FK Željezničar
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
- BosniaBoston
- Kontakt:
Re: FK Željezničar
Prije svega moramo secirati probleme na one koji se mogu riješiti ili bar “skrpiti” u bližoj budućnosti s obzirom na stanje u kojem se klub nalazi. Voljeli bi svi mi da Željo postane Real Madrid ali previše žurimo sa nervozom u odredjenim segmentima, razumijem sve jer smo prošli kroz jednu tešku deceniju punu pehova, raspada, konflikta unutar fan baze.
Prvo da se skrene pażnja na ono na šta još uvijek ne možemo djelovati
-Pronalazak adekvatnog trenerskog rješenja : Svi želimo da Mulalić ide, prvi ja, ali s kim ga zamijeniti. Svima je pun kur.ac trenera koji “poznaju ligu” takvi nam samo mogu obezbjedit opstanak ko i ovaj sad. Adžem bi bio solidno rješenje da ne zaradjuje masnu lovu sada ali ni to mi se ne svidja posebno jer bi se opet vrtili u trokutu “Amar-Sablja-Adzem”. O skijašima ko Kostić i onaj Krčman da ne govorim, a iole poznatija trenerska imena sa strane ko Slišković će nas odma napustit čim vide rusvaj u kojem se nalazimo. U ovom momentu bezizlazna situacija
-Dolazak investitora : U ovom segmentu već nailazimo na još ozbiljnije probleme. Za razliku od kona koji imaju veš mašinu u svom vlasništvu, Željo obuhvata i najbolji stadion u državi te značajan prostor u Novom Sarajevu. Tu dolaze i problemi, jer je samim tim već dosta teže pronaći kupca ili barem investitora. Razumijem i izbjegavanje sa njihove strane. Uloži novac u kupovinu/odnosno sponzorstvo pa uloži novac u pojačanja, sposoban stručni štab, izbrendiraj i nahajcaj raju, zaradi crkavicu od sponzora naše ćemer lige za plasman na kraju sezone i uz sve to će ti na prvi loš korak navijači negodovati ( svi znamo kakva je navijačka kultura kod nas, Fukare otjerale Azmira koji ih je doveo skoro do titule pa vidimo gdje su sad). Volio bih da Diglišić dodje ali upitno je koliko će učiniti sa te pozicije strateskog partnera. Fijasko sa Cerićem je zaboravljen ali je itekako obrukao klub i taj potez dovodjenja njega za predsjednika je bio očajnički te smo zažmirili na oba oka na CV dotičnog koji je najviše bacao na onaj Samira Fazlinovića.
Dodao bih tu još i treniranje strogoće na igračima jer većina njih igra maltene džaba.
Sad na ono bitnije: kako barem popraviti status kluba u ovom momentu
-Promovisanje igrača iz omladinskog pogona na pozicije koje nam najviše škripe: Ovo je jedna vrlo osjetljiva tema jer većina njih nema predispozicije da naprave seniorsku karijeru. Ne ozbiljnu seniorsku karijeru, vec jednu uopšte. Fokusirao bih se na golmana i napadača jer je i najvećem fudbalskom laiku jasno da mi nemamo profesionalne fudbalere na fim pozicija (osim povrijedjenog Bendera). Haračića bi zadržao isključivo kao rezervu dok je Beganović i ono malo karijere napravio zbog pogotka protiv Ferenca, nije posebno visok spor je debeo nema linkup igru nema poteza viška instinkta za go drzal je i rizik za karton..obična beskorisna rupa. Uvjeren sam da bi Jaganjac bio bolji od njih dvojice. Sad će neki reći da je Muftić “ok za 2. golmana” ljudi čovjek od 1.75 ne smije braniti ni na terminu. Sve super željino dijete ali pametnije bi nam bilo da mu isfinansiramo studije za UEFA licencu nego da mu plaćamo da još brani za nas. Čuo sam da ima neki momak 2.06 kod nas, isprobati ga pa šta bude.
