FK Sarajevo

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Koga želite za trenera FK Sarajevo?

Husref Musemić
83
37%
Darko Milanič
34
15%
Miodrag Božović
3
1%
Fedja Dudić
32
14%
Neki drugi trener iz BiH ili regiona
20
9%
Samo stranac
54
24%

Ukupno glasova: 226

holyman
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la holyman » 11 avg 2022, 09:06

Antikloc je napisao/la:
11 avg 2022, 08:41
holyman je napisao/la:
11 avg 2022, 08:01
Strasno strasno, tragedija. Kakva amaterska utakmica dudica ja evo ne vjerujem. Pojeo ga jovic za dorucak i to na komadice isjeckao.
Da li je stvarno covjek mislio da moze na isti nacin igrati 10 kola?
Gledamo neko novo Sarajevo fedja, hvala ti :thumbup:
Hvala sto si nas od sinoc vratio na brojku od 2000 bolesnika.

Kao sto je lutvo znao reci, trebas se bas potruditi u ovakvim uslovima, s ovom ekipom primiti 5 komada. Mi protiv seltika u tri meca zajedno toliko primili...

Igrali smo sa glupovcem, cmiljanicem, bodulom, krletom, mersom, bagaricem i ostalim dizelasima pa nismo uspjeli ovo sto smo sinoc.

A za igrace pojedinacno ne bih mnogo.
Belmin pod hitno klupa, pun mi je qurac linijskih golmana od 1.78m
Nardine sine ne znam kako se u sloveniji igralo 1 na 1 ali u ovoj ligi je cilj ne bjezati od gola.
Ma i svi ostali goli khurac, necu se nervirati u rano jutro.

Ne bi im se rijec rekla da je ovo bio poraz od 2-0.
Kad smo zadnji put primili 5 u ligi?

Ovi sinoc sto su fasovali u zenici, kako su to uspjeli?
Belmin Dizdarevic ,Golman . Visina 1,89 metra. Kao jablan,sto bi se reklo. Izvor TM.
1.89 al kad skoci :D
Misle ga tusnuti strancima u fazonu ma nece oni to ni vidjeti ni testirati
NEMA NAZAD

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 11 avg 2022, 09:07

PapirnaMarka je napisao/la:
11 avg 2022, 08:59
Ovo sve me podsjeća na prošlu sezonu i one 3-4 uvezane dobre utakmice kada smo na svježinu Bagarića i Bodula dobili Posušje, Rudar, Radnik i Slobodu pa krenuli sa euforijom i onda u naredne 3 utakmice izgubili od Leotara i igrali neriješeno sa Veležom i Širokim.

Ove godine početak sezone otvoren sa 3 pobjede protiv objektivno dosta slabijih ekipa i Borca koji je poprilično slabiji i još u krizi. Da se ne lažemo i Tuzla je slabija ekipa od nas ali ne koliko Posušje i Sloga.

Feđa je baš kao u finalu kupa pokazao da nema plan B tokom utakmice da jedino na što može dobiti jeste to neko jurišanje i visok presing. Izmjene sve teatralno napravljene bez bilo kakvog smisla i ideje već eto samo da se naprave. Sa ovakvim rosterom ovo je ogromna sramota doživjeti ovakav poraz i nadam se da će nam biti lekcija a ne da kola krenu nizbrdo.

I još da dodam Jović je ogroman gospodin opet ispao, nije slavio kod golova, dao igračima da se valjaju i slično, a da ne pričamo o tome kako nas je taktički pojeo.
Pa i ne baš, mi smo se prošle sezone mučili i kad smo vezali te pobjede, to je bilo bolno za gledati.
Ove tri pobjede si imao u svakoj borbu, prilike, vidjelo se da to neće biti čupanje pobjede, ok protiv Posušja se podrepilo, al opet nije to bilo bez igre.

