Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji BiH
Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog,TaRgEt_
Re: Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji BiH
U duelu Ankaragucua i Konye, Mujakić, Šehić, Hadžiahmetović i Rahmanović počeli utakmicu. Rahman izašao na poluvremenu, ostali igraju, 75. minuta, 0-0.
Sa twittera Bosnian footy rekao da bi ove trebali pozvati da probamo
Armin Gigovic
Srdan Babic
Igor Savic
Ivan Basic
Niko Jankovic
Stefan Kovac
Stjepan Radeljic
Ivan Milicevic
Mateo Maric
Adrian Leon Barisic
Armin Gigovic
Srdan Babic
Igor Savic
Ivan Basic
Niko Jankovic
Stefan Kovac
Stjepan Radeljic
Ivan Milicevic
Mateo Maric
Adrian Leon Barisic
Halid Sabanovic

A hajmo iskreno, po cemu su 90 % igraca na ovom spisku zasluzili poziv? Ja nemam nista protiv tog momka sto vodi tu stranicu, sta vise imam korektne odnose i slazem se u mnogim stvarima. Ali krenimo redom:
Gigovic – Nema apsolutno nikakvu namjeru mjenjati reprezentativni dres u datom trenutku. Ne krijem da sam veoma razocaran njegovim stavovima kad je u pitanju BiH imajuci u vidu familiju, porijeklo i sve to. Licno znam Gigovice. Igra u jednom od 3 najgora tima u Svedskoj i cak u mnogim navratima i ne odskace tu.
Babic – Igrac kojeg sam x puta spominjao da se treba pozvat. Iako mislim da nam i nije toliko potreban jer imamo dovoljno stopera hajd nebi imao nista protiv da se nadje na spisku. Iako imajuci u vidu da nas je jednom odyebao zbog "matice", malo mi to para oci. Okej... 1
Savic – Ruku na srce, ne kontam hajp oko njega. Znam da je sad in loziti se na igrace Zrinjskog. Ako napravi karijeru u rangu Loncara, osvojio je lutriju u zivotu.
Ivan Basic – Apsolutno podrzavam da dobije poziv. 2
Jankovic – Koliko vas/nas je uopste imalo ovog igraca na radaru prije gola Tobola. Mislim...
Kovac – Jos jedan igrac kojeg sam spominjao u kontekstu repke. Pomalo sam i iznenadjen da dan danas igra u Cukarickom jer je standardan par sezona i solidno nastupa. No on je odbijao pozive u U19 i U21 jer je htio da igra za Srbiju medjutim nije dobio zeleno svjetlo od UEFAe. Kao i sa Gigovicem, veliko je pitanje uopste njegova zelja da obuce BiH dres. Sramotno je to sto ga je papak Starcevic svrstao na spisak zadnje utakmice U21 da ga progura malo.
Radeljic – U pet deka sa x stopera koje trenutno imamo. Hajd eto nek uzme mjesto tipa Milicevica/Kovacevica. Svejedno. 3
Milicevic – Solidan u Lokomotivi, Cipetic sa lijevom nogom. Ne hvala.
Maric – Budimo ozbiljni.
Barisic – Po cemu je on zasluzio poziv? Zbog hajpa u novinama koji ga sele od Fiorentine do Udinesea? Zadnju utakmicu igrao u maju mjeseca a cak ni u Frosinoneu nije bio standardan koji je igrao drugu ligu. Apsolutno ime koje se treba pratiti ali je daleko od reprezentativnog dresa.
Na kraju mozda 2-3 imena, od toga jedno koje definitino zasluzuje poziv a to je Ivan Basic.
I to je realnost. Opet kazem, moj stav, svako ima pravo na svoje misljenje.