-Posjeta i marketing: Ruku na srce, razočaran sam posjetom protiv Širokog. Nije bilo 7.600 kako kažu podaci smrdljivog saveza ali moja slobodna procjena je oko 9.000. Kapacitet ljepotice je oko 16.000 što nam govori da moramo bolje. Bilo je idealno vrijeme, pozitivna euforija nakon Zrinjskog, nova sezona, nedjelja 19:00 znači em niko ne radi tad em nije prekasno da smeta pripremama za ponedjeljak, atraktivan protivnik s kojim uvijek imamo tijesne mečeve...Samo su derbi ili proslava trofeja bolja prilika za bolju posjetu od one prije 7 dana. Protiv Tuzle ako bude petak bicu iznenadjen a kamoli tek kad u potpunosti padnemo u kandže realnosti, novembar, bljuzga, srijeda. Tada su i 3 milje premija. Naravno nije sve ni do nas, klub nije dovoljno uradio da navijače zagrije za sljedeću sezonu. Po cijelom gradu na banderama vise oni plakati pitara “svi na jednoj strani” pa dijele letke...kod nas nista. Često se na forumu kritikuju takozvani “derbi” navijači i pričamo kako nam takvi ne trebaju. Ali ni bez njih nema kluba, oni su naše ogledalo. Realno imamo 2.500 bolesnika za klub a broj ostalih na stadionu varira od 500-10.000 zavisno od utakmice, termina, stanja na tabeli...Prošarao bih malo i dresove te vratio “baby-blue” prugaste majice i šorceve pa makar kao treći dres. U njima smo doživjeli neke od najsvjetljijih momenata kluba: titula 71/72, pa zubandan, pa one fenomenalne ekipe prije 10ak godina. Eto baš ove godine je bila idealna prilika za takav limited edition dres povodom 50. godišnjice titule prvaka ex-Yu ali naravno gospoda iz kluba se nisu toga sjetila.
Volim te Željo!
Prvo da se skrene pażnja na ono na šta još uvijek ne možemo djelovati
-Pronalazak adekvatnog trenerskog rješenja : Svi želimo da Mulalić ide, prvi ja, ali s kim ga zamijeniti. Svima je pun kur.ac trenera koji “poznaju ligu” takvi nam samo mogu obezbjedit opstanak ko i ovaj sad. Adžem bi bio solidno rješenje da ne zaradjuje masnu lovu sada ali ni to mi se ne svidja posebno jer bi se opet vrtili u trokutu “Amar-Sablja-Adzem”. O skijašima ko Kostić i onaj Krčman da ne govorim, a iole poznatija trenerska imena sa strane ko Slišković će nas odma napustit čim vide rusvaj u kojem se nalazimo. U ovom momentu bezizlazna situacija
-Dolazak investitora : U ovom segmentu već nailazimo na još ozbiljnije probleme. Za razliku od kona koji imaju veš mašinu u svom vlasništvu, Željo obuhvata i najbolji stadion u državi te značajan prostor u Novom Sarajevu. Tu dolaze i problemi, jer je samim tim već dosta teže pronaći kupca ili barem investitora. Razumijem i izbjegavanje sa njihove strane. Uloži novac u kupovinu/odnosno sponzorstvo pa uloži novac u pojačanja, sposoban stručni štab, izbrendiraj i nahajcaj raju, zaradi crkavicu od sponzora naše ćemer lige za plasman na kraju sezone i uz sve to će ti na prvi loš korak navijači negodovati ( svi znamo kakva je navijačka kultura kod nas, Fukare otjerale Azmira koji ih je doveo skoro do titule pa vidimo gdje su sad). Volio bih da Diglišić dodje ali upitno je koliko će učiniti sa te pozicije strateskog partnera. Fijasko sa Cerićem je zaboravljen ali je itekako obrukao klub i taj potez dovodjenja njega za predsjednika je bio očajnički te smo zažmirili na oba oka na CV dotičnog koji je najviše bacao na onaj Samira Fazlinovića.
Dodao bih tu još i treniranje strogoće na igračima jer većina njih igra maltene džaba.
