » 02 avg 2022, 12:49

Pa neće valjda Mekić na klupu,čovjek koji iole drži sredinu terena...

demirza1921
Kontakt:

Post Postao/la demirza1921 » 02 avg 2022, 12:51

Navodno Armin Hodžić i Anel Šabanadžović su u razgovorima sa klubom...

Albas1921
Kontakt:

Post Postao/la Albas1921 » 02 avg 2022, 12:52

KONTRASVIH je napisao/la:
02 avg 2022, 11:07
Pa ovo jako dobro izgleda. Bitno je da se uigraju i mozemo u top 3 bez ikakvih problema.

slika
Samo se pitam da li je iko pratio treninge nakon utakmice sa Leotarom gdje je Mekic bio izbacen iz prve postave, a umjesto njega usao Beca ? To je bio teski raspasoj pa je vratio Mekica neposredno pred utakmicu protiv Zrinjskog jer i u svom najgorem izdanju moze doprinijeti ekipi i uraditi puno vise nego usporeni i preplaseni Beca. (Dao gol za pobjedu u Mostaru,asistencija) Mada evo ja bih volio da pocne sa Becom jednu pa da vidimo na sta ce to liciti :D

Golman Muftic je zasluzio da ima odredjenu minutazu i nakon povratka Bendera jer traziti krivca iskljucivo u golmanu za sve primljene golove do sada (zbog visine?!) jer van svake pameti.

manijacikonjic87
Kontakt:

Post Postao/la manijacikonjic87 » 02 avg 2022, 13:05

demirza1921 je napisao/la:
02 avg 2022, 12:51
naš Ara ? evo bas gledam ovi mađari ga unistise.. valjalo bi na posudbu ga dovesti..
santos hodzic amoah.. au sine dragi :ljepota: :ljepota:
Mi smo Željini, Željo je naš !

MojaMalenkost
Kontakt:

Post Postao/la MojaMalenkost » 02 avg 2022, 13:18

Uf kad bi Ara dosao.. Imali bi bas dobru zamjenu sa klupe za Dzenisa :urnebes: A i Zuka ce biti dobra zamjena sa klupe za Acu :mrgreen:
Pročepit će negdje.

RAGIBIZSTRMINA
Kontakt:

Post Postao/la RAGIBIZSTRMINA » 02 avg 2022, 13:21

:puke: :puke:
SCUDETTI 38x 🏆
COPPA ITALIA 14x 🏆
SUPER CUP 9x 🏆

FK ŽELJEZNIČAR 💙🤍

Super Max! 🧡

Harise
Kontakt:

Post Postao/la Harise » 02 avg 2022, 13:22

Kakva sudbina, moje najvece zelje su bili Ara Hodzic i Zukanovic, a cim je došo Clasimeiro nado sam instinktno da će Amoah isto doc. Kapa dolje za uprava ako to je istina za Sabanadzovica i Ara Hodzica :ljepota: :ljepota: :ljepota:
Zadnja izmjena: Harise, dana/u 02 avg 2022, 13:25, ukupno mijenjano 1 put.

Harise
Kontakt:

Post Postao/la Harise » 02 avg 2022, 13:24

Albas1921 je napisao/la:
02 avg 2022, 12:52
Pa ovo jako dobro izgleda. Bitno je da se uigraju i mozemo u top 3 bez ikakvih problema.

slika
Samo se pitam da li je iko pratio treninge nakon utakmice sa Leotarom gdje je Mekic bio izbacen iz prve postave, a umjesto njega usao Beca ? To je bio teski raspasoj pa je vratio Mekica neposredno pred utakmicu protiv Zrinjskog jer i u svom najgorem izdanju moze doprinijeti ekipi i uraditi puno vise nego usporeni i preplaseni Beca. (Dao gol za pobjedu u Mostaru,asistencija) Mada evo ja bih volio da pocne sa Becom jednu pa da vidimo na sta ce to liciti :D