Slažem se, ne praviš 4 izmjene na poluvremenu u afektu.
To nije dobro ni za ekipu, to je neozbiljno. Karma te onda nagradi onako glupim golom i ugasi skroz.
Koševo Zapad

LovacnaJelene
Kontakt:

Post Postao/la LovacnaJelene » 11 avg 2022, 09:09

Shategabri je napisao/la:
11 avg 2022, 09:03
FCUM je napisao/la:
11 avg 2022, 08:54
Sahinovica staviti ne moze gori biti od patuljka.
Izgurat će se Belmin ovu sezonu, vjerovatno prodaja na kraju.
Ja sam ga prvi kritikovao za golove koje je primao od Borca i Sloge.
Al sinoć...pa ne ide mu na dušu ono što je radila zadnja linija.
Ok, linijaš, to mu se može prigovarati, al ono sinoć je bilo čuvaj Drobarova, Đokanovića, Tomaševića, yebo Kulibalija i kompaniju.
LovacnaJelene je napisao/la:
11 avg 2022, 08:58
Bezveze trazite krivice u golmanu, kad ovo sto je Dudic uradio bilo samoubistvo.
Ne mozes ovako igrati, nemoj bit budala. Promjeni nesta, analiziraj ba, ne podcjenjuj druge ne precjenjuj sebe.

Suplja sredina, nesposoban Suljic da pokrije malo u odbrani, kad njega prodju imali su i mogli su da rade sta zele.
Apsolutno, sve pogrešno. Krenulo se sa Đokanovićem i nespremnim Drobarovim pozadi, Kapić po običaju igrač manje u jačim utakmicama, Nardin drvo ko onaj što riješi derbi golom koji ne zna ni on kako je dao, Suljić i Varešanović pogubljeni.

Oni kad krenu, mi od sredine prema odbrani ko đevđir. Promaha na sve strane.
I kad skontas, evo poluvremana da se nesta promjeni, lik izvrsi 4 izmjene, a ostavi Kapica da igra.
Kapic na izdisaju bio u 63minuti, znaci gledam ga lik sageo jedva dise.

Znaci, treba reci ono sto jeste i ko je jedini krivac za ovo. Precjenio nas je drama.

ado-hz
Kontakt:

Post Postao/la ado-hz » 11 avg 2022, 09:09

Bridi obraz od šamara i jutros nakon prospavane noci :crazy:

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 11 avg 2022, 09:16

Fedja mora shvatiti da ne moze isto igrati protiv Posušja, Sloge D i protiv jačih ekipa. Ako ovako izadje grlom u jagode protiv zrinjskog, veleza pa i zelje fasovat ces 3-4 komada. Još mnogo rada je pred Fedjom evo na prvu je vidljivo da moramo raditi na taktici, prekidima, defanzivnom bloku ne moze uvijek juriš, mirnoća nam treba ne moze se 90 min vozit u petoj moraš mjenjati brzine, 20 minuta jurišaš pa moras 10 tak minuta spustit ritam malo drziz loptu malo defanzivni blok. Ako to ne bude radio Fedja a i ekipa izgorit ce kao i sinoc.
Zadnja izmjena: bordobijeli, dana/u 11 avg 2022, 09:17, ukupno mijenjano 1 put.

AngelDiMaria
Kontakt:

Post Postao/la AngelDiMaria » 11 avg 2022, 09:17

Ljudi nam fino rekli strpite se, jos kad je trener dosao. Neki ovdje vec sastavljali ekipu za grupne faze
"Ćiro je trenirao svjetske igrače, ali je Safet Sušić neponovljiv, jedan i jedini. On je bio umjetnik!"

amypitar
Kontakt:

Post Postao/la amypitar » 11 avg 2022, 09:18

Antikloc je napisao/la: Ulaznice za utakmicu protiv Igmana ce se prodavati u Konjicu ili u Doboj Kaknju ???
Svi u Doboj Kakanj !!
Bice tesko doci do karte protiv Igmana.
Bice ludnica i u Kaknju.
Kakava atmosfera sinoc, i Zenicani u cudu kad su vidjeli masu ispred stadiona.