Sad na ono bitnije: kako barem popraviti status kluba u ovom momentu
-Promovisanje igrača iz omladinskog pogona na pozicije koje nam najviše škripe: Ovo je jedna vrlo osjetljiva tema jer većina njih nema predispozicije da naprave seniorsku karijeru. Ne ozbiljnu seniorsku karijeru, vec jednu uopšte. Fokusirao bih se na golmana i napadača jer je i najvećem fudbalskom laiku jasno da mi nemamo profesionalne fudbalere na fim pozicija (osim povrijedjenog Bendera). Haračića bi zadržao isključivo kao rezervu dok je Beganović i ono malo karijere napravio zbog pogotka protiv Ferenca, nije posebno visok spor je debeo nema linkup igru nema poteza viška instinkta za go drzal je i rizik za karton..obična beskorisna rupa. Uvjeren sam da bi Jaganjac bio bolji od njih dvojice. Sad će neki reći da je Muftić “ok za 2. golmana” ljudi čovjek od 1.75 ne smije braniti ni na terminu. Sve super željino dijete ali pametnije bi nam bilo da mu isfinansiramo studije za UEFA licencu nego da mu plaćamo da još brani za nas. Čuo sam da ima neki momak 2.06 kod nas, isprobati ga pa šta bude.
-Posjeta i marketing: Ruku na srce, razočaran sam posjetom protiv Širokog. Nije bilo 7.600 kako kažu podaci smrdljivog saveza ali moja slobodna procjena je oko 9.000. Kapacitet ljepotice je oko 16.000 što nam govori da moramo bolje. Bilo je idealno vrijeme, pozitivna euforija nakon Zrinjskog, nova sezona, nedjelja 19:00 znači em niko ne radi tad em nije prekasno da smeta pripremama za ponedjeljak, atraktivan protivnik s kojim uvijek imamo tijesne mečeve...Samo su derbi ili proslava trofeja bolja prilika za bolju posjetu od one prije 7 dana. Protiv Tuzle ako bude petak bicu iznenadjen a kamoli tek kad u potpunosti padnemo u kandže realnosti, novembar, bljuzga, srijeda. Tada su i 3 milje premija. Naravno nije sve ni do nas, klub nije dovoljno uradio da navijače zagrije za sljedeću sezonu. Po cijelom gradu na banderama vise oni plakati pitara “svi na jednoj strani” pa dijele letke...kod nas nista. Često se na forumu kritikuju takozvani “derbi” navijači i pričamo kako nam takvi ne trebaju. Ali ni bez njih nema kluba, oni su naše ogledalo. Realno imamo 2.500 bolesnika za klub a broj ostalih na stadionu varira od 500-10.000 zavisno od utakmice, termina, stanja na tabeli...Prošarao bih malo i dresove te vratio “baby-blue” prugaste majice i šorceve pa makar kao treći dres. U njima smo doživjeli neke od najsvjetljijih momenata kluba: titula 71/72, pa zubandan, pa one fenomenalne ekipe prije 10ak godina. Eto baš ove godine je bila idealna prilika za takav limited edition dres povodom 50. godišnjice titule prvaka ex-Yu ali naravno gospoda iz kluba se nisu toga sjetila.
Volim te Željo!
#Punoljetstvo
"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Za mene je to sjesti na most na Malti i popričati o svemu, pa otići na piće.“ - Ivica Osim
"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Za mene je to sjesti na most na Malti i popričati o svemu, pa otići na piće.“ - Ivica Osim
Kad pogledam Ahmetovića kako igra i iz kakve je povrede izašao prije par mjeseci, a kad vidim Bekriju kako trči i kako igra, ono je za zatvora
IGRAJTE SRCEM SARAJEVSKI PLAVI!
- kontrasviju
- Kontakt:
Ne volim da komentarišem niti da spominjem druge klubove, pogotove uhljupe sa Kobilje Glave, ali moram ukazati na ovu dominaciju kroz čitavu utakmicu. Nema jarane ko mi, napravimo na utakmici 3-4 poluprilike i jednu eventualno 100%nu priliku, ne zabijemo, i onda se kasnije žalimo "a nemamo sreće, golman im sve brani". Gledaj igrače sarajeva! 20 100%nih prilika! Čitavu utakmicu napadaju, ne daju Posušju centra da pređu. Odma agresivno, ne daju im maknuti. Jednostavno kvalitet i širina.
Pa znaš li ti jadan ne bio koliko su oni igraca doveli i koliko koštaju? Jesi bar malo razmislio u odnosu na nas klub. Uzmi bolan kad pišete nešto razmisliti! Sagledaj činjenice a ne da baljezgate bezveze.Dzakaa123 je napisao/la: ↑06 avg 2022, 23:07Ne volim da komentarišem niti da spominjem druge klubove, pogotove uhljupe sa Kobilje Glave, ali moram ukazati na ovu dominaciju kroz čitavu utakmicu. Nema jarane ko mi, napravimo na utakmici 3-4 poluprilike i jednu eventualno 100%nu priliku, ne zabijemo, i onda se kasnije žalimo "a nemamo sreće, golman im sve brani". Gledaj igrače sarajeva! 20 100%nih prilika! Čitavu utakmicu napadaju, ne daju Posušju centra da pređu. Odma agresivno, ne daju im maknuti. Jednostavno kvalitet i širina.