Golman Muftic je zasluzio da ima odredjenu minutazu i nakon povratka Bendera jer traziti krivca iskljucivo u golmanu za sve primljene golove do sada (zbog visine?!) jer van svake pameti.
Kako god sa ovakvom ekipom ćemo 100% igrati Evropu iduce godine cak se nadam, da ćemo Kup osvojiti kako bi bilo to top! :bih:

blueDBR
Kontakt:

Post Postao/la blueDBR » 02 avg 2022, 13:36

Anel ne trenira, operisao je zglob u junu :D

Hulahopka

Post Postao/la Hulahopka » 02 avg 2022, 13:36

MoSaZeLjo1921 je napisao/la:
02 avg 2022, 12:49
Pa neće valjda Mekić na klupu,čovjek koji iole drži sredinu terena...
Pravo dobro drži nema sta..

RAGIBIZSTRMINA
Kontakt:

Post Postao/la RAGIBIZSTRMINA » 02 avg 2022, 13:38

Jos trenera da nadjemo
SCUDETTI 38x 🏆
COPPA ITALIA 14x 🏆
SUPER CUP 9x 🏆

FK ŽELJEZNIČAR 💙🤍

Super Max! 🧡

KANA
Kontakt:

Post Postao/la KANA » 02 avg 2022, 13:54

Harise je napisao/la:
02 avg 2022, 13:24
Albas1921 je napisao/la:
02 avg 2022, 12:52

slika

Kako god sa ovakvom ekipom ćemo 100% igrati Evropu iduce godine cak se nadam, da ćemo Kup osvojiti kako bi bilo to top! :bih:
nismo pola godine nikog dobili na Grbavici a raja na forumu vec u jednoj ruci drze pehar :urnebes: :urnebes: jedino ako nisu uveli neko novo pravilo za dodjelu pehara ekipama koje uspiju da tako dugo nikog ne pobjede (pred punim tribinama ,najvatrenijim navijacima, najvece slagere u najjadnijoj ligi) :urnebes: :urnebes:

Bradao1
Kontakt:

Post Postao/la Bradao1 » 02 avg 2022, 14:04

Realno ovim starijim i motivacija je problem, barem mi tako kod stilica izgleda. Na stranu sto ocigledno nema vise snage (najbolje se primjeti kada suta), nema vise tu zelju i volju da da ono ekstra

jointunija
Kontakt:

Post Postao/la jointunija » 02 avg 2022, 14:14

BorbenaGljiva je napisao/la:
02 avg 2022, 12:38
Semir Štilić je već tri pune, četvrta počela, sezone u klubu. Prva, skraćena, sezona vrhunska, ubjedljivo najbolji igrač lige, sam dobijao tekme, doslovno.I pojavi se prevara zvana korona, prevara što se tiče mjera i otimanja ljudskih prava i sloboda da se razumijemo. Drugu sezonu je počeo korektno, a onda niz od 15 utammica bez pobjede, motor ekipe, jah. Treća sezona počinje, mi u doslovnom raspadu, kontamo hoćemo li opstati u ligi, igrči bježe glavom bez obzira, a ovaj neće da igra, razlog - svađa sa Ivkovićem. Otjeramo levata Tomu dođe Edis, vrati se Štila i bude u suštini (pre)loš. Dokaz, niz od devet, odnosno osam utakmica bez pobjede, motor ekipe, jak motor, nema šta. Znači učestvovao je u dva katastrofalna niza bez pobjede u našoj, ****, ligi. Pametnom dosta.

Kaže ima dvije asistencije, poštujem, ali nema brzinu, igrač je manje, pogledati Zrinjskog iz prošle sezone i vezni red, prosjek 20 godina - trojica igrača. Ne treba biti kvantni fizičar pa vidjeti gdje se nalazi problem. Štila može sa klupe pomoći, kao starter, daBogda.

Ove sezone ima dvije asistencije gdje smo već -1 bod u odnosu na realno, Zrinjskog smo dobili na sreću, četiri igrača koja su počela protiv nas su startala protiv Tirane, a ligaške utakmice klubova koji u međuvremenu igraju Europu su već notorno problematične za igrače, od motiva do čuvanja nogu da se ne povrijede i izloga nebil se prodali. Žaljezničar kad je najjači bio je gubio tekme od Rudara iz Ugljevika, čini mi se, koja se igrala između Euro tekmi. što je najgore Zrinjski se isfulao i to dobro u prvom poluvrmenu. Doduše i mi smo se isfulali protiv Širokog.

