Ruska invazija na Ukrajinu
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
Re: Ruska invazija na Ukrajinu
Pa ne bih rekao da je Amerika glavni razlog zasto nisu napali, nego Tajvan. Vidis na primjeru Rusije da se za livadu krvari, a ovi su em vojno em geografski (otok) jaci od Ukrajine.
Ja kako god citam, posjeta je iz licnih razloga i sujete, a nikako neki geostratetski pametan potez koji je odobren od bijele kuce. Svijet je ionako uzdrman sa Rusijom, ne znam zasto bi Amerikancima odgovarale dodatne tenzije sa Kinom. High risk - low reward posjeta.
Ja kako god citam, posjeta je iz licnih razloga i sujete, a nikako neki geostratetski pametan potez koji je odobren od bijele kuce. Svijet je ionako uzdrman sa Rusijom, ne znam zasto bi Amerikancima odgovarale dodatne tenzije sa Kinom. High risk - low reward posjeta.
Ti si definitivno jedan od glupljih likova na forumu. Udaras ko maksim po diviziji po temi, ni ti sam ne znas sta zapravo pokusavas reci
7 - Tottenham Hotspur are the first English side to concede seven goals in any European competition since Tottenham Hotspur themselves lost 0-8 to FC Koln in the UEFA Intertoto Cup in July 1995. Spursy.
A ono kao SAD random odjednom nahuškala Ukrajince, izborom na lotu.
I found freedom. Losing all hope was freedom.
“Once you overcome the one-inch tall barrier of subtitles, you will be introduced to so many more amazing films.”
“Once you overcome the one-inch tall barrier of subtitles, you will be introduced to so many more amazing films.”
Super to zvuci kako se sto hiljada ukrajinaca bori protiv milion Ruja ali budimo realni bez zapadne,a prije svega americke pomoci ne bi dugo izdrzali.Kajzer10 je napisao/la: ↑03 avg 2022, 23:01Pa ne bih rekao da je Amerika glavni razlog zasto nisu napali, nego Tajvan. Vidis na primjeru Rusije da se za livadu krvari, a ovi su em vojno em geografski (otok) jaci od Ukrajine.
Ne vjerujem da tako visoki zvanicnik ide u posjetu zemlji iz nekih sujeta dok ti se okolo opasno prijeti.
Okusi strah, bol, mrznju i barut
i zivi u toj nadi da ce sutra ipak svanut,
na sekund nosi teret mojih rana
dok grad ti sapce pricu jezikom oziljaka.
i zivi u toj nadi da ce sutra ipak svanut,
na sekund nosi teret mojih rana
dok grad ti sapce pricu jezikom oziljaka.
Realno ograničen si kao balkon.
U jednom postu piše gdje si vidio da jedna država odgovara silom na vojne vježbe druge države.Pa odgovara ako vojne vježbe izvodiš na tuđem teritoriju pokemone.
A u drugom postu napiše kako Amerika ima jake veze sa Tajvanom i da im nije u interesu raditi provokacije,iako je cijeli svijet vidi da je ovo čista američka provokacija.Samo ti vidiš drugačije.
Kažem ti okani se ove teme jer blage veze nemaš šta pišeš,još od početka invazije na Ukrajinu.
1974---1975---1976---2001---2013---2020
Slazem se. Isto tako sada im je daleko bolja šansa nego kad završi agresija na Ukrajinu ili prije agresije na Ukrajinu.
A ljudi slabo pamte to je ovde glavni problem
ko te jeb'o godinama **** te opet
-Beogradski sindikat
-Beogradski sindikat
Saurman je napisao/la: ↑03 avg 2022, 23:25Realno ograničen si kao balkon.
U jednom postu piše gdje si vidio da jedna država odgovara silom na vojne vježbe druge države.Pa odgovara ako vojne vježbe izvodiš na tuđem teritoriju pokemone.
A u drugom postu napiše kako Amerika ima jake veze sa Tajvanom i da im nije u interesu raditi provokacije,iako je cijeli svijet vidi da je ovo čista američka provokacija.Samo ti vidiš drugačije.
Kažem ti okani se ove teme jer blage veze nemaš šta pišeš,još od početka invazije na Ukrajinu.
7 - Tottenham Hotspur are the first English side to concede seven goals in any European competition since Tottenham Hotspur themselves lost 0-8 to FC Koln in the UEFA Intertoto Cup in July 1995. Spursy.
Pokemone ti si mene prvi citirao ali više mi ne pada na pamet citirati tvoje gluposti.Dobro vam je @admin rekao nekima je američko **** jednako kao torta.
1974---1975---1976---2001---2013---2020
- RollingPaper
- Kontakt:
Kakve nebuloze se pišu nevjerovatno. Nema Amerika šta slat na Tajvan, nit smije. Branit će ih preko CNN-a kao i Ukrajinu. Tajvan je gotova priča i pitanje je vremena kada će ga Kina zauzet nazad pod svoju teritoriju.
Evo opet se aktivirali azeri i jermeni
Bukte zaleđeni sukobi širom svijeta. Rusija-Ukrajina, Kosovo-Srbija, Armenija-Azerbejdžan, Kina-Tajvan. Valjda se sve smiri i na dobro izadje.
A ljudi slabo pamte to je ovde glavni problem
-Beogradski sindikat
-Beogradski sindikat
4 komada Su25 iz S. Makedonije otišla za Ukrajinu. Friško servisirani.
Može se aktivirati samo prosipanje Armenskih zuba (bar ono što je ostalo), nikakav sukob, samo mlaćenje jadne Armenske omladine.
