FK Sarajevo
Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz
- PapirnaMarka
- Kontakt:
Re: FK Sarajevo
Izleti mi ovo na Instagramu, učini mi se na prvu Smajlagić sinoć.
- GospodinIzSarajeva
- Kontakt:
Uključujući sutrašnji dan ?miky_hz je napisao/la: ↑11 avg 2022, 17:59Do sutra je za njega rok da dobije prekid ugovora u Belgiji.Danas se onda lomiChony533 je napisao/la: ↑11 avg 2022, 17:50Pa najbitnije je da do kraja prelaznog roka on po papiru ima da je slobodan igrač,GospodinIzSarajeva je napisao/la: ↑11 avg 2022, 17:34Vukotić je pogurao koliko je mogao da se riješi situacija što prije. Odnosno da dobije papire slobodne do danas i da se sutra potpiše. Boga mi, strah me da necemo uspjeti to završiti na vrijeme. Nadam se da imamo plan B za nedo Bog.
Vlasnik ssba foruma - @Devedesetka
-
- Kontakt:
Da,i sutra traje rok samo ne znam do koliko sati.Nadam se citav dan
Sta se ono tamo cuje
Ko to tamo pjesmu pjeva
To heroji idu majko
Navijaci Sarajeva!
Ko to tamo pjesmu pjeva
To heroji idu majko
Navijaci Sarajeva!
Evo, poslije koliko-toliko hlađenja, da i ja nešto napišem.
Prvo da čestitam Tuzli na pobjedi, bila je više nego zaslužena i želim im da što dalje doguraju u prvenstvu.
Drugo; želim iskazati punu podršku i povjerenje Feđi i igračima, jer su im je to sad najpotrebnije.
Ono što želim reći i zaista to ne predočavam kao kritiku, nego isključivo kao podršku, jest, a o tome sam beć pisao, bitke se dobivaju disciplinom, a ne agresijom. Agresija za cilj ima samo kratkoročne domete, odnosno korina je za pokretanje stvari sa mrtve tačke. Disciplina je ono što rješava problem i donosi uspjeh. U prvom je Feđa uspio. Pokrenuo je jednu učmalu ekipu i vratio joj izgubljeni duh. Srećom, vrloo rano smo bili svjedoci dometa tog i takvog pristupa. No, prečesto udaranje glavom o zid, uvijek dovodi do pucanja glave, a ne zida. Opet velim, sreća je pa se ovo desilo u ranoj fazi. Treba razumjeti Feđu i shvatiti zašto nije mijenjao kombinaciju koja dobiva, ali već u drugom poluvremenu, to je izgledalo i pomalo tužno.
Ono što sam zamjetio na zeničkom treningu dan-dva prije utakmice, jest da se igrači kreću u čoporu, kao buljuk. Tako se disciplina ne vježba. Pritom ne mislim na treniranje strogoće u ekipi, nego na disciplinovano, jednoobrazno kretanje i automatske radnje od samog istezanja, zagrijavanja itd.
Feđa je očekivao da će eventualnim posjedom i agresijom, primorati protivnika da se povuče, pa bi on onda zabadao bokove u protivnički centar. OK, nije da ga prethodno iskustvo nije u tome upravljalo. No, čim vidiš da se tvoji talasi razbijaju vrlo brzo, takoreći, još na pučini, istog momenta pregrupiraš snage. To je taj automatizam i disciplina Naime, čitava ekipa se odmah čovuče iza lopte, izvrši se pregrupisanje snaga i krene se postepeno frontalno, korak po korak, sa aktiviranjem osigurača i laganim osvajanjem terena, uz vječiti prostor za uzmak, dok ponovno ne napipaš protivnika i svjedočiš njegovoj reakciji na tvoju taktiku. Sve skupa to taje max. 10min. i tako se moralo krenuti u drugom poluvremenu.
S tim u vezi, mada je lako srati poslije bitke, Feđa je, kad se već prethodno osnlonio na agresivnu dobitnu kombinaciju, u drugom poluvremenu morao izaći sa:
Musa-Drobarov-Trako Tomašević
Ikić Čirjak Đokanović Suljić
Džafić
Čataković.
Izmjene koje je učinio, prirodno nisu mogle učiniti niša, jer je pristup ostao isti, odnosno sve je radio kako je Jović zamislio.