Hulahopka je napisao/la: ↑06 avg 2022, 23:18Pa bravo čarapice glupane. Sam si rekao, doveli. DOVELI! Imaju trenera koji otjera one za koje smatra da mu narušavaju atmosferu i ne uklapaju mu se u igru i dovede one za koje smatra da će pridonijeti igri. Nije doveo igrače iz engelske i španije pa da me ubjediš da ne mogu ni u Želji igrati. Ovo su sve momci koji su do jučer u našoj ligi igrali. Toliko smo opterećeni nekim stvarima, da zaboravljamo da se sve gleda na terenu. Kad igramo dobro i pobjeđujemo, ne interesuje nas ništa drugo. I stvarno je tako. Neki su opet dizali Edisa u nebesa nakon Zrinjskog pa ga sad opet tjeraju. Mi ne znamo šta hoćemo i zato smo tu gdje jesmoDzakaa123 je napisao/la: ↑06 avg 2022, 23:07Ne volim da komentarišem niti da spominjem druge klubove, pogotove uhljupe sa Kobilje Glave, ali moram ukazati na ovu dominaciju kroz čitavu utakmicu. Nema jarane ko mi, napravimo na utakmici 3-4 poluprilike i jednu eventualno 100%nu priliku, ne zabijemo, i onda se kasnije žalimo "a nemamo sreće, golman im sve brani". Gledaj igrače sarajeva! 20 100%nih prilika! Čitavu utakmicu napadaju, ne daju Posušju centra da pređu. Odma agresivno, ne daju im maknuti. Jednostavno kvalitet i širina.
Pa znaš li ti jadan ne bio koliko su oni igraca doveli i koliko koštaju? Jesi bar malo razmislio u odnosu na nas klub. Uzmi bolan kad pišete nešto razmisliti! Sagledaj činjenice a ne da baljezgate bezveze.
Pa bravo čarapice glupane. Sam si rekao, doveli. DOVELI! Imaju trenera koji otjera one za koje smatra da mu narušavaju atmosferu i ne uklapaju mu se u igru i dovede one za koje smatra da će pridonijeti igri. Nije doveo igrače iz engelske i španije pa da me ubjediš da ne mogu ni u Želji igrati. Ovo su sve momci koji su do jučer u našoj ligi igrali. Toliko smo opterećeni nekim stvarima, da zaboravljamo da se sve gleda na terenu. Kad igramo dobro i pobjeđujemo, ne interesuje nas ništa drugo. I stvarno je tako. Neki su opet dizali Edisa u nebesa nakon Zrinjskog pa ga sad opet tjeraju. Mi ne znamo šta hoćemo i zato smo tu gdje jesmoHulahopka je napisao/la: ↑06 avg 2022, 23:18Dzakaa123 je napisao/la: ↑06 avg 2022, 23:07Ne volim da komentarišem niti da spominjem druge klubove, pogotove uhljupe sa Kobilje Glave, ali moram ukazati na ovu dominaciju kroz čitavu utakmicu. Nema jarane ko mi, napravimo na utakmici 3-4 poluprilike i jednu eventualno 100%nu priliku, ne zabijemo, i onda se kasnije žalimo "a nemamo sreće, golman im sve brani". Gledaj igrače sarajeva! 20 100%nih prilika! Čitavu utakmicu napadaju, ne daju Posušju centra da pređu. Odma agresivno, ne daju im maknuti. Jednostavno kvalitet i širina.
Pa znaš li ti jadan ne bio koliko su oni igraca doveli i koliko koštaju? Jesi bar malo razmislio u odnosu na nas klub. Uzmi bolan kad pišete nešto razmisliti! Sagledaj činjenice a ne da baljezgate bezveze.
