Bh. klubovi u Europi - 2022/23

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

Victor
Kontakt:

Re: Bh. klubovi u Europi - 2022/23

Post Postao/la Victor » 12 avg 2022, 12:18

Benko123 je napisao/la:
12 avg 2022, 11:05
imekorisnicko je napisao/la:
12 avg 2022, 11:03
Benko123 je napisao/la:
12 avg 2022, 10:59

Nije, Sarajevo 2007/2008

1. Pretkolo LP - Marsaxlokk
2. Pretkolo LP - Genk
3. Pretkolo LP - Dynamo Kyev
Playoff kup uefa - Basel
Nije, Željezničar 02/03
Da da, u pravu si. Strasno je koliko je tad tezak put u kvalifikacijama bio. Nemoguce je bilo plasirati se
Bas jbt, sjecam se Dinama, strasne ekipe al dzaba kad naletis na Werder, Arsenal ili Cup uefa Zvezda Paritzan, Bayern, Lazio itd
Ex "invincible"

Zeljeznicar volim ja, igru kratkih pasova, ludilo na tribinama..

/Internazionale Milano/

=NYK=

Kugar430
Kontakt:

Post Postao/la Kugar430 » 12 avg 2022, 13:28

Victor je napisao/la:
12 avg 2022, 12:18
Benko123 je napisao/la:

Nije, Željezničar 02/03
Da da, u pravu si. Strasno je koliko je tad tezak put u kvalifikacijama bio. Nemoguce je bilo plasirati se
Bas jbt, sjecam se Dinama, strasne ekipe al dzaba kad naletis na Werder, Arsenal ili Cup uefa Zvezda Paritzan, Bayern, Lazio itd
:bih:
Da se kvalificiraš iz naše pozicije u grupe bilo kojeg euro natjecanja moraš pobjediti nekog jačeg protivnika na papiru, a nekada i više. Imamo šanse protiv Slovana nisu velike, ali ih imamo i ako uspijemo te šanse iskoristiti to će biti ogroman uspijeh kako za nas kao klub, tako i za ligu. Jbg nije nas mazio žrijeb, ali niti ne treba, ako si pravi uspijet ćeš u tome. Ne želim nalaziti pravdanje u žrijebu, da je težak jeste, ali nije neprolazan.
:D
Sa budalama ne valja raspravljati, prvo te spuste na svoj nivo, a zatim te dokrajče iskustvom.
Ostaviti nekog bez teksta i bez odgovora neprocjenjivo...

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 12 avg 2022, 13:34

Suvorov je napisao/la:
12 avg 2022, 12:01
NajvecaRadosti je napisao/la:
12 avg 2022, 11:21
Da je bar revans u Mostaru mogli bi nesto kalkulisati,ovako prvu utakmicu moraju ici na pobjedu...Jeb.em ti uefu i izvlacenja njihova i sisteme...

Gledaj parova
Fiorentina-Twente
Maccabi Tel Aviv-Nice
Basaksehir-Antwerp
Young Boys-Andrelecht

A sa druge strane
Balkani-Shkupi
Pa gdje ovo realno...
Najveca muljaza je ono kad UEFA skracuje zrijeb i proizvoljno napravi grupe od 3, 4 ili 5 potencijalnih protivnika.
Bas vala.Stavi brate dragi da svi protiv svih mogu igrat i to je to.Skandinavci svake sezone presmijesne podgrupe imaju.Ili Irci npr,nikad ne dobiju Kazahstan,Gruziju,Izrael pogotovo i tako te daleke zemlje.Yebat ih,nek putuju do tamo,nismo ni mi blizu njima,pa nas zapadnu vazda takve drzave.
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.

"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

NajvecaRadosti
Kontakt:

Post Postao/la NajvecaRadosti » 12 avg 2022, 14:00

DamirT je napisao/la:
12 avg 2022, 13:34
Suvorov je napisao/la:
12 avg 2022, 12:01
12 avg 2022, 11:21
Da je bar revans u Mostaru mogli bi nesto kalkulisati,ovako prvu utakmicu moraju ici na pobjedu...Jeb.em ti uefu i izvlacenja njihova i sisteme...

