Premijer liga BiH - aktuelno

Dave
Kontakt:

Re: Premijer liga BiH - aktuelno

Post Postao/la Dave » 07 avg 2022, 15:01

Suki46 je napisao/la:
07 avg 2022, 14:53
Ovaj svrakino je gigant , kakav zajebant :urnebes:
Blaga retardacija
This time next year, we'll be millionaires!

Krvarim od dosade

Bazinga12345
Kontakt:

Post Postao/la Bazinga12345 » 07 avg 2022, 15:09

Dave je napisao/la:
07 avg 2022, 15:01
Suki46 je napisao/la:
Blaga retardacija
Pazi kako pišeš o TOP4 forumašu.
⭐ Velež Mostar ⭐

Zadnja klupa

FCUM
Kontakt:

Post Postao/la FCUM » 07 avg 2022, 15:35

Dave je napisao/la:
07 avg 2022, 15:01
Suki46 je napisao/la:
Blaga retardacija
Takva je vecina
FC United Of Manchester !
Against Modern Football !

This is how it feels to be FC
This is how it feels to be Home
This is how it feels when you don't sell you're arse to gnome !

mosarajvosa83
Kontakt:

Post Postao/la mosarajvosa83 » 07 avg 2022, 15:42

Bazinga12345 je napisao/la:
07 avg 2022, 14:44
Nije mala stvar preoteti igrača Divovima!
Hahah sto posto cime se vi tjesite to nisu istine. Za vas divovi u svakom pogledu,jedino se kod nas sa velikanima porede neki seoski klubovi a po nicemu nisu uporedivi,kad bi se neka Backa Palanka,Radnicki i slicni u Srbiji mogli porediti sa Zvezdim i Partizanom?Ljudi su svjesni da su mali klubovi naspram Partizana ili Zv3zde tako da livadici uzivajte

Dovoljan
Kontakt:

Post Postao/la Dovoljan » 07 avg 2022, 15:45

VenamaHrabrih je napisao/la:
07 avg 2022, 14:40
Generalizacija je imanentna osobama koje su u osnovi ograničeme, pa misle da su svi takvi, ondnosno da se svi dijele na neke torove samo zato što oni žive u takvom. To je filozofija palanke, kasabe, ili nečeg sličnog. Ako 10 navijača gađa nekoga, to ne znači da su svi takvi. Generalizacija je uvod u fašizam, doduše, vrlo drag našim narodima kao takav. Kada 5 osoba donese swastiku na utakmicu, to ne znači da to svi podržavaju. Kolektiv ne može biti kriv za ponašanje pojedinca. Kolektiv je kriv ako ne kazni pojedinca za njegovo ponašanje, ili ga ne isključi iz kolektiva.
Katarza dolazi iznutra. Srbi se moraju odreći ratnih zločinaca i jasno reći da to nije biće srpskog naroda. Hrvati isto tako. Bošnjaci, da se na vraćam predaleko u istoriju, ne smiju svoj identitet graditi kroz religiju. Narod se po jeziku prepoznaje, a ne po vjeri. Ne može meni biti brat tamo neki Jordanac prije Šumadinca, ili Zagorca, Hercegovca, ili Bugojanca, a pritom mi se grebe ko je koje religije.
Nažalost, utakmice i krovna fudbalska organizacija su ogledalo države, nacionalnih stranaka i vjerskog nacionalizma koji nemaju ništa drugo za cilj nego da nas ubijede da ne možemo zajedno. Ali, mi smo, usprkos toj bagri, bili najjači kad smo bili zajedno.
Međutim, mada pišem isključivo sa pozicije navijača FKS, nasilje, huliganizam, primitivizam navijača Sarajeva ne potiče iz nacionalizma, mada nedvojbeno ima i takvih u navijačkom korpusu Isto tako, primitivizam navijača Slobode, Čelika i sl. ne potiče iz korijena plemenske mržnje, nego jednostavno iz zaostalosti, neukosti, nekulture itd. Navedeno može biti plod vjerske zatucanosti i religijske ograničenosti, ali generalno nema podlogu u nacionalizmu, mada se može manifestovati tako na određenom uzorku i stvarati netrpeljivost prema drugom i drugačijem. S druge strane, navijači Borca, Širokog, Zrinjskog... podlogu za netrpeljivost nalaze u agresivnom nacionalizmu i stvaranju narativa u kojem su zločinci navodni branitelji, a koji zapravo najviše štete nanose baš tom narodu, ili grupi koja ih veliča. S tim u vezi, primitivizam tih i takvih navijača dolazi iz divljaštva i destrukcije, jer je njihov narativ teritorijalne prirode i vezan za nekakav daleki centar zaštite i moći, pa ih taj isti centar obmanjuje i podržava u njihovoj destrukciji, obećavajući im povlašten status u nekoj imaginarnoj svehrvatskoj ili svesrpskoj državi. Tom divljaštvu je nacionalizam pogonsko gorivo, jer je opšteprihvaćen zaključak da bi sve bolje bilo da nije onih drugih.
Navijači, kao općenito slabo kultivisana kategorija, odličan su materijal za potpalu. Lako planu, a još lakše šire požar. Zato ti isti navijači, između sebe moraju iskorijeniti nacionalizam, primitivizam, divljaštvo, destrukciju... a ne druge optuživati za širenje istog i svoja sranja pravdati tuđim.
Ja, konkretno, stidim se svakog primitivnog i nacionalističkog čina napravljenog tobože u moje ime. Gadi mi se rasizam i pokušaj povrijeđivanja i omalovažavanja protivnika na bilo kojoj osnovi. Također mi se gadi upotreba i zloupotreba religije u bilo koje javne i/ili navijačke svrhe.
Fudbal je užitak, a utakmica manifestacija. Svako ko misli drukčije, nije mu mjesto na istoj.
Reci mi da slušaš helem nejse, a da mi ne kažeš da slušaš helem nejse
Odin, I await thee
Your true son am I