Ono jest da stoperi škripe, ali zato postoji basen, pa uzmi štopera taman da mu je 15god.
Dizdarević mora biti komandant šesnaesterca, jer zapravo, jedini on ima perspektivu koju nema niti jedan igrač. Zašto je Begović bio najbolji golman u Engleskoj jedno vrijeme? Pa ni je zbog parada i bravura na golu, nego zbog jasne i glasne komande zadnjoj liniji. Sve su prilike da on to, nažalost, nije, a to nema veze sa njegovom visinom. Slijedeći komandir je u veznom redu. Nešto kao Cimirot birvaktile. Kad primi loptu, on komanduje cijelop ekipom, tj ista se kreće i okreće kako on komanduje Da li su to Čirjak, ili Peci - nevažno, on je glava, srce, motor ekipe. Napadač/i su samo produžena ruka.
Na taj se način izlazi protiv ozbiljnijih ekipa što Tuzla svakako jest.
Bilo kako bilo, puna podrška i obavezno malo mašte i širine u odlukama.
Prvo da čestitam Tuzli na pobjedi, bila je više nego zaslužena i želim im da što dalje doguraju u prvenstvu.
Drugo; želim iskazati punu podršku i povjerenje Feđi i igračima, jer su im je to sad najpotrebnije.
Ono što želim reći i zaista to ne predočavam kao kritiku, nego isključivo kao podršku, jest, a o tome sam beć pisao, bitke se dobivaju disciplinom, a ne agresijom. Agresija za cilj ima samo kratkoročne domete, odnosno korina je za pokretanje stvari sa mrtve tačke. Disciplina je ono što rješava problem i donosi uspjeh. U prvom je Feđa uspio. Pokrenuo je jednu učmalu ekipu i vratio joj izgubljeni duh. Srećom, vrloo rano smo bili svjedoci dometa tog i takvog pristupa. No, prečesto udaranje glavom o zid, uvijek dovodi do pucanja glave, a ne zida. Opet velim, sreća je pa se ovo desilo u ranoj fazi. Treba razumjeti Feđu i shvatiti zašto nije mijenjao kombinaciju koja dobiva, ali već u drugom poluvremenu, to je izgledalo i pomalo tužno.
Ono što sam zamjetio na zeničkom treningu dan-dva prije utakmice, jest da se igrači kreću u čoporu, kao buljuk. Tako se disciplina ne vježba. Pritom ne mislim na treniranje strogoće u ekipi, nego na disciplinovano, jednoobrazno kretanje i automatske radnje od samog istezanja, zagrijavanja itd.
Feđa je očekivao da će eventualnim posjedom i agresijom, primorati protivnika da se povuče, pa bi on onda zabadao bokove u protivnički centar. OK, nije da ga prethodno iskustvo nije u tome upravljalo. No, čim vidiš da se tvoji talasi razbijaju vrlo brzo, takoreći, još na pučini, istog momenta pregrupiraš snage. To je taj automatizam i disciplina Naime, čitava ekipa se odmah čovuče iza lopte, izvrši se pregrupisanje snaga i krene se postepeno frontalno, korak po korak, sa aktiviranjem osigurača i laganim osvajanjem terena, uz vječiti prostor za uzmak, dok ponovno ne napipaš protivnika i svjedočiš njegovoj reakciji na tvoju taktiku. Sve skupa to taje max. 10min. i tako se moralo krenuti u drugom poluvremenu.
S tim u vezi, mada je lako srati poslije bitke, Feđa je, kad se već prethodno osnlonio na agresivnu dobitnu kombinaciju, u drugom poluvremenu morao izaći sa:
Musa-Drobarov-Trako Tomašević
Ikić Čirjak Đokanović Suljić
Džafić
Čataković.
Izmjene koje je učinio, prirodno nisu mogle učiniti niša, jer je pristup ostao isti, odnosno sve je radio kako je Jović zamislio.
Ono jest da stoperi škripe, ali zato postoji basen, pa uzmi štopera taman da mu je 15god.