@igrajlopte 🐦
- ASD
- Kontakt:
Janković se vodi kao strani igrač u Zrinjskom. On ako ovako nastavi igrati, veoma brzo će nazad u Dinamo i bio bi lud kad bi sređivao naše papire, ako je to uopšte moguće.
-
- Kontakt:
U pravu je ReX ovdje sto posto.
Samo bih dodao da Niko Janković i nema naš pasoš. Postoji li mogućnost da ga dobije po kratkom postupku ne znam, znam da se spominjalo da će Zrinjski nastojati da ga registruje kao domaćeg igrača da bi otvorio mjesto za dodatnog stranca, ali zasad to nisu uspjeli.
Ja bih bio i rigorozniji od ReXa doduše, meni čak ni Ivan Bašić ne djeluje kao neko ko je zaslužio poziv još uvijek. Polako, pobjeći neće nigdje. Hrvatska ga milijardu posto ne planira uskoro zvati, baš kao što ni Gigovića neće zvati Švedska. Ti momci su debelo ispod nivoa jednog Hadžiahmetovića recimo.
Samo bih dodao da Niko Janković i nema naš pasoš. Postoji li mogućnost da ga dobije po kratkom postupku ne znam, znam da se spominjalo da će Zrinjski nastojati da ga registruje kao domaćeg igrača da bi otvorio mjesto za dodatnog stranca, ali zasad to nisu uspjeli.
Ja bih bio i rigorozniji od ReXa doduše, meni čak ni Ivan Bašić ne djeluje kao neko ko je zaslužio poziv još uvijek. Polako, pobjeći neće nigdje. Hrvatska ga milijardu posto ne planira uskoro zvati, baš kao što ni Gigovića neće zvati Švedska. Ti momci su debelo ispod nivoa jednog Hadžiahmetovića recimo.
- DuljevinhoHaraldo
- Kontakt:
Rondić
Kikanović
Šabanović
Trkači, fizikalci i profesionalci.
Kikanović
Šabanović
Trkači, fizikalci i profesionalci.
⚜️~⚜️~⚜️
"Azur je za sve mlade golmane Jan Oblak" - A. Husarić
Mirvić + Dudić + Hadžija = Najjači trio BH fudbala
kad ce poljska liga, fali mi hamulic, hebo svjetsko:-) - @babino
"Azur je za sve mlade golmane Jan Oblak" - A. Husarić
Mirvić + Dudić + Hadžija = Najjači trio BH fudbala
kad ce poljska liga, fali mi hamulic, hebo svjetsko:-) - @babino
Sto se toliko gura Rondic? ne vidim ga ni blizu poziva.
A po cemu pola igrača sa spiska zaslužuje da bude na istom prije većine gore navedenih?
Pisete kao mladi su neće njih niko pa kao ima vremena nigdje veze, ne kaže se dzaba kod nas da je igrač mlad do 23-25godina.
Niko ne kaže da momci trebaju biti standardni nego probani pa da se vidi sta i kako.
Jankovica ako je ikako moguće srediti i zvati opasan je talenat, samo zato što igra u našoj ligi momak se podcjenjuje a sam nosi Zrinjski u Evropi zasad, da je neko ovakve partije pružio u nekoj ekipi van nasih granica pravilo bi mu se mjesto startera u repci. Mada mislim da nema nista od toga da igra za nas cini mi se da ima i neke utakmice za Hrvatske U selekcije
Pisete kao mladi su neće njih niko pa kao ima vremena nigdje veze, ne kaže se dzaba kod nas da je igrač mlad do 23-25godina.
Niko ne kaže da momci trebaju biti standardni nego probani pa da se vidi sta i kako.
Jankovica ako je ikako moguće srediti i zvati opasan je talenat, samo zato što igra u našoj ligi momak se podcjenjuje a sam nosi Zrinjski u Evropi zasad, da je neko ovakve partije pružio u nekoj ekipi van nasih granica pravilo bi mu se mjesto startera u repci. Mada mislim da nema nista od toga da igra za nas cini mi se da ima i neke utakmice za Hrvatske U selekcije
Bas vala,eno Gojak kod nas jos talenat,a ima 26 godina ja mislimmirsad993 je napisao/la: ↑10 avg 2022, 18:44A po cemu pola igrača sa spiska zaslužuje da bude na istom prije većine gore navedenih?

To samo u BiH ima
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.
"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
Kod nas je tako da bi ih zvali tek kad bi igrali tek za Man City,Juventus,Atletico Madrid.Moras ih nekad bacit u vatru,sta fali.Ne moze nam biti gore nego sad.Mozemo imati iz toga samo koristi.
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
-
- Kontakt:
Problem je Jankoviću i sličnima upasti u hrvatsku reprezentaciju. Govorimo o tome da moraju najčešće standardne igrače iz liga petice izbaciti da bi dobili priliku. I ja smatram da je Janković najveći potencijal na ovom gore spisku, prije bih njega zvao nego Bašića, ali ne znam kolike su mogućnosti da ga se pozove, odnosno da se riješe papiri. Možemo biti sigurni da Hrvatska neće uzeti Bašića bar još dvije godine.mirsad993 je napisao/la: ↑10 avg 2022, 18:44A po cemu pola igrača sa spiska zaslužuje da bude na istom prije većine gore navedenih?
Svejedno, nisu ni Janković ni recimo Varešanović iz Sarajeva još dovoljno napravili da ih se poziva u seniorsku, iako mislim da liga dugo nije imala dvije potentnije desetke prilagođene trci i modernom fudbalu. Ali ima vremena i za takve igrače, nek prekucaju ovu polusezonu i sigurno su već od marta u opticaju za reprezentaciju.
Isto mislim i da se Šabanovića prerano gura u reprezentaciju, iako, ako se stvarno nametne tamo, onda tu nema dileme treba li biti pozvan ili ne.
Ma ja ne znam pola igrača, samo proslijedio što sam pročitao da se ima o čemu kvalitetnije pričati na temi. ReX to detaljno i jasno kaže. Izgleda da se svi slažemo sa Bašića.
- BenjooJutub
- Kontakt:
Nek pozove Kikanovica iz MLS-a. Tanki smo u napadu skroz.
Daniel Graovac potpisao za Kasimpasa.
da su pametni ovi uz tutu petrova, zabranili bi pozive igracima iz smijesne turske lige.
-
- Kontakt:
Nermin Zolotić od 1. minute protiv Benfice na poziciji stopera. 

- ASD
- Kontakt:
Da, on je ljevak.
Hamulic gol i asistenciju danas, ima vec dva gola i dvije asistencije u pet kola poljske lige. 

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 9 gostiju.