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 11 avg 2022, 09:21

AngelDiMaria je napisao/la:
11 avg 2022, 09:17
Ljudi nam fino rekli strpite se, jos kad je trener dosao. Neki ovdje vec sastavljali ekipu za grupne faze
Ako je Evropa cilj, onda ok.
Vjerujem da se i sa ovakvim brodolomima može ostvariti.

Mada po ulaganjima sumnjam da nismo bar kandidat za titulu.

Naravno, slažem se s tobom, dosta je novih igrača u ekipi, trener koji tek treba pokazati od čega je skovan i naravno poneki put pasti na nos, ali ako nešto nauči iz toga, onda je i to ok.
Koševo Zapad

feniksptica
Kontakt:

Post Postao/la feniksptica » 11 avg 2022, 09:31

Prerano dao kapitensku pa sad problem kapitena malo ohladit.
Ostalo je ok, desi se neuigranoj ekipi s trenerom koji precesto koristi JA ovakva situacija.

Evropa je sigurno tu a za titulu se mora ipak desit ono sto je pricao da nema privilegovanih.
A i moramo na kondiciji poradit, pojeli nas ljudi
Plavo oko plakalo je.

BOT (ponude u inbox)

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 11 avg 2022, 09:31

Previše sam kritican prema Fedji al jednostavno je poletio i dobio je zestok spuštanje. Nikad nije dobro sam sebe hvaliti on je to stalno radio, polahko tek je tu 3 kola spominje rekorde i slicne stvari. Taktički isto totalni promasaj Tuzla je ekipa koja ima problem kad mora napasti, u gostima s AZ isto odlicno igrali na grbavici cim su morali oni da napadaju fasovali 4 komada, sloboda stala iza lopte isto nisu mogli nista. Fedja uradio sve sto je Jovic zelio, izašli grlom u jagode i normalno da ces fasovati. Podrska ekipi i Fedji al sabur i rad u miru a ne hvalospjevi o sebi nakon 3 kola.

PapirnaMarka
Kontakt:

Post Postao/la PapirnaMarka » 11 avg 2022, 09:33

11 avg 2022, 09:21
Ako je Evropa cilj, onda ok.
Vjerujem da se i sa ovakvim brodolomima može ostvariti.

Mada po ulaganjima sumnjam da nismo bar kandidat za titulu.

Naravno, slažem se s tobom, dosta je novih igrača u ekipi, trener koji tek treba pokazati od čega je skovan i naravno poneki put pasti na nos, ali ako nešto nauči iz toga, onda je i to ok.
Srž svega i davno se ukazivalo na ovo.

Nije ovo neka tranzicijska sezona u kojoj fokus prelazi na akademiju i forsiranje igrača iz akademije već je godina u kojoj trošiš više nego prethodne i u kojoj si doveo "babaroge" za ovu ligu. Sa ovolikim ulaganjem i najskupljim i najkvalitetnijim igračkim kadrom u ligi i ambicioznim trenerom ne može cilj biti Evropa samo, posebno u ovakvoj konkurenciji.

Strpljenja naravno treba imati i što kažu bolje jednu utakmicu izgubit i primit pet golova nego izgubit pet utakmica i primit jedan gol. I uz ovaj poraz i još 2-3 ovakva opet se može osvojiti titula na kraju.

NajvecaRadosti
Kontakt:

Post Postao/la NajvecaRadosti » 11 avg 2022, 09:33

Joj ovakav osjecaj pri budjenju nisam imao jos od kad su nam kone patardu slozile.
Dizdarevic je jucer kriv za 1.i 5.gol.Ta 2 gola su 100% njegovi,protiv Borca njegov gol,protiv Sloge oba gola njegova.To je vec 5 golova.Bojim se da se trebao dovesti jedan golman.On ako je visok 1.89(otp.kao Ahmetovic)yebi ti mene.