Dizdarević mora biti komandant šesnaesterca, jer zapravo, jedini on ima perspektivu koju nema niti jedan igrač. Zašto je Begović bio najbolji golman u Engleskoj jedno vrijeme? Pa ni je zbog parada i bravura na golu, nego zbog jasne i glasne komande zadnjoj liniji. Sve su prilike da on to, nažalost, nije, a to nema veze sa njegovom visinom. Slijedeći komandir je u veznom redu. Nešto kao Cimirot birvaktile. Kad primi loptu, on komanduje cijelop ekipom, tj ista se kreće i okreće kako on komanduje Da li su to Čirjak, ili Peci - nevažno, on je glava, srce, motor ekipe. Napadač/i su samo produžena ruka.
Na taj se način izlazi protiv ozbiljnijih ekipa što Tuzla svakako jest.
Bilo kako bilo, puna podrška i obavezno malo mašte i širine u odlukama.
-
- Kontakt:
bhchampion099 je napisao/la: ↑11 avg 2022, 17:07Šta reći nakon sinošnje utakmice? Ništa, ko iole poznaje kako igra Feđa i kakav je to fudbal, ovo je normalna pojava. Jednostavno čovjek igra napadački, agresivno, presing, zato je to totalna dominacija kad to ide, kad ne ide ode u drugom smjeru, kao sinoć. Mada mislim da se ovo neće ponoviti, da će zatvoriti utakmicu kad vidi da ne ide tako. Mada je to odlika velikih trenera, oni se ne prilagođavaju, oni pokušavaju da dominiraju. Sinoć je to otišlo sve kako ne treba. Ali, zato kada ide kako treba, to je jedna mašinerija i ljepota za gledati, sa preko 20 šuteva i preko 70% posjeda. To je odlika velikih trenera, zaista, je Feđa jedan od njih. Nek uzme pouku, nek pokuša zatvarati kad ne ide, kad igrači nisu u elementu i tome slično. Mada to treneri poput njega ne rade, vjerujem. To ja lično volim, mnogo poštujem takve trenere, koji su pobjednici u glavi, pa makar na kraju poginuo! I nikad nećeš igrati atomski fudbal bez ovakog pristupa. To vam se najbolje može prikazati u utakmici Tuzle i Slobode, jedna prosječna da ne kažem bezvezna utakmica, gdje Tuzla ne može ništa Slobodi. Nego su iskoristili tu šansu i otvorilo im se. Znači, glavu gore, idemo dalje istim tempom! Dešava se i najvećim, poraz/pobjeda je dio života. Ono što mi se najviše sviđa jeste da nije odustao od svoje igre iako smo izginuli na kraju teško. Ali to je odlika hrabrih, odvažnih, trenera koji znaju svoj tim šta može i kako može igrati. Očigledno je sinoć to sve otišlo kako ne treba (i oni golovi - pogotovo onaj na početku drugom poluvremena). Što kaže Feđa, kad te ne ide ništa ne ide, to je tako! Glavu gore, idemo dalje po titulu!
Sretno momci!
Svidja mi se ovo razmisljanje i nadam se da si u pravu.
Moje neko laicko misljenje je da mi mozemo u onako zestokom tempu odigrati 2-3 utakmice, zavisno od protivnika, a 3-4 utakmicu u nekom blazem tempu, zatvorenije, pogotovo kad dodje na red organizovaniji tim. Mogla bi biti ovo bas dobra skola. Nisam bas siguran da imamo vau tim, ali idemo naprijed.
Golovi protiv Sloge,sinoc(prva dva-najbitnija), pa i protiv Borca se moraju prevntivisati. Kako ? Ne znam, ali mora se naci rjesenje. Sretno momci !!
NE MOZE 11 AKADEMACA IGRATI U PRVIH 11.
Ne moze, ali bih volio da sa njih 11/11 osvajamo Titule i igramo grupe Evrope.
Ne moze, ali bih volio da sa njih 11/11 osvajamo Titule i igramo grupe Evrope.
- feniksptica
- Kontakt:
Kad se vec vratis u nasu ligu i dobijes dobre uslove trebas gledat da odigras sto bolje da se opet ispalis vani a ne da pocnes i pit s 20 i nekom godinom
Drugo Suljic je kritikovan poslije 3 pobjede i prije TC i to s razlogom, tako da nabijete sebi u guzicu pljuje se kad ne ide
Drugo Suljic je kritikovan poslije 3 pobjede i prije TC i to s razlogom, tako da nabijete sebi u guzicu pljuje se kad ne ide
Plavo oko plakalo je.
