RSD Velež - Igrački kadar i transferi

User14
Kontakt:

Re: RSD Velež - Igrački kadar i transferi

Post Postao/la User14 » 08 avg 2022, 12:38

Uefa Cup 1/4
Uefa Cup winners’ cup 1/8 (2)
43 place in Uefa rankings (best ever from Bosnia and Herzegovina EVER)

U školskim danima o njemu su nas učili sve,
al' život nam objasnio tek, to kakav je čovek Broz.

GOJKO VUKOVIC!

1981ultra
Kontakt:

Post Postao/la 1981ultra » 09 avg 2022, 13:48

Valjalo bi jedno krilo i stoper ali da su kapitalci, sta ima veze uložiti i mirni smo.

JuzniBosanac
Kontakt:

Post Postao/la JuzniBosanac » 09 avg 2022, 14:25

Tek kada budemo za svoju mladost uzimali CIFRE, mozemo se nadati necemu.Vidim ima ovih starohana ovdje , a ima i onih koji su jos u osnovnoj izgleda, koji ne kontaju neke stvari. Citam neki dan Hajduk hoce Drinu..moze-ali za MILION EURA minimum. i sa jakom klauzulom za daljnju prodaju i procenat od transfera. Ako ne, neka ga, dobar je i trebace nama. Opet sa druge strane citam ode Zeljkovic za PISLJIVIH 200.000 KM...za tu lovu enma sanse da nadjemo nekoga i slicnog njemu a momku su tek 24 godine. Cijena mora biti 500.000 EURA pa bujrum. Tako to rade KLUBOVI. Ovo mi se nimalo ne dopada. Nece niko dati toliku lovu?Nece onaj prvi ali treci hoce sigurno.Vriejdja se pamet ovakvim nacinom prodaje, vriejdja se igrac , podcjenjuje se ..vrijedja se inteligencija....gledam Sarajevo opet dovelo nekog malog iz Gane...Mi NEMAMO nekoga ko ce raditi isto..mi nemamo skauta..ovo je zalosno da se patimo godinama oko stopera i napadaca a puna ih Afrika..Jos ne uzese Amoaha i Santosa kad su nam se sami nudili...kazu ne treba nam...

JimmyPage
Kontakt:

Post Postao/la JimmyPage » 09 avg 2022, 15:05

JuzniBosanac je napisao/la:
09 avg 2022, 14:25
Tek kada budemo za svoju mladost uzimali CIFRE, mozemo se nadati necemu.Vidim ima ovih starohana ovdje , a ima i onih koji su jos u osnovnoj izgleda, koji ne kontaju neke stvari. Citam neki dan Hajduk hoce Drinu..moze-ali za MILION EURA minimum. i sa jakom klauzulom za daljnju prodaju i procenat od transfera. Ako ne, neka ga, dobar je i trebace nama. Opet sa druge strane citam ode Zeljkovic za PISLJIVIH 200.000 KM...za tu lovu enma sanse da nadjemo nekoga i slicnog njemu a momku su tek 24 godine. Cijena mora biti 500.000 EURA pa bujrum. Tako to rade KLUBOVI. Ovo mi se nimalo ne dopada. Nece niko dati toliku lovu?Nece onaj prvi ali treci hoce sigurno.Vriejdja se pamet ovakvim nacinom prodaje, vriejdja se igrac , podcjenjuje se ..vrijedja se inteligencija....gledam Sarajevo opet dovelo nekog malog iz Gane...Mi NEMAMO nekoga ko ce raditi isto..mi nemamo skauta..ovo je zalosno da se patimo godinama oko stopera i napadaca a puna ih Afrika..Jos ne uzese Amoaha i Santosa kad su nam se sami nudili...kazu ne treba nam...
I ja bi ptičijeg mlijeka al nema
Stvari nisu baš tako jednostavne kako ih ti predstavljaš.
Da bi prodao igrača za te pare treba ti jaka liga, jaka reprezentacija, uspjeh u Evropi i puno nekih drugih faktora.
Dinamo je primjer, napravili brend i onda može.
Bolje i 100k € nego nezadovoljstvo tog igrača pa da ode džaba na kraju sezone. Imaš svježih primjera u bližoj historiji sa igračima, Brandao recimo.
Sarajevo ima budžet četveroduplo veći od Veleža, o čemu pričati dalje?