Kad dodje stoper Andreja vratiti na DMF Kapica zakucati na klupu.Ikic ako je slomio rebra nemamo ga 6 sedmica.Morate shvatiti da je Dal zacementiran na AMF i da ga sad licno Bruno Fernandes ne bi mogao istjerati sa te pozicije.

Ocekujem danas potpis Krivokapica i stopera s obzirom da do sutra traje rok

Musa-Vukotic( :pray: )-Drobarov-Tomasevic

Djokanovic-Cirjak

Dzafic-Varesanovic-Suljic

Krivokapic
Sta se ono tamo cuje
Ko to tamo pjesmu pjeva
To heroji idu majko
Navijaci Sarajeva!

Unknown2
Kontakt:

Post Postao/la Unknown2 » 11 avg 2022, 09:36

Treba dati Dizdarevic podrsku a ne ga mjenati nakon 2-3 utakmice. isto bilo i ko Kovacevica ljudi ovde pisali ima puno bolji golmana u ligi. on je ipak bio najbolji golman lige prosle sezone i to je u svojoj prvoj sezoni. pustiti nek igra jos je dosta mlad. ako do zime bude bas previse gresaka onda treba vidit a ne sada.

napoleon72
Kontakt:

Post Postao/la napoleon72 » 11 avg 2022, 09:37

bordobijeli je napisao/la:
11 avg 2022, 09:31
Previše sam kritican prema Fedji al jednostavno je poletio i dobio je zestok spuštanje. Nikad nije dobro sam sebe hvaliti on je to stalno radio, polahko tek je tu 3 kola spominje rekorde i slicne stvari. Taktički isto totalni promasaj Tuzla je ekipa koja ima problem kad mora napasti, u gostima s AZ isto odlicno igrali na grbavici cim su morali oni da napadaju fasovali 4 komada, sloboda stala iza lopte isto nisu mogli nista. Fedja uradio sve sto je Jovic zelio, izašli grlom u jagode i normalno da ces fasovati. Podrska ekipi i Fedji al sabur i rad u miru a ne hvalospjevi o sebi nakon 3 kola.
Treci ili cetvrti put spominjes te Fedjine izjave i uzdizanje, naporan si vise. Nek se hvali, draze mi je da je trener qrcevit i da dize sebe al i kudi sebe poslije poraza kao Fedja nego da daje sablonske izjave tipa "tezak protivnik, mozemo sve ocekivat, nadamo se da ce ekipa ispostovat dogovor iz svlacionice" i da svaljuje poraze na igrace.
GRMI SA SJEVERA!
1946

90ka deseti heroj Bosne

nokee
Kontakt:

Post Postao/la nokee » 11 avg 2022, 09:38

11 avg 2022, 09:07

Pa i ne baš, mi smo se prošle sezone mučili i kad smo vezali te pobjede, to je bilo bolno za gledati.
Ove tri pobjede si imao u svakoj borbu, prilike, vidjelo se da to neće biti čupanje pobjede, ok protiv Posušja se podrepilo, al opet nije to bilo bez igre.

Slažem se, ne praviš 4 izmjene na poluvremenu u afektu.
To nije dobro ni za ekipu, to je neozbiljno. Karma te onda nagradi onako glupim golom i ugasi skroz.
Odigras katastrofa prvo poluvrijeme, napravis 4 izmjene svi smo mi pomislili tipa "bravo i treba ih izvaditi" i da si uspio zabiti odma za 1-2 rekli bi kakav je majstor ovaj Dudic. To je jednostavno tako, kad ubodes nesta svi te hvale, kad izgubis ovako nista ne valja.