Halali drug al tu se s tobom ne slažem i upravo zbog takve politike se neda mladim da napreduju. Ne može napredovat što neće igrat, a njegova igra podrazumijeva i greške, što je normalno za mladog igrača. Samo mi sa tribina očekujemo od momka koji ima 20 godina da bude ronaldinjo za sirotinju. Ne tiče se samo Beće, nego sve i jednog juniora. Pa što im daju ugovore onda..Zeljo21 je napisao/la: ↑06 avg 2022, 22:06Za Drinu se slazem, al Becu je ne bi nikad stavio da igra pocetnu,mali je los i kad dobije onih 20-30 minuta..Gasal na krilo a Amoah spic?
Aleksandar Kosorić, bivsi mladi reprezentativac BiH i dosadašnji prvotimac FK Zeljeznicara potpisaće sutra ugovor sa beogradskim Partizanom.
„Prelazim u Partizan, sve je dogovoreno. To je veliki trenutak u mojoj karijeri. Vjerujem da ću opravdati povjerenje Beograđana, te pružati dobre partije u dresu ovog renomiranog kluba“, istakao je Kosorić.
Partizan će, prema pisanju srbijanskih medija, uz Kosorića kao drugog štopera angažovati i Urosa Spajica , povremenog reprezentativca zemlje naših istočnih susjeda. Predstavljanje pomenuta dva pojačanja „crno – bijeli“ trebali bi upriličiti predstojeće sedmice.
„Prelazim u Partizan, sve je dogovoreno. To je veliki trenutak u mojoj karijeri. Vjerujem da ću opravdati povjerenje Beograđana, te pružati dobre partije u dresu ovog renomiranog kluba“, istakao je Kosorić.
Partizan će, prema pisanju srbijanskih medija, uz Kosorića kao drugog štopera angažovati i Urosa Spajica , povremenog reprezentativca zemlje naših istočnih susjeda. Predstavljanje pomenuta dva pojačanja „crno – bijeli“ trebali bi upriličiti predstojeće sedmice.
-
- Kontakt:
Ma ja sam glasao za sredinu tabele u ovoj anketi al bgm mogli bi se mi i za opstanak boriti ako nas krene po ovom pehu.
Mulalic definitivno nije nikakav kapacitet trenera. Medjutim protiv sirokog smo dobro igrali, a i protiv veleza je bilo 40 stepeni plus igras protiv trenera koji ti odlicno zna ekipu.
Uz sve to brani nam drugi golman koji je uz to pocetnik i neiskusan.
Mulalica sad svakako ne bih tjerao dok ne prodje ovaj tezak raspored. Za kraj tog rasporeda je derbi na grbavici i u derbiju se moze svasta desiti ali ako sr nastabi ovako losa igra bez obzira na rezultat u derbiju (mada ja ne vidim kako mi mozrmo dobiti uhljupe sa ovakvom igrom) mislim da treba naci kvalitetnije rjesenje na klupi.
Uprava fatakastro, klub je bio u jako teskoj situaciji ali eto sad ima nikad veci prihod od karata, godisnjih i fan shopa i opet se ne mozemo stabilizovati. Jedna jedina stvar koja odredjuje da li je ovo dobra ili losa uprava je to sto su se fokusirali samo na americke pare, bez plana B. Da mi imamo plan b ne bih im nista zamjerio. Ovako du nas samo doveli do jos teze situacije bez ikakvog plana. Godinu dana se odugovlaci investitor, za to vrijeme da ste dali navijacima da organizuju nekakve akcije, predloze nesto vise bi napravili od toh vadeg uzalodnoh skupljanja papira za imaginarnog diglisica.
A i taj Diglisic bi se mogai oglasiti da vidimo da li postoji. Ali prije njega ocekujem ocitovanje kluba, amateri!
Mulalic definitivno nije nikakav kapacitet trenera. Medjutim protiv sirokog smo dobro igrali, a i protiv veleza je bilo 40 stepeni plus igras protiv trenera koji ti odlicno zna ekipu.
Uz sve to brani nam drugi golman koji je uz to pocetnik i neiskusan.
Mulalica sad svakako ne bih tjerao dok ne prodje ovaj tezak raspored. Za kraj tog rasporeda je derbi na grbavici i u derbiju se moze svasta desiti ali ako sr nastabi ovako losa igra bez obzira na rezultat u derbiju (mada ja ne vidim kako mi mozrmo dobiti uhljupe sa ovakvom igrom) mislim da treba naci kvalitetnije rjesenje na klupi.