Gledaj parova
Fiorentina-Twente
Maccabi Tel Aviv-Nice
Basaksehir-Antwerp
Young Boys-Andrelecht

A sa druge strane
Balkani-Shkupi
Pa gdje ovo realno...
Najveca muljaza je ono kad UEFA skracuje zrijeb i proizvoljno napravi grupe od 3, 4 ili 5 potencijalnih protivnika.
Bas vala.Stavi brate dragi da svi protiv svih mogu igrat i to je to.Skandinavci svake sezone presmijesne podgrupe imaju.Ili Irci npr,nikad ne dobiju Kazahstan,Gruziju,Izrael pogotovo i tako te daleke zemlje.Yebat ih,nek putuju do tamo,nismo ni mi blizu njima,pa nas zapadnu vazda takve drzave.
Ma nigdje veze bas
Stavi nosioce na jednu i nenosioce na drugu stranu,svako protiv svakoga da moze.Kakve podgrupe i kur.ci
Na osnovu cega se one uopste odredjuju da mi je znati?

Ako se desi da mi ili Srbi izvucemo nekoga sa Kosova neka ta kuglica ide u sljedeci par i idemo dalje.Ovako nas zaklaše svake godine,evo i Zrinjski unistise ove godine sumnjivim izvlacenjima koji su na rubu regularnosti prvenstveno zbog ti podgrupa
Sta se ono tamo cuje
Ko to tamo pjesmu pjeva
To heroji idu majko
Navijaci Sarajeva!

BegovicRamiz
Kontakt:

Post Postao/la BegovicRamiz » 12 avg 2022, 14:05

kako se gledaju ovi kartoni
nakon koliko ide suspenzija
i ima li veze ako nije isti rang takmicenja

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 12 avg 2022, 14:09

12 avg 2022, 14:00

Ma nigdje veze bas
Stavi nosioce na jednu i nenosioce na drugu stranu,svako protiv svakoga da moze.Kakve podgrupe i kur.ci
Na osnovu cega se one uopste odredjuju da mi je znati?

Ako se desi da mi ili Srbi izvucemo nekoga sa Kosova neka ta kuglica ide u sljedeci par i idemo dalje.Ovako nas zaklaše svake godine,evo i Zrinjski unistise ove godine sumnjivim izvlacenjima koji su na rubu regularnosti prvenstveno zbog ti podgrupa
Upravo to,jos stave podgrupe kao zbog blizine drzava.Pa bolan kako smo mi uopste blizu Kazahstanu.Pola Evrope moramo proc da bi dosli tamo.Jos budale stavili u drugom pretkolu Lincoln protiv Tobola.Lincoln morao letit 10 sati do tamo.Ovi u Aziji,a ovi kod Spanije.Stvarno ih ne kontam
G.B.

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 12 avg 2022, 14:14

BegovicRamiz je napisao/la:
12 avg 2022, 14:05
Poslije 3 ja mislim,suspenzija 1 utakmicu
Prenose se svakako,nebitno je li LP ili Konferencijska
G.B.

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

BegovicRamiz
Kontakt:

Post Postao/la BegovicRamiz » 12 avg 2022, 14:17

DamirT je napisao/la:
12 avg 2022, 14:14
hvala jara
znaci nema Jankovica u prvoj utakmici bas steta
mozda uketi ovaj nigerijac
kod njih nema Kucke i Abene

Suvorov
Kontakt:

Post Postao/la Suvorov » 12 avg 2022, 14:26

Zrinjski izmedju dvije utakmice sa Slovanom igra derbi sa Velezom, bez mogucnosti odgadjanja jer su ispucali sve dzokere.
Ovdje dolazi do izrazaja koliko je lose sto se sve utakmice do grupne faze ne mogu odgoditi. U derbiju ne mozes izaci sa drugom postavom, pobijedili ili izgubili bice emotivno ispraznjeni, a jos i fizicki potroseni od prve utakmice sa Slovanom, i takvi treba da putuju na revans u Bratislavu. Ovo im dodatno umanjuje sanse za prolaz. Dzoker bi im sad bio potrebniji nego ikada.