miky_hz
Kontakt:

Post Postao/la miky_hz » 07 avg 2022, 16:03

Ovo baš ozbiljno za Gojaka i Zrinjski,sve sam konto šuplja neka,a ovo se ozbiljno prica :hmmmmm:

Mojne ba vamo neka te,nije loše ni na tribinama u Zagrebu :mrgreen:
DINO MERLIN "Znas kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijas za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Zelju. Hvala Bogu ja nisam medju njima".

ŠTA_JE
Kontakt:

Post Postao/la ŠTA_JE » 07 avg 2022, 16:09

VenamaHrabrih je napisao/la:
07 avg 2022, 14:40
Generalizacija je imanentna osobama koje su u osnovi ograničeme, pa misle da su svi takvi, ondnosno da se svi dijele na neke torove samo zato što oni žive u takvom. To je filozofija palanke, kasabe, ili nečeg sličnog. Ako 10 navijača gađa nekoga, to ne znači da su svi takvi. Generalizacija je uvod u fašizam, doduše, vrlo drag našim narodima kao takav. Kada 5 osoba donese swastiku na utakmicu, to ne znači da to svi podržavaju. Kolektiv ne može biti kriv za ponašanje pojedinca. Kolektiv je kriv ako ne kazni pojedinca za njegovo ponašanje, ili ga ne isključi iz kolektiva.
Katarza dolazi iznutra. Srbi se moraju odreći ratnih zločinaca i jasno reći da to nije biće srpskog naroda. Hrvati isto tako. Bošnjaci, da se na vraćam predaleko u istoriju, ne smiju svoj identitet graditi kroz religiju. Narod se po jeziku prepoznaje, a ne po vjeri. Ne može meni biti brat tamo neki Jordanac prije Šumadinca, ili Zagorca, Hercegovca, ili Bugojanca, a pritom mi se grebe ko je koje religije.
Nažalost, utakmice i krovna fudbalska organizacija su ogledalo države, nacionalnih stranaka i vjerskog nacionalizma koji nemaju ništa drugo za cilj nego da nas ubijede da ne možemo zajedno. Ali, mi smo, usprkos toj bagri, bili najjači kad smo bili zajedno.
Međutim, mada pišem isključivo sa pozicije navijača FKS, nasilje, huliganizam, primitivizam navijača Sarajeva ne potiče iz nacionalizma, mada nedvojbeno ima i takvih u navijačkom korpusu Isto tako, primitivizam navijača Slobode, Čelika i sl. ne potiče iz korijena plemenske mržnje, nego jednostavno iz zaostalosti, neukosti, nekulture itd. Navedeno može biti plod vjerske zatucanosti i religijske ograničenosti, ali generalno nema podlogu u nacionalizmu, mada se može manifestovati tako na određenom uzorku i stvarati netrpeljivost prema drugom i drugačijem. S druge strane, navijači Borca, Širokog, Zrinjskog... podlogu za netrpeljivost nalaze u agresivnom nacionalizmu i stvaranju narativa u kojem su zločinci navodni branitelji, a koji zapravo najviše štete nanose baš tom narodu, ili grupi koja ih veliča. S tim u vezi, primitivizam tih i takvih navijača dolazi iz divljaštva i destrukcije, jer je njihov narativ teritorijalne prirode i vezan za nekakav daleki centar zaštite i moći, pa ih taj isti centar obmanjuje i podržava u njihovoj destrukciji, obećavajući im povlašten status u nekoj imaginarnoj svehrvatskoj ili svesrpskoj državi. Tom divljaštvu je nacionalizam pogonsko gorivo, jer je opšteprihvaćen zaključak da bi sve bolje bilo da nije onih drugih.
Navijači, kao općenito slabo kultivisana kategorija, odličan su materijal za potpalu. Lako planu, a još lakše šire požar. Zato ti isti navijači, između sebe moraju iskorijeniti nacionalizam, primitivizam, divljaštvo, destrukciju... a ne druge optuživati za širenje istog i svoja sranja pravdati tuđim.
Ja, konkretno, stidim se svakog primitivnog i nacionalističkog čina napravljenog tobože u moje ime. Gadi mi se rasizam i pokušaj povrijeđivanja i omalovažavanja protivnika na bilo kojoj osnovi. Također mi se gadi upotreba i zloupotreba religije u bilo koje javne i/ili navijačke svrhe.
Fudbal je užitak, a utakmica manifestacija. Svako ko misli drukčije, nije mu mjesto na istoj.
a) ne lupetaj
b) pun mi je k. tvog ateistićkog izdrkavanja