- <3 LiMes <3
- Kontakt:
Tajvan je najveci proizvodjac cipova na svijetu, Amerika vec neko vrijeme gradi tvornicu cipova i samo je pitanje vremena kad ce da krene u punom pogonu. Zar ne bi bilo logicno da Amerika izazove sukob izmedju Tajvana i Kine i da onda svi kupuju cipove od njih, borimo se do posljednje Ukrajinca, zasto ne bi isto bilo i do posljednjeg Tajvanca. Drzave koje Amerika brani i cuva su danas pustinje sa problemima u svakom segmentu. Da neko ne pomislim da podrzavam Rusiju, ista su to ****, borba velikih sila, mi smo samo kovanice koje se razmijene medju njima, ne pitamo se, suti, radi i ne talasaj.
<3 NK Čelik <3 Manchester United <3 LA Lakers <3
Eric Cantona: "Falcao sada može na miru da umre, sretan jer je stigao na sam vrh fudbala. Poslije Uniteda postoji samo nizbrdica".
Eric Cantona: "Falcao sada može na miru da umre, sretan jer je stigao na sam vrh fudbala. Poslije Uniteda postoji samo nizbrdica".
- LegendKiller
- Kontakt:
Kako mi glupo zvuče ove fraze Ameri će se boriti do posljednjeg Ukrajinaca ili Tajvanca. Shvatite jednom da je Ukrajina napadnuta od strane jednog diktatora i da će ljudi naravno braniti svoju zemlju. Dakle Ukrajinci će braniti svoju zemlju do posljednjeg Ukrajinaca. Isto je i sa Tajvanom. Tajvan će braniti svoju zemlju do posljednjeg Tajvanca. Znači napadnut si i naravno da ćeš braniti svoju zemlju svoj prag, pa ako iko to zna znamo mi šta je braniti svoju zemlju. Ako ti neko pomogne još bolje, a najbolje ti je kada ti pomaže najmoćnija država svijeta. S time da Tajvanu tolika pomoć neće ni trebati jer oni već imaju jaku vojsku. Tehnološki Tajvan je superiorni od kine.
Putin je baš veliku glupost čovječanstvu uradio. Pokrenuo je globalne osvajačke pohode za teritorijem. Od Sadama i Iraka niko nije pokretao ratove da zauzme tuđu teritoriju, sada je to putin uradio, evo kinezi se spremaju, sljedeće očekujem da Turci krenu po otoke ispred u Egejskom moru i tako dalje.
Ključna stvar da se ovo smiri jeste da Putin u Ukrajini dobije po nosu, kada jedan diktator dobije po nosu i ostali će se smiriti.
Putin je baš veliku glupost čovječanstvu uradio. Pokrenuo je globalne osvajačke pohode za teritorijem. Od Sadama i Iraka niko nije pokretao ratove da zauzme tuđu teritoriju, sada je to putin uradio, evo kinezi se spremaju, sljedeće očekujem da Turci krenu po otoke ispred u Egejskom moru i tako dalje.
Ključna stvar da se ovo smiri jeste da Putin u Ukrajini dobije po nosu, kada jedan diktator dobije po nosu i ostali će se smiriti.
Amerika se došla igrati pred tuđim vratima i ljudi moraju odgovoriti. Sjetite se Kube i američkih reakcija ne sjećam se da su tad puno podržavali slobodan i demokratski izbor Kube da dozvole Sovjetima razne igrice. Sa ovakvim provokacijama i izazivanjem Rusije i Kine najviše su najebali Ukraina i potencijalno Tajvan , ameri se neće uključiti aktivno u rat jer znaju da ne mogu imati svoju zonu uticaj 50 kilometara od Kine i Rusije koliko god htjeli
Jedan grad jedna ljubav -- Sloboda Tuzla 1919
Azmir Husic i Jasmin Imamovic nisu jedni od nas !!!
ǝpnsɐɹpǝɹd ısnɹ ǝظuɐuz
NSBIH skupina lopova , SAVEZ NAPOLJE !!!
Azmir Husic i Jasmin Imamovic nisu jedni od nas !!!
ǝpnsɐɹpǝɹd ısnɹ ǝظuɐuz
NSBIH skupina lopova , SAVEZ NAPOLJE !!!
Znači da im ameri rekli stsnovnici ukrsjine i tajvans bi drugačije razmišljali 
Ne otvaraju Ameri nego tajvanski TSMC na teritoriji Amerike fabriku sa trenutno najnaprednijom proizvodnjom na svijetu od 5 nm. Dok se ta fabrika zavrsi, TSMC ce na Tajvanu proizvoditi sa 2 nm (a i to su ih Ameri jedva namolili da otvore u Arizoni). To je vjerovatno najznacajnija elektronicka firma svijeta. Ameri i Kinezi godinama pokusavaju da ih sustignu ali im niko nije ni blizu nit ce im se iko priblizit u blizoj buducnosti.<3 LiMes <3 je napisao/la: ↑04 avg 2022, 21:10Tajvan je najveci proizvodjac cipova na svijetu, Amerika vec neko vrijeme gradi tvornicu cipova i samo je pitanje vremena kad ce da krene u punom pogonu. Zar ne bi bilo logicno da Amerika izazove sukob izmedju Tajvana i Kine i da onda svi kupuju cipove od njih, borimo se do posljednje Ukrajinca, zasto ne bi isto bilo i do posljednjeg Tajvanca. Drzave koje Amerika brani i cuva su danas pustinje sa problemima u svakom segmentu. Da neko ne pomislim da podrzavam Rusiju, ista su to ****, borba velikih sila, mi smo samo kovanice koje se razmijene medju njima, ne pitamo se, suti, radi i ne talasaj.
Najveći je fazon što se na Tajvanu izjašnjavaju kao Kinezi a drugi naziv za državu je Republika Kina 
Trenutno korisnika/ca: Google [Bot] i 140 gostiju.