arelinho
Kontakt:

Post Postao/la arelinho » 12 avg 2022, 14:30

Suvorov je napisao/la:
12 avg 2022, 14:26
Zrinjski izmedju dvije utakmice sa Slovanom igra derbi sa Velezom, bez mogucnosti odgadjanja jer su ispucali sve dzokere.
Ovdje dolazi do izrazaja koliko je lose sto se sve utakmice do grupne faze ne mogu odgoditi. U derbiju ne mozes izaci sa drugom postavom, pobijedili ili izgubili bice emotivno ispraznjeni, a jos i fizicki potroseni od prve utakmice sa Slovanom, i takvi treba da putuju na revans u Bratislavu. Ovo im dodatno umanjuje sanse za prolaz. Dzoker bi im sad bio potrebniji nego ikada.
Mogu odgoditi utakmicu ako im Velež izađe u susret.

zaostrog
Kontakt:

Post Postao/la zaostrog » 12 avg 2022, 14:31

Benko123 je napisao/la:
Benko123 je napisao/la:
12 avg 2022, 10:59

Nije, Sarajevo 2007/2008

1. Pretkolo LP - Marsaxlokk
2. Pretkolo LP - Genk
3. Pretkolo LP - Dynamo Kyev
Playoff kup uefa - Basel
Nije, Željezničar 02/03
Bilo je to ipak skroz drugo takmičenje i skroz drugi sistem. U krajnjoj liniji, te 2002. su i Sarajevo, i Željezničar, i Široki igrali UEFA kup. Dakle, prošli su kvalifikacije svi, ali je bio drugačiji sistem, nije bilo grupa. Sarajevo u 2007. godini opet :D

Tada se bilo lakše plasirati u 3. pretkolo CL nego danas, ali danas imaš 3 takmičenja, više ekipa, pa je lakše ići u EL ili UECL. Doduše, i u CL su kvale igrali Manchester, Bayern i slični, ali te moglo potefiti nekad i tamo da uđeš. Recimo, Široki je 2006. imao put: Soligorsk, Hearts, AEK za CL. Nije loše vala. Modriča je 2 godine kasnije imala: Dinamo Tirana, Aalborg, Kaunas. Realno za CL neloše.

A gdje je ta tekma Zrinjski-Velež? Ako pod BB, šta ga imaju odgađati, to će im i juniori uzeti.

Nirton
Kontakt:

Post Postao/la Nirton » 12 avg 2022, 14:36

Imate anketu.
24. oktobar 1946 - ostalo je historija. Ostalo je emocija, otrov i lijek, porodica, život, strast

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 12 avg 2022, 14:38

12 avg 2022, 14:17
DamirT je napisao/la:
hvala jara
Hoce li moci igrat ovaj iz Nigerije odmah sad?Ja sad vidio,od 19 avgusta ima pravo nastupa.Ne znam jel se to odnosi na ligu,ili na sve
G.B.

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

AnelZ
Kontakt:

Post Postao/la AnelZ » 12 avg 2022, 17:15

Rapid odgodio svoju utakmicu u Austrijskoj Bundesligi kako bi se bolje pripremio za play-off utakmicu protiv Vaduza. Zbog toga ce biti duzan da 1,5% prihoda koje ostvare kroz evropska takmicenja (nagrada od UEFA, ulaznice, TV prava u kvalifikacijama) uplati Savezu koji ce taj novac raspodjeliti na sve klubove koje igraju Austrijsku Bundeligu, a nece igrati grupnu fazu Evropskih takmicenja.

zaostrog
Kontakt:

Post Postao/la zaostrog » 12 avg 2022, 17:35

Je li ko analizirao konkurentne lige? :D

Od liga koje su trenutno ispod nas:
- Makedonija: Shkupi ima dobru priliku za grupe, ali su oni debelo ispod i realno dugoročno nisu konkurencija.
- Lihtenštajn: Glupost ih je i posmatrati dok god imaju jedan klub. Slijedi im ta tekma s Rapidom, ne bi trebali dalje skakati.
- Malta: Ostao Hamrun, kontra Partizana, realno je očekivati da ostanu ispod.
- Sj. Irska: Ostao Linfield koji ima dobru šansu kontra RFS. Svejedno, i ako prođu, vjerovatno nas neće dokučiti. Dugoročno su opasni.
- Armenia: Ostao Pyunik koji će sigurno igrati grupe UECL. Oni će tu negdje s nama doći ako Zrinjski ispadne.
- Luksemburg: Ostao Dudelange, a neće valjda iznenaditi Lecha, trebali bi ostati istpod.
- Litvanija: Žalgiris sa Ludogoretsom, pa i ako izgube, imaju grupe UECL. Oni će nas prestići ako Zrinjski ispadne.

Od liga koje su iznad nas:
- Finska: Njima je ostao HJK koji igra sa Silkeborgom za EL, a siguran je u UECL. Sljedeće godine gube slab koeficijent, otići će nam svakako.
- Irska: Shamrock igra za EL s Ferencom, imaju sigurne grupe UECL. Važi isto ko za Finsku.
- Kosovo: Balkani kontra Shkupija, ali Kosovo će padati, ovo je previše gdje su sad.
- Latvia: Ostaje nam spomenuti RFS kontra Linfielda i ako prođu, imaju fine bodove.

Nama je baš značajno kad bi se Zrinjski mogao plasirati u grupe i još dobije nove utakmice tamo. Možemo stići i Bjelorusiju u tom slučaju, sve ove ispod nas "odbraniti" lahko, a i iznad preći još barem 2.

BegovicRamiz
Kontakt:

Post Postao/la BegovicRamiz » 12 avg 2022, 18:55

DamirT je napisao/la:
12 avg 2022, 14:38
12 avg 2022, 14:17
DamirT je napisao/la:

hvala jara
Hoce li moci igrat ovaj iz Nigerije odmah sad?Ja sad vidio,od 19 avgusta ima pravo nastupa.Ne znam jel se to odnosi na ligu,ili na sve
trebalo bi da moze

Modric32
Kontakt:

Post Postao/la Modric32 » 13 avg 2022, 12:17

Slovan prvu utakmicu bez glavnog veznog i odbrambenog igraca to se mora iskoristit,ako se misli prolazit mora se dobit u mostaru kako neznam al s porazom ovdje nema se gore sta trazit... lopta je okrugla valjda i zrinju nekad sreca pomazi mada mislim i sreca nam nece vele pomoc jer je slovan bas ozbiljna ekipa (glava i rep)... nada umire zadnja NEKA TRAJE!

Victor
Kontakt:

Post Postao/la Victor » 13 avg 2022, 20:27

Kugar430 je napisao/la:
12 avg 2022, 13:28
Victor je napisao/la:
12 avg 2022, 12:18
Benko123 je napisao/la:

:bih:
Da se kvalificiraš iz naše pozicije u grupe bilo kojeg euro natjecanja moraš pobjediti nekog jačeg protivnika na papiru, a nekada i više. Imamo šanse protiv Slovana nisu velike, ali ih imamo i ako uspijemo te šanse iskoristiti to će biti ogroman uspijeh kako za nas kao klub, tako i za ligu. Jbg nije nas mazio žrijeb, ali niti ne treba, ako si pravi uspijet ćeš u tome. Ne želim nalaziti pravdanje u žrijebu, da je težak jeste, ali nije neprolazan.
:D
Pa daleko od toga..al realno teze je bilo prije puno.

Sto se Zrinskog tice istkeno bez imalo hejta imali su bas optimalan zrijeb u svim LP nastupima...iskreno po meni morali su jednom proc al eto
Ex "invincible"

Zeljeznicar volim ja, igru kratkih pasova, ludilo na tribinama..

/Internazionale Milano/

=NYK=

liskaluk
Kontakt:

Post Postao/la liskaluk » 16 avg 2022, 13:47

Tko nema pravo nastupa kod Zrinjskog osim Jankovica?
Arsenal London Slovenian FAN GROUP

Arteta is new Arsene Wenger!

T.H 14

Odgovori

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.