FK Željezničar

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

U sezoni 2025/26. očekujem:

1. Borbu za titulu
41
22%
2. Borbu za Evropu
87
46%
3. Sredinu tabele
34
18%
4. Borbu za opstanak
27
14%

Ukupno glasova: 189

riGonTM
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la riGonTM » 10 avg 2022, 00:10

MocMahale444 je napisao/la:
10 avg 2022, 00:08
Jeste, sigurno i ugovor odnesen na tajno mjesto u područje 51 zbog potpisa.

Mislim vidi se trud ali nema nafake meni izgleda kao da nemaju srca napisati propalo i ovo jer bi bila zesca sjebada.
Brate vjeruj mi, izac ce na dobro
Navijati za Zelju je stvar filozofije, navijati za malene je stvar geografije.

Ganola1921
Kontakt:

Post Postao/la Ganola1921 » 10 avg 2022, 00:22

Ljudi, taj plac je jako vrijedan i nikad prije nije nudjen otvoreno od strane kluba. Ima jos zainteresovanih, Amer se cinio najboljom opcijom i zato se na njega oslanjalo. Niko iz kluba ne zeli da se prodamo vecinskom vlasniku i ne znam jesmo li uopste kapaciteta uciniti takvo sta u vremenu ovakvog ekonomskog stanja. Izmedju ostalog problem je sto su se davali naki rokovi i datumi. Samo da se smiri navijacki puk zeljan boljeg, jos sutra, ko i ja jebga.
Zadnja izmjena: Ganola1921, dana/u 10 avg 2022, 00:55, ukupno mijenjano 1 put.

Brkooo
Kontakt:

Post Postao/la Brkooo » 10 avg 2022, 00:34

Covjek je poslao ponudu, nasa skupstina je prihvatila i izabrala ga za strateskog partnera. Glupost je bila ideja o tom roku i datumu do kojeg se kao mora to finalizirati. To je samo unijelo nervozu i jos vecu dozu nestrpljivosti medju navijacima..

"Klub ovim putem također želi demantovati posljednje medijske objave i nagađanja o statusu dosadašnjih aktivnosti na uspostavi strateškog partnerstva te usput podsjeća javnost da su pouzdane i tačne informacije dostupne isključivo na službenim kanalima komunikacije Kluba.

Pozivamo sve navijače na razumijevanje i strpljenje u vezi sa implementacijom ovog historijskog procesa. Mnogobrojne su administrativne i vanjske prepreke sa kojima se Klub suočava na putu uspostavljanja strateškog partnerstva, no potpuno smo sigurni da će nas isti na kraju dovesti do željenog ishoda, a to je stabilna i uspješna budućnost FK Željezničar."

Ejnur
Kontakt:

Post Postao/la Ejnur » 10 avg 2022, 00:40

slika
Da vidim vase misljenje na ovu formaciju,ako dodje Zukanovic imat cemo mali problem sa u21 pravilom.
Pa da nazad igraju Zukanovic,Drina i Cocalic ispred njih Mekic,lijevo i desno da budu Hajdarevic i Hodzic,ispred njih Stilic i gore da budu Santos Gasal i Haracic/Beganovic.
Jes da bi nazad puhalo al mislim da bi i gore stvarali bas prilika i da bi se igralo za go vise.

CrazySouth1987
Kontakt:

Post Postao/la CrazySouth1987 » 10 avg 2022, 00:40

Ervin Zukanović je novi fudbaler FK Željezničar.
Na tvoje uspjehe strpljivo čekamo!

elevenblues
Kontakt:

Post Postao/la elevenblues » 10 avg 2022, 00:50

Ejnur zar mislis da Edis zna promijenit formaciju ?

CrazySouth1987
Kontakt:

Post Postao/la CrazySouth1987 » 10 avg 2022, 01:04

Edis konta pravilo da se igra 442 i da mora kosoric
Na tvoje uspjehe strpljivo čekamo!

Zeljo21
Kontakt:

Post Postao/la Zeljo21 » 10 avg 2022, 01:26

Amoah ce imat pravo nastupa protiv Tuzle. Valjda ce nam se i Bender vratiti..

CiroDiMarcio
Kontakt:

Post Postao/la CiroDiMarcio » 10 avg 2022, 02:03

Ejnur je napisao/la:
10 avg 2022, 00:40
slika
Da vidim vase misljenje na ovu formaciju,ako dodje Zukanovic imat cemo mali problem sa u21 pravilom.
Pa da nazad igraju Zukanovic,Drina i Cocalic ispred njih Mekic,lijevo i desno da budu Hajdarevic i Hodzic,ispred njih Stilic i gore da budu Santos Gasal i Haracic/Beganovic.
Jes da bi nazad puhalo al mislim da bi i gore stvarali bas prilika i da bi se igralo za go vise.
Ova formacija nije za nas jer cocalic i zukanovic u ovim godinama nisu brzi stoperi, a ne znam kolilo bi hajdarevic i.mekic mogli pokriti bekovske pozicije u defanzivi i biti spremni istrcati u ofanzivu pri osvojenoj lopti. Prema svemu sto se prica, u prvih 11 bi se morao navi i Amoah.