Uprava fatakastro, klub je bio u jako teskoj situaciji ali eto sad ima nikad veci prihod od karata, godisnjih i fan shopa i opet se ne mozemo stabilizovati. Jedna jedina stvar koja odredjuje da li je ovo dobra ili losa uprava je to sto su se fokusirali samo na americke pare, bez plana B. Da mi imamo plan b ne bih im nista zamjerio. Ovako du nas samo doveli do jos teze situacije bez ikakvog plana. Godinu dana se odugovlaci investitor, za to vrijeme da ste dali navijacima da organizuju nekakve akcije, predloze nesto vise bi napravili od toh vadeg uzalodnoh skupljanja papira za imaginarnog diglisica.
A i taj Diglisic bi se mogai oglasiti da vidimo da li postoji. Ali prije njega ocekujem ocitovanje kluba, amateri!
-
- Kontakt:
Statistika naseg trenera otkako vodi ekipu.
18 utakmica
4 poraza (Velež 2x, Posušje, Zrinjski)
4 pobjede (Sarajevo, Velež, Leotar, Zrinjski)
10 neriješenih (Leotar 2x, Rudar, Tuzla, Sarajevo, Radnik, Borac, Široki 2x, Sloboda)
Od moguća 54 boda, osvojeno je 22.
Od 22 osvojena boda, 10 bodova je osvojeno neriješenim rezultatima.
Edise MOLIM TE daj ostavku!
18 utakmica
4 poraza (Velež 2x, Posušje, Zrinjski)
4 pobjede (Sarajevo, Velež, Leotar, Zrinjski)
10 neriješenih (Leotar 2x, Rudar, Tuzla, Sarajevo, Radnik, Borac, Široki 2x, Sloboda)
Od moguća 54 boda, osvojeno je 22.
Od 22 osvojena boda, 10 bodova je osvojeno neriješenim rezultatima.
Edise MOLIM TE daj ostavku!
Naš zadatak je da napunimo Grbavicu protiv Tuzle.
Željezničar über alles!
Slava Ukraïni!
Leeds United Football Club!
Slava Ukraïni!
Leeds United Football Club!
- MocMahale444
Boli Sablju briga ba samo napravi onu tuznu facu kao da ce zaplakati, protrlja oci i zapocne sa onajjjjjjj.
Slozi opravdanje neko kuku nemamo ali junacko srce se bori udriii.
Onda hinjski ko hijene Vicine sudije nas iz tekme u tekmu zakidaju, izivljavaju se nad nama realno. Ko god kaze sudije su ok ali igraci nisu je neprijatelj kluba.
Istina da igraci nekad uyebu jer ipak Edis ih vodi ali nas i sudije svojim sudjenjem lagano ali sigurno uyebu. Pleme im yebem i ono najmilije sto vole pa nek sude.
Slozi opravdanje neko kuku nemamo ali junacko srce se bori udriii.
Onda hinjski ko hijene Vicine sudije nas iz tekme u tekmu zakidaju, izivljavaju se nad nama realno. Ko god kaze sudije su ok ali igraci nisu je neprijatelj kluba.
Istina da igraci nekad uyebu jer ipak Edis ih vodi ali nas i sudije svojim sudjenjem lagano ali sigurno uyebu. Pleme im yebem i ono najmilije sto vole pa nek sude.
1921 1921 1921 1921 💙⚜️💙⚜️☪️
-
- Kontakt:
Ne znam do kad mislite da ce samo navijaci ispunjavati svoj zadatak, al bukvalno jedino oni od igraca, trenera, uprave niko, ja mislim da ce to biti jos jednu utakmicu i to osjetno manje a za ostalo nek nam je Bog na pomoci.