doox
Kontakt:

Post Postao/la doox » 09 avg 2022, 15:39

Dokle taj defetizam, kojim se prikriva slab i nikakav rad na dovođenju igrača. Najlakše je reći nemamo para kao neki. Željo dovede onu dvojicu, a plata im je niska. Zajedno ispod 5000 maraka. Šta se radi? Gdje se gledaju igrači? Ko vrši skauting.... Niko. Kosovo, Makedonija, Albanija, to su naša tržišta gdje sigurno ima igrača za male pare. Ovih crnaca ima puno. Dosta Alžiraca ide u 3 Francusku.... Preko Vahe se je moglo doći i do takvih igrača. Nesposobnost, pa kad kažu koga bi ti postavio umjesto SDA tajkuna. Ne mora niko, ali neka zaposle ljude koji znaju, a ne moraju biti iz susjednih sela.

1922VFC1981
Kontakt:

Post Postao/la 1922VFC1981 » 09 avg 2022, 16:34

doox je napisao/la:
09 avg 2022, 15:39
Dokle taj defetizam, kojim se prikriva slab i nikakav rad na dovođenju igrača. Najlakše je reći nemamo para kao neki. Željo dovede onu dvojicu, a plata im je niska. Zajedno ispod 5000 maraka. Šta se radi? Gdje se gledaju igrači? Ko vrši skauting.... Niko. Kosovo, Makedonija, Albanija, to su naša tržišta gdje sigurno ima igrača za male pare. Ovih crnaca ima puno. Dosta Alžiraca ide u 3 Francusku.... Preko Vahe se je moglo doći i do takvih igrača. Nesposobnost, pa kad kažu koga bi ti postavio umjesto SDA tajkuna. Ne mora niko, ali neka zaposle ljude koji znaju, a ne moraju biti iz susjednih sela.
Hajmo realno, da nema ljudi sa sela i sda tajkuna navijao bi za onaj Tanin ugaseni klub. Druga je stvar sto se neke stvari mogu promjeniti, ne treba ovako vrijedjati ljude koji su zasluzni za najvece uspjehe kluba u zadnjih skoro 40godina.
#musvdg

killafrommanilla
Kontakt:

Post Postao/la killafrommanilla » 09 avg 2022, 16:41

1922VFC1981 je napisao/la:
09 avg 2022, 16:34
doox je napisao/la:
Hajmo realno, da nema ljudi sa sela i sda tajkuna navijao bi za onaj Tanin ugaseni klub. Druga je stvar sto se neke stvari mogu promjeniti, ne treba ovako vrijedjati ljude koji su zasluzni za najvece uspjehe kluba u zadnjih skoro 40godina.
Pa treba vrijedjat ako su te nakon 20 i kusur godina skonuli sa sise kluba ko bradavicu

otkako su im oduzeti pecati kluba koje su po dzpovima nosali i otkako nemaju pristup velezovim parama, jedino sto preostaje je da se pljuje da bismo se vratili u prirodno stanje, a to jest: navijaci, donirajte, a mi cemo kupovati materijal, al za svoje vikendice i mozda obnovimo vozni park.

sitni interes moj prijatelju, nemas se potrebe zamarat niti objasnjavat. da smo doveli amoaha i santosa, bilo bi opet na skauting i kako se mislimo pojacati igracima iz ekipe koja je ispala :mrgreen:

vrlo je ocita i jasna razlika izmedju kritike navijaca kojem je stalo do kluba i njegovog napretka, i kritike tipova poput dooxa koji bi da ga sad ti isti SDA tajkuni stave na platnu listu i guraju mu 300KM mjesecno ni za sta, bio na svim naslovnicama odusevljen upravom, velezom, napretkom itd :)
samo kad sam tu, neretva kroz mene teče, čudna jada od mostara grada svako veče

A i kada nema pobjede
Ili s nekim dijelis bodove
Nemoj brinuti, bodrit cemo te
Samo jako, nema predaje!

Ado1922

Post Postao/la Ado1922 » 09 avg 2022, 16:49

Ovi forumski botovi priželjkuju ovakav Velež

Da se podsjetimo vremena kad je samo Arman ostao u klubu.
Eric Cantona : "You can change your wife, your politics, your religion, but never, never can you change your favourite football team."