holyman
Kontakt:

Post Postao/la holyman » 07 avg 2022, 16:15

Pa prestanite ga citirati da se ne ponavljaju njegove gluposti duz citave stranice. Smor lik haos
NEMA NAZAD

Kockoglavi
Kontakt:

Post Postao/la Kockoglavi » 07 avg 2022, 16:31

E kluba i gova.a doletilo pojacanje doceka ga igrac. Nigdje nikoga iz rukovodstva e bijede bijedne.

Antipolitika3
Kontakt:

Post Postao/la Antipolitika3 » 07 avg 2022, 16:35

miky_hz je napisao/la:
07 avg 2022, 16:03
Ovo baš ozbiljno za Gojaka i Zrinjski,sve sam konto šuplja neka,a ovo se ozbiljno prica :hmmmmm:

Mojne ba vamo neka te,nije loše ni na tribinama u Zagrebu :mrgreen:
Za igraca je najvaznije da ima minuta :mrgreen:
HSK ZRINJSKI MOSTAR
#osmadolazi
Nemanja Bilbija

Ferrante071
Kontakt:

Post Postao/la Ferrante071 » 07 avg 2022, 16:57

Odavno ne vidjeh ružnije dresove od ovih što TC nosi.
Do zadnjeg dana života mog samo Sarajevo

ZaNjuBoriSe
Kontakt:

Post Postao/la ZaNjuBoriSe » 07 avg 2022, 16:59

Kakav je ovo teren na tuzlanskom derbiju jbt
Ovdje ako padne kisa utakmice ce se morati odlagati...
Kad sam bio mali,
Poklone mi slali...

Aduka87
Kontakt:

Post Postao/la Aduka87 » 07 avg 2022, 16:59

Oj terena sunce ti
| SARAJEVO SIAMO NOI |

YEBEM TE LISTICO

Aristotel555
Kontakt:

Post Postao/la Aristotel555 » 07 avg 2022, 17:00

Prelijepi dresovi Tuzle :bih:

Ferrante071
Kontakt:

Post Postao/la Ferrante071 » 07 avg 2022, 17:03

ZaNjuBoriSe je napisao/la:
07 avg 2022, 16:59
Kakav je ovo teren na tuzlanskom derbiju jbt
Ovdje ako padne kisa utakmice ce se morati odlagati...
Ništa se ne odgađa na ovom terenu... Šta će kiša

Do zadnjeg dana života mog samo Sarajevo

Rauber33
Kontakt:

Post Postao/la Rauber33 » 07 avg 2022, 17:03

Hahah kakva njiva sunce ti poljubim

miki651
Kontakt:

Post Postao/la miki651 » 07 avg 2022, 17:22

Ja imam osjećaj da će na ovom terenu i oko njega svaki čas buknuti požar i vatrogasci ulijeću utakmica se prekida.

Kaunas
Kontakt:

Post Postao/la Kaunas » 07 avg 2022, 17:28

Kakva seka na tribinama :ljepota:
15.10.2013.

"Btw, ja vise nedam ni marke za gladnu djecu Afrike. Gladan insan ne moze puhati u ono cudo po vascijeli dan, nema sanse."

Tele33
Kontakt:

Post Postao/la Tele33 » 07 avg 2022, 17:29

Gojak ako dođe, prva zvijezda lige, realno.
Samo naprijed Saraj'vo!

Aduka87
Kontakt:

Post Postao/la Aduka87 » 07 avg 2022, 17:40

X ko kuca ovdje
| SARAJEVO SIAMO NOI |

YEBEM TE LISTICO

Odgovori

Natrag na “Premijer liga BiH”

Trenutno korisnika/ca: Beli98, jurisicduska, NeSamSafetee, zaostrog i 26 gostiju.