BOT (ponude u inbox)
BOT (ponude u inbox)
- GospodinIzSarajeva
- Kontakt:
Super onda. Uglavnom, proces raskida je u toku, mogao bi dobro nayebati vukotic ako ne uspije raskinuti na vrijeme, jer onda ostaje bez dogovorenog angažmana.NajvecaRadosti je napisao/la: ↑11 avg 2022, 18:59Da,i sutra traje rok samo ne znam do koliko sati.Nadam se citav dan
Iskreno, ne znam koga bi mogli dovesti ako ne uspije vukotic srediti svoju situaciju.
- Objektivac1946
- Kontakt:
Sarajevo će biti, sve drugo će proći!
Vaduz iz Lihtenštajna vodi Konyaspora u gostima 1-2, svi su se pomakli sa nulte tacke, jedino je nasim ekipama pojam protiv izrazitih favorita odarditi nesto, Zrinjski je bio dobar protiv Šerifa, ali nije to taj Sherif, cisto solidna ekipa, Malta, Lihtenštajn, Island, sci igraju nesto
- MortemHz
- Interni moderator
- Kontakt:
Do 23:59NajvecaRadosti je napisao/la: ↑11 avg 2022, 18:59Da,i sutra traje rok samo ne znam do koliko sati.Nadam se citav dan

Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Jos jednom da napisem da je sada najvaznije da se da podrska ekipi. Juce je bilo nekoliko faktora zasto je sve otislo kako ne treba, po mom skromnom misljenju to je zato jer nismo bili u mogucnosti da skautiramo protivnika kolko tolko. Pa ne mozes ti izvuc nista iz njihove tekme protiv holandjana u kojoj su se branili i bili nadmocni u svemu. Drugi faktor je promjena terena, nije isto igrati na Hasetu i u Zenici, u zenici je teren kvaliterniji sa tim da je lopta brza i brze se igra. Treci faktor je taj da smo usli pre ofanzivno u utakmicu i sa sidrasem Nardinom, koji bi bio bolji izbor kada se igra protiv ekipa koje preferiraju da igraju bunker i zatvoreniju formaciju. Ponovo cu reci kako je ovaj poraz iskljucivo na Fedji jer nije razmisljao da prakticki nemamo pravog stopera jer je ocigledno mislio kako je sa djokanom dobio dobrog igraca a vidilo se juce da kad god bude malo bolja ekipa tu da ce se prosetat do gola. Ne moze Vlatko koji je prije 2 sedmice poceo trenirat sa ekipom nakon pauze sve pozatvarat. Pomalo neozbiljno od Fedje da ovako izgubi od direktnog konkurenta za evropu. Ali sta je tu je, nadam se samo da cemo na ovim greskama sta i naucit i da se vise nikada ovakva blamaza nece ponovoti. Pa nismo mi ni Velez ni GOSK pa da nam se ovo desava, svakakvih je i igraca i trenera proslo kroz klub ali ne pamtim da smo ikad vecu blamazu dozivjeli, osim 5 golova mogli smo primit i jos koji i gdje ti trener izjavi da je molio boga da se utakmica sto prije zavrsi.. Samo se nadam da cemo zavrsit stopera do sutra i da ce onaj crnogorac potpisat do sutra, i da je Fedja naucio nesta iz ove utakmice jer ga je Jovic preslusao kao malo dijete sa taktikom. Kapa do poda svima koji su bili juce u Zanici a pogotovo hordama koje su dale podrsku igracima nakon onakve blamaze. Sad svi treba da budemo uz ekipu i maksimalnu podrsku da damo i Fedji i ekipi.
Da se ne natezemo, jednostavno smo ispuhali zvog ultraofanzivnog nacina igre, igraci pregorili, nisu mogli hodati, i to je to, istrosili se i to je to, treba par tekmi stati na loptu, pa ponovo vratiti ofanzivu
-
- Kontakt:
Ma može se taj raskid srediti kao da je ranije potpisan. Mislim i ako se zakasni koji dan da mu može klub potvrditi da je podnio zahtjev za raskid na vrijeme. Doduše, to se kod nas radi, ne znam jel Belgija baš zajebancija kao mi.GospodinIzSarajeva je napisao/la: ↑11 avg 2022, 19:12Super onda. Uglavnom, proces raskida je u toku, mogao bi dobro nayebati vukotic ako ne uspije raskinuti na vrijeme, jer onda ostaje bez dogovorenog angažmana.