JuzniBosanac
Kontakt:

Post Postao/la JuzniBosanac » 09 avg 2022, 17:00

doox je napisao/la:

NEMOJ prijatelju da uzimas ikoga u usta a posebno ne SDA jer nas ima i takvih i ne zelim citati komunisticku propagandu i ovdje. Kad je SDP preuzeo bio Velez, zamalo nismo ispali u drugu Federalnu. Zato-pusti i NEMOJ.Govorimo o nasem Velezu,o politici skautinga koja je najgora u ligi.Vise su Leotar i Posusje profitirali vec Velez. A da smo imali hebenog stopera d avalja(eno Sarajevo prodalo Mujakica i SUTRA nadju drugog stopera, mladog a za sitnis).Nek se raspitaju ovi sta je ovaj momak dobio u Sarajevu.Igrace za"kokice".Kod nas je bitno prodaj Zeljkovica za pisanih 100.000 eura , pa nadji nekog SLOBODNOG (polu)igraca koji ce ga zamjneiti i cija ce plata biti duplo manja, pa da ste malo"usteka".A samo prolazom u 1-2 predkola KL bi dobili nazad sav ulozeni novac plus da bi klupski koeficijent skocio pa bi i protivnici u Evropi bili laksi sljedeci put...Ali...da se doveo JEDAN da valja igrac, vratio bi nam se samo prolaskom u trece pretkolo KL..skauting je dno dna u Velezu mada ga neko zeli predstaviti kao jako dobrog.Ali to je ta politika kluba, samo se dovode slobodni igraci i oni koji ne mogu naci drugi angazman.

User14
Kontakt:

Post Postao/la User14 » 09 avg 2022, 17:10

Ne rise
Uefa Cup 1/4

GOJKO VUKOVIC!

User14
Kontakt:

Post Postao/la User14 » 09 avg 2022, 17:20

Samir Zeljkovic je u Velezu 4 godine. Ovo je tek druga ponuda koja je dosla za njega. Prosla je bila jako losa. Samir samo jos ima jednu godinu ugovora, i on hoce da ide vani (nece da produzi). Umjesto da igra ovu godinu i onda da ti ode dzaba. Ti uzmes fine pare (100k Eura). Dobar posao. Samir je strasno dobar momak i nadam se da ce fino gore zaraditi.

Nece doci novi stoper. Jedino ako bas bude trebao. Ali 99% da nece. Ostajemo na Ikicu, Zvonicu, Bajricu i Kvakicu. Mozda cemo sada igrati sa 4 igraca pozadi umjesto tri, mozda.
Uefa Cup 1/4

GOJKO VUKOVIC!

emil02in
Kontakt:

Post Postao/la emil02in » 09 avg 2022, 17:34

Majke mi pojedinci misle da klub sere novac.Da se nama desi slučaj Aničić razapeli bi upravu. Shvatite jednom da mi ne možemo raditi kao Sarajevo. Sutra nek se ispali ovaj njihov lovator oni će naći načina da se iskoprcaju iz dugova a mi bi se lagano ugasili sa "nasom" "gradskom" rajom. Pa mi nismo imali milion maraka duga pa se za malo nismo ugasili. Ako imate love viska bujrum brate donesite je,ako mislite da ste sposobniji od nekog u klubu bujrum opet neće vas odbiti.
MOSTAR 09.11.1993.NIKAD ZABORAVIT NEĆE

1981ultra
Kontakt:

Post Postao/la 1981ultra » 09 avg 2022, 17:40

Šta se upoređujete sa pišljivim Sarajevom koji je projekt Bakira Izetbegovića, jer i on želi politički projekat u sportu a to je dominantan i jak klub kao što Čović ima Svinjski kao što kartel dodik ima Borac. Mi smo Velež mi smo gubitnici bili u onom režimu gubitnici smo i u ovom režimu ali nismo ponos izgubili.

doox
Kontakt:

Post Postao/la doox » 09 avg 2022, 17:42

emil02in je napisao/la:
09 avg 2022, 17:34
Majke mi pojedinci misle da klub sere novac.Da se nama desi slučaj Aničić razapeli bi upravu. Shvatite jednom da mi ne možemo raditi kao Sarajevo. Sutra nek se ispali ovaj njihov lovator oni će naći načina da se iskoprcaju iz dugova a mi bi se lagano ugasili sa "nasom" "gradskom" rajom. Pa mi nismo imali milion maraka duga pa se za malo nismo ugasili. Ako imate love viska bujrum brate donesite je,ako mislite da ste sposobniji od nekog u klubu bujrum opet neće vas odbiti.
Opet ovaj Šoše spinuje i zamagljuje situaciju pričom o Sarajevu. Popusti se Sarajeva, ima i drugih klubova koji dovode dobre i jeftine igrače, ali treba znati. I opet spin o "onim bivšim", k'o da su bili na kursu kod Vučića. Ima nas obrazovanih ovde koji nisu poltroni, ja samo kažem, neka rade svoj posao i zaposle ljude koji znaju, a ne da se ti uvijek javljaš i spinujes, tipično primitivno kafansko ponašanje.

JimmyPage
Kontakt:

Post Postao/la JimmyPage » 09 avg 2022, 17:42

emil02in je napisao/la:
Pusti bola stalno neko trola ofirno.
Ne mogu ni ja da ne odgovorim a niđe veze, priče za malu djecu. Niko qrcem da mrdne nešto konstruktivno da predloži, pomakne se sa mjesta, samo kenjaža, opstrukcija i kritika.
Nemaju veze sa stvarnošću, ljudi misle nas treba Vaha preuzeti, da prodajemo igrače ništa ispod miliona i da imamo mrežu skauta po Africi.

emil02in
Kontakt:

Post Postao/la emil02in » 09 avg 2022, 17:56

doox je napisao/la:
09 avg 2022, 17:42
emil02in je napisao/la:
Opet ovaj Šoše spinuje i zamagljuje situaciju pričom o Sarajevu. Popusti se Sarajeva, ima i drugih klubova koji dovode dobre i jeftine igrače, ali treba znati. I opet spin o "onim bivšim", k'o da su bili na kursu kod Vučića. Ima nas obrazovanih ovde koji nisu poltroni, ja samo kažem, neka rade svoj posao i zaposle ljude koji znaju, a ne da se ti uvijek javljaš i spinujes, tipično primitivno kafansko ponašanje.
Ma nisi majke mi ti dobar. Po tvome ja sam Šoše?????Sta spinujem majke ti?Navedi koji su to klubovi doveli te jeftine igrače i izborili Evropu sa njima?I da dok sam živ bola branit ću klub .Ja sa klubom nemam ništa osim što sam na tribini kad mogu.A to što bi vi trošili tuđe pare je smiješno.Pa kad se upadne u belaj onda opet po upravi što je balahala itd.Smiješni ste.
MOSTAR 09.11.1993.NIKAD ZABORAVIT NEĆE

Ado1922

Post Postao/la Ado1922 » 09 avg 2022, 19:10

JimmyPage je napisao/la:
emil02in je napisao/la:
Ne mogu ni ja da ne odgovorim a niđe veze, priče za malu djecu. Niko qrcem da mrdne nešto konstruktivno da predloži, pomakne se sa mjesta, samo kenjaža, opstrukcija i kritika.
Nemaju veze sa stvarnošću, ljudi misle nas treba Vaha preuzeti, da prodajemo igrače ništa ispod miliona i da imamo mrežu skauta po Africi.
Jednom rečenicom
Objektivna mostarska publika.
Eric Cantona : "You can change your wife, your politics, your religion, but never, never can you change your favourite football team."

ra1981
Kontakt:

Post Postao/la ra1981 » 09 avg 2022, 22:21

Ado1922 je napisao/la:
09 avg 2022, 19:10
JimmyPage je napisao/la:
emil02in je napisao/la:
Jednom rečenicom
Objektivna mostarska publika.
Objektivna mostarska publika su mostarski tersovi kojima ne valja niko živ do podne, a od podne ne valjaju ni sami sebi i takvih je u Mostaru uvijek bilo. Ovo su ubačeni elementi koji zbog ličnih interesa pišu gluposti kako bi na neki način unijeli negativnu energiju među raju i ljude u klubu.

Mostarac1974
Kontakt:

Post Postao/la Mostarac1974 » 09 avg 2022, 23:02

Zna li neko ko je ovaj Milak ili je neka greška? :hmmmmm:

Odgovori

Natrag na “FK Velež”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.