Bender
Galic Cocalic Drina/Zuka Malic
Hodzic
Amoah/Gasal Beca/Mekic Santos
Stilic/Subasic
Haracic

Iskreno tesko nam je uklopiti u21 u ovoj situaciji ako dodje zukanovic, a vec imamo amoaha

Corcaigh
Kontakt:

Post Postao/la Corcaigh » 10 avg 2022, 02:58

Ejnur je napisao/la:
10 avg 2022, 00:40
slika
Prvo, trenutno nemamo ekipu za ovo. Premalo stopera imamo u ekipi da bi igrali sa 3 u polju, a bekovi bi se susili bespotrebno. Dalje se ne bi slozio da Mekic bude zadnji vezni vec Hodzic u ovakvoj formaciji a ispred njega Subasic i Mekic.

Problem nastaje u nasoj presporoj odbrani ako bi se igrao visoki presing jer bi bili jako ranjivi, a da bi ovo i nekako funkcionisalo trebala bi nam brza tranzicija kod gradjenja napada koji ide od golmana kako bi stoperi sto prije izasli visoko do centra i kako bi se smanjio taj prazan prostor u sredini. Ova formacija zahtjeva veliku tehnicku potkovanost, igranje na posjed, puno kratkih pasova, strpljenja i promjena ritma. Mislim da bi ovakva formacija istakla sve nase mane i da ne bi dobro prosli.

slika

Evo recimo slicna formacija za koju miislim da je i dalje brutalno rizicna ali da bi je i mogli uigrati. Ovako nesto ti daje puno vise sanse za rotaciju i transformaciju prema naprijed i nazad, nego formacija bez bocnih igraca. Nisam siguran da su dva playmakera najbolji izbor da igraju skupa, ali od trenutnog rostera se u mojoj glavi najbolje uklapaju.

MocMahale444

Post Postao/la MocMahale444 » 10 avg 2022, 05:16

Vidi mozda bi to i bila najbolja formacija za nas da se uigra ali nikako Hodzic na toj poziciji.
Znaci ako bi dosao Zuka onda ova formacija pije vode s tim da Suba grije klupu a Hodzic igra na njegovoj poziji.

Ljepota formacija i igraci bez mekica i Dzenisa.
Nisam hejter sekunde Dzenis je ok ali Mekic mi je odvratan i ne samo to :kafa: steti klubu zato i jeste odvratan, igrac manje s njim smo.

Aco jbga godine ga stigle a i nije bio nesto igrac ni ranije.
1921 1921 1921 1921 💙⚜️💙⚜️☪️

Hulahopka

Post Postao/la Hulahopka » 10 avg 2022, 07:05

Zamisli ti mozgova i kako ovdje ljudi razmišljaju. Prošla godina ipo od kad su u klubu nista uradili nisu. I onda ti dodje levat koji pljuje ave igrace i trenera godinu dana i napiše ima jos partnera ne treba se na Amerikanca oslanjali. Tobe yarabi šta se ovdje mora čitati.
To mu je dobro. Uprava extra. A Mulalica i igrace otjerati. Brko vanzemaljac. Realni navijac :urnebes:

KANA
Kontakt:

Post Postao/la KANA » 10 avg 2022, 07:51

Ganola1921 je napisao/la:
09 avg 2022, 23:37
perodeformero je napisao/la:
09 avg 2022, 23:32
Yebale te stolice neka farbaju nece im kruna sa glave spasti i ja sam farbao kada sam imao 18 godina, svakako nemaju sta pametnije da rade
Ma ja lakse je srat, nego se necega prihvatiti. Sta si ti farbo i koga ti farbas? To jeble mami koja te je takvog odgojila.
isto dvije zene da su se posvadjale :urnebes:

KANA
Kontakt:

Post Postao/la KANA » 10 avg 2022, 07:53

Hulahopka je napisao/la:
10 avg 2022, 07:05
Zamisli ti mozgova i kako ovdje ljudi razmišljaju. Prošla godina ipo od kad su u klubu nista uradili nisu. I onda ti dodje levat koji pljuje ave igrace i trenera godinu dana i napiše ima jos partnera ne treba se na Amerikanca oslanjali. Tobe yarabi šta se ovdje mora čitati.
To mu je dobro. Uprava extra. A Mulalica i igrace otjerati. Brko vanzemaljac. Realni navijac :urnebes:
ono o mozgovima :tokralju:

Mamba21
Kontakt:

Post Postao/la Mamba21 » 10 avg 2022, 08:01

Možda ova taktika sa nekim drugim trenerom. Mulalić samo zna za određeni broj igrača, jednu taktiku i to je to. Treba imati muda za ovo, a Edis ih nema.
IGRAJTE SRCEM SARAJEVSKI PLAVI!

Hulahopka

Post Postao/la Hulahopka » 10 avg 2022, 08:19

KANA je napisao/la:
10 avg 2022, 07:53
Hulahopka je napisao/la:
10 avg 2022, 07:05
ono o mozgovima :tokralju:
Tako je gavrana..

Bojudaosinebu
Kontakt:

Post Postao/la Bojudaosinebu » 10 avg 2022, 10:16

Vlada Federacije Bosne i Hercegovine, u okviru projekta pomoći opštinama u Federaciji BiH, odobrila je velika sredstva za sanaciju terena sa umjetnom travom na Grbavici.

Konkurs je prikupio mnoštvo projekata iz svih dijelova Federacije BiH, a komisija je između ostalih donijela odluku da se prihvati projekat Opštine Novo Sarajevo, za sanaciju terena na Grbavici.

“Sanacija pomoćnog stadiona pored dvorane Goran Čengić na Grbavici” naziv je projekta koji je dobio podršku komisije imenovane ispred Vlade FBiH, pa će se sasvim sigurno vrlo brzo riješiti problem, koji muči sve koji koriste ovu površinu za treninge, saznaje ****.

lijevapolutka
Kontakt:

Post Postao/la lijevapolutka » 10 avg 2022, 10:31

Nece li Bog dati da ono zamjene, tamo kad se izvedu djeca komotno se može nazvati ubistvo s predumisljajem
moSa ljoŽe

Corcaigh
Kontakt:

Post Postao/la Corcaigh » 10 avg 2022, 10:59

10 avg 2022, 05:16
Vidi mozda bi to i bila najbolja formacija za nas da se uigra ali nikako Hodzic na toj poziciji.
Znaci ako bi dosao Zuka onda ova formacija pije vode s tim da Suba grije klupu a Hodzic igra na njegovoj poziji.

Nisam hejter sekunde Dzenis je ok ali Mekic mi je odvratan i ne samo to :kafa: steti klubu zato i jeste odvratan, igrac manje s njim smo.

Hodzica sam stavio tu obzirom da Zuka jos nije nas igrac a sa Acom i Cocom ova odbrana je bas spora. Drugi razlog je taj sto je Hodzic fizicki najjaci, najbrzi i tehnicki najpotkovaniji da moze istrcati naprijed na poziciju defanzivnog veznog po potrebi i presjeci napad, a dok smo mi u posjedu ima kvalitet da se oslobodi igraca i iznese loptu do veznog reda. Opet, u fazi odbrane bi igrali sa 5 igraca nazad i Coca i Drina bi mogli pokrpati njegove eventualne greske.

Jos jedna jako bitna stvar, ovo je nesto sto ja pretpostavljam da bi funkcionisalo po vidjenom do sad, ali zato postoje treninzi gdje rotiras igrace i vidis kome sta najbolje lezi i na osnovu toga sastavis ekipu. Nazalost, mi ovdje mozemo pricati samo na osnovu nekih pretpostavki i poznavanja igraca po onome sto vidimo na terenu.
Mamba21 je napisao/la:
10 avg 2022, 08:01
Možda ova taktika sa nekim drugim trenerom. Mulalić samo zna za određeni broj igrača, jednu taktiku i to je to. Treba imati muda za ovo, a Edis ih nema.
Ova citava prica oko formacija je pod uvjetom da nije Edis na klupi :D bar sam ja tako shvatio. Ako pricamo o promjeni formacije pod Edisom onda zaboravi sve sto sam napisao jer je ovako nesto samoubistvo igrati dok on vodi ekipu. I definitivno ne mozes samo promijeniti formaciju odjednom, ovo bi se trebalo uigravati na treninzima neko vrijeme prije nego zaigras u zvanicnoj utakmici, ne samo u ovoj formaciji nego u bilo kojoj novoj za koju odlucis. Kao sto kazes Edis nema muda, a ni znanja da igracima objasni transformacije u napadu i odbrani i da uigra nekih bar 4-5 scenarija i pomjeranja.

Albas1921
Kontakt:

Post Postao/la Albas1921 » 10 avg 2022, 11:00

10 avg 2022, 05:16

E cuj steti klubu, treba biti realan pa reci da je momak bio glavni motor ekipe proslu sezonu pogotovo u prvom dijelu, sto rece neko na forumu kakav god opet na utakmici ima kljucnih poteza, lopti, asistencija a boga mi i golova za razliku od Hodze :D a to sto je neko nekome odvratan znaci da ne treba igrati? Nek sam i ovo cuo :tokralju: :clap: Zato nam i jest ovako jer sve nase pljujemo bili upravu ne bili

Odlazak na kosevo u bordo duxu je drugi par cipela i glup potez,ja ovdje pricam iskljucivo o fudbalu.
I najlosiji, meka je doktor za mnoge vucibatine :D

Odgovori

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: bvsic, Ferroviere1987, Lokomotifa, SamoDaKazeem i 38 gostiju.