Iskreno, ne znam koga bi mogli dovesti ako ne uspije vukotic srediti svoju situaciju.
Uglavnom, nije nama bitno da on sutra potpiše za nas, nego da ima papir da je najkasnije 12. augusta raskinuo ugovor.
- GospodinIzSarajeva
- Kontakt:
Da, to svakako, ne mora potpisati odmah sutra. Bitno je da potpise raskid, lako cemo onda.izdzezveubrazil je napisao/la: ↑11 avg 2022, 19:47Ma može se taj raskid srediti kao da je ranije potpisan. Mislim i ako se zakasni koji dan da mu može klub potvrditi da je podnio zahtjev za raskid na vrijeme. Doduše, to se kod nas radi, ne znam jel Belgija baš zajebancija kao mi.GospodinIzSarajeva je napisao/la: ↑11 avg 2022, 19:12Super onda. Uglavnom, proces raskida je u toku, mogao bi dobro nayebati vukotic ako ne uspije raskinuti na vrijeme, jer onda ostaje bez dogovorenog angažmana.
Uglavnom, nije nama bitno da on sutra potpiše za nas, nego da ima papir da je najkasnije 12. augusta raskinuo ugovor.
Koliko znam vukotic misli da ce danas biti sve rijeseno, ali eto nije problem ni ako se oduži do sutra.
Čudi me da Mihojević nije u opticaju.
Jesi siguran da je tako,tamo stoji da je registracija moguca do tog datuma,nevezano za ugovor?izdzezveubrazil je napisao/la: ↑11 avg 2022, 19:47Ma može se taj raskid srediti kao da je ranije potpisan. Mislim i ako se zakasni koji dan da mu može klub potvrditi da je podnio zahtjev za raskid na vrijeme. Doduše, to se kod nas radi, ne znam jel Belgija baš zajebancija kao mi.GospodinIzSarajeva je napisao/la: ↑11 avg 2022, 19:12Super onda. Uglavnom, proces raskida je u toku, mogao bi dobro nayebati vukotic ako ne uspije raskinuti na vrijeme, jer onda ostaje bez dogovorenog angažmana.
. Naime, prema odluci IO NSBiH klubovi će imati dozvolu da igrače profesionalce registruju u periodu od 1. juna do 13. avgusta ove godine.
DINO MERLIN "Znas kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijas za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Zelju. Hvala Bogu ja nisam medju njima".
- GospodinIzSarajeva
- Kontakt:
Krivokapic isto ne znam sta je, momak je pod ugovorom, znaci i to možda propadne ako do sutra ne ozvanicimo. Doduše mislim da se radi o kupovini igraca, sumnjam da ce raskidati tamo.
-
- Kontakt:
Ja koliko znam poslije datuma zavrsetka roka mogu se registrovati samo igraci koji su slobodni od prije pocetka roka(u ovom slucaju do 06.06)svi koji su poslije dobili slobodne papire moraju se u roku registrovati.
Mozda i grijesim
Ne zvuci mi bas realno da npr.on jucer raskinuo ugovor a da ga mi mozemo u po oktobra registrovati
Mozda i grijesim
Ne zvuci mi bas realno da npr.on jucer raskinuo ugovor a da ga mi mozemo u po oktobra registrovati
Zadnja izmjena: NajvecaRadosti, dana/u 11 avg 2022, 20:11, ukupno mijenjano 2 puta.
Sta se ono tamo cuje
Ko to tamo pjesmu pjeva
To heroji idu majko
Navijaci Sarajeva!
Ko to tamo pjesmu pjeva
To heroji idu majko
Navijaci Sarajeva!
Al Djani kad udje... Je l moguce da taj momak nikako ne napreduje?
Moci ce se kupiti karte na dan utakmice u DK.
| SARAJEVO SIAMO NOI |
YEBEM TE LISTICO
YEBEM TE LISTICO