FK Sarajevo

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Koga želite za trenera FK Sarajevo?

Husref Musemić
74
35%
Darko Milanič
34
16%
Miodrag Božović
3
1%
Fedja Dudić
31
14%
Neki drugi trener iz BiH ili regiona
19
9%
Samo stranac
53
25%

Ukupno glasova: 214

Samozdravlje
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la Samozdravlje » 11 avg 2022, 00:33

Samozdravlje je napisao/la:
10 avg 2022, 19:34
Pricam sa jednim Pitarom i ovako teci dijalog:
On: K o je po tebi najbolji igrac FKS, iskljucujuci trenutne Akademce U21
Ja: Forma je prolazna, talenat je vjecan, rekoh ja svoju misao koju sam sam konstruisao.
On: HAMZA CATAKOVIC ?
Ja: Ja i
ON: Isto mislimo

Ovako bih ja danas:
Dizdarevic
Djokanovic, Drobarov, Tomasevic
MUSA ,Kapic,Dal,Cirjak,Suljic
CATAKOVIC HAMZA
Iz ovog sastava sve druge formacije dostupne. Naravno poluvr.2, ne mogu unaprijed :clap: :ljepota:

Najbitnije da Fedja izvuce pouku iz ove tekme, prvenstveno za sebe. Hoce sigurno. Svi stranci podbacili. Ne vidim da je Dizdarevic bio krivac za vise od jednog gola, mozda 5-ti.ali ih je onaj mali nanizao da valja. TRKA nije bila TRKA, ne moze se dobiti tekma bez trke. Idemo dalje.
SJEVER :tokralju: :tokralju:

umrobihzbogtebe1946
Kontakt:

Post Postao/la umrobihzbogtebe1946 » 11 avg 2022, 00:33

Meni se čini da nemamo nekakvog plana, izgleda kao svi u napad pa šta bude. Valjda trebaš imati dogovor prije utakmice, 3-4 moguće postavke protivnika, na koji način reagovati na koju.
Volim te Saraj'vo!

24.10.1946.
22.7.2023.
24.7.2023.
10.8.2023.

zagorski
Kontakt:

Post Postao/la zagorski » 11 avg 2022, 00:34

Samar koji ce biti dobrodosao i koristan samo AKO iz njega izvucemo pouke!
Ova ekipa je neuigrana ona je jos uvijek u stvaranju i bice tu jos svakakvih rezultata i pozitivnih i negativnih…treba naravno dati podrsku i imati strpljenja, ali vec sada i najobicniji amater vidi neke stvari, npr. da nemamo odbranu ili da nekoliko igraca definitivno nisu onaj nivo na kojem smo smatrali da jesu ili da je nekima ufuranost i prepotencija udarila u glavu i vec se mora podvuci crta i poduzeti konkretni koraci da se nesto uradi i poboljsa inace slijedi kriza koja ce opet dovesti do nekakvog remonta pa sve ‘jovo na novo’.
Moje misljenje je da nam treba stoper pod hitno,a Dokanovica vratiti u vezu sa Cirjakom i takode da bi trebalo probati sa Hamzom na spicu,tu moze puno vise ponuditi vec na krilu.
I Fedja dragi daj malo poradi i na taktici, a ne samo trci do iznemoglosti i ho-ruk svi u napad.

joker90
Kontakt:

Post Postao/la joker90 » 11 avg 2022, 00:37

Kako smo večeras opet izvodili naše prekide, ja sam dobio jedno 20 novih sijedih, sve mu **** pa šta je ono?? Korner ili faul za nas kad je, odmah treba nabiti loptu njihovom golmanu, da nas ne jebu nikako. Imaš 5 nekih fol kreativnih igrača na terenu i niko ne zna da ubaci iz kornera loptu koje će biti koliko-toliko opasna? Imamo li mi u statutu jbt da se ne smije biti opasan iz prekida?
Bahati, bahati Željkan!
1946

Burberry46
Kontakt:

Post Postao/la Burberry46 » 11 avg 2022, 00:38

Nismo postojali veceras, fina lekcija da svaku utakmicu moras 200% dati. Bice ovo dobro.

Svaka cast na posjeti u drugom gradu. Bas fina brojka :thumbup:
1946

38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

hordesofdevil
Kontakt:

Post Postao/la hordesofdevil » 11 avg 2022, 00:38

:geek: Hvala bogu nije niko povrijedjen !

Jedan njihov sam sebi glavu razbio a jedan je valjda bez zubi ostao.

Vidimo se na sljedecoj utakmici i preporucujem robiji da sljedeci put napadnu HZ a ne simpatizere.
La Banda Del Diablo !

napoleon72
Kontakt:

Post Postao/la napoleon72 » 11 avg 2022, 00:39

joker90 je napisao/la:
11 avg 2022, 00:30
Ono što su večeras u prvom poluvremenu odigrali Dal, Suljić i Nardin je za snimiti i natjerati ih da gledaju 2 dana po par sati dnevno. Tako mlitavi, nezainteresovani, nikakvi. Dal i Suljić se šetkaju, a njihovi igrači im bježe pa jedno 3-4 puta i ulaze ovamo u šanse pred našim golom. Dal izgleda već umislio nakon jednog gola da je igrač i yebač Džekine male. Za Nardina sam fino rekao kada je dolazio, ne znam što dolazi, ali neću ništa napisati jer je Feđa izričito njega tražio, pa ću sačekati da vidim kakav plan i zamisao ima. Neki dan rekoh, nit je lik brz, nit se onoliki čovjek zna zagraditi, kad skače ne možeš novinu izvući ispod njega, tresu ga ljudi u duelima ko da ima 50 kg, a ne 90. Za ovu našu igru i trku mi je totalno nejasno što je on tražen i doveden. Bolno spuštanje na zemlju, a mora se negdje i vratiti ovo od večeras, jer i kad smo nešto dobro radili jednostavno nije išlo kao da smo prokleti.
Suljic je takav kod nas odavno. Jest on zvijezda, igrac s vicem, sve to stoji, al je nezainteresovan totalno i u odbrani nikako ne pomaze. Ima potez viska, izgubi loptu i to je to, yebe mu se ko ce je vratit. Izgubi jedan duel i stane, gleda za igracem. Od njega nikad neces docekat ono sto je Merso uradio protiv Borca. Jednostavno nema tu borbenost u sebi.
GRMI SA SJEVERA!
1946

90ka deseti heroj Bosne

Aduka87
Kontakt:

Post Postao/la Aduka87 » 11 avg 2022, 00:40

Radni dan, drugi grad i bude nas 4.500 svaka cast raja.
| SARAJEVO SIAMO NOI |

YEBEM TE LISTICO

joker90
Kontakt:

Post Postao/la joker90 » 11 avg 2022, 00:42

napoleon72 je napisao/la:
11 avg 2022, 00:39
joker90 je napisao/la:
Ono što su večeras u prvom poluvremenu odigrali Dal, Suljić i Nardin je za snimiti i natjerati ih da gledaju 2 dana po par sati dnevno. Tako mlitavi, nezainteresovani, nikakvi. Dal i Suljić se šetkaju, a njihovi igrači im bježe pa jedno 3-4 puta i ulaze ovamo u šanse pred našim golom. Dal izgleda već umislio nakon jednog gola da je igrač i yebač Džekine male. Za Nardina sam fino rekao kada je dolazio, ne znam što dolazi, ali neću ništa napisati jer je Feđa izričito njega tražio, pa ću sačekati da vidim kakav plan i zamisao ima. Neki dan rekoh, nit je lik brz, nit se onoliki čovjek zna zagraditi, kad skače ne možeš novinu izvući ispod njega, tresu ga ljudi u duelima ko da ima 50 kg, a ne 90. Za ovu našu igru i trku mi je totalno nejasno što je on tražen i doveden. Bolno spuštanje na zemlju, a mora se negdje i vratiti ovo od večeras, jer i kad smo nešto dobro radili jednostavno nije išlo kao da smo prokleti.
Suljic je takav kod nas odavno. Jest on zvijezda, igrac s vicem, sve to stoji, al je nezainteresovan totalno i u odbrani nikako ne pomaze. Ima potez viska, izgubi loptu i to je to, yebe mu se ko ce je vratit. Izgubi jedan duel i stane, gleda za igracem. Od njega nikad neces docekat ono sto je Merso uradio protiv Borca. Jednostavno nema tu borbenost u sebi.
Nek ga malo Feđa posadi na klupu, pa nek kući šetka onako i gleda dok dvojica idu 3 puta na našeg lijevog beka. Šta je ova kapitenska traka u FKS skrivila pa da posljednjih par godina bude na ruci Hebiba, Dupovca, ručici od Suljića itd. :wtf:
Bahati, bahati Željkan!
1946

zagorski
Kontakt:

Post Postao/la zagorski » 11 avg 2022, 00:43

Aduka87 je napisao/la:
11 avg 2022, 00:40
Radni dan, drugi grad i bude nas 4.500 svaka cast raja.
Jedina pozitivna stvar veceras

miky_hz
Kontakt:

Post Postao/la miky_hz » 11 avg 2022, 00:44

Ovakav ces problem isti imati na derbiju ako bude samo ovaj sistem forsirao bez plana B,veceras ako ti je jedan garo pravio problem tamo su dvojica iste ili slicne brzine na svako nabijanje u prostor ces problem imati.Sreca u PL nemas puno ekipa sa takvim gazelama naprijed.
DINO MERLIN "Znas kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijas za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Zelju. Hvala Bogu ja nisam medju njima".

OsmanhodzicBuco
Kontakt:

Post Postao/la OsmanhodzicBuco » 11 avg 2022, 00:45

f0rest1946 je napisao/la:
11 avg 2022, 00:32
OsmanhodzicBuco je napisao/la:
11 avg 2022, 00:29
f0rest1946 je napisao/la:
11 avg 2022, 00:26
Dudic ne smije igrati ovako ofanzivnu svaku utakmicu, to stalno govori mi cemo uvjek igrati ofanzivno i napadati 90 minuta..

Brate nismo ni City ni Liverpool da mozemo tako izdrzati, trebas igrace koji vrijede po 10 miliona pa da tako igras, ne moras uvjek igrati ofanzivno majka mu stara prilagodi se malo..

Ovako protiv Zrinjskog ako izadjes isto ce ti biti, de malo stani na loptu polahko a ne samo napadaj a rupetina dole.

Da hoce sutra i tog Vukotica zavrsiti bit ce nam ogromno pojacanje.
Izuzetno dobra taktika za razbijanje bunkera. Al treba prvo vidjeti hoće li protivnik igrati bunker.
Jeste zato i kazem Kapic i Cirjak nek igraju protiv Posusja, Sloge itd kad znas da ce svih 90 minuta se samo braniti a Tuzla,Zrinjski,Siroki mora igrati defanzivni vezni al MORA.
Ovo moze biti i dobro za nas, ako se izvuku pouke. Bolje primiti peticu, i nauciti lekciju, nego da smo zijanili 1-0 i da idemo dalje bez puke.

PS
I ako nas opet krene i ako udjemo u formu, treba sutiti, ne hvaliti se, ne dizati euforiju. I mi navijači napravimo takav hype, a sve se moze izgubiti preko noci.

Samozdravlje
Kontakt:

Post Postao/la Samozdravlje » 11 avg 2022, 00:46

Tomasevic, Catakovic, Merso, pa i Dizdarevic Solidne dvojke.
Svi ostali ispod svih ocjena. Mozda ovo bude i za nesto dobro. Razocaran sam pojacanjima Musa,Dzafic,Drobarov,Cirjak i Ikic nisu bili na nivou.

Jesu li plate uredne ? Ako jesu, bit ce bolje. Svako zlo,za neko dobro. Nije Mujakic otisao na lijepe oci, a pljuvao se noc uoci odlaska. Ima i do nas.
NE MOZE 11 AKADEMACA IGRATI U PRVIH 11.
Ne moze, ali bih volio da sa njih 11/11 osvajamo Titule i igramo grupe Evrope.

Samozdravlje
Kontakt:

Post Postao/la Samozdravlje » 11 avg 2022, 00:49

OsmanhodzicBuco je napisao/la:
11 avg 2022, 00:45

Ovo moze biti i dobro za nas, ako se izvuku pouke. Bolje primiti peticu, i nauciti lekciju, nego da smo zijanili 1-0 i da idemo dalje bez puke.

PS
I ako nas opet krene i ako udjemo u formu, treba sutiti, ne hvaliti se, ne dizati euforiju. I mi navijači napravimo takav hype, a sve se moze izgubiti preko noci.

Za nauk. :clap: :clap: :clap: :clap:
NE MOZE 11 AKADEMACA IGRATI U PRVIH 11.
Ne moze, ali bih volio da sa njih 11/11 osvajamo Titule i igramo grupe Evrope.