Koliko god ti profila napraviš ti si ograničen. Bar promjeni carapice da ne budeš s svakog istog.Dzakaa123 je napisao/la: ↑06 avg 2022, 23:26Pa bravo čarapice glupane. Sam si rekao, doveli. DOVELI! Imaju trenera koji otjera one za koje smatra da mu narušavaju atmosferu i ne uklapaju mu se u igru i dovede one za koje smatra da će pridonijeti igri. Nije doveo igrače iz engelske i španije pa da me ubjediš da ne mogu ni u Želji igrati. Ovo su sve momci koji su do jučer u našoj ligi igrali. Toliko smo opterećeni nekim stvarima, da zaboravljamo da se sve gleda na terenu. Kad igramo dobro i pobjeđujemo, ne interesuje nas ništa drugo. I stvarno je tako. Neki su opet dizali Edisa u nebesa nakon Zrinjskog pa ga sad opet tjeraju. Mi ne znamo šta hoćemo i zato smo tu gdje jesmoHulahopka je napisao/la: ↑06 avg 2022, 23:18Dzakaa123 je napisao/la: ↑06 avg 2022, 23:07Ne volim da komentarišem niti da spominjem druge klubove, pogotove uhljupe sa Kobilje Glave, ali moram ukazati na ovu dominaciju kroz čitavu utakmicu. Nema jarane ko mi, napravimo na utakmici 3-4 poluprilike i jednu eventualno 100%nu priliku, ne zabijemo, i onda se kasnije žalimo "a nemamo sreće, golman im sve brani". Gledaj igrače sarajeva! 20 100%nih prilika! Čitavu utakmicu napadaju, ne daju Posušju centra da pređu. Odma agresivno, ne daju im maknuti. Jednostavno kvalitet i širina.
Dalje, ti si dečko ogranicen. Otjero jer je imao budžet da dovede bolje.igrac. Šta ce kod nas trener da otjera, kad smo jedva uspjeli tri igrača da dovedemo. Poredis Sarajevo.s upravom koja ima miliona, s upravom koja nema pola marke. Pa imate li gram mozga.
Dalje, ti blage veze nemas šta pises. Čuj doveli igrače koji su igrali u Premijer ligi.
Muhameda Musa
Kapic
Cirjak
Anicic
Drobarov
Mulahusejnovic
Ja sam glup sto tebi objasnjavam. A sad pogledaj gdje su igrali ovi. Pa onda u totoj tintari ako je imaš razmisli o ciframa. Al šta je tebi pisem kad ti pored svega ćeš nastaviti da baljezgas kao što radiš s svakog profila.
Jutros mi se vrzma jedno pitanje po glavi, zašo Mulalić, a ne Dželo Muharemović?
Prvi je samo spletom okolnosti bio privremena zamjena trenera kod nas u prvom mandatu, onda nekako došao do crne gore, mladosti i to je to..jel to neko iskustvo? Za mene nije.
Ako već nemamo para za neko provjereno ime, a da se ne vrtimo u krug, ako Dželo ima potrebne licence, zašto mu nedat šansu. Zna šta je željo, željan dokazivanja, ispočetka na duže staze.
Prvi je samo spletom okolnosti bio privremena zamjena trenera kod nas u prvom mandatu, onda nekako došao do crne gore, mladosti i to je to..jel to neko iskustvo? Za mene nije.
Ako već nemamo para za neko provjereno ime, a da se ne vrtimo u krug, ako Dželo ima potrebne licence, zašto mu nedat šansu. Zna šta je željo, željan dokazivanja, ispočetka na duže staze.
Kakav crni Dželo, šta vam je. Ovdje samo interesi guraju, trenere, igrače, uprave, skupštine. Mi smo stali u vremenu, samo se osvrćemo unazad, samo bi vraćali igrače, trenere, predsjednike, uprave. Možemo li i jednom pogledati naprijed, i tražiti neke opcije, koje poznaju i prate trendove u vođenju klubova, finansijama, marketingu? Trenere koji pokušavaju donijeti nešto novo, koji imaju muda, koji će u vatru baciti mlade igrače, fizički kvalitetno spremiti ekipu? Nema osvrtanja unazad, dosta je. Povratnici mogu biti Štila, Coca, Zuka, Seha, da ne kažem Džeko. Momci koji su napravili akrijere, stekli iskustvo u najjačim ligama, znaju i prate trendove evropskih ekipa. A ne povratnici tipa Džele, Kjosevskog(koji se spominjao), i sličnih igrača. Pa i Misimovića. Yebo nas da starca od 70 godina dovodiš da ti priču pravi. Po drugi put... Amar je prošlost zbog zastarjelog pristupa lopti, i ako šta na foru napavi, dobro je. Sistem!!! To je ono što nam treba i više od novca danas. To je nešto što će se prepoznati i privući kapital. Ovako je sve improvizacija.
-
- Kontakt:
Trenutno korisnika/ca: WeekendOffender i 28 gostiju.