Što se tiče Edisa, čovjek je dobio 4 od 17 utakmica. Vrhunski rezultat, ne pravi se pita od 3 km, jbg :lol: Bender nije jedan od najboljih golmana lige, Coca stoper, Hodzić vrezni, a Santos krilo. Sve pozicije su korektno popunjene osim napada gdje je Edis dva puta odbio Nedima Hadžica koji je sada starter u Radomlju koje je na drugom jestu lige Slovenije i koje je dobilo Maribor. Haračić je doveden na njegov zahtjev, ne znam za Dženisa.

Ono što je gore od omjer 4 od 17 jeste 1 pobjeda od 11 koji trenutno imamo. Šest utakmica bez pobjede na Grbavici i to protiv Radnika, Leotara i dva puta Širokog, ove "jake" i ne računam kao kikseve. Što je najgore ovim sjebovima direktno štetiš klubu jer ubijaš posjetu. Još jedan ovakav kiks imaćemo nekoliko milja na Grbavici i belaj.

ps. da se razumijemo nisam za tjeranje samo da bi se tjeralo, mora biti bolja opcija, ali sa ovakvim Mulalićem mi Europu nećemo izboriti. On će dobiti Veleža u Gabeli, a onda će kiksati protiv Posušja, Slobode i Sloge, karikiram.

Ekipa koju imamo ima kvalitet da bez problema izborimo Europu, to što nas Malalić srozava i blamira na svakom koraku jeste traženja izgovora i opravdanja za sebe i svoje (ne)znanje. On nije trener za prvi tim Željezničara. Može kao pomoćnik ili OP.

pps. volio bih bas da griješim za Štilu i Edisa, niko sretniji od mene, ali avaj.....
Da bi izborio evropu moraš biti zaštićen od strane sudija,to je uslov broj 1.
Uslov broj 2,politika.
Hoćeš da kažeš da imamo veći kvalitet od Borca,TC,Veleža i da mi bez problema trebamo da izborimo Evropu,dok jedan Tatar ima veću platu od svih naših pridošlih igrača zajedno,avaj,malo nerealno.
Zrinjski i pasojede ne ubrajam.
Za Štilu se apsolutno ne slažem,izuzev motoričkih sposobnosti, jednog malo sporijeg majstora možemo istrpiti.
A što se tiče brojki,možemo ih okretati kako kome paše.
Zadnjih 12 utakmica,jedan poraz i to od Zrinjskog.
Nisam ni ja aman oduševljen Sabljom,ali ovo nije za tjeranje,bar zasad.
Željovci uvijek treba da znate,da navijači prate klub a ne rezultate!

Hulahopka

Post Postao/la Hulahopka » 02 avg 2022, 14:16

Brko se prekomadovo u gljivu. Ofirno valjda više..

Tri kola 1 pobjeda!dva remija. Drugi remi čista nesreća. Momci odigrali za 10.

Moderno srat!šta bi drugo radili..

1921boy
Kontakt:

Post Postao/la 1921boy » 02 avg 2022, 14:21

Jučer prijateljska utakmica između Veleža i Radnika u Gabeli. Teren dosta dobar, jedino će biti dosta vruće i sparno, najavljuju 38 stepeni dole a prema najavama utakmica bi trebala početi oko 17:00 ili 17:30.
slika
mosa lošmi stićko tit-ula!

ReX
Kontakt:

Post Postao/la ReX » 02 avg 2022, 14:23

blueDBR je napisao/la:
02 avg 2022, 13:36
Anel ne trenira, operisao je zglob u junu :D
Ne treba nam svakako ove sezone. Tek za iducu kada napadamo titulu i grupnu fazu UECL. :kafa:
@igrajlopte 🐦

Odgovori

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Proximic, rama21 i 7 gostiju.