FoSte95
Kontakt:

Post Postao/la FoSte95 » 11 avg 2022, 00:50

Polako ljudi biće još i poraza i pobjeda, takav je sport. Ono pto sam ja primjetio kao najveće mane ovog tima, Dal kao prvi AMF, on nije za startnih 11. Druga stvar je napadač

napoleon72
Kontakt:

Post Postao/la napoleon72 » 11 avg 2022, 00:50

joker90 je napisao/la:
11 avg 2022, 00:42
napoleon72 je napisao/la:
11 avg 2022, 00:39
joker90 je napisao/la:
Nek ga malo Feđa posadi na klupu, pa nek kući šetka onako i gleda dok dvojica idu 3 puta na našeg lijevog beka. Šta je ova kapitenska traka u FKS skrivila pa da posljednjih par godina bude na ruci Hebiba, Dupovca, ručici od Suljića itd. :wtf:
:rol: :rol: :rol:
Al kad skontas, mi i nemamo neki materijal za kapitena u ovom rosteru. Zadnji pravi kapiten bio Trivunovic, mozda i Tatomirovic. Treba nam engleski fazon kapitena, nekog da puca samare po svlacionici kao Roy Keane ili da ti yebe zenu bez trunke savjesti kao Terry. Od sadasnjih Merso ima respekt al ne moze vala prvi kapiten ekipe bit neko ko ulazi s klupe zadnjih 10 min.
Ikic ima zayeban pogled i bas djeluje bezobrazno, podsjeca facom na Vinni Jonesa. Ne bih imao nista protiv da on malo postroji saigrace. :kafa:
GRMI SA SJEVERA!
1946

90ka deseti heroj Bosne

zagorski
Kontakt:

Post Postao/la zagorski » 11 avg 2022, 00:58

Marcelo Lipi je uvijek govorio da se ekipa pravi tako sto se prvo izgradi odbrana sa dobrim golmanom pa se dalje dovode ofanzivci, a nas narod kaze da se kuca ne pravi od krova vec od temelja.

mosarajvosa83
Kontakt:

Post Postao/la mosarajvosa83 » 11 avg 2022, 01:01

Nakon prvog gola se vidjelo da je promaja na sredini terena,afrikanac onaj imao je prostora koliko hoces,Fedjina greska da umjesto zatvori malo on gura sve u napad,uostalom neko spominje Drobarova lik je silom prilika odigrao dvije tekme i nije spreman mada i nemamo stopera da uvede jer je i Trako povrijedjen. Moramo sacekat da vidimo sta je sa Ikicem jer ostajes samo na dva krila Suljic i Dzafic koji nije klasicno krilo i tu nam skripi. Dal igra jer je zasticeno godiste

Lucas
Kontakt:

Post Postao/la Lucas » 11 avg 2022, 01:10

FoSte95 je napisao/la:
11 avg 2022, 00:50
Polako ljudi biće još i poraza i pobjeda, takav je sport. Ono pto sam ja primjetio kao najveće mane ovog tima, Dal kao prvi AMF, on nije za startnih 11. Druga stvar je napadač
Ublehaš Vasoski je rekao na odlasku, da je klub u januaru zauzeo stav da se Dal Varešanović isforsira kao klupski projekat :facepalm: :facepalm: Evo 6 mjeseci je standardan, nismo od njegovog forsiranja dobili apsolutno ništa, najviše pamtim to da je jedan od tragičara finala kupa. Gol Borcu ne treba veličati, s obzirom u kakvom su oni stanju tada bili. Pocinjem sumnjati da Dal ovoliko igra jer mu je otac dobar sa Feđom (kao sportski direktor kluba, doveo Feđu u Sarajevo ljeta 2004).

Harakiri79
Kontakt:

Post Postao/la Harakiri79 » 11 avg 2022, 01:15

Toliko povrijedjenih igraca je znak da nesto ne stima u trenaznom procesu i lako se moze traziti odgovornost od kondicionog trenera a samim tim i od sefa strucnog staba.

Od Vukotica ne ocekujte mnogo. Visok je i jak, u skoku predominantan, daje mnogo golova, ali kad se spusti lopta u velikim problemima bude jer je spor i slabo pokretan

Sve u svemu ocekivao sam ovakav scenario, jer je fedja postao bas kur.cevit s ponasanjem. Dobio je samo takvu samarcinu, a zasluzio ju je i ranije, jer su Sloga i Posusje pali samo zbog drasticne razlike u kvaliteti igraca, a ne zvog njegove taktike

Odgovori

Natrag na “FK Sarajevo”