Mi kao navijaci kluba izgleda nikad nista necemo nauciti. Musa nam je do juce bio igrac za lige petice, sad prosjecan jel? Drobarov ne znamo kako dodje kod nas koliko je dobar, sad karna? Na Dzafica svi svrsavali, sad poredjenje sa Velkoskim? Nema sredine nikako.. Nije to posusje ili sloga toliko losija od Tuzle, niti je Tuzla toliko dobra kao sto je izgledalo sinoc, niti smo mi toliko jaki kao sto smo pojedini mislili prije ove utakmice, jednostavno desi se takav dan. Dudica ne branim, nisam nikad bio njegov preveliki fan, i iskreno mislim da je Jakir za njega profesor, ali svakako ima talenta i dati mu sansu na duze..

napoleon72
Kontakt:

Post Postao/la napoleon72 » 11 avg 2022, 09:42

Dal moze bit zacementiran samo ako je to produkt mahalstine i vise sile. Al eto, nekim ovdje se svidja sto nam trener sjedi s Facom i a la Facom.
Ako Fedja gura Dala iskljucivo radi nekog, treba mu sutra otkaz urucit. Al ne vjerujem da je Sofijin mali nedodirljiv, samo je Dzafic do sad krpio druge pozicije i generalno nismo mnogo rotirali. Al po meni Dal, Kapic, Nardin i Suljic ne bi smjeli pocet protiv Igmana. Treba im malo hladjenja i ekipa se mora razdrmat.
GRMI SA SJEVERA!
1946

90ka deseti heroj Bosne

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 11 avg 2022, 09:45

Dragan Kesić nam sudi u nedjelju.
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Objektivac1946
Kontakt:

Post Postao/la Objektivac1946 » 11 avg 2022, 09:47

Zukanovic je napisao/la:
11 avg 2022, 09:36
Treba dati Dizdarevic podrsku a ne ga mjenati nakon 2-3 utakmice. isto bilo i ko Kovacevica ljudi ovde pisali ima puno bolji golmana u ligi. on je ipak bio najbolji golman lige prosle sezone i to je u svojoj prvoj sezoni. pustiti nek igra jos je dosta mlad. ako do zime bude bas previse gresaka onda treba vidit a ne sada.
Slažem se, Belmina smo gurnuli baš rano na prvog golmana odlaskom Vladana i da ne spominjemo 2 utakmice Kanurića. Meni djeluje kao da je nekad nesiguran u vezi toga što treba uraditi pa se drži linije. Na toj nesigurnosti se može poraditi na treningu a i na utakmici podršskom saigrača i navijača a ne da odmah krene pljuvanje. Priznajem da je u ova 4 kola napravio par grešaka koje su eventualno dovele do gola (Borac primjer). Također nemamo starijeg golmana u ekipi, zadnje 3-4 godine smo u vatru gurnuli mlade golmana, poslije fijaska sa Pavlovićem gurnuli Vladana, pa sad poslije Vladana Belmina. Sve su to mladi igrači i treba ih jednako podržati, kako smo Vladana tako moramo i Belmina ali i Šahinovića kad bude stao među stative.
Sarajevo će biti, sve drugo će proći!

FCUM
Kontakt:

Post Postao/la FCUM » 11 avg 2022, 09:48

Nardin uzasan. Dzafic kad je igrao spica bolji je bio od njega. Bas nam se ne da da potrefimo sa napadacem. Toliko promasaja u ovih zadnjih 3-4 godine
FC United Of Manchester !
Against Modern Football !

This is how it feels to be FC
This is how it feels to be Home
This is how it feels when you don't sell you're arse to gnome !

nokee
Kontakt:

Post Postao/la nokee » 11 avg 2022, 09:48

Tako je!

Polako ba, imas igrace koje imas, igraju u BH ligi sa razlogom. Nadogradjivati pomalo i probati napraviti nekakvu ekipu, preko noci ne ide.
Naravno gledati da se ovakve blamaze vise ne ponove, nije ugodno sekunde :shifty:

Odgovori

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: kogmagie46 